Panowie, polecam ciekawą lekturę:
http://www.parkiet.com/artykul/25,1293547-Complex---plan-upublicznienia-Celmy.html
Prezes jednak nie odpuszcza z celmą:). debiut możliwy już w I kwartale przyszłego roku. podobno mają być wówczas bardziej sprzyjające warunki do inwestowania, nie to co teraz:). może uda się spółce pozyskać trochę grosza z rynku.
newconnect to dobra droga, nie ma co pchać się na parkiet główny w obecnych , mimo wszystko dość niepewnych czasach. niech zwiększą swoją wartość i udziały w rynku a jak będzie hossa to wtedy przesiadka na GPW
Idea - OK. Ale ja nie wierzę w to co mówi Właściciel Complexu. Ileż to już było planów i obietnic? Na razie dołują co pokazuje kurs. Pożyjemy - zobaczymy. Najlepiej w tym artykule wyglądają liczby, szczególnie te z połowy roku o obrotach Celmy w 2013... ponad 30 mln... a teraz? Mówią: Redukujemy prognozy, bo w TV i Gazetach piszą o kryzysie i faktycznie, sprawdziliśmy i też to odczuwamy... hahaha
CELMA to fajna marka, dobry poziom rozpoznawalności w Polsce. Tak też było z marką samochodu POLONEZ.
Ja czekam (tak jak egzorrcysta) - na ponadprzeciętne zyski z inwestycji... w ich papiery. Liczone od IPO...
100 procent racji Egzorrcysta!!! Zobacz na poniższy link z misją firmy Complex:
http://www.complexmetal.com/grupa_kapitalowa_
i zestaw to z wynikami tych spółek portfelowych i oczywiście z tym ponadprzeciętnym zyskiem.
Misja się zgadza, Akcjonariat już osiągnął ponadprzeciętny zwrot z inwestycji, tyle że na razie ten większościowy. Na free float też przyjdzie pora tylko trzeba poczekać troszkie.
no ale skoro prezes głośno mówi o debiucie, a nie pisze że "rozważamy", "zastanawiamy się" itd., to musisz przyznać że coś jest na rzeczy:). Myślałem, że po newsie o Celmie akcje CMX nieznacznie podskoczą, a jak jest - wszyscy widzimy. Na zyski z akcji liczone od IPO nie liczę.... już od dawna. wystarczy, że kurs zakręci się wokół 2 zł za akcję. PZdr
Takie "super" newsy o Celmie, takie ładne kolejne plany, piękny uśmiech prezesa a kurs leci.... 0,98 pln a ze strony zleceń kupna topnieją ilości i cena... czyżby dzisiaj na zamknięciu 0,9 pln ??? Nikt już nie wierzy właścicielowi? Ponadprzeciętne zyski Was nie biorą??? :))))
Dnia 2012-11-28 o godz. 15:42 ~as napisał(a):
> szuka idiotów błazen , tylko za ludzkie , a swojej kasy nie
> sypnie , tu już dał przykład czym on pachnie , jaką
> przedstawia wartość , mniej niż zero
dzisiaj postawiłem na podpórkę po 0,98 popyt, zupełnie przekonany że nikt już tego nie wleje,narazie nie postawię już ani jednej akcji na popyt,trzeba odczekać i zobaczyć co dalej będzie się działo.najgorsze że rynek dostał sporo akcji w okolicach 1.06 ,0,98 i te akcje są teraz dużym zagrożeniem,każdy modli się żeby wyjść chodzby na zero,pozdr
spokojnie tu nie można robić nerwowych ruchów , na tym żerują te darmozjady , a jeśli chodzi o te jego wypowiedzi to wolał bym psu zaufać niż jemu , niech się nie podnieca tą Celmą, bo tu chodzi wyłącznie nie o rozwój a o kasę z emisji Dobre spółki to się wycofuje z gpw , a nie ratuje emisjami upadające gówno , z czego nabija prywatną kieszeń Zasadnicze pytanie kto to kupi , czy nie wystarczająco zeszmacił się na tej spółce
Wszystko zależy od wyceny. Jak będzie chciał wyżyłować to pocałuje rynek w d..pe i tyle. Ale jak podejdzie do tematu rozsądnie to kto wie czy rynek nie kupi. Tutaj liczy się kasa a nie sentymenty. Zresztą wszyscy psioczą na tego gościa a przecież kurs to ustalamy my - sami zeszmaciliśmy notowanie Panowie. I nie opowiadajcie tutaj o sterowaniu bądź innych zagrywkach bo to gówno prawda. Oprócz kilku spółek - i to wszystkich znanych i lubianych przez spekulantów nikt takich zagrywek nie stosuje. Nikt nie podejrzewał o np. zjazd KGHM na 22 zeta czy Lotosu na 9 zeta słupów - i słusznie. Tutaj też tak nie ma a spadek to po prostu brak zainteresowania ze strony nowych inwestorów - ot i cała tajemnica.
Co innego Rysiu ze swoimi wierceniami - tam wszyscy go podejrzewają i to jak najbardziej słusznie ;-)
Do dołka jeszcze tylko 10 gr więc głowa do góry.
Nie zgadzam się z Tobą co do tego
źe prezes nie mógł ograniczyć spadków
w przypadku tak małej spółki i małemu
FF.to nic trudnego tylko wystarczyło
by trochę dobrej woli i niewielkich
środków a przy tak małej płyności
Wystarczyło by 1 większe zlecenie
kupna .np na 100tys akcji niech sobie
tylko leźy i to juź by wystarczyło
źeby przestali sprzedawać.a co
to dla niego poświęcić kilka procent
z swojej dywidendy źeby powstrzymać
wodospad.po prostu swój akconariat
ma za nic.dziad i tyle.pozdr
Nie uważam, żeby angażowanie się spółek w kurs giełdowy był dobrym pomysłem. Nie tędy droga do wzrostów. Niech realizują plany a nie robią skup akcji - te, jak rynek zauważy postępy, same polecą do góry. Tyle.
W sytuacjach awaryjnych kapitan statku
ma obowiązek ratować pasaźerów.tym bardziej
źe koła ratunkowe ma.
Wystarczy w dzisiejszym
parkiecie popatrzyć na jego
zdjęcie i od razu widać źe to
nie jest człowiek sukcesu.Gdy bym
wcześniej widział jak on wygląda
to nigdy bym nie kupił ani jednej
akcji tego ścieku.i się nie wymądzaj
bo racji Tobie przyznać nie mogę.
masz rację, czego wiedział po ile wycenić emisję publiczną ,to jest zgraja oszustów mają tą przewagę że mogą manipulować informacją i sterować wynikami , mają czas im nie zależy ,jak nie sprzedają , bo porządne grosze wpływają co miesiąc Nadgorliwi się robią jak szukają kapitału , wtedy widzą akcjonariat po to żeby jeszcze raz zrobić w balona
Ku..wa ludzie a kto Wam to kazał kupować po takich wycenach w ofercie publicznej. Ta emisja w normalnych warunkach nie powinna się udać. Sami jesteście sobie winni bo myślenie jest następujące - nie ważne po ile kupię to zawsze znajdę barana co zapłaci więcej. Nie udało się? I dobrze. JSW też banda matołów kupowała dużo wyżej bo nie potrafi czytać a przede wszystkim myśleć. Ja bym tego za tę cenę kijem nie ruszył. Teraz płaczcie. Napisał bym nauczcie się myśleć ale wiem, że to nierealne.
Dnia 2012-11-29 o godz. 21:06 ~as napisał(a):
> kolega ulega emocją , ale są i tacy co wielbią prezesów
Dziś postawiłem spore popyty na kilku
poziomach .i dobry znak dostałem tylko
1500 szt po 0.96 i wziełem kilka tys po 1
zł.jakiś kmiot wystawił 14 tys na ukrytym
7 tys widoczne .wziełem to co było widoczne
ale jak wyskoczyła nowe 7tys odpuściłem
na fixie sprawdziłem było juź tylko 6997
akcji i na dodatek ktoś jeszcze z tego
3 tys wziął juź na dogrywce.tak źe jutro
moźe juź nie być podaźy.pozdr