Artykuł dzisiejszy na ONECIE...
Czy Ci, co spędzają czas na forum BOMI od rana do nocy , w świątek i piątek,
powinni przeczytać ten artykuł i zastanowić się nad swym postępowaniem...
Czy dla wątpliwej UCIECHY z wtopionych [w/g nich] , na BOMI nie żal Im
bezpowrotnie mijającego czasu....?
Napisałem celowo wątpliwie wtopionych,
bo kupno BOMI po 30, 20, 15 czy 7 zl, to nie to samo, co kupno dzis , w cenie grosikowej spółki, która ma szansę na odrodzenie i powstanie z popiołów...
Ale jeżeli odrzucimy ich tłumaczenie , iż Ich bytność na forum , to UCIECHA,
TO NALEŻAŁOBY SIĘ ZASTANOWIĆ JAKA JEST ICH PRAWDZIWA ROLA I NA CZYJE ZLECENIE...?
Ich bytnosć na forum , powoduje tylko zaognianie dyskusji i agresję, a nie wymianę swych przemyśleń i opinii...
Czy to się zmieni?
Hehepłaczku - ja też coś dla ciebie znalazłem. ;-D
Poczytaj, pomyśl... ;-D
Niniejszy post składa się z cytatów z książki R. S. Robinsa i J. M. Posta "Paranoja polityczna. Psychopatologia nienawiści". Autorzy opisują mechanizmy działania paranoi w życiu politycznym.
A oto motto:
"Uporządkowany świat, jaki paranoik tworzy w swej fantazji, jest o wiele bardziej spójny od świata realnego" (s. 56)
"Styl paranoiczny nietrudno rozpoznać. Jego zwolennicy są przekonani o istnieniu wielkiego perfidnego spisku, który ma zniszczyć ich styl życia. W poglądach paranoika na historię godne odnotowania jest nie to, że wierzy on w istnienie i znaczenie spisków - w końcu zdarzają się i mogą mieć znaczenie - ale że uznaje spisek za siłę napędową historii oraz podstawową zasadę organizującą świat wszelkiej polityki." (s. 53)
"[...] Paranoik nie dopuszcza by jego uwagę rozpraszały pozornie niewinne fakty - twierdzi, że wie, co się za nimi kryje. Wciąż szuka ukrytych znaczeń, sygnałów wskazujących na obecność wrogów, o których wie, ze go otaczają. [...] Nie przyjmuje do wiadomości najbardziej niezbitych dowodów podważających jego przekonania, uważa je za oszukaństwo umyślnie spreparowane po to, by uśpić jego czujność. [...]" (s. 18)
"[...] Paranoik [...] z góry zna 'prawdę' i szuka jej potwierdzenia. Nie dąży do potwierdzenia lub obalenia hipotezy. Wie, że jeśli bardzo się postara, znajdzie dowody, które potwierdzą jego podejrzenia. W swych poszukiwaniach wybiera tylko te 'dowody', które przemawiają za jego przekonaniem o zagrożeniu." (s. 18-19)
"Przywiązując ogromną wagę do szczegółu, paranoik w swej interpretacji odsiewa fakty (często niezwykle umiejętnie), które nie pasują do jego urojeń. We wszystkich zdarzeniach i wypowiedziach dopatruje się ukrytych treści i 'prawdziwych znaczeń'. [...] W świecie widzianym oczami paranoika nic się ot tak po prostu nie zdarza, wszystko jest przez kogoś umyślnie powodowane. Nie ma czegoś takiego jak zbieżność faktów. Wszystko zostało zaplanowane. [...]" (s. 19)
"W swym rozumowaniu pozbawionym krytycznego osądu, w niezrównoważonym operowaniu faktami klasyczny paranoik jest w stu procentach logiczny. Fałszywe są jego przesłanki. Z upodobaniem kolekcjonuje fakty, ale tylko te, które pasują do skonstruowanego przezeń logicznego systemu." (s. 19)
"Paranoika [...] nie obchodzi dający się zaobserwować oczywisty stan rzeczy, ale motywy innych ludzi, kryjące się za tym, co można zaobserwować. (s. 24)
"[...] W obliczu przeciwności ludzie reagują na ogół w takim stopniu, w jakim zostali sprowokowani, albo nawet ignorują prowokację, by osłabić konflikt. Niektórzy jednak, w tym osoby o tendencjach paranoicznych, nie mają tej podstawowej umiejętności społecznej, Paranoik [...] zaczyna się w końcu uważać za ofiarę, choć sam się przyczynił do stworzenia grupy wrogów. [...]" (s. 40-41)
ch. za przeproszeniem te 30 k. ważne czy wyciągnąl wnioski z tej lekcji.
dawno tu nie byłem widze że hehe zgłupiał do końca, ostatnio jak z nim gadałem to oskarżał mnie że jestem Rankor2, a teraz widze, że jest jeszcze gorzej z głową. Bessa to dla niektórych duże obciążenie psychiczne, nie każdy potrafi je znieść.
Choć na tym forum to każdy wie że Rankor naganiał na spadki żeby fundusze się mogły obkupić. I zobaczcie tak mu dobrze szło, że aż za dobrze.
lukeee, bez jaj.... ;-D
A niby jakie to fundusze się mogły obkupić?
Wskaż mi je... ;-D
Na razie to w lutym zwiewały, a te, co zostały w lutym i weszły w marcu, to potem tez zmniejszały udział i zostały już tylko 2 powyżej 5%.
Zresztą jaki powazny fund wchodziłby w takiego bankruta?...
Pół roku temu ratowali kasę po 3 zeta, bo teraz mieliby 10 razy mniej (albo i więcej jak hehe)
Jeżeli renkor od rana do nocy jest na forum BOMI, by udawadniać drobnicy,
iż jest dla UCIECHY, TO JA MOGĘ BYĆ PARANOIKIEM...
Ciekawe , że ani razu nie wyśmiał w swych postach SUPERNOVĄ, czy MARTERIĘ....
A oni brali po 2,30 zł i nie myślą wychodzić...
Moje przesłanie , to takie iż, mniejsze ryzyko jest brać BOMI teraz w grosikach ,
niz jakieś spółki w upadłości typu ALTRECO, które kosztują 10 razy więcej od BOMI..
A pisanie o BOMI jako o spółce do likwidacji, to troche przedwczesnie....
No i to , iż im dalej posuwa się restrukturyzacja BOMI, tym nagonka na sprzedaż akcji przez wzmaga się... W tym celu renkor został wzmocniony Zenkiem..
Czyżby już jego oddziaływanie na forum bomiwtopionych [określenie renkora],słabło,
czy Zenek ma też tylko UCIECHĘ zt ych "bomiwtopionych"...?
A że renkor nie zaprzestanie swej działalności...Musi pisać, gdyż być może jest to jedyne żródło utrzymania, to ja już mu nie dam tematu do pisania i zarabiania...
Aktualny jest mój wpis z godz 15. 59 dnia wczorajszego z postu z AT Bomi...
renkor i Zenek działa dla tych co grają na spadki żeby zarabiać kurs musi spadać, druga sprawa jak kurs jest już bardzo nisko ok 0.2, 0.3 trzeba przestać grać na spadki trzeba się obkupić po tej cenie i zaczać zmienić strategie co właśnie nam pokazuje wykres AT. Obkupienie miało pujść wraz z lipną likwidacją rabatu. Oczywiście mnie wyśmieje Ci panowie ale reszta forumowiczów niech się zastanowi bo staje się to przejrzyste. Nie ma cudów zarabia się na spakach tak samo dobrze jak i na wzrostach. Z tym żeby zarabiać na wzrostach trzeba mieć spory pakiet akcji trzeba go skupić po jak najniższej cenie. Cały ten szum z Bomi był zaplonawany od samego początku wykorzystany został do tego "kryzys". Lipne zadłużenie tz wyprowadzenie kasy z firmy drogą dogadania się z osobą trzecią aby wygenerować faktyczną strate. Pieniądze i tak zostaną do podziału. Ale to tylko przypuszczenia ale czy nie moge mieć racji?. Czy nie mam racji. Renek i Zenek osoby którym się nudzi w domu znikają jak są wzrosty obecnie z podwojoną siłą nawołują na spadki. Dobranoc masz łeb to kombinuj inwestorze, ile to razy na bomi już miałem racje? Z tego co wiem sporo. Pewnie zastanawiają się co nie którzy czy wróżką nie jestem. Otóż nie jestem ale na giełdzie zarabiają osoby które coś wiedzą mają wiadomości poufne. Obecna cena będzie wspomieniem zasięg kursu 50 groszy w najbliższym czasie patrzcie świeczki . Będzie gorąco sprzedajcie jak macie słabe nerwy. Na beefsanie zarobiłem 750 % tu zamierzam zarobić ponownie tyle samo. Na samym dnie również pisałem o dużych wzrostach tu również była osoba psudo ktoś która wszystko negowała wyśmiewała pozostałych pseudooptymistów.
Dnia 2012-11-01 o godz. 16:33 ~prrr napisał(a):
> renkor i Zenek działa dla tych co grają na spadki...
>. Cały ten szum z Bomi był zaplonawany od samego początku...
> wyprowadzenie kasy z firmy drogą dogadania się z osobą trzecią aby wygenerować faktyczną strate. Pieniądze i tak zostaną do podziału. Ale to tylko przypuszczenia ale czy
nie moge mieć racji?...
> Pewnie zastanawiają się co niektórzy czy wróżką nie jestem. Otóż nie jestem ale na
giełdzie zarabiają osoby które coś wiedzą mają wiadomości poufne.
> Obecna cena będzie wspomieniem zasięg kursu 50 groszy w najbliższym czasie patrzcie świeczki . Będzie gorąco sprzedajcie jak macie słabe nerwy.
> Na beefsanie zarobiłem 750 % tu zamierzam zarobić ponownie tyle samo.
Tiaaa...;-D
"[...] Paranoik [...] z góry zna 'prawdę' i szuka jej potwierdzenia. Nie dąży do potwierdzenia lub obalenia hipotezy. Wie, że jeśli bardzo się postara, znajdzie dowody, które potwierdzą jego podejrzenia. W swych poszukiwaniach wybiera tylko te 'dowody', które przemawiają za jego przekonaniem o zagrożeniu." (s. 18-19)
"W swym rozumowaniu pozbawionym krytycznego osądu, w niezrównoważonym operowaniu faktami klasyczny paranoik jest w stu procentach logiczny. Fałszywe są jego przesłanki. Z upodobaniem kolekcjonuje fakty, ale tylko te, które pasują do skonstruowanego przezeń logicznego systemu." (s. 19)
"Egocentryk - przestrzega świat wyłącznie z własnego punktu widzenia, poprzez absolutyzowanie własnych doświadczeń, obserwacji i przemyśleń,przy równoczesnym marginalizowaniu opinii pochodzących od innych osób.Nie przyjmuje do wiadomości innych opinii nawet w sytuacji,gdy są one o wiele lepiej uzasadnione niż jego własne."-
a paranoik ma paranoje i obsesje na punkcie bomi i wzrostu kursu. To tak jakby chciał by w nocy świeciło słońce, kiedy to wręcz trudne do zrobienia, nie mówiąc niemożliwe!!!!
najlepszą obroną jest atak Renek z całym szacunkiem ale wypaliłeś się na forum ludzie śmieją się z Ciebie daj sobie z tydzień loozu potem zacznij pisać
Ależ ja chcę, by się ze mnie śmiali... ;-D
Specjalnie to prowokuję ;-D
I zauważ, kto się na toi łapie: ty, kracy, hehe i podobni ;-D
Bo śmieja tak tylko madrzy inaczej, jak wyzej wymienieni. ;-D
Mądrzy nie smieją się, nie wdaja się w zbędne karmienie trolla, w uzalanie na rankora czy wypierania się własnych postów pod zalogowanym nickiem jak kracy,
tylko polemizują o bomi (a nie o rankorze).
Ale najczęsciej rozumieją (w przeciwieństwie do ciebie, kracego i innych hehepodobnych bomi-as-iusiaków) i najzwyczajniej ignoruja me prześmiewcze posty... ;-D
Ty tego nie potrafisz tak jak hehe czy kracy i wam podobni... ;-D
Wasz śmiech jest dla mnie uciechą i nagrodą, ze tak łatwo można was podpuscić ;-D
Rankorowy plagiatorze, bomikracku - czy ktoś założył kiedyś wątek o tobie? ;-D
No właśnie...;-D
A o mnie już w dziesiątki można liczyć, choć sie o to akurat nie staram... ;-D
Czy ktoś tu liczy sie z twoim zdaniem?...
Ktos na ciebie zwraca uwagę, choc tak bardzo sie starasz?
Tylko ja - z litosci i dla uciechy, jaka za kazdym razem dajesz podkładajac się tak infantylnie, ze nie wiem, czy smiać sie jeszcze z ciebie, czy juz wspólczuć... ;-D
Ale egocentryzmu nigdy sie nie zapierałem.
Cały czas tu prześmiewczo i prowokacyjnie POZUJĘ na egocentryka ;-D
Od samego poczatku ;-D
Bo nic tak zwraca uwagi innych jak narcystyczny egocentryzm... ;-D
No i, kracuś (ale tylko ty), kupiłes to. ;-D
Jak wielu tobie podobnych... ;-D
Ale potwierdzam - tak, chce tu być postrzegany jako bomibłaznowaty egocentryk! ;-D
Tylko - w przeciwieństwiue do ciebie - nie zapieram się własnych postów ani nie podkradam twoich, tak jak ty podszywałeś sie pod moje... ;-D
Lepiej być egocentrykiem niz rankoroplagiatorem i forumowym benchmarkiem madrości inaczej... ;-D
A to ty jeszcze siedzisz na borku?!... ;-D
nawet stamtąd się nie ewakuowałeś?... ;-D
i myslisz, ze skoro ponad rok temu chyba pisałem o borku, to dalej tam jestem jak ty czy hehe w bomi?...
Rany... ;-D
Tyś większy naiwny bomileszcz niż sądziłem... ;-D
Nie znasz pojęć: "być poza rynkiem", "ciąć straty", "nie walczyć z trendem", "nie łapać spadajacych noży" itp.?
Kracy, daj sobie spokój giełdą i daj w szkole pani wychowawczyni swą kieszonkową kasę na SKO, i czekaj na odsetki... ;-D
Dnia 2012-11-01 o godz. 18:56 kracy napisał(a):
> Pamiętam jak rok temu w listopadzie polecałeś kupno borka
> po 90gr.....
A potem było sruuuu....i zjazd na 40gr.
No właśnie, rok temu... ;-D
Ale polecałem też w tamtym momencie o trzymaniu palca na enter, zalecałem uważne obserwowanie i nie polecałem bominaiwnego trzymania do konca zycia... ;-D
A więc jesteś wtopiony w borku i w bomi? - tak mi przykro ;-D
No, ale na borku zapewne w kilka miesiecy odrobisz stratę, zaś na bomiBANKRUCIE niekoniecznie... ;-D
Boryszew bardzo dobra firma przewidywalna można na niej nieźle zarobić, sam swego czasu bez nerwów zarobiłem 50k, kumpel dużo więcej ale nie będę tego pisał bo weżniecie mnie za błazna. Jedyny minus spółki to główny dowodzący z super nazwiskiem któremu złotówki bym nie pożyczył bo mu nie ufam.