• BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~hehe [83.27.164.*]
    Zamiast analizować sytuację BOMI, może należałoby zastanowic się,
    po co renkor od rana do nocy dyżuruje na BOMI, dbając o to, by spółka BOMI,
    widziana była tylko w czarnym świetle..
    Dla niego , nie jest ważne, iz trwa restrukturyzacja, coraz więcej sklepów przechodzi pod franczyzę BOMI.. Są tacy, co akcje trzymaja i wierzą w naprawę BOMI...
    Trzymaja akcje, tak jak trzymaja wielcy, biorący po 2,30..
    Czy to jest normalne, że osobnik nie posiadający akcji i piszący , że nie chce ich
    posiadać, pisze na wątku od rana do nocy i tylko w złym świetle...
    Czyj to jest interes? Na czyje zlecenie on te dyżury pełni?
    Na każdy logiczny argument, ma gotowy, prześmiewczy , z taśmy wielekroć powtarzany
    odpis..W skrócie, to ma UCIECHĘ.....
    Ale, czy dla tej wątpliwej uciechy, która to uciecha ma podłoże w wielkich stratach i nieszczęściach wielu, którzy popełnili błąd , inwestując w BOMI,siedzieć na wątku i kpić z tych ludzi?...Czy to jest normalne?
    Czy on jest normalny?
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~DF [31.1.115.*]
    Wiadomo. Albo kłamie, albo normalny nie jest. Ja bym się skłaniał za tym drugim, tylko zastanawia dlaczego tak omijał temat Rabatu i LD Holding, kiedy ten Zarząd chciał je wyprowadzić na szkodę akcjonariuszy z Bomi.
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    DF, oceniasz innych wg siebie?... ;-D
    Nie szkodzi... ;-D
    Lubie takie posty, bo pokazują ograniczoność twego myslenia (przepraszam myslących).
    Szukasz pocieszenia u hehe? zajrzyj do dzisiejszego wpisu hehe w sasiednim wątku... ;-D
    Chciałbyś, by cały świat był normalny tak jak ty...?
    Ja wolę byc nienormalny po swojemu niż być normalny po twojemu.
    To ty wtopiłes w bomi i nie wiesz, co zrobić...
    I to9 ty boisz się, co bedzie z bomi... ;-D

O rabacie i i reszcie pisałem, ale ty nie nadążąłeś czytać... ;-D
    A szkodę to sam sobie wyrządziłeś - dwa razy:
    - kupując bomi
    - lekceważać moje spostrzeżenia i ostrzeżenia... ;-D

Niedługo tez tak bedziesz pisał jak hehe?
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-chyba-mamy-solidny-skup-akcji,11964703.html

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-chyba-mamy-solidny-skup-akcji,11964882.html
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.76.63.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2012-10-26 o godz. 08:41 ~adam napisał(a):
    > Prosze zobacz, ten paranoid psychopata juz sie obudzil i
    > odpowiada sam sobie. Ciekawy jestem co by sie z nim stalo
    > gdybysmy przestalic pisac o BOMI przez 2-3 dni.
    Najlepiej
    > go ignorowac, nie czytac a moze nawet zglaszac do
    > Moderatora za jego obrazliwe posty skierowane do
    > akcjonariuszy BOMI

Bingo! Od dawna piszę, że nikt nie musi mnie czytać czy sugerować się jakkolwiek moimi postami.
    Ale są tacy, co na tym skorzystali i uratowali kasę.
    Wole byc po swojemu paranoikiem niż bomiparanonikiem... ;-D
    No i spróbuj sprawić, by przez 2 dni nikt nie napisał słowa o rankorze... ;-D

Moje posty są obraźliwe?
    Cz y ja kiedyś kogos nazwałem paranoikiem?.. ;-D
    Zaczniju od siebie...;-D

Ale masz bomi... - tak mi przykro...;-D
    I jeszcze jesno - mnie nie przeszkadza, ze piszesz lub nie piszesz.
    Nawet o mnie ;-D
    Tym się różnimy...;-D
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~hehe [83.4.224.*]
    Różnica jest taka, że piszący tu albo mają akcje, lub chcą mieć....

ty , renkor akcji nie masz, piszesz, że nie chcesz mieć....

A piszesz, bo musisz, bo ci za to płacą...
    A od kiedy na forum wolno pisać tylko bomiwtopionym obecnym lub przyszłym?
    Bo ty tak chcesz? ;-D

Bomi nie mam i ud lat udowadniam, dlaczego należy pomyśleć przed zakupem bomi...;-D
    Ty nie pomyślałeś i teraz wypłakujesz mi się w rękaw... ;-D
    No i zmyslasz o tym płaceniu...
    Bo to ty mi płacisz uciechą ze swej bominaiwności i madrości inaczej...;-D

No i jakoś nie chcesz zauważyć, że sam najwięcej produkujesz moich postów... ;-D
    Tak więc - idąc za twą pokrętną logiką - dawałbyś mi najwięcej zarobić... ;-D
    Czy to nie jest ucieszne?... ;-D
    Dla mnie bardzo!... ;-D

No i ileż to juz razy pisałeś, ze nie nie będziesz mi dawał "impulsów do pisania"...;-D
    A kto tu mi ich najwięcej daje?... ;-D
    Ty, bomihehuś, ty... ;-D
    Odpowiedż twoja jest zawsze jednakowa...
    Sztanca...

A czy nie widzisz, że tu cię nie znoszą...Wszyscy juz maja dość twej
    NIEUSTANNEJ UCIECHY i tego prześmiewczego tonu....

Zawsze udasz głupiego, zmieniając temat i wyciągając jakieś historyczne wpisy...

Zaprzecz, że nie musisz pisać i że nie piszesz na zlecenie.....!!!!
    Odpowiedż oja jest zawsze jednakowa...- bo ty wciąz jednakowymi postami zachęcasz do pisania ;-D

I nie pisz "wszyscy", bo wszyscy to nie ty i kilku tobie podobnych...;-D
    Nie wpadaj w megalomanię...;-D
    To ja tu jestem egocentrykiem, ty jesteś tylko bominaiwny i bomiwtopiony madrze inaczej... ;-D

Masz rację ja udaję głupiego, ty zaś nie musisz udawać...;-D

Skoro prosisz, to kolejny raz ogłaszam: nie piszę na zadne zlecenie, ale piszę dla uciechy z hehe i hehepodobnych!
    Wystarczy?! ;-D
    Wąpię, ty czekasz na potwierdzenie swych kompulsywnych urojeń... ;-D
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~jarek [62.121.119.*]
    Cześć hehe
    Kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Piszesz że Rankor nie dziala bezinteresownie, że mu płacą za wpisy. Jakie to ma znaczenie?
    Czy On kłamie czy namawia do sprzedaży akcji ktore rosną ?
    Wiedza Rankora o Bomi jest bardzo duża, myślę że dzięki jego pisaniu
    wiele osób (w tym ja) uratowało kasę - za co wielkie dzięki.
    Czepiłeś się Rankora zamiast tych ktorzy piszą o zbieraniu akcji i odpale itd
    pozdrawiam

Dzięki jaro...;)
    W tym napisałeś, ująłeś główny problem, jaki ma hehe ze sobą...
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~ms [89.76.227.*]
    Rankor znów zwaliłeś kurs swoimi wpisami na bankierze. Oni niedługo bedą Tobą dzieci straszyć. A tak na poważnie to znów racja po twojej stronie zbliza kurs do 16 lub jak ktoś pisał 12. Ja nawet bardziej bym to drugie obstawiał
    Nie wykluczam 12 gr zenka, ale jesli wyniki nie zwala poniżej 16 gr to NA RAZIE tam widze SZANSĘ na chwilowe uklepywanie dna...
    Jurek.!
    Ty uratowałeś kasę i ciesz się i stawiaj kapliczki.....

Ale, czy Ci, co utopili kasę, a zagapili się i nie oddali, to mają teraz oddać?
    Muszą?
    Jeżeli jeszcze nie oddali, to mają prawo czekać i mieć nadzieję.....

Czemu renkor, nie napisze raz kiedyś , tak jak Ty, tylko znęca się na okrągło?
    Ja wogóle bym nie pisał, gdyż to nic nie daje, ale trudno być bezstronny, gdy widzi się
    tę wrogą, krecią robotę na Bomi.....
    Czy sądzisz, że ci, co nie oddali,to mają teraz oddać akcje za grosiki , gdy płacili złotówki...Wzięli diabli ogon, niech wezmą i kopyta...Mają fo tego prawo....

A popatrz na wątek BOMI...Renkor...Renkor i ten ciągły jego jad....
    Biedny hehe...
    Błaga o litość i wspólczucie za swą bominaiwność, bo "zagapił się"... ;-D
    Jak mogłeś zagapic się, skoro cały czas czytasz moje posty?!... ;-D

No i wszyscy maja słuchać hehe, bo on nie robi nikomu kreciej roboty naganiając na kupno...;-D
    Wszyscy jak hehe mieli trzymać od 7 zeta i zjechać z nim po bomiskoczni...;-D

Wtopiłeś wbrew radom rankora, to teraz nie płacz... ;-D
    Sam sie tym wystawiasz na śmiech ;-D
    Lecz się i ciesz ze wsparcia ms.....
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~jarek [62.121.119.*]
    Witam hehe
    Zagapic to się można na dziewczynę a nie na giełdzie.
    pozdrawiam Cię serdecznie
    jarek
    A na razie wciąz tylko kroplówkowe podawanie tlenu...

problem w tym, ze na pólkach ponizej 21 gr jest bomipustka i dlatego może nastapić bomitsunami w związku wynikami za 3Q...

Na razie zenkowe opadanie po grosiku sprawdza się... ;-D
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    Tekst roku: "dlaczego tak omijał temat Rabatu i LD Holding, kiedy ten Zarząd chciał je wyprowadzić na szkodę akcjonariuszy z Bomi."

Czy Ty na prawdę masz klapki na oczach?

Rabat wywalał stratę już w Q1. Próba sprzedania go była jak najbardziej rozsądna. Szkoda, że się nie powiodła.
    Dzisiaj Rabatu w aktywach BOMI nie ma - żadnej kasy już nie przyniesie.
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~Majkel [217.149.254.*]
    albo raczej "żadnej straty już nie przyniesie" - bo skoro przynosił straty to po co taka kula u nogi. Szkoda, ze sie nie udało opchnąć za kasę, ale bez jest lżej :D
    Tak!
    Hurt - kulą u nogi
    Delikatesy BOMI - kulą u nogi
    Supermarkety RAST - kulą u nogi.

Produkcja akcji - jedyny zyskowny biznes.
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~DF [37.249.188.*]
    Zenek. W 2011 r Rabat miał zysk. W 1 kw 2012 pokazał stratę 3 mln zł przy aktywach 722 mln zł i zobowiązaniach ok 140 mln zł. Oddanie takich aktywów komuś za bezcen to by była kradzież.
    DF, Rabat w 2011r. miał zysk, a w Q1 2012 stratę.

Nie wiem skąd bierzesz te dane. Ja w sprawozdaniu widzę:

Zysk z działalności operacyjnej: -16 567 tyś. Słyszysz?! 16 mln straty.

Zysk brutto: -21 868 tyś. - 21 mln straty.

Zobowiązania - 558 003 tyś. Z czego aż 485 267 tyś to zobowiązania krótkoterminowe.

Środki pienięŜne z działalności operacyjnej -13 159 tyś - wyparowało z kasy 13mln PLN

itd. itd. Jak się żyje w świecie bomiiluzji, to ma się bomizyski.
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~DF [31.1.202.*]
    Zenek. Przeczytaj w sprawozdaniu finansowym za 1 kw dane dla segmentu dystrybucyjnego. Skąd wziąłeś takie dane dla Rabatu?
    OK nie zrozumieliśmy się. Podałem skonsolidowane wyniki grupy BOMI.

Jeśli chodzi o sam Rabat, to:

Zobowiązania z tytułu dostaw i usług 145 704 tyś.

a gdzie zobowiązania na przykład z tytułu kredytów? Tego raport nie podaje, a co się okazało dla Rabatu zabójcze.

Mamy pozycję, Koszty Finansowe: -2 289 tyś / kwartał to ok 8,8mln/rocznie. Jak duże musiało być zadłużenie, aby generować TAKIE koszty finansowe? Ha?! 80 mln?

80 mln kredytów + 145 mln Zobowiązania z tytułu dostaw i usług = 225mln - podobna kwota, która zabiła samo Bomi.

A te aktywa, to z czego się składały? Z zapasów na przykład, które zaczęły się później terminować? Z należności, których Rabat nie był później w stanie odzyskać, bo odbiorcy splajtowali? Ciekawe, ile sobie Rabat naliczył z racji posiadania LD Holding? Tego z raportu się nie dowiemy.

Życie zweryfikowało. Aktywa Rabatu okazały się podobną mrzonką, jak aktywa samego BOMI.

W przypadku braku danych szczegółowych jedyną konkretną informacja jest taka, że RABAT przynosi straty - nie ma się po co ekscytować jego aktywami.
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~DF [31.2.15.*]
    Cała grupa Rabatu mogła mieć ok 80 mln kredytu skoro pożyczyli Bomi ok 50 mln zł. Przy 200 mln zł kw obrotu to nie było duże zadłużenie. 3 mln straty daliby radę odrobić redukując koszty.
    A 145mln zadłużenia wobec dostawców zapomniałeś.

Rzeczywiście przy zysku brutto 4mln w dawnych dobrych czasach Q1 2011. To rzeczywiście nie wiele.

Redukcja kosztów zarządu o 12%, gdzie ponad połowa to koszty stałe, czyli redukcja o 25% kosztów zmiennych to przecież pestka. A to wszystko po to aby tylko wyjść ze strat.

A w tle patrząc Q1 2011 do Q1 2012, spadek przychodów, zysku ze sprzedaży, wzrost kosztów zarządu, zadłużenia u dostawców i wzrost kredytów o 40%!

Tylko zaślepiony przez Bomi nie dostrzegłby, że w Rabacie dzieje się coś bardzo, bardzo niedobrego.
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~DF [77.113.31.*]
    Ok
    3 mln zł straty to niewiele jeśli można odrobić w bardzo krótkim czasie ograniczając koszty ogólnego zarządu o 10 %?.
    A teraz aktywa 722 mln zł.
    Ile wynoszą należności handlowe i udzielone pożyczki? Ile warte są spółki LD Holding, który zbiera pieniądze za fraczyzę? Ile warty jest Tolak i inne spółki zależne i pośrednio zależne Rabatu?
    Przecież to najważniejsze aktywa Bomi, które pozwoliłyby na wyjście z tej sytuacji.
    Nie rozumiem dlaczego próbujesz sam siebie oszukiwać?

Piszesz o redukcji 10% kosztów zarządu, gdy tymczasem trzeba było zredukować o 12%.
    Dlaczego pomijasz fakt, że 50% kosztów zarządu to koszty stałe. BOMI w sprawozdaniu mówiło, że to 68%. Załóżmy, że w hurcie koszty stałe są niższe - właśnie te 50%.

Uważasz, że redukcja kosztów o 25% to jest takie proste?
    Po co sam siebie tak oszukujesz? Samo życie zweryfikowało Twoją błędną opinię - Rabat splajtował.

722 mln? Ale to były aktywa grupy BOMI, a nie Rabatu, o którym rozmawiamy.

"Ile warte są spółki LD Holding, który zbiera pieniądze za fraczyzę? Ile warty jest Tolak i inne spółki zależne i pośrednio zależne Rabatu?
    Przecież to najważniejsze aktywa Bomi, które pozwoliłyby na wyjście z tej sytuacji."

Człowieku zejdź na ziemię!
    Dla BOMI nic nie są warte. Ze sprzedaży tych spółek w całości lub w kawałkach będą zaspokajani wierzyciele, a Bomi jest ostatni w kolejce do tych pieniędzy.

LD Holding z jego franczyzą jest mało warte. Franczyza ma sens, gdy podpięta jest pod hurtownię. LD Holding oferuje hurtownię Bać-Pol, która ma własną franczyzę. To jest tylko kwestią czasu jak eLDe zostanie bez sklepów.

• Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~DF [77.115.42.*]
    W każdym razie pierwszy kwartał może nie był zbyt dobry , ale i tak zysk na sprzedaży był spory ok. 27 mln zł w jednym kwartale i można było ciąć koszty sprzedaży i koszty ogólnego zarządu dla odzyskania rentowności. Z tego względu likwidacja spółek zależnych generujących takie koszty w tym np. RS Centrum byłaby logiczna.

Wiadomo, że te 722 mln zł są to aktywa Bomi dotyczące segmentu dystrybucyjnego czyli Rabatu i spółek zależnych.

Sytuacja jest trudna, bo Zarząd Rabatu popełniał błędy jeśli nie przekonał sądu do upadłości układowej i utracił możliwość kierowania spółką. Chyba, że to celowe działanie, chociaż mało prawdopodobne.

Pewnie ktoś by chciał, żeby tak było jak piszesz, ale franczyzobiorcy są związani umowami z LD Holding. Jeśli Bać Pol byłby nielojalny i chciał przejmować fraczyzobiorców niezgodnie z umową, to LD Holding może wziąć innego poddostawcę hurtowego, więc mógłby na tym stracić. Bać Pol jest też chyba firmą do przejęcia, skoro słychać, że Hygienika jest zainteresowana przejęciem tej firmy.
    Sieć franczyzowa LD Holding sporo urosła w ciągu tego roku do ok. 1400. Przybyło ok. 100 sklepów. Więc tak źle nie jest.

Jeśli twierdzisz, że bez dystrybucji franczyza nie jest rentowna to by znaczyło, że Zarząd Bomi nie wie co robi skupiając się na franczyzie, przy likwidacji Rabatu. Uważasz, ze tak jest?
    Widzę, że zaczynasz łapać kontakt z ziemią.

"Można było ciąć koszty..." przytnij se koszty o 25% swojego domowego budżetu, a potem opowiesz nam jak to łatwo.

Spółki zależne nie generują kosztów dla spółki matki.

"Pewnie ktoś by chciał, żeby tak było jak piszesz, ale franczyzobiorcy są związani umowami z LD Holding. Jeśli Bać Pol byłby nielojalny i chciał przejmować fraczyzobiorców niezgodnie z umową, to LD Holding może wziąć innego poddostawcę hurtowego, więc mógłby na tym stracić."

A znasz umowy franczyzowe? Ca. 1100 (na 1300) sklepów jest pod miękką franczyzą. Bać Pol nic nie musi stracić. Bierze ten tysiąc pod swoje skrzydełka. Będzie musiał ponieść koszt ich przebrandowienia co najwyżej. Zaproponuje sklepom dodatkowe retro, te które płaci LD i sklepy w podskokach do niego pobiegną. LD może wziąć innego dostawcę? Oczywiście. Problem w tym, że nie wiadomo, czy sklepy będą chciały z niego korzystać. Miękka franczyza do niczego nie zobowiązuje, zazwyczaj.

"Bać Pol jest też chyba firmą do przejęcia, skoro słychać, że Hygienika jest zainteresowana przejęciem tej firmy. "

Nie wiem, nie słyszałem.
    "do przejęcia" bo ma długi? Czy też "do przejęcia" bo dobrze prosperuje? To jest kluczowe pytanie! Warto jest przejmować firmy dobrze prosperujące.

"Sieć franczyzowa LD Holding sporo urosła w ciągu tego roku do ok. 1400. Przybyło ok. 100 sklepów. Więc tak źle nie jest. "

Jest bardzo źle, gdyż inne sieci franczyzowe pozyskują sklepy w większych ilościach. LD się ślimaczy i to od co najmniej roku.

Zresztą, co tu gadać o LD. Przecież LD jest majątkiem Rabatu, a nie BOMI. Syndyk dobrze sprzeda LD, to będzie więcej kasy na zaspokojenie wierzycieli RABATU! Wierzyciele BOMI pozostaną.
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~ADB [213.158.197.*]
    Rankor swego czasu napisał bardzo mądrą rzecz: to co dzieje się z BOMI jest klasycznym przypadkiem upadłości rynkowej. Wszystkie jego dalsze komentarze są prostą konsekwencją tej opinii.
    Jest kilka rzeczy, które trzeba przemyśleć:
    - pierwsze i najwazniejsze, czy Rankor ma rację odnośnie upadłości bo jeśli tak to może również mieć rację co do upadłości likwidacyjnej... Tak jak to widzę, jakiś czas temu Kierownictwo BOMI popełniło 2 generalne błędy: jeden związany z pozycjonowaniem oferty na rynku, drugi - z zarządzaniem dostawcami. Długo by o tym pisać, ważne jest że wiemy co działo się później a najlepsze moim zdaniem było powołanie w pewnym momencie obecnego Prezesa. Moja teza jest taka, że Prezes bardzo dobrze wiem co robi i biorąc pod uwagę sytuację jaką zastał, jego działania są wręcz genialne. Z pewnością nie chodzi w nich o krótkoterminowe zadowolenie Akcjonariuszy ale o długoterminową naprawę. Jeśli tak na to spojrzeć to wszystko zaczyna układać się w jedną całość. Z pewnością nie wszystkie plany udały się perfekcyjnie, były napewno komplikacje jednak kierunek jest jeden - bardzo pozytywny... Trzeba na pewno czasu ale będzie bardzo dobrze.
    - roli Rankora, Zenka, Jarka i in. nie jestem niestety w stanie rozgryźć. To co robią jest gdzieś między szumem informacyjnym (coś jak brzęcząca mucha) a celową, zaplanowaną i opłaconą kampanią na rzecz obrzydzania BOMI. Co do złej woli i "bezinteresowności" nie mam złudzeń. Tyle, że tu w ogóle nie chodzi o Rankora czy Zenka ale o ich Mocodowców. Propblem w tym, że to z Mocodawcami nie trzyma się kupy: płacić komuś zapewne trzycyfrową pensję za pisanie na jednym forum w kółko tego samego? Po co?
    "Trzeba na pewno czasu ale będzie bardzo dobrze. "

Bardzo dobrze?!
    Nie będzie. Będzie co najwyżej wegetacja. Niech mnie ktoś przekona, że po sanacji Bomi będzie w stanie wypracować więcej niż 1 mln zysku netto.
    Na 100 mln akcji to trochę mało.

Sama sanacja jest też wątpliwa. Aby się udała musi zostać spełniony cały szereg "jeśli", "jeśli", "jeśli".
    Właśnie, po co ?
    Szczerze powiedziawszy, gdy tak dobrze nad tym się zastanowić to w ogóle tu nie powinno być czegoś takiego jak Rankor, Zenek itp. Nie ma logicznego, racjonalnego wytłumaczenia, to jak jakiś Matrix. Jedyny wniosek jaki przychodzi mi do głowy jest taki, że tu w ogóle nie chodzi o BOMI a jest to jakiś psychologiczny eksperyment, badanie irytacji na forum czy coś w tym rodzaju.
    Mówiąc wprost: ci gościowie nie wnoszą zupełnie nic, ich wpływ na decyzje inwestycyjne dotyczy może 0,1% ludzi (inwestorzy nie chcą obecnie kupować akcji BOMI lub decydują sprzedać ze stratą z nieporównywalnie ważniejszych powodów niż wpisy na forum!). A trzeba przyznać, że irytację stymulują perfekcyjnie :-)
    Jaka jest Twoja rola na tym forum?
    Rola psychoterapeuty - pocieszyciela dla wtopionych w Bomi?
    Myślałem, że forum służy do wymiany myśli więc napisałem co myślę. Teraz jednak uświadomiłeś mi, że na forum są role. Ciekawe... Domyślam się, że skoro jest rola "pocieszyciela" to zapewne jest i rola "dręczyciela" ;-) Jakie jeszcze? Jaką Ty pełnisz?
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~Majkel [217.149.254.*]
    tutaj sprawa jest prosta...

jeśli piszesz dobrze o spółce lub patrzysz na jej przyszły los z optymizmem to:
    - jesteś ubrany w akcje za 7 zeta
    - jesteś bominaiwniakiem z bomistratami
    - najgorsze przed tobą
    :D

jeśli piszesz źle o spółce:
    - jesteś ekspertem o niepodważalnym autorytecie
    - jesteś tu tylko po to by ratować kolejnych przed pewnymi stratami jak kupią te akcje i jednoczesnie jestes dla uciechy z tych co już wtopili
    :D
    Ta druga grupa jest w mniejszości ale liczba ich wiadomości zalewa forum (odpisują po kilka razy na tą samą wypowiedź, sami sobie odpowiadają, odgrzebują wątki sprzed miesięcy i ponownie na nie odpisują)
    Szybko poznasz, kto tu jest w jakiej grupie :D

nie ma się co przejmować :)
    Mamy wysokie bezrobocie, to co niektórych życie zmusza do pracy na forum bankiera na umowę o dzieło. Pewnie płacą od wiadomości grosiki...
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~adam [89.76.63.*]
    Hi,
    Zobacz jak Rankor2 i Zenek sie rozpisali. Podejrzewam ze Rankor2 i Zenek to ta sama osoba piszaca z dwoch innych IP.
    Rowniez podejrzewam ze Rankor2 to nasz Moderator ktory sobie dorabia nadaniajac na spadki BOMI. Wszystko by sie zgadzalo, sledzi kazdy watek i odpisuje 24/7.
    Kiedykolwiek skrytykuje Rankor2 to moj post jest usuniety. Ten tez bedzie za kilka minut, ale moze uda sie Wam go przeczytac.
    Adam (UK)
    PS Panie Moderatorze jesli nie jest Pan Rankor2 albo Zenkiem, to prosze wyeliminowac tych dwoch Panow (a moze to jest jedna osoba) z tego Forum, bo ublizaja inteligencji akcjonariuszy. Oczekuje na Pana odpowiedz. Jesli ten post zostanie usuniety, to potwierdziPan ze Rankor2=Moderator
    Dnia 2012-10-26 o godz. 16:07 ~adam napisał(a):

PS Panie Moderatorze jesli nie jest Pan Rankor2
    > albo Zenkiem, to prosze wyeliminowac tych dwoch Panow (a
    > moze to jest jedna osoba) z tego Forum, bo ublizaja
    > inteligencji akcjonariuszy. Oczekuje na Pana odpowiedz.
    > Jesli ten post zostanie usuniety, to potwierdziPan ze
    > Rankor2=Moderator

A za prezesa bomi mnie nie uważasz?... ;-D

Podsunę ci coś do rozmyślań: moze ja i hehe to ta sama osoba? ;-D
    Raz piszę mądrze, a raz madrze inaczej...;-D
    Dla uciechy i zeby było weselej...;-D

Nie pamiętasz, jak hehe wiele razy podszywał sie pod mój nick?... ;-D

I jeszcze coś - dziś jest robienie naiwnych w puzon: podciąganie kursu za wszelka cenę, by dłużej wywalac.
    Drobnica ubiera drobnicę... ;-D
    Drobnica wyzbierała wszystko po 23 gr i ustawiła się na ukryte kupno.....

A ja Ciebie renkor, tylko kontrowałem i wyśmiewałem twe dyżury w świątek i piątek.....

I sądzę , iż nikt cię od tego nie odwiedzie, gdyż masz kontrakt na ogłupianie,
    by Twoi Mocodawcy mogli od wystraszonej drobnicy zebrać akcje za grosze....

Nikt z grubasów nic akcji nie oddał, a ty ciągle piszesz o ubieraniu...
    Tiaaa....
    Ty mnie tylko "kontrowałeś i wyśmiewałeś..."
    Aleś mnie rozbawił znowu...;-D
    No dobrze, nie zabraniam ci marzyć...]
    Kontruj dalej... ;-D
    Liczę na dalszą uciechę z twego pisania.;-D

Tylko już więcej nie4 wypłąkuj się kracowato jak dziś rano...;-D

I fantazjuj dalej o mocodawcach i takie tam ;-D

0,16...
    Niemozliwe?... Zobaczymy... ;-D
    Jeżeli nie jestes mądry inaczej, a twoje IQ jest wyższe od .......,
    to przeczytaj ze zrozumieniem mój ranny wpis......

To nie płacz, a obdarcie z ciebie tego przebrania i ukazanie cię pełnego zgryzliwości,
    cieszącego się z czyichś nieszczęść...
    I to wszystko za zapłatę, bo darmo tego nie robissz.....

Ale czy mozna sie tak zeszmacić?
    Tiaa...
    Płakałeś jak kracy, ze tak cię wyśmiewam, a teraz już inni każą ci puknąć się w czoło i udowadniają, jak jestes mądry inaczej...;-D

A ja nigdy nie ukrywałem, ze jestem tu bomipajacowatym bomiprzesmiewcą z hehepodobnych bominaiwniaków...;-D

I nie ciesze się z niczyjego nieszczęścia, tylko wyśmiewam bominaiwność, arogancje i ignorację tobie podobnych.
    Z madrymi piszę na ich poziomie.
    A z madrymi inaczej - tak jak z tobą...;-D

Czy ja ciebie wyzywam? Nie.
    Nie muszę.
    To wymyślasz przezwiska na mnie, z których śmieje się, bo pokazują twą inteligencję, kulturę osobistą, odporność psychiczną, bomiwiedzę i rozsądek inwestora...;-D

A ze jak nikt inny dajesz mi stałą uciechę, to z niej korzystam ;-D
    A zapłatą są twoje BEZCENNIE UCIESZNE posty... ;-D

No i to ty masz wciąż bomi, od 7 zeta zresztą..;-D
    Tak mi przykro...;-D

Na razie czekam z toba na 0,16...;-D
    Niemozliwe?... Zobaczymy... ;-D
    0,18 juz widziałeś... ;-D
    A dzis kolejna sesja bez obrotów...
    Za to z kropelkowymi próbami reanimacji kursu i mwiekszym batonikiem przed close...

Ale wyniki za 3Q coraz bliżej...
    I juz czujesz to... ;-D
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~adam [89.76.63.*]
    Wykazujesz wszystkie cechy paranoi i projections.
    Nigdy sie nie podszywalem pod twoj nick - nastepna paranoja!
    Jesli juz nie jestes w zakladzie psychiatrycznym, to polecam zglos sie tam asap bo przeciez nie masz zycia, tylko obsesja z BOMI
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~rankor2 [78.28.34.*]
    Dzięki za dobrą radę... ;-D
    Rozumiem, co przechodzisz i z własnego doświadczenia radzisz... ;-D
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~swiezbak [176.97.95.*]
    hehe pokłony za walkę z wiatrakami! ten bandzwoł jest nie do pokonania! niczym się go nie zwalczy. tym bardziej pokłon! ja też co jakiś czas piszę by ludzie go czytający zdawali sobie sprawę że to jest katarynka i można to czytac w charakterze komedii. podjelismy sie syzyfowej pracy ale nie poddawajmy sie ! jak na jego 10 wpisow damy chocby po 1 to i tak nowi akcjonariusze moze sie zastanowiom nad motywami tego chlopca.

zenek i on mnie na sniadanie zjadaja. moj typ powtarzany od 2 tyg a mianowicie trakcja zaczyna rajd!
    I nasz obrońca kasy , a zarabiający na tej obronie,
    powyciągał stare , historyczne wątki, byle temat był i można ludków postraszyć wynikami za 3 kw, pośmiać się z nich, a kasa przy okazji wpada...

Dziś już od rana pracuje w pocie czoła....
  • Re: BOMi. Renkor a akcje BOMI Autor: ~rankor2 [78.28.34.*]
    Ze mnie taki obronca twej kasy, jak z ciebie obronca rankora... ;-D
    A straszyć nie trzeba, zwłaszcza ciebie.
    Ty jesteś tak nieustraszony, że nie da się wystraszyć kogoś, kto bomi trzyma od 7 zeta... ;-D

A od rana to ty pilnujesz moich postów... ;-D
    I bardzo dobrze - tak trzymaj... ;-D
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.