• jakaś masakra Autor: ~zie [90.156.56.*]
    Co oni sobie wyobrażają !! Emisja warrantów, w przełożeniu że jeden warrant to jedna akcja. Z tego dla mnie wynika że niedługo będziemy mieli kurs 0,10 PLN. Rozwodnienie akcji i w dodatku bez prawa poboru !! Zarząd podejmie decyzję komu warranty przydzieli - kur... mać co to jest do chu... wolna amerykanka! Spodziewałem się emisji akcji, ale na uczciwych warunkach. A teraz oni sobie drukną akcje, przydzielą je tym którzy im się spodobają, po cenie 0,1 PLN a drobny akcjonariusz może sie w pompkę pocałować. Przecież to w naszych rękach jest ponad 62% spółki. Obniżyć kapitał zakładowy - ok, zmniejszyć wartość nominalną akcji - ok, podwyższyć kapitał zakładowy w postaci emisji warrantów, zamiennych na akcję- ok, ale nie w stosunku 1:1 !! Emisja powinna być zrobiona 1:3 taka aby nowy inwestor musiał się wykazać, aby jemu zależało na tym aby firma w przyszłości osiągnęłą wyższą kapitalizację - on też musi ponieść pewne ryzyko. a nie kurs teraz oscyluje w granicach 0,2 PLN, a wybrańcy ( przez zarząd ) obejmą po 0,1 PLN. Objęcie w stosunku 1:3 daje kurs akcji 0,30 PLN spowoduje to podniesienie kursu a także dla akcjonariuszy informację o tym że firma chce wyjść z kłopotów, że inwestor (Ci którzy obejmą warranty) myślą o niej przyszłościowo!! śmiech na sali !! może mi ktoś to jeszcze raz opowiedzieć bo nie wierze :( to co zbieramy się i lecimy zablokować tą emisję ? chyba jeszcze mamy czas na zablokowanie akcji na WZA ?
  • Re: jakaś masakra Autor: ~procka [83.4.185.*]
    A widziałeś drugi projekt (który prawdopodobnie przejdzie), gdzie nominał ma byc 0,32 ?
  • Re: jakaś masakra Autor: ~zie [90.156.56.*]
    niestety nie :(
    podeślesz linka ?
    Tu masz wszystkie projekty uchwał, juz po uwzględnieniu obu wariantów:

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/ESPI/info/430314,internet_group_sa_ogloszenie._wprowadzonych_na_wniosek_akcjonariuszy._zmian_w_porzadku_obrad_nwz
  • Re: jakaś masakra Autor: ~zie [90.156.56.*]
    Dzięki :)
    przestudiuje je jutro bo dzisiaj już padam ! a jest co czytać :)
    a Ty jak na to wszystko się zapatrujesz ?
    Juz się wypowiadałam w innych wątkach, co o tym myślę - teraz nie mam za bardzo czasu na dłuższą wypowiedź.
    Generalnie uważam podanie 2 wariantów za celową zagrywkę - za wszystkim stoi JRW przecież. W dodatku wiadomo, który wariant preferują i prawdopodobnie przegłosują, mianowicie ten podany przez CR Media czyli 0,32 - mają przeciez trzykrotnie więcej akcji niż BCEF.
    Gdyby zapodali tylko propozycję 0,32 to wiadomo - rynek raczej negatywnie by się odniósł bo obniżają, a tak 0,10 jest tak tragiczne, że jak przejdzie 0,32 to wszyscy będą uszczęśliwieni... taka mała psychologia...
    Dzisiaj o 2 w nocy Pan Prezes na swoim blogu też zdradził, że jest za opcją 0,32...
    Co prawda nie wiem czy o 2 w nocy można miec jasne myśli, ale przyjmijmy że tak:)

Co by nie mówic 0,32 to o połowę więcej niż mamy obecny kurs...
  • Re: jakaś masakra Autor: ~CPH [77.66.1.*]
    Piszesz jakbys byla pewna ze bedzie 32 gr. To i kto ile ma udzialow nie ma znaczenia bo na czele stoi jeden i ten sam wodz. W tym wszystkim jest tylko jeden maly problem.
    Trzeba miec wystarczajaca liczbe jeleni na te warianty. Forum bankiera to za malo.
    I jestem przekonany ze Harcerz bedzie teraz szukal frajera na czesc akcji za gotowke a sam wniesie jakies upadajace aktywo z wycena kosmiczna. A dlaczego bo potrzebuja kasy na dzialalnosc i tu potrzbny inwestor z kasa. Cos mu sie tam wcisnie, ze to super nowe projekty, obieca itp. Kaska sie rozejdzie i wracamy do punktu wyjscia. Ten lement z misjami byl juz przerabiany w IGR ale wowoczas warunki gospodarcze juz nie te.
    I teraz cos wiecej. Pewnie ze prezes powie ze jest za 32 gr bo to lepsze ma odbiocie w obecnym kursie na GPW. Przeciez nie bedzie mowl ze jest ch...jwo itp, tylko chwalil, opowiadal o perspektywach i swiatelkach w tunelu.
    Druga sprawa, jakim trzeba byc baranem by przekazywac jakies udzialy ( zalozmy cos co jest wartosciowe i przynosi zysk) za akcje bankruta. Wystarczy ruszyc banka lub walnoc o sciane by pomyslec i postawic sie w roli ewntualnego inwestora z poza grupy Harcerzyka.
    Ja w zyciu nie przekazywalbym udzialow swoje spolki gdyby ona przynosila zyski i gdybym byl jej wlascicielem i decydowal o wszyskim. Nie potzrebowalbym za eksperta Harcerza i kilku innych w dziedzinie reklamy, ksiegowosci itp.
    A jesli mialbym 5 baniek w gotowce to na pewno nie ladowal bym w akcje spolki co nic nie robi. Wystarczy kupno obligacji i spie spokojnie a rentownosc 2,5% ponad inflacje w tak trudnych czasach to calkiem niezkly wynik. Wiec smie twierdzic ze guzik z planow, chcyb a ze wszystkie warianty obejmie Harcerz. Dawno dawno temu, dla przypomnienia wywalal OW zbawiciel perelki po 55 groni. Tez wiec smie twierdzic ze obejmie je z powrotem po 10 groni.
    Powodzenia, jakby nie patzrec jestescie w czarnej D....

• Re: do Procka Autor: ~Miro 71 [46.204.34.*]
    Jednak prowadzili lub nadal prowadzą rozmowy z Warsaw Equity.
  • Re: do Procka Autor: ~procka [83.4.185.*]
    A dlaczego uważasz, że nadal prowadzą - co prawda w informacji o karze KNF jest data z 2010 tylko w stosunku do Ballroom Int., ale z Warsaw Equity pewnie też chodzi tylko o stare klimaty.
    Co nie zmienia faktu, że uważam, że mają już konkretnych "inwestorów" do objęcia warrantów, o co tak bardzo obawia się CPH w powyższej wypowiedzi.
    W przeciwnym razie nie rzucali by tak swobodnie daty 30.06.2013 - co by nie mówic, to nie jest tak odległy termin...
  • Re: do Procka Autor: ~CPH [77.66.1.*]
    Zawsze mozna jeszcze date 30.06.2013 anexowac na 31.12.2015. wsumie to na wyciagniecie reki. POzdro
  • Re: do Procka Autor: ~Miro 71 [213.158.217.*]
    Tak sądze że nadal prowadzą. Już kiedyś pisałem jak IDM zmniejszał swój pakiet ( teraz widać dlaczego ) że te akcje będą w zasięgu ręki, no i jest podmiot co posiada co najmniej 5%. kopenhaga ZAWSZE będzie na tym forum marudził i jęczał, że wydmucha, że harcerz, że wycena z kosmosu , że za mało , że za dużo i itd. Na petrolu nominał jest 10zł a akcje latają po 1.5zł, na IDMie nominał jest 0.10 a akcje pare miesiecy temu były po 2zł. Kłopoty IDMu sprawiły zmiane planów na IG. Tak tylko dla przypomnienia emisja akcji ma być w zamian za wniesione aktywa.
  • Widzisz odpowiedziales sam sobie na pytanie Autor: ~cph [77.66.1.*]
    moze i nie swiadomie.
    Teza: IDM wciaz w grze i walczy o perelke i jej aktywa:-).
    pytanie dlaczego sprzedawal? czy wyyjsc, czy moze dal sobie spokoj.
    Odp. Biorac teza za wlasciwa monete odp brzmi Bedzie brac po 10 groni walor.
  • Re: Widzisz odpowiedziales sam sobie na pytanie Autor: ~procka [83.4.185.*]
    I Ty sobie niechcący sam odpowiedziałeś, bo to co IDM sprzedawał po 0,25 powiedzmy, wczesniej objął za kase po 1,2 - troche więc stracił...
    Jesli wg Twojej tezy obejmie po 0,10 to troszkę kurs musi urosnąc by odzyskali co wczesniej stracili.
    Żebyś nie powiedział, że teraz obejma dużo więcej ilociowo, więc żeby odzyskac wcale dużo nie musi urosnąc, to od razu dopowiem, że wcale IDM tak duzo nie ma tych aktywów eFund w kieszeni - przypomnę, że juz zeszli poniżej 60% w IDEA, która ma 72% w eFund.

Aż tak bardzo chcesz przekonac wszystkich do tych 0,10 ? Przeciez i tak niedługo będziemy to wiedziec...
  • Re: do Procka Autor: lechm2 [158.75.81.*]
    Witam,
    cena nominalna będzie po 10gr, bo jeżeli macie do wyboru objąć akcje po 32gr i 10gr to co byście kupili?
    To, że CR Media i BCEF złożyło wnioski to jest jakaś kpina, bardzo dobrze by mógł złożyć JRW propozycję, bo przecież jest właścicielem obydwu firm, to wygląda komicznie właściciel IGR (bo jest jedynym większościowym udziałowcem) składa dwa wnioski który jeden zakłada cenę nominalną 10gr, a drugi 32gr. Nie może się zdecydować jaką chce mieć cenę nominalną?
    Pan Prezes IGR może nawet chcieć cenę nominalną 1000zł, przecież nie ma udziałów w IGR to może jedynie co pocałować JRW w cztery litery, Wy im jeszcze wierzycie, że cena nominalna będzie po 32gr?
    Następną rzeczą jaką trzeba brać pod uwagę to emisja 200mln akcji przy 32 gr to jest kosmos jak dla spółki która nic nie robi, a ma tylko plany. Aktualnie w obrocie jest około 7mln papiera które się przewija przez rynek, jak dojdzie jeszcze 200mln to kurs akcji będzie wynosił 1gr, bo więcej ten "badziew" nie jest wart. Tutaj wystarczy wsypać około 3mln akcji żebyśmy znaleźli się poniżej 10gr, więc 200mln akcji które trafią częściowo w rynek to śmierć dla kursu.
    Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest przeprowadzenie emisji dla silnego akcjonariatu czyli tych 200mln akcji dla 2-4 podmiotów które będą miały lock-up-y na 1-2 lata, wtedy będzie można zobaczyć jak spółka sobie radzi w nowej perspektywie.

CPH ma rację spółka to jedno z większych g... na całej giełdzie. Nie długo zabraknie określeń negatywnych na IGR, zarząd i RN.
    1. 0,10 i 0,32 - błąd w rozumowaniu, bo to nie ci co będa obejmowac zadecydują, który wariant wybrac
    2. wiadomo, że za oboma wariantami stoi JRW i wiadomo, że to nie kwestia tego, że sam nie wie co wybrac, ale zwykła zagrywka, o czym pisałam wyżej
    3. widac, że cena 0,32 jest już wybrana - za bardzo precyzyjnie ją podali, a 0,10 jest rzucone tak po prostu - dla kontrastu,
    4. nie sądze by teraz bawili się w rejestrację na NWZA tylko części akcji w imieniu CR Media, jeżeli zas zarejestruja wszystkie, które mają, to jak sobie wyobrażasz, że zagłosują przeciwko projektowi, który rzekomo sami złozyli (to jest niezalezne od tego, że i tak decyduje JRW, chodzi o to, żeby to jakoś logicznie na zewnątrz wyglądało) -przegłosują 0,32 i tyle,
    5. to, że Prezes nie ma akcji i jego zdanie nie ma znaczenia jest oczywiste, ale po coś swoją opinię napisał, chyba nie po to żeby się nią pochwalic...

Zaczęłam pisac tego posta przed 10-tą i musiałam przerwac, w międzyczasie widzę, że jednak strachliwi sprzedają - no i dobrze.
    W sumie nie ma sensu na siłę przekonywac tych, co uważają, że wiedzą lepiej - i tak wszystko się okaże.

Przez długi czas była cisza, teraz doszło trochę informacji, które każdy może sam sobie przetrawic i sam wyciągnąc wnioski czy kupowac czy sprzedawac.
    Ja tam swoje wiem:)
    Przechodząc od razu do pkt. 3 cena 32gr według mnie nie jest precyzyjna, może omsknął się palec "sekretarce" i stwierdziła nie będę poprawiać bo przecież przechodzi 10gr, wiem sytuacja jest absurdalna, ale patrząc na to jak traktują akcjonariat i wykonują PI to wszystko jest tu możliwe.
    Pkt.4 Przejrzyj sobie walne zgromadzenia z poprzednich 2 lat i była komiczna sytuacja, że BCEF głosowało przeciwko uchwałom CR Media, więc ten argument jest śmieszny.
    Pkt. 5 prezes mógł się tylko pochwalić tym, że popiera cenę 32gr bo niczym innym się nie może pochwalić, bo nic nie zrobił.

Cieszę się Procka, że nie kierujesz się opiniami z forum;)
    Pkt 4 - masz na myśli, że i za BCEF i za CRM stoi JRW, więc niby bez sensu żeby jeden był przeciw drugiemu, bo powinni miec to samo stanowisko, a mimo to w przeszłości się tak zdarzało, czego dałes przykład

Tylko że ja nie o tym mówię, a o tym, że chyba na tyle "pozorów logiki" zachowają, że CRM będzie głosował za swoim projektem a BCEF za swoim, co - biorąc pod uwagę liczbe głosów jaką każdy ma z akcji - oznacza, że przejdzie projekt CRM.

Przeciez to nie JRW głosuje na WZA w imieniu obu ww., tylko każdy z nich przysyła swojego przedstawiciela, więc moga miec odrębne zdania podobnie jak zupełnie wykluczające się ze sobą koncepcje. A to, że za oboma stoi ta sama osoba, no cóż - taki kaprys.
    Stoję jednak na stanowisku, że minimum logiki i konsekwencji zostanie zachowana i rozstrzygnie się tak jak sugeruję.

Wiem, że to gdybanie, ale gdybym wiedziała na pewno to w ogóle bym nie dyskutowała ;)
    Właśnie logicznie rzecz biorąc masz rację z tym, że CR Media powinno zagłosować za swoim projektem, ale na IGR dawno nie mamy do czynienia z logicznymi wyborami. Kilkukrotnie się zdarzało, że JRW sam na siebie składał zażalenie do sądu, więc każdą logiczną myśl można tu podważyć, dlatego sprawa jest taka nerwowa i można o niej dyskutować godzinami.

Jedno jest pewne obojętnie w jakiej cenie będzie emisja, to bez lock-upów i silnego akcjonariatu (maksymalnie 2-4 podmioty) nowe akcje trafiając w rynek zniszczą kurs. Nie sądzę, żeby 200mln akcji (co najmniej) zostało sprzedane tak mocnym inwestorom, że nie puszczą tego w obieg.

Wyobraźmy sobie taką sytuację, że ktoś za 1mln zł sprzedaje jakąś firmę IGR, dostaje w zamian 3,125mln akcji (liczę, że będzie po 32gr), wprowadzając 3mln akcji w rynek w chwili obecnej kurs spada poniżej 10gr.
    Dlatego nadzieja jest tylko w silnym akcjonariacie inaczej będziemy się ślizgać na poziomach biotonu lub niżej.
  • Re: do Procka Autor: ~procka [83.27.114.*]
    Własnie w tym sęk, że przyjmuję założenie (nie wyssane z palca), iż emisja będzie dla konkretnych inwestorów, którzy nawet bez lock-upów w rynek akcji nie puszczą.
    Zresztą szczerze mówiąc byliby wtedy idiotami - obejmowac za kasę lub konkretne aktywa i potem puszczac w rynek ze stratą.
    A z innej beczki - nie widzisz dysproporcji pomiędzy obecnymi obrotami (zainteresowaniem rynku) a tym ile akcji byłoby wówczas do opchnięcia. Przecież to kompletnie nieporównywalne i jeśli ktos miałby akurat taki plan zarobku to za bardzo rozgarnięty nie jest.

Dlatego emisji się raczej nie obawiam, a jesli ktoś przyjmuje rozumowanie, że emisja w rynek pójdzie, to po co w ogóle rozważa kupno IGR - przecież przy takim założeniu jest to z góry skazane na niepowodzenie.
  • Re: do Procka Autor: lechm2 [158.75.80.*]
    Procka podając przykład powyższy z tymi aktywami wprowadzonymi do spółki za 1mln zł, to ktoś będzie mógł puścić 3mln akcji w rynek, bo z 3mln akcji przy emisji 200mln nic nie będzie znaczył.
    Na pewno rynek by przyjął inaczej komunikat z emisją, gdyby podali liczbę odbiorców akcji, oczywiście nie chcę by podawali ich dane bo wtedy część inwestorów się wycofa.

Na Oil-u też są akcje obejmowane za aktywa po cenie 10zł za akcje, a w rynek lecą "pakiety" tych akcji i główny akcjonariusz wychodzi na tym dobrze.

Ja zaczynam się obawiać wszystkiego co wymyśli JRW, bo w interesie ten człowiek potrafi być nie obliczalny (mam na myśli negatywne znaczenie tego słowa).
  • Re: do Procka Autor: ~procka [83.27.114.*]
    Tak myślałam, że przytoczysz przykład OIL-a. Tylko że on się różni od IGR jedna podstawową rzeczą - płynnością. Tam zawsze są chętni w jedną i w dugą stronę. A tutaj ...?

A obawy można miec, sama je mam cały czas. Poczekajmy na rozwój wydarzeń lub - jeśli ktoś jest przezorny - niech sprzeda zawczasu lub w ogóle w to nie wchodzi i tyle :)
  • Re: jakaś masakra Autor: ~zbycho- [83.28.199.*]
    procka

ale wy kochacie tego PREZESA, nawet nocami go czytajcie

proponuję zmienić zainteresowania np. na INTAKUSA ,,zawsze to nowa zabawka NOWE nadzieję i piłka jeszcze nieograna.

ŻEBY intakus miał takie forum i akcjonariat jak IG to dziś by był dużo wyżej.

RADE i ZARZĄD na ITAKUSIE mamy SUPER

https://www.bankier.pl/inwestowanie/spolki/INTAKUS/ludzie.html

Pan Winogradski Grzegorz z MONARII co ją uzdrawiał tu rządzi i do pomocy ma
    Pana Radaczyński Ireneusz Wiceprezes Zarządu od 2012-10-03

WŁADZA JEST w NOWYCH REKACH ---- brak tylko DUCHA na forumz IGROUPA

SAMI FACHOWCY -- tylko forum mamy do BANI

W INTAKSIE jest tylko 22 500 000 akcji a oficjalnie ff 27% ----w rynku bardzo mało akcji.

Pozdrawiam IGROPOWICZÓW
  • Re: jakaś masakra Autor: ~qtasek [194.181.128.*]
    mongoły cena emisyjna a cena nominalna to co to jest?
  • Re: jakaś masakra Autor: ~nn [164.127.224.*]
    zapytaj Czukcze .
  • Re: jakaś masakra Autor: ~kaban [194.181.128.*]
    Czy Czukcze czeka czekoladowa czapa? Czy czadowe czekadełko?
  • Re: jakaś masakra Autor: ~swojak [80.50.228.*]
    duńczyk ty zacznij naganiać na Ecard bo tam juz -9% a o naszą perełkę bądż spokojny
    Zbycho, uparty jesteś z tym Intakusem, a tam obroty... no cóż.
    Chociaż raz kupiłam symbolicznie (bo tam inaczej się nie da) po 0,14 i sprzedałam po 0,17 - więc generalnie zostało mi pozytywne wrażenie:)

Co do czytania Prezesa nocą - przy jego poście o 8 rano było zaznaczone, że zamieścił go 6 godzin temu - to cała tajemnica;)

Pozdr.:)
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.