• do wszystkich na Barlinku Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Mamy dzisiaj piątek 17 sierpnia. Kontrakty terminowe, oraz średnie rynkowe takie jak Wig oraz Wig 20 pomału lecz konsekwentnie zbliżają się do swoich silnych oporów potwierdzanych przez
    zgrupowania Fibonacciego. Teraz trzeba starannie i na bieżąco analizować sytuację aby nie narobić sobie kłopotów.

Chodzik Księżycowy
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~set [83.14.133.*]
    Do chodzika:
    Powiem tak, może i masz słuszne spostrzeżenia, uwagi sugestie, ale... jak cię tu nie było, to i forum było spokojne, a teraz co drugi wpis to TY!!!
    Otwieram forum, a tam "chodzik", ostatni wpis też "chodzik", gdy to przeczytałem znów się pojawia nowy wątek od "chodzika". Proszę, ogranicz się trochę w tej twojej pisaninie, bo za tobą nie nadążam.
    Po drugie masz jakiś dar przyciągania negatywnych reakcji.
    Osobiście nic do ciebie nie mam, ale przemyśl to co napisałem, i proszę nie odpisuj mi elaboratem.
    pozdrawiam
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Naprawdę bierzecie tą pisaninę na poważnie ?
    To takie psychologiczne zagrania i nic innego. Nie powiem, faktem jest, że zazwyczaj po jakimś czasie spółka na której się pojawiam bankrutuje albo zalicza jakieś mocne tąpnięcie, ale ja nie piszę o niczym czego sami nie moglibyście zobaczyć na wykresie. Poza tym przecież cały czas negatywnie wypowiadałem się o Barlinku. ,,Był czas przywyknąć"
    Może zmienię nik na 666
    Co o tym sądzicie ? Będzie lepiej ? Co prawda do Chodzika Księżycowego się już przyzwyczaiłem. Co radzicie ?

CK
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~Frank_de_Hossa [82.139.44.*]

cyt. ............Teraz trzeba starannie i na bieżąco analizować sytuację aby nie narobić sobie kłopotów......

bez urazy, ale to już wiedziałem bez Twoich cennych wywodów
    lepiej napisz kiedy będzie odpał
    pozdr.
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~chodzik księżzycowy [89.68.157.*]
    Czy myślisz, że ja bym nie chciał żeby był odpał ?
    Mógłbym wam przytoczyć co najmniej kilka powodów na to, że dzisiaj należało otworzyć krótkie pozycje na kontraktach. Tylko po co ? Kogo to interesuje tak na prawdę ? NIKOGO.
    Rynek wzrósł na kontraktach dokładnie o liczbę Ganna. Na zgrupowaniu zniesień Fibonacciego
    stanowiących opór można było wyznaczyć piękną spadkową formację XABCD
    Wig 80 od dawna nie potwierdzał wzrostów WIGU i WIGU 20 itd.
    Ale tak jak wspomniałem kogo to obchodzi ?
    Odpał powiadasz, ano będzie wtedy jak nastąpi cykl obniżek stóp procentowych. Jak na razie inflacja w Polsce jest dwukrotnie wyższa niż w UE. Gospodarka jeszcze jakoś sobie radzi a więc RPP nie zacznie reagować przynajmniej na razie na pogarszające się PKB.
    Małe firmy w dalszym ciągu przez to borykać się będą z kłopotami spłaty kredytów. Wyniki więc w poszczególnych kwartałach będą kiepskie. No to co ma rosnąć i jak w takich warunkach. Jedynie włosy na głowie mogą stanąć ze strachu.
    Uważam, że bardzo trzeba uważać na wsparcie Barlinka. Jeśli puści to popuści.

Chodzik Księżycowy
    No to mamy poniedziałek.
    Czy Pampersy kupione ? Zapewne nie, a powinniście już się zabezpieczyć, na razie nie używać
    a trzymać jedynie pod ręką. Co was może uratować ? Ano nadzieje i to nadzieja nie dotycząca Barlinka ale całego rynku. Barlinek przy tym wszystkim to pryszcz i obchodzi jedynie tych co te akcje posiadają. czy może wzrosnąć ? W tych warunkach jedynie w przypadku wygenerowania silnej fali wzrostowej na WIGU 20 a jak tam jest to dzisiaj widzą wszyscy. Uważam ,że modlitwy w intencji WIGu 20 powinniście już zacząć odprawiać. Mamy dzisiaj lukę paskudną i jest to prawdopodobnie luka startu trendu spadkowego. Jeśli się utrzyma i powstanie przy tym czarna świeca to jutro każdy będzie czekać czy pojawi się druga czarna świeca. Jeśli tak to będzie to najbardziej diabelski sygnał załamania z jakim mamy do czynienia czyli formacja dwóch czarnych świec po luce. Modlitwy wtedy nie wystarczą.
    Przestrzegam was chłopcy i dziewczęta. Bawicie się nad przepaścią.

Chodzik Księżycowy
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~ROB [95.154.230.*]
    Chyba nadziewał cie ktoś na czarną świecę cały weekend i stad takie mądrości.
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~realista [178.42.220.*]
    Z pampersami to trzeba zaczekać do scalenia i konsolidacji ,albo góra albo dół ? Jak rynek się sypnie to barni na ryj poleci ale to na małych obrotach już będzie. Inwestorom uśrednianie zostanie. A kto kasy już nie ma żeby uśredniać to wtedy to fakt ,trochę akcji sprzedać i pampersy zakupić. Mam nadzieję że jeszcze na korektach podciągną indeksy żeby obywateli ubrać.A jesienią to pewnie z górki na pazórki na 2000 wig20 albo pomalutku na odbiciach na 1800 wig20. Pożyjemy zobaczymy
    Uśrednianie na spadkach to najgorsze co można robić. Dlatego potem tylu gamoni traci wszystko.
    CK
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~realista [178.42.220.*]
    Albo uśrednianie alba pampersy wybór należy do leszczyny. Fakt uśrednianie to nie jest dobry sposób ale zawsze jakieś wyjście z sytuacji trudnej. Z uśrednianiem to też trzeba wiedzieć jak to zrobić no i szczęście jest też wskazane. Uśredniłem kiedyś śmiecia DUDĘ i dzięki temu jakoś na swoje wyszedłem a nawet byłem do przodu .Jak dzieciak (chyba z zachłanności) ubrałem się w PIERDOLINVEST i też w dobrym momencie uśredniłem i wyszedłem na małej stracie. MIDASA też uśredniałem kiedyś na spadku i dobrze zrobiłem (ale to za czasów Romka jeszcze było). Najgorzej uśredniać jest bankruta. Ale BARLINKOWI to raczej nie grozi...(mam nadzieję). Ja tam wolę poza WIG 20 i DAX puki co nie wychodzić. No ale niszowe spółki to dadzą kiedyś kokosy dla wytrwałych ,tylko to jeszcze bardzo ,bardzo nie prędko będzie.
  • Luka na wykresie Autor: ostry- [83.4.226.*]
    powstała tylko i wyłącznie dlatego że dziś odcięto dywidendę na PGE , wykres jest więc zniekształcony geniusiu.
    Taka sama była całkiem niedawno przy okazji dywidendy KGHM .
  • Re: Luka na wykresie Autor: ~darky5 [79.186.167.*]
    przecież nikt nie bierze poważnie pisaniny tego
    'opirzeła' coby porzadnemu ptaszysku wstydu nie robić
  • Re: Luka na wykresie Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    A co jedno ma do drugiego. Czy jak będziesz za miesiąc patrzył na wykres Wigu 20 to będzie cię obchodzić co komu odcięli ? Jeśli tak to dlaczego rynek nadal się sypie i nie ma siły zamknąć tej luki ?
    Jutro byki zapewne podejmą próbę podniesienia rynku, bo za nic nie mogą dopuścić do luki dwóch czarnych świec. Poza tym ktoś tu wspomniał, że Barlinek zbankrutować nie może. O mój Boże a dlaczego nie ?
    Zobaczcie już jak nisko jest wartość wskaźnika C/WK obecnie 0.33. Wartość poniżej 0.25 przyjmują spółki bankrutujące. Jak widać dużo nie brakuje i jeśli utrzyma się tempo spadku to jak nic za dwa miesiące będzie po wszystkim. Patrzę ci ja i szukam tej spółeczki w Parkiecie a ta
    nie jest nawet w Wigu 80. To jakaś zapomniana przez Boga i ludzi gówniano zarządzana stara raszpla. Najbardziej mnie ubawiło, że NWZ będzie rekomendowało nie wypłacanie w tym roku dywidendy. No mają bratcy poczucie humoru no nie ?

CK
  • Re: Luka na wykresie Autor: ~Monika [188.116.36.*]
    Takich głupot to jeszcze nie czytałam. C/WK to wskaxnik "upadania" spólki. Gdyby tak było to im niżej tym lepiej doprowadzić do upadku i odzyskać część masy upadłosciowej.
    Czy chodzik wywinał sie z kaftana bezpieczeństwa czy co
  • Re: Luka na wykresie Autor: ostry- [83.4.226.*]
    Jeśli nie wiesz co ma jedno do drugiego to popatrz na kontrakt , a c/wk nie wynosi tyle tylko raz tyle bo trzeba doliczyć PDA
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~układ słoneczny [83.160.93.*]
    chodzik wracaj na ksiezyc do szpitala dla obłakanych zielonych ludków. bo sami pociebie przylecimy: ordynator szpitala na księzycu
    Iloraz kursu zamknięcia i wartości księgowej czyli C/WK poniżej wartości 0.25 jest przyjmowany przez analityków fundamentalnych jako wskaźnik potwierdzający bardzo trudną sytuację spółki.
    Razem z bardzo ważnym wskaźnikiem zadłużenia czyli zyskiem netto do EBITDA stanowią jedno z podstawowych narzędzi analityka fundamentalnego. Dziewczę drogie ja naprawdę wiem o czym piszę. Proponuje abyś się nieco douczyła. Jeśli znajdę coś na ten temat w sieci to umieszczę na forum, albo wiesz co ? Poszukaj sobie sama !
    Co do dzisiejszego zamknięcia to tak jak napisałem. Balansujecie na krawędzi oczywiście na krawędzi własnej głupoty. Po wynikach za półrocze kurs powinien oscylować w granicy 50 groszy a potem zobaczymy.
    Zawsze to samo, Tak było z Ireną, ze Swarzędzem, z Hydrobudową z PBG. Na posterunku aż do śmierci ! To się nazywa patriotyzm, czy pogięcie ?

CK
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~Monika [94.75.98.*]
    Jeszcze raz wyraźnie napisz (wzór) wskaźnika zadłużenia ( jeszcze opisz jaki to wskaźnik) - wydaje mi się że szykuje się jakaś nagroda Nobla z ekonomii. Poza tym jeśli zapłacisz mi 1000 usd od każdej spólki z S$P500 z P/BV poniżej 0,25 i w dobrej kondycji finansowej i wskaźnikiem ........./.......... w wysokości ........... (celowo wykropkowałam aby ci nie podpowiadać) to przedstawie na forum listę tych społek i opłacisz mi niezłe wakacje.
    Czekam na odpowiedź.
    Ech Monika Monika, dziewczyno ratownika.
    Robię to jeden jedyny raz i tylko dlatego, że poprosiła mnie o to kobieta.
    Nie jestem tu wszak od uczenia kogokolwiek ale od doprowadzania spółek do układów z bankami. Taki już ze mnie 666.
    Ale z białogłową mogę podyskutować, wprawdzie o giełdzie nie za bardzo jak widać ale może na inne tematy.
    Pozdrawiam

Chodzik Księżycowy
    http://www.parkiet.com/artykul/32,1270754-Wskazniki-finansowe-zwiastujace-bankructwo.html?p=1
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~Monika [188.116.36.*]
    Przeczytałam uwaznie tekst w Parkiecie i nie widzę nadal w twoich wpisach powyżej niczego co zbiezne byłoby z argumentacją ( przyznam , bardzo uproszczoną) anlityków.
    Ponawiam pytania z poprzedniego mojego wpisu. Odpowiedzi bowiem mogą okazać sie odkrywcze i godne przedstawienia podczas kolejnej edycji kursu dla przyszłych CFA i zastąpienia Victora Borunia chodzikiem księżycowym.
    Moniko, chcesz przez to powiedzieć, że Barlinek jest w dobrej kondycji finansowej, nic tej spółce nie grozi a ten wielomiesięczny trend spadkowy to wymysł niegrzecznych akcjonariuszy, którzy pozbywają się akcji spółki nie wiadomo dlaczego ?
    Każdy rynek polski, niemiecki amerykański ma swoja własną specyfikę. Przecież inne są obecnie stopy procentowe w Eurolandzie, inne w Ameryce, czy Azji, inna inflacja czy cykle gospodarcze. Inne Fale Elliotta. Oczywiście są to naczynia połączone i następują przepływy kapitałowe. Tego trzeba być świadomym ,ale nie można porównywać i to w żadnym wypadku
    wartości wskaźników na jednym rynku i na innym. Nie mówiąc już o tym, że różnią się one nawet co do poszczególnych branż. Skoro przeczytałaś mój odnośnik i się z nim nie zgadzasz to napisz do Parkietu, że głupoty wypisują. Może Ciebie zatrudnią skoro wiesz lepiej. Napisz również do DMWBK, bo to ich specjaliści w białych kołnierzykach w III kw. ubiegłego roku wydawali rekomendacje ,,kupuj,, dla Barlinka z ceną docelową jak pamiętam 1.50. Rozmawiałem zresztą z tym facetem co to napisał ale on ani me ani be ani kukuryku. Jedyne co powiedział to to, że nie spodziewał się tak fatalnych wyników za pierwszy kwartał tego roku w najczarniejszym śnie.
    Powiem ci tak. Ja głównie zajmuje się ATK i w ty jestem dobry a fundamenty, na poziomie wystarczającym. Ale skoro o fundamentach mowa to zobacz na przepływy gotówkowe z działalności operacyjnej. W zasadzie to ostatnie zdanie powinno załatwiać wszystko.
    Barlinek jest w trudnej sytuacji i jeśli niepewność na rynkach potrwa jeszcze kilka miesięcy to
    dojdzie do drastycznej przeceny. Skąd to wiem ? ano wiele faktów technicznych o tym świadczy. Jak mnie ładnie poprosisz to podam ci na tacy jakiś.

Chodzik Księżycowy
    Najpierw odpowiedz na moje pytania zawarte wczesniej, bo twoje nieprofesjonalne wpisy mogą wprowadzać niektórych niedoświadczonych graczy w błąd. Co do Barlinka, którego sytuacji nie opisywałam, decyzja o ewentualnym zakupie na pewno nie bedzie sie opierać na argumentacji forumowej. Co do ostatnich rekomendacji to BZWBK wydał 1,3 a nie 1,5 i to znając wyniki I kw - tak że bądź precyzyjny. Przejrzałam twoje wpisy dot Barlinka i wiele w nich nieścisłości na poziomie faktów - twoje rzekome telefony do spólki , analiza kursu hrywny , cen drewna, wielkości sprzedaży, zapasów, kosztów finansowych - słabo jak na samozwańczego eksperta. A na koniec - jeśli zrobisz raport analityczny BRK to go pomoge umieścić w Parkiecie i nie będziesz musiał sie wycierać po forach.
    Dobra, szanowna koleżanko,
    Tak to sobie możemy dyskutować do samej śmierci.
    Ja mam swoje argumenty, ty swoje, zarzucasz mi brak profesjonalizmu itp. a przecież napisałem wyraźnie, że opieram się głównie na ATK i w ty jestem dobry.
    Tak więc spór nasz, a raczej wymianę poglądów rozstrzygnie zapewne rynek.
    Ja opierając się na technice którą się posługuje przewiduje dalszy znaczny spadek kursu Barlinka, co najmniej do poziomu 50 groszy. Ty jak widzę zakładasz wzrost kursu tych akcji.
    Niech zwycięży lepszy.
    Pozdrawiam

Chodzik Księżycowy
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~alteaa [37.108.85.*]
    Ewidentnie można zauważyć że gadzik tzn. chodzik chce potaniości dokupić papiera .Pewnie trzymał od 4 zł albo dokupił w okolicach 1,5 zł i próbuje naiwnych wkręcić by sprzedali mu w PROMOCJI.
    Jakież to szczęście nas spotkało, że gadzik charytatywnie nas ostrzega przed niewyobrażalnymi spadkami.Gadzik ustaw się po lewej stronie to ci pocisnę moje 460k papiera, zdejmij ten ciężar z moich barków.

W wracając do rzeczywistości barlinek może i ma problemy ale dużym plusem jest główny właściciel Sołowow , naprawa musi jakiś czas potrwać jak życiu.Raz jest lepiej raz gorzej.
    GADZIK udaj się do spółek Krauzego , pobajdurzysz sobie tam, napewno się dogadacie. Tam się dowiesz co to jest prawdomówność i zawsze pisz na kim się wzorujesz.
    Tylko jak cię wydupczy z 600zł na 1zł to będziesz w takim rozkroku - to nie wiem czy nazbierasz na pare kilo szt. BRK.
    Twoje rady i wywody wsadź se .....
    O Wiśniewskim z PBG też mówiono ,że wizjoner a co się okazało to wszyscy wiemy.
    Trzy lata temu Hydrobudowa kosztowała siedem polski złotych. Teraz też kosztuje siedem, tylko groszy. Oby Sołotow też nie okazał się takim wizjonerem. Jak na razie to robi podstawowe błędy. Może go co natchnie,bo inaczej koniec będzie podobny.
    CK
    Czcze pisanie o błędach Sołowowa. Jakie to błędy, prosze , wymień. Już kiedyś się nasłuchałam o błedach w Synthosie w 2008 roku - przeinwestowany, nikt nie potrrzebuje kauczuku, zapaśc branzy motoryzacyjnej. Mój kolega stracił nawet pracę po zainwestowaniu w Synthosa, sypali akcje po 50 gr aż furczało, I proszę, Sołowow poczekał, a inwestycje w moce produkcyjne sie opłaciły. W czasach gdy madrale giełgowe od 3 lat traciły, on liczył tylko zyski. Ale chodzik pewnie jest mądzrejszy i da Sołowowi troche cennych rad. Napisz jakich a na rekach zaniosę cię do Kielc abyś przekazał dobrą nowinę od giełdowego speca.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.77.71.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~1984 [81.218.236.*]
    Aj-waj. Trzeba uciekać z papiera skoro ten cymbał prciarz18 tu sie przypałetał. Weź chłopcze chodzika na spacer i zróbcie sobie dobrze.
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~pryciarz18 [77.254.237.*]
    Bob przedstawia się tutaj już jako Monika, wcześniej także przyjmował damskie imiona... Wystarczy poszukać, oszust i naciągacz i pewnie jeszcze.........:). Wystarczy porównać IP. Na tym wątku jest wyjątkowe chamstwo... No ale cóż... tak to jest jak dzieciaki po 18 zainwestują 500 zł a po pół roku zostaje 200:)
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~ordynator [213.133.141.*]
    chodzik lecimy po ciebie ze szpitala i zabierzemy cie do innej galaktyki w innej czasoprzestrzeni tam nam nie zwiejesz.
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~gość [95.48.127.*]
    Dnia 2012-08-20 o godz. 17:55 ~chodzik księżycowy napisał(a):
    > Iloraz kursu zamknięcia i wartości księgowej czyli C/WK
    > poniżej wartości 0.25 jest przyjmowany przez analityków
    > fundamentalnych jako wskaźnik potwierdzający bardzo trudną
    > sytuację spółki.
    Razem z bardzo ważnym wskaźnikiem
    > zadłużenia czyli zyskiem netto do EBITDA stanowią jedno z
    > podstawowych narzędzi analityka fundamentalnego. Dziewczę
    > drogie ja naprawdę wiem o czym piszę. Proponuje abyś się
    > nieco douczyła. Jeśli znajdę coś na ten temat w sieci to
    > umieszczę na forum, albo wiesz co ? Poszukaj sobie sama !
    > Co do dzisiejszego zamknięcia to tak jak napisałem.
    > Balansujecie na krawędzi oczywiście na krawędzi własnej
    > głupoty. Po wynikach za półrocze kurs powinien oscylować w
    > granicy 50 groszy a potem zobaczymy.
    Zawsze to samo, Tak
    > było z Ireną, ze Swarzędzem, z Hydrobudową z PBG. Na
    > posterunku aż do śmierci ! To się nazywa patriotyzm, czy
    > pogięcie ?

CK

Zysk netto do EBITDA ważnym wskaźnikiem zadłużenia? 0,25 C/WK? W artykule autor mówi o wartości poniżej 0,2.
    Wydaje mi się, i obym się nie mylił, że obecna wartość 0,32 w przypadku Barlinka jest okazją inwestycyjną. Jeśli Twoje działanie jest celowe, boję się że użytkownicy tego forum nie mają większego wpływu na spadek kursu, nikt Cię już nie słucha.
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: wuwuzel [95.40.43.*]
    No cóż - kryzys jak wypadek samochodowy. Daje szczekaczom o pewnej minimalnej ineligencji możliwość gapienia się i mówienia że należało inaczej jechać. Takie gadanie nic nie kosztuje. Drogi CK - dyskusja o przewadze analizy fundamentalnej nad techniczną i odwrotnie nie ma sensu. Nie znasz Barlinka - to znaczy Zarządu, Rady Nadzorczej i Właściciela. Gdybyś znał to byś nie szczekał, z uwagi na wykonaną pracę w tej Spółce. Czy przychody ze sprzedaży nie rosną rok do roku (to na ogół oznacza udział w segmencie rynku). Niedługo spadną wskaźniki dla wielu innych firm bo ogólnie będzie ciężko. Dasz radę zagnieździć się w 40% firm z GPW aby interpretować coraz niżsdze poziomy wskaźników. Bezrobotny jesteś ?
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~Chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    No nareszcie forum się ruszyło, a ja już myślałem, że pousypialiście tutaj na amen.
    Jeden z was mnie pyta co zarzucam prezesowi, władzom spółki. Odpowiem na to tak.
    Szeregowy pracownik tej firmy stoi przy maszynie i robi deskę barlinecką a wióry lecą dookoła.
    Drugi zbiera te wióry i robi palety do palenia w piecach centralnego ogrzewania. Obaj klną pod nosem, bo zarabiają mało i na piwo ledwie wystarcza. Prezes zaś zarabia dużo, albo nawet bardzo dużo. Jest wyuczony, wyedukowany, zna branżę, zna kraj w którym przyszło mu dowodzić. Bierze pieniądze a nie tam jakieś odpadki za to aby przewidywać co może się stać
    w danym kraju, jak kryzys w Europie przełoży się na ceny produktów Barlinka itd. Czyli podejmuje decyzje strategiczne i realizuje pewną koncepcję. Jeśli nie potrafi tego zrobić pomimo wyraźnych symptomów pogarszającej się sytuacji to powinien również tak jak ten szeregowy pracownik stanąć przy maszynie, bo nie ma nic gorszego dla spółki niż niezdecydowany dowódca. A co powinien zrobić właściciel ? Ano powinien takiego prezesa razem z całą radą nadzorczą wywalić na zbity pysk. A co tak naprawdę świadczy o tym, że kierownictwo tej spółki nadaje się do wymiany ? Ano przeprowadzenie emisji akcji dopiero wtedy kiedy, każdy widział, że zadłużenie Barlinka stanowi dla całej firmy poważny problem. Dość, że nastąpiło rozwodnienie kapitału (co prawda z prawem poboru ale jednak) to akcje nowej emisji były sprzedawane po bardzo zaniżonej cenie.
    Oczywiście wcześniej wspominałem patrząc na rynek globalnie, że jesteśmy w drugiej części fali ,,B,, Elliotta i patrząc perspektywicznie na cały rynek na niektórych spółkach doczekamy się zwyżek. Zapewne potrwa to kilka miesięcy, może nawet do końca roku.
    Potem przyjdzie załamanie. Uważam, że na tej fali zrównoważonego entuzjazmu Barlinek może wykonać ruch korekcyjny. Jeśli jednak nie zostaną podjęte w tym czasie środki zaradcze to następna bessa zmiecie tą spółkę z powierzchni raz na zawsze. Ten tekst możecie wysłać ode mnie do samego właściciela. jeśli się nie obudzi i w dalszym ciągu będzie się zajmował samochodami a nie deską barlinecką , to jak ktoś wcześniej napisał na tym forum (a ja tylko ten wątek złapałem) od razu niech zacznie produkować trumny dla siebie i dla akcjonariuszy tej firmy.

Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    a tak swoją drogą to jak się wam podobają moje teksty ? Prawda, że są super !
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~pryciarz18 [77.254.237.*]
    Chodzik nie wiem czy wiesz ale Monika jest facetem:) ale pewnie tobie to nie przeszkadza bo jemu na pewno nie:) smiało możecie spotkać się w realu:)
    Skoro masz takie ciągoty, to twój problem.
    1. Wywody na temat kryzysu i cen - bzdura. Kryzys zwykle powoduje spadek cen surowców, tu było odwrotnie. Poza tym nie ma dywersyfikacji dostaw drewna bo i tak lokalne jest najtańsze , więc ochrona przed zmianami cen jest minimalna. Poza tym kontraktuje się drewno na całe pólrocze po ustalonej cenie (może byc drogo ale nie ma zmiany cen).
    2. Zaniżona cena emisyjna - bzdura do kwadratu. Spółka może wyemitować 100 akcji po 10 zł albo np. 100 000 akcji po złotówce. Czy w drugim przypadku cena jest zaniżona? Nie ma znaczenia póki jest to emisja z prawem poboru. To abecadło finansowe a nawet nie giełdowe.
    Tak tak Moniko, dziewczyno ratownika. Przyznaje ci rację. Tylko dlaczego ten kurs tak spada i czemu posiadacze tych akcji pomimo twych zapewnień nie chcą tego kupować ?
    To co napisałaś (czy też napisałeś) jest niczym innym jak przekonywaniem samego siebie. Naprawdę dobrze ci to wychodzi i trzymaj się tej nadziei. Nadzieja jak wiadomo to matka głupich
    ale co tam jeśli to poprawia ci samopoczucie.

Chodzik Księżycowy
    A czy zaopatrzyłaś się już w pampersy ? a może wolisz Always.
    Ja się nie martwię. Mam akcje i jestem dobrej myśli. Natomiast dziwie sie pesymistom - przecież nie ma krótkiej sprzedaży na tym walorku?
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: maciej_z_krakowa [87.205.28.*]
    chodzik ty pajacu skończony. Twoje prognozy z cyklu "co to będzie kiedy już będzie" cudownie sprawdziły się na HBP, dla której przewidziałeś niepokonane dno na poziomie 2,10+-5gr. O innych spółkach nie będę wspominał aby cię nie pogrążać. Forumowicze znają twoje genialne przewidywania, które zawsze rynek boleśnie weryfikował na twoją niekorzyść.

Nadal nie nauczyłeś się pusty łbie, analfabeto techniczny i ignorancie giełdowy, najważniejszej prawdy która brzmi:

Spekulant reaguje na sygnały a nie przewiduje przyszłość ze szklanej kuli.

Byleś żałosny, jesteś żałosny i pozostaniesz żałosny w stosowaniu swojej genialnej teorii opartej o pędzące trójkąty, motyle i FE.
    Mam jednak nadzieję, że teraz kiedy już rynek obdarł cię do cna z jakichkolwiek pieniędzy, nadal będziesz wypisywał debilne elaboraty na forum - dzięki temu mamy darmowe przedstawienia kabaretu idioty - za ci serdecznie dziękuję.
    Kolego z Nowej Huty,
    Zapewne wierzysz w swoje słowa, które tu wypisujesz o mnie, bo przecież nie o Barlinek ci chodzi.
    Jesteś chory biedaku na chorobę księżycową i masz na moim punkcie fioła. Ale co tam fioł, gdyby tylko o to chodziło, ty jesteś donosiciel.
    No jak tam na którego kolegę z pracy dzisiaj donosiłeś ?
    Powiem krótko
    SPADAJ GNOJU !
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~Monika [190.211.254.*]
    Troche to mi nawet szkoda tych chodzików i pryciarzy18, którzy nie wiedziec dlaczego popisują sie sprawdzaniem IP. Co z tego, że macie warszawskie IP jak jesteście pewnie z Zielonki albo obdartego bloku na Bródnie.
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: maciej_z_krakowa [87.205.28.*]
    Powiem ci jedno, ,,gdyby głupota mogła fruwać latałabyś niczym gołębica ! "
    Inwestowanie przy takim cyklu gospodarki i przy tak wysokiej inflacji oraz stopach procentowych to kobieto nie dla ciebie. Jedyne co możesz zrobić to zachować jeszcze tą drobną część kapitału która ci została , bo ze śliwek dżem możesz zrobić zawsze ale z dżemu śliwek nie uzyskasz to jasne i mam nadzieję, że w tej niemądrej główce pozostało na tyle opamiętania aby te słowa do ciebie dotarły. Radziłem sprzedać te akcje i kupić spółkę mocną fundamentalnie będącą w trendzie wzrostowym. Nieliczną jaka jest obecnie w kręgu zainteresowań inwestorów a chodziło o Cyfrowy Polsat. Ja wam za przeproszeniem tyłek chcę uratować a ty zamiast posadzić Chodzika na kamieni kupę chodzić dookoła i całować w czoło, to mnie jeszcze obrażasz ? Ty głupia kobieto !
    Zaraz po konsolidacji Barlinek pokona wsparcie i kurs runie co najmniej na 50 groszy a potem może znowu i znowu aż do momentu kiedy coś zmieni się fundamentalnie.
    Popatrz co stało się z PBG. Jeszcze kilka miesięcy temu kurs oscylował w granicach 200 zeta. Popatrz co stało się z Hydrobudową. Ty głupia kobieto ! Spółki nie bankrutują z powodu
    braku zysków ze sprzedaży, przyczyną jest utrata płynności. Zawsze inwestycje na wschodzie były obarczone pewnym ryzykiem. Teraz widać z perspektywy czasu, że to było błędem. Czy nie widzisz, że moje wypowiedzi dążą do sprowokowanie przynajmniej co poniektórych do tego aby łyżkę siemienia lnianego połknąć i winem sowicie popić a resztki
    płynu mózgowego zwanego też oleum popłyną do wynędzniałych komórek powodując, że ostatni błysk inteligencji nie pozwoli wam stracić wszystkiego do końca. Ochrona kapitału jest świętym prawem inwestora a jeśli tego nie rozumiesz to stracisz wszystko.
    Przyznaje, trochę mnie poniosło ale obrażanie kogokolwiek na tym forum wystawia jedynie nędzną laurkę osobie obrażającej a jeśli na dodatek jej wypowiedź jest nieprzemyślana to podwójnie świadczy to o tym, że te przypowiastki i kawały o blondynkach zawierają jednak ziarno prawdy.
    Jeszce raz wam napiszę !
    Największym błędem jaki popełniacie jest trwanie w błędzie jaki popełniliście !
    Myślenie o tym, że trend na Barlinku się nagle zmieni na wzrostowy, to myślenie iście życzeniowe nie mające najmniejszego pokrycia w rzeczywistości, to jak mawiają Japończycy opieranie drabiny o chmury. Czy teraz rozumiesz ty głupia kobieto !

Chodzik Księżycowy

https://www.bankier.pl/forum/temat_chodzik-ksiezycowy-do-anki,11670925.html
    Jak widac w cytowanym wpisie, facet jest chory. Wszystko wskazuje na to, że wieloletnie straty , brak środków i niemoznośc aktywnnego inwestowania na giełdzie, doprowadziły pana chodzika do obłedu, w którym wydaje mu się, że ma pieniadze zaiwestowane w rosnące spółki. Pouczanie innych traktuje jako wyrzut sumienia albo przekonanie o swojej boskiej sile. Co ta giełda z ludzi robi.... straszne.
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~pryciarz18 [77.255.234.*]
    Monika, ty się zastanawiasz nad kupnem barlinka a dopiero co pisałaś jako ROB i to łatwo sprawdzić że bierzesz wszytko po 80 gr, wcześniej jako jeszcze inny nick pisałaś że jesteś już zapakowana o wiele wyżej . ładnie dziadu uśredniasz w dół... Miłego naganiania. Z drugiej strony pełen podziw że ci się tak chce zmieniac płeć co chwilę. Pozdrawiam
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~Monika [190.211.254.*]
    Masz dziecko problemy z seksualnością? Przecież chodzik nie chciał się z tobą spotkać to pozaczepiaj nadal facetów. Widzę że uczyli was o IP w przedszkolu , nie masz teraz leżakowania?
  • Re: do wszystkich na Barlinku Autor: ~pryciarz18 [89.77.71.*]
    Ha ha ha........:) dobre, leć jeszcze do szwagra na kompa. I pisz dalej, poważnie widząc twoje nowe posty i wcielenia aż milej się wchodzi na forum. Pozdrawiam Moniczko:)
[x]
BARLINEK 0,00% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.