W AG ludzie potracili 40% - którzy wcześniej zerwali "lokaty" - tutaj przez rok 90%. A prezesik ma się dobrze wypłatka co miesiąc przyzwoita. I o takich przekrętach cisza. Za rok ogłoszą upadłość i okaże się że nic nie mają.
Trzeba kraść, rabować - jak nasz premier powiedział- tak żeby nie było znamion przestępstwa.
A kurs coraz niżej i niżej. Generalnie cena wydaje się być wręcz okazjonalna, ale przy braku popytu może zejść do grosza. Właściciel też nie interesuje się inwestorami. Przykre...
poszło w barterze za akcje Blumeranga. Akcje wymienił zapewne Piasecki - członek mafii aniołów. T2 kupuje akcje Blumeranga próbując poskładać szajs w postaci 3 niepłynnych spółek- pseudofunduszy do kupy. A co sprzeda PBO to pakuje w Blumeranga co widać po ostatnich sesjach. Czekamy na komunikat o sprzedaży Blumeranga przez Piaseckiego.
BLUMERANG INVESTORS SA - zawiadomienie od T2 INVESTMENT SA
Raport bieżący 8/2012
Postawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
Zarząd Emitenta, działając na podstawie art. 70 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał od Spółki T2 Investemnt S.A. z siedzibą w Poznaniu zawiadomienie o bezpośrednim nabyciu akcji Emitenta w dniu 10 sierpnia 2012 roku. Po dokonaniu transakcji T2 Investment S.A. posiada 1.534.261 akcji Emitenta stanowiących 15,98% udziału w kapitale zakładowym oraz stanowiących 15,98% głosów na walnym zgromadzeniu.
Przed dokonaniem niniejszej transakcji T2 Investment S.A. nie posiadał akcji Emitenta.
Więc sam sobie odpowiedziałeś: "A co sprzeda PBO to pakuje w Blumeranga co widać po ostatnich sesjach"
Zostało im jeszcze ok 400 tys sztuk, zastanawiam się do ilu zepchną cenę na rynku. A najbardziej co będzie dalej, bo Waldek już z rynku nie chce brać. Żaden fundusz w śmiecia też nie zainwestuje, bo fundamenty tu są liche. Chyba zostaje długoterminowa kiszonka.
jakbym był na miejscu T2. to wystawiłbym całość na S terminowym zleceniem w rozsądnej cenie i jestem przekonany, że kupiec by się znalazł. W ten sposób rozwiążą swoje problemy i będą mogli nakupić się 3 cudów świata: T2, BPI i Blumeranga i pompować kurs pod niebiosa. Zdaje się, że o to chłopakom tam chodzi.
Widzisz chłopaki z T2 mają inne pomysły na zarabianie pieniędzy. Wolą stosować metody z New Connect niż cywilizowane sposoby, bo tak drożej sprzedadzą. Ale tak jak już pisałem nie wiadomo co będzie jak wyjdą całkiem z akcji, jak kurs sie będzie zachowywał. Pewne jest natomiast że będzie połączenie z Protea i domyślam się że po to aby wyprowadzać pieniądze ze spółki.
to chłopcy poszliby siedzieć. W ramach ugody jest wycena protei na 30.06.2011. Jeżeli okaże się znacząco różna od kitu wciskanego inwestorom na WZA to Anioła znajdzie się w sytuacji mało komfortowej.
Jak narazie to Waldek stoi z boku i sie z nas wszystkich smieje. Wydupczyl kolegow z T2 i drobnych za jednym zamachem. I nic nie mozna mu zrobic. Zastanawiam sie jeszcze czy nie pozwac Amerow za prospekt emisyjny i wycene ktora zrobili. Niech teraz odkupia odemnie akcje po18.5 jak napisali.
wygląda na to, że panowie z T2 naprawdę poświęcili wiele wysiłku, żeby rzucać mu kłody pod nogi. Z portfelami spółek jakie są w "grupie" kapitałowej T2 daleko nie zajdą. więcej osiągnęliby decydując się na współpracę z aniołą. Teraz wrzód został przecięty i ropa musi wylecieć do końca, żeby oczyścić ranę.
Jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym miesiącu poniżej 1zł hahaha!!!!
Zobaczcie wypowiedzi Anioły w cnbs - na odległość widać, że to krętacz i oszust, ale "strzał" życia zrobił i nikt mu tego nie odbierze. Pamiętam jak zbierała się tu grupka do pozwów i co to dało -NIC!!
Zapewne teraz prezesik na walnym przegłosuje sobie podwyżkę pensyjki za tak "ciężką pracę". Już zapewne wymyślił sprytny plan wyprowadzenia reszty gotówki z PBO i można żyć. Z drugiej strony pokazał jak można przy pomocy Amerbrokers zrobić drobnych akcjonariuszy w balona zbierając kilka mln na coś co nie jest nawet warte 1mln, mieszczącego się w podpoznańkiej dziurze.
Swoją drogą ciekawe jak by się zachował kurs gdyby nie ten wysyp akcji przez T2. Sam w tej chwili jestem dużo w plecy. Może po tym wysypie coś się ruchy na północ.
Na to akurat jest prosta odpowiedź. Nie spadł by poniżej 4 zł tak jak w zeszłym roku. Wtedy T2 nie sprzedawało i nie pozwalało tanio kupić. Zrobili nawet wymiankę na koniec roku żeby mieć stratę podatkową po ok. 3,5 zł.
Ale mleko, a raczej ropa jak napisał jeden kolegów się wylała i mamy to co jest. Można też podać T2 do KNF-u za ewidentne manipulacje kursem.
Dziwię się że T2 inwestowało cokolwiek w PBO, przecież znali i Aniołę, i Piaseckiego i Żdżarskiego. Razem zrobili skok na kasę od inwestorów bo wtedy nikt nie protestował przeciwko nowej emisji. Nagle im się odwidziało? Czy zaczęli się szarpać o per saldo ukradzione akcjonariuszom pieniądze? Dla mnie to obie strony sporu mają dużo za uszami, a ich łączne działanie kosztowało ruinę wielu akcjonariuszy.
jest duży popyt na polowanie na czarownice. sprawa Plichty powoli przycicha. Żebym nie wykrakał, że następną padliną dla mediów będzie Anioła i kolesiostwo wokół T2. Co drugi w tym sosie to prawnik. Super mamy mecenasów w Polsce. Sprawy gospodarcze mają opanowane do perfekcji.
A kogo to obchodzi czy im sie skończyła czy nie. Wywalają na potęgę PKC. Schemat jest prosty najpierw czekanie na jelenia na K pózniej sprzedaż zaintersowanym a poźniej odbieranie niżej. I tak od kilku tygodni.
Wertuję prospekt emisyjny od nowa i szukam nieścisłości. Złoże pozew sam albo grupowy za pośrednictwem kancelarii. Może przydała by się publiczna nagonka, bo gorzej byc nie może.
mam już taką co się specjalizuje w pozwach zbiorowych. Mam na razie mało czasu na zebranie wszystkiego do kupy, ale do końca tygodnia powienem dać radę. Jak chcesz to podaj mi maila to się odezwę jak skończe.
żaden precedens... np.BRE
poza tym temat pozwu już tu był wałkowany, już była grupka zdeterminowanych i co?... i g...no...
jak przyjdzie do zapłaty honorarium albo wpisu sądowego to każdy machnie ręką
Jedyny ratunek to postawienie spółki w stan upadłości i odzyskanie choć części kwoty zainwestowanej ponad rok temu. Dodatkowo przedstawić prospekt emisyjny jako dowód przestępstwa do KNF, który powinien cofnąć wszelkie uprawnienia złodziejom z Amerbrokers. Anioła to dla mnie zwykły przestępca finansowy, którego w normalnym państwie wywieziono by już dawno na Guantanamo.
Sprawę można zgłosić do ABW, CBA - mogliby zbadać ile dał w łapę za tę pseudo wycenę. Dlaczego zaprasza się takiego poznańskiego krętacza do tv biznesowych, żeby dalej wciągać leszczy opowiadając niewyobrażalne brednie.
Na szczęście nie brałem udziału w emisji pierwotnej, choć mój dobry przyjaciel jest załamany - stracił bardzo dużo oszczędności, bo uwierzył w zapewnienia Anioły.
A może zamiast pozwu to zrzuta na kilku chłopaków i ... (żart) , ale wielu jest coraz bardziej zdeterminowanych, którym przestało zależeć na wszystkim.
Ja jestesm naprawde bardzo wqrwiony !!! Bo wtopiłem dużo pięniędzy. I to mi daje motywację do dalszego działania, jak już pisałem tym razem zamierzam coś z tym zrobić. Mam kilka pomysłów i zrobię to sam albo w grupie. Potrzebuję jeszcze paru dni.
Nie dajcie się zwieść podbijaniem kursu, jest po to aby wywalić więcej papieru w rynek.
A dziś postój w wywalanku. Czekanie na aż sie na K ktoś ustawi to sypną w promocji. Może nawet mała podbitka będzie. Ale nie za duża żeby nie zdążyli wyskoczyć już obdarowani.
ANIOŁA to bandyta i złodziej,zarobił na akcjonariuszach,za to stracił twarz i w biznesie ten ktoś,to coś niczego już więcej nie osiągnie.Zobaczyć Aniołę w pierdlu bezcenne.........