• PBO lepsze od AG Autor: ~antyamber [78.10.108.*]
    W AG ludzie potracili 40% - którzy wcześniej zerwali "lokaty" - tutaj przez rok 90%. A prezesik ma się dobrze wypłatka co miesiąc przyzwoita. I o takich przekrętach cisza. Za rok ogłoszą upadłość i okaże się że nic nie mają.
    Trzeba kraść, rabować - jak nasz premier powiedział- tak żeby nie było znamion przestępstwa.
  • Re: PBO lepsze od AG Autor: ~Mickey [176.106.107.*]
    A kurs coraz niżej i niżej. Generalnie cena wydaje się być wręcz okazjonalna, ale przy braku popytu może zejść do grosza. Właściciel też nie interesuje się inwestorami. Przykre...
  • Re: PBO lepsze od AG Autor: ~marian [213.17.242.*]
    T2 dalej spuszcza towar w rynek. I wcale nie nie zamierza przestawać. Jeszcze trochę im zostało.

http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/reports/espi/view/207899;jsessionid=71VE-cUyXPO-QdoQKTuhukgr
  • jakie spuszczanie w rynek? Autor: ~pustak [188.147.59.*]
    poszło w barterze za akcje Blumeranga. Akcje wymienił zapewne Piasecki - członek mafii aniołów. T2 kupuje akcje Blumeranga próbując poskładać szajs w postaci 3 niepłynnych spółek- pseudofunduszy do kupy. A co sprzeda PBO to pakuje w Blumeranga co widać po ostatnich sesjach. Czekamy na komunikat o sprzedaży Blumeranga przez Piaseckiego.

BLUMERANG INVESTORS SA - zawiadomienie od T2 INVESTMENT SA
    Raport bieżący 8/2012
    Postawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
    Zarząd Emitenta, działając na podstawie art. 70 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał od Spółki T2 Investemnt S.A. z siedzibą w Poznaniu zawiadomienie o bezpośrednim nabyciu akcji Emitenta w dniu 10 sierpnia 2012 roku. Po dokonaniu transakcji T2 Investment S.A. posiada 1.534.261 akcji Emitenta stanowiących 15,98% udziału w kapitale zakładowym oraz stanowiących 15,98% głosów na walnym zgromadzeniu.
    Przed dokonaniem niniejszej transakcji T2 Investment S.A. nie posiadał akcji Emitenta.
  • Re: jakie spuszczanie w rynek? Autor: ~marian [213.17.242.*]
    Więc sam sobie odpowiedziałeś: "A co sprzeda PBO to pakuje w Blumeranga co widać po ostatnich sesjach"
    Zostało im jeszcze ok 400 tys sztuk, zastanawiam się do ilu zepchną cenę na rynku. A najbardziej co będzie dalej, bo Waldek już z rynku nie chce brać. Żaden fundusz w śmiecia też nie zainwestuje, bo fundamenty tu są liche. Chyba zostaje długoterminowa kiszonka.
  • jest rozwiązanie Autor: ~pustak [188.147.59.*]
    jakbym był na miejscu T2. to wystawiłbym całość na S terminowym zleceniem w rozsądnej cenie i jestem przekonany, że kupiec by się znalazł. W ten sposób rozwiążą swoje problemy i będą mogli nakupić się 3 cudów świata: T2, BPI i Blumeranga i pompować kurs pod niebiosa. Zdaje się, że o to chłopakom tam chodzi.
  • Re: jest rozwiązanie Autor: ~marian [213.17.242.*]
    Widzisz chłopaki z T2 mają inne pomysły na zarabianie pieniędzy. Wolą stosować metody z New Connect niż cywilizowane sposoby, bo tak drożej sprzedadzą. Ale tak jak już pisałem nie wiadomo co będzie jak wyjdą całkiem z akcji, jak kurs sie będzie zachowywał. Pewne jest natomiast że będzie połączenie z Protea i domyślam się że po to aby wyprowadzać pieniądze ze spółki.
  • gdyby tak było Autor: ~pustak [188.147.59.*]
    to chłopcy poszliby siedzieć. W ramach ugody jest wycena protei na 30.06.2011. Jeżeli okaże się znacząco różna od kitu wciskanego inwestorom na WZA to Anioła znajdzie się w sytuacji mało komfortowej.
  • Re: gdyby tak było Autor: ~marian [77.114.77.*]
    Jak narazie to Waldek stoi z boku i sie z nas wszystkich smieje. Wydupczyl kolegow z T2 i drobnych za jednym zamachem. I nic nie mozna mu zrobic. Zastanawiam sie jeszcze czy nie pozwac Amerow za prospekt emisyjny i wycene ktora zrobili. Niech teraz odkupia odemnie akcje po18.5 jak napisali.
  • a ja zakładam dobrą wolę Anioły Autor: ~pustak [188.147.59.*]
    wygląda na to, że panowie z T2 naprawdę poświęcili wiele wysiłku, żeby rzucać mu kłody pod nogi. Z portfelami spółek jakie są w "grupie" kapitałowej T2 daleko nie zajdą. więcej osiągnęliby decydując się na współpracę z aniołą. Teraz wrzód został przecięty i ropa musi wylecieć do końca, żeby oczyścić ranę.
  • Re: a ja zakładam dobrą wolę Anioły Autor: ~amber gold 3 [195.13.38.*]
    taka oszust ma wolę że nawet obiecanej dywidendy nie wypłacił
    lecicie na 70 groszy
  • Re: PBO lepsze od AG Autor: ~antyamber [78.8.42.*]
    Jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym miesiącu poniżej 1zł hahaha!!!!
    Zobaczcie wypowiedzi Anioły w cnbs - na odległość widać, że to krętacz i oszust, ale "strzał" życia zrobił i nikt mu tego nie odbierze. Pamiętam jak zbierała się tu grupka do pozwów i co to dało -NIC!!
    Zapewne teraz prezesik na walnym przegłosuje sobie podwyżkę pensyjki za tak "ciężką pracę". Już zapewne wymyślił sprytny plan wyprowadzenia reszty gotówki z PBO i można żyć. Z drugiej strony pokazał jak można przy pomocy Amerbrokers zrobić drobnych akcjonariuszy w balona zbierając kilka mln na coś co nie jest nawet warte 1mln, mieszczącego się w podpoznańkiej dziurze.
  • co radzisz? Autor: ~pustak [46.204.72.*]
    sprzedać PBO i kupić Blumerang Inwestors?
  • Re: co radzisz? Autor: ~antypustak [195.112.95.*]
    Radz sobie sam ;)
  • widząc co się dzieje na rynku Autor: ~pustak [46.204.72.*]
    też nie wierzę już w dobrą wolę Anioły. Wychodzi na to, że to co piszecie to może być prawda.
  • Re: PBO lepsze od AG Autor: ~Mickey [176.106.107.*]
    Swoją drogą ciekawe jak by się zachował kurs gdyby nie ten wysyp akcji przez T2. Sam w tej chwili jestem dużo w plecy. Może po tym wysypie coś się ruchy na północ.
  • Re: PBO lepsze od AG Autor: ~marian [82.139.42.*]
    Na to akurat jest prosta odpowiedź. Nie spadł by poniżej 4 zł tak jak w zeszłym roku. Wtedy T2 nie sprzedawało i nie pozwalało tanio kupić. Zrobili nawet wymiankę na koniec roku żeby mieć stratę podatkową po ok. 3,5 zł.
    Ale mleko, a raczej ropa jak napisał jeden kolegów się wylała i mamy to co jest. Można też podać T2 do KNF-u za ewidentne manipulacje kursem.
  • a co ma T2 robić jak im się gotówka skończyła? Autor: ~pustak [46.204.55.*]
    Dziwię się że T2 inwestowało cokolwiek w PBO, przecież znali i Aniołę, i Piaseckiego i Żdżarskiego. Razem zrobili skok na kasę od inwestorów bo wtedy nikt nie protestował przeciwko nowej emisji. Nagle im się odwidziało? Czy zaczęli się szarpać o per saldo ukradzione akcjonariuszom pieniądze? Dla mnie to obie strony sporu mają dużo za uszami, a ich łączne działanie kosztowało ruinę wielu akcjonariuszy.
  • dorzucę jeszcze jedno Autor: ~pustak [46.204.55.*]
    jest duży popyt na polowanie na czarownice. sprawa Plichty powoli przycicha. Żebym nie wykrakał, że następną padliną dla mediów będzie Anioła i kolesiostwo wokół T2. Co drugi w tym sosie to prawnik. Super mamy mecenasów w Polsce. Sprawy gospodarcze mają opanowane do perfekcji.
  • Re: dorzucę jeszcze jedno Autor: ~marian [213.17.242.*]
    A kogo to obchodzi czy im sie skończyła czy nie. Wywalają na potęgę PKC. Schemat jest prosty najpierw czekanie na jelenia na K pózniej sprzedaż zaintersowanym a poźniej odbieranie niżej. I tak od kilku tygodni.
    Wertuję prospekt emisyjny od nowa i szukam nieścisłości. Złoże pozew sam albo grupowy za pośrednictwem kancelarii. Może przydała by się publiczna nagonka, bo gorzej byc nie może.
  • tu skończy się prokuratorem Autor: ~pustak [46.204.55.*]
    o tym pozwie zbiorowym to myślisz poważnie?
  • Re: tu skończy się prokuratorem Autor: ~marian [213.17.242.*]
    Jak najbardziej poważnie.
  • no to trzeba znaleźć kancelarię Autor: ~pustak [46.204.55.*]
    znam przynajmniej 5 osób, które mogłyby być zainteresowane
  • Re: no to trzeba znaleźć kancelarię Autor: ~marian [213.17.242.*]
    mam już taką co się specjalizuje w pozwach zbiorowych. Mam na razie mało czasu na zebranie wszystkiego do kupy, ale do końca tygodnia powienem dać radę. Jak chcesz to podaj mi maila to się odezwę jak skończe.
  • temat pozwów zbiorowych jest nowy Autor: ~pustak [46.204.55.*]
    w zakresie spółek publicznych. Zdaje się, że to będzie precedens.
  • Re: temat pozwów zbiorowych jest nowy Autor: ~edzio [80.239.242.*]
    żaden precedens... np.BRE
    poza tym temat pozwu już tu był wałkowany, już była grupka zdeterminowanych i co?... i g...no...
    jak przyjdzie do zapłaty honorarium albo wpisu sądowego to każdy machnie ręką
  • mnie najbardziej boli przyzwolenie Anioły na masakrowanie kursu Autor: ~pustak [46.204.55.*]
    no i to, że wkręcił akcjonariuszy w prywatną wojenkę. Bez pieniądza w czasie to strata na kapitale 86%, z pieniądzem w czasie ponad 90%.
  • Re: PBO lepsze od AG Autor: ~antyamber [78.8.47.*]
    Jedyny ratunek to postawienie spółki w stan upadłości i odzyskanie choć części kwoty zainwestowanej ponad rok temu. Dodatkowo przedstawić prospekt emisyjny jako dowód przestępstwa do KNF, który powinien cofnąć wszelkie uprawnienia złodziejom z Amerbrokers. Anioła to dla mnie zwykły przestępca finansowy, którego w normalnym państwie wywieziono by już dawno na Guantanamo.
    Sprawę można zgłosić do ABW, CBA - mogliby zbadać ile dał w łapę za tę pseudo wycenę. Dlaczego zaprasza się takiego poznańskiego krętacza do tv biznesowych, żeby dalej wciągać leszczy opowiadając niewyobrażalne brednie.
    Na szczęście nie brałem udziału w emisji pierwotnej, choć mój dobry przyjaciel jest załamany - stracił bardzo dużo oszczędności, bo uwierzył w zapewnienia Anioły.
    A może zamiast pozwu to zrzuta na kilku chłopaków i ... (żart) , ale wielu jest coraz bardziej zdeterminowanych, którym przestało zależeć na wszystkim.
  • Re: PBO lepsze od AG Autor: ~marian [82.139.42.*]
    Ja jestesm naprawde bardzo wqrwiony !!! Bo wtopiłem dużo pięniędzy. I to mi daje motywację do dalszego działania, jak już pisałem tym razem zamierzam coś z tym zrobić. Mam kilka pomysłów i zrobię to sam albo w grupie. Potrzebuję jeszcze paru dni.
    Nie dajcie się zwieść podbijaniem kursu, jest po to aby wywalić więcej papieru w rynek.
  • Re: PBO lepsze od AG Autor: ~marian [213.17.242.*]
    A dziś postój w wywalanku. Czekanie na aż sie na K ktoś ustawi to sypną w promocji. Może nawet mała podbitka będzie. Ale nie za duża żeby nie zdążyli wyskoczyć już obdarowani.
  • Re: PBO lepsze od AG Autor: ~Tak myślę. [82.160.92.*]
    ANIOŁA to bandyta i złodziej,zarobił na akcjonariuszach,za to stracił twarz i w biznesie ten ktoś,to coś niczego już więcej nie osiągnie.Zobaczyć Aniołę w pierdlu bezcenne.........
[x]
PBOANIOLA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.