• Manipulacja trwa Autor: klee9 [164.127.47.*]
    Niesamowite rzeczy dzieją się na tej spółce, wartość księgowa nieco powyżej 0,2, wartość przychodów, rentowności rośnie, a ktoś systematycznie uwala kurs. Oczywiście cel wydaje się jasny, zasiać zwątpienie, i jak najwięcej odebrać, a że płynność i free float niski to tym łatwiej prowadzić takie proste manewry. (na Kętach działających w z tej samej branży to trudniejsze). Moim zdaniem w najbliższym czasie na tej spółce można sporo zarobić, dobrze wiedzą o tym ci manipulanci kursem, czasu na wyniki za I kwartał już niewiele, bo zaledwie miesiąc.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~djk [109.231.49.*]
    i po co te żale? płynność jaka jest każdy widzi, zasysaj to co wystawiają po prawej i nie płacz bo to nie piaskownica.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~icm [83.30.117.*]
    Tóska tez nie kupią za Pułtuska . On Ci to przyczyną , że fundusze inwestujące giną.Bez obrotu wsio na południe idzie.A pejsaty się cieszy.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~pankrac y [88.156.103.*]
    mzyki to manipulanci

przypominam emisja po 35,5

gdzie poszła ka kasa z emisji 70 mln ? !

do tego zadłużyli spółke po uszy
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~dda [178.183.248.*]
    spolka musi pokazac w koncu zyski na poziomie netto
    netto
    bo tylko one daja podstawe do ewentualnej dywidendy

swietnie wyglada rachunek przeplywow - dzialalnosc operacyjna w koncu generuje
    kontretny szmal -
    ale co z tego jak w koncowym rozrachunku nic z peczniejace tortu pozostalym akcjonariuszom sie nie nalezy - bo wszystko wysysa dla siebie przez koszty zarzadu itp - mzyk i jego ferajna
    wlanie dlatego yawal jest wyceniany jak jest

swietny poczatek roku w budowlance- to dla yawalu dobry prognostyk za 1 kwartal
    ale zarzad znow wyczaruje jakis odpisik........a kasa pojdzie do kieszenie wiadomo jakiej
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~nj [81.190.206.*]
    Ta spółka to dno do którego doprowadził Mzyk i jego zarząd!
  • Re: Manipulacja trwa Autor: klee9 [46.113.27.*]
    Bez przesady, używajmy słów stosownych do sytuacji, dno... napewno nie, ale fakt jest taki, że zarząd robi wszystko, żeby nie pokazać zysku netto. W I kwartale 2012 nie będzie miał specjalnego wyboru, nie będzie możliwości zwiększenia kosztów ze względu na różnice kursowe (kurs w tym okresie spadł o ok.10 %). Powodem tak niskiej wyceny jest niski ff, pole to spekulacji jest olbrzymie. Ta spółka może spaść jeszcze do poziomu max. 4 zł (po takiej cenie sprzedadzą ostatni panikarze), ale poziomy wzrostów, i to w kilka dni, tygodni mogą być b. znaczące, jak myślę do 20-30 zł.
    Moim zdaniem ta spółka to dno i zdania nie zmienię co widać po kursie i działaniu właściciela.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: klee9 [46.113.27.*]
    ok, każdy ma prawo do swojego zdania, ostatecznie czas pokaże
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~pankracy [88.156.103.*]
    jezeli kurs spada z 75 zł na 3 zł nie mozna mowic ze zarzad jest ok
  • Re: Manipulacja trwa Autor: klee9 [164.126.154.*]
    To żadna argumentacja, kurs 74 zł wystąpił na szczycie hossy, tuż przed załamaniem rynku, i również nie miał nic wspólnego z dobrym zarządzaniem podmiotem. Takie maksyma miało większość spółek, np. Polnord 322 zł, dziś 13 zł- ale czy to kolejny przykład kolejnego złego zarządu ... raczej nie.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~bib [83.18.158.*]
    Klee, zgoda.
    Bzdura jest jakas opinia z gory ze to koszty zarzadu zzeraja tutaj wynik netto [oczywiscie jest tu pole do poprawy], kluczem jest amortyzacja.

YWL strzelil sobie w zeszlych latach za poprzedniego prezesa moce produkcyjne, strzelil sobie przejecia, teraz moze zwiekszac przychody przez dlugi czas bez znaczacych inwestycji kapitalowych, ale amortyzacja jest jaka jest i dlugo bedzie ciazyc na wyniku netto. Prawdziwa moc ekonomiczna tej grupy na dzis nie jest prawidlowo pokazywana i nie bedzie prawidlowo pokazywana przez zyski netto.
    Pytanie podstawowe to czy w przyszlosci beda pokazywac swietne wyniki na poziomie gotowkowym, przeplywow operacyjnych.
    Powiekszyc marze, zwiekszyc wykorzystanie mocy produkcyjnych (jedno z drugim zreszta mocno powiazane), zmniejszyc kredyty, chociaz tez nie jakos przesadnie, dzieki generowanej gotowce. To sa cele.

Swoja droga, kto chce dywidende na takiej stosunkowo malej spoleczce?? Behehe.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~bb [83.18.158.*]
    Co do pola do poprawy po stronie kosztowej to oczywiście miałem na myśli samą górę, koszty sprzedaży. KTY tak czesto tutaj przytaczane maja EBITDE na poziomie 15% przychodow, YWL do tej pory wyraznie slabiej. Marza brutto zdecydowanie do poprawy.
    Pisałem że to dno i co?Nikt tego nawet kijem nie dotyka.
    A dlaczego ten śmieć jest tak wysoko?Czas spadać tam gdzie jego miejsce czyli na dno !!!
  • Re: Manipulacja trwa Autor: klee9 [46.113.20.*]
    Tak jak przypuszczałem znakomite wyniki, zmian w firmie przynoszą skutki, pozdr. fundementalisów
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~dds [178.183.248.*]
    chyba zartujesz - operacyjnie ledwie powyzej zera

zysk ksiegowy z przesacowan kursu walutowego i pakietu akcji paged

operacyjnie praktycznien nic nie zarobili pomimo spadku cen surowca i umocnienia pln
    To nie dno to 3 metry mułu,a poniżej Mzykowe bagno.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: klee9 [164.126.44.*]
    Operacyjnie rzeczywiście 193 tys., ale porównując r/r to już wygląda to zupełnie inaczej. A co do zysku netto to głównie różnice kursowe, akcje Paged to poprzedni rok. Spójrz na przychody, wzrost r/r +25%, spółka dynamicznie się rozwija, zmniejsza zadłużenie, perspektywicznie godna zainteresowania.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~kris b [83.21.212.*]
    ladne wyniki ale kogo to wzrusza.spolka praktycznie za darmo.rozumiem ze jest bessa ale niezle trzeba miec pod kopula aby sprzedawac akcje po tych cenach.ale u sobola wszystko mozliwe
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~kris b [83.21.212.*]
    jakis geniusz inwestycyjny sprzedal akcje po 5.2 przy cwk ok.30 zl i dobrym raporcie-zyczymy dalszych sukcesow
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~icm [83.30.179.*]
    zebrałem > 3 tys około 4,52 . Nie , nie wiem , czy sie taniej nie kupi.Po co teraz mocna armia , wystarczy 5-6 informatyków , a efet podobny. Takie czasy. BogaCENIE KRAJÓW I ICH UBOZENIE TO informaTYcy , NIE ŻOŁNIEŻE.nIE SRIELAJU , ZARABIAJU
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~icm [83.30.179.*]
    mzyków znam ......................................................................................nie powiem że bezpośreednio , ale oni tu mocno grają na spadek , aby przy 15-18 zł było co czytac na rachunku. Na yawalu zarobiłem i za 2 dni zacznę nim jeżdzić dobrym autem Mazda MX Siódemka
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~rex [89.229.219.*]
    mzyki chcą emisji akcji bo im brakuje na wyplaty, nie zallezy im na kursie bo gdyby bylo po 50 gr łatwiej i taniej skupic pozostałe akcje - odsuma - zupelny brak gospodarza, choc majatku jeszcze troche zostało !!!
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~pankracy [95.160.229.*]
    jak można tak zmasakrować spółkę

rok 2008 mzyk pozyskuje 71 mln z emisji akcji po 35,5

gdzie ta kasa pytam sie .....zadłużył spółkę, wyniki żadne ,

mam nadzieje ze pioneer i buchajska zablokuja ta emisję
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~icm [195.8.97.*]
    chyba , że Pioneer obejmie po ...............jako zadośćuczynienie .Na walnym cicho byli.Sam zakład w Dąbrowie Górniczej jest 2 razy więcej wart niż obecna wycena
    ale jak rozczwornią akcje ...zawsze to szkoda dla drobnych...

kasa z emisji dla mzyka to jak małpie dać brzytwę
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~icm [83.30.130.*]
    tylko po jaki CH......... narząd znaczy firma wydała 15-16 mln na skup 900tys akcji ??????????????????????????????? A teraz chce na diametralnie gorszych warunkach zrobić ruch odwrotny z większym rozwodnieniem.
    mzyk działa na szkodę spółki i drobnych akconariuszy

mam nadzieje ze tak jak kiedys zablokowali mu fuzje z pagedem tak i teraz zablokuja ta emisję
    http://www.parkiet.com/artykul/9,1267016-Yawal---Pioneer-i-Buchajski-przeciw-emisji-.html
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~Alex [94.251.237.*]
    po kiego ch...ja odgrzewasz kotlet który i tak wiedzą wszyscy jak smakuje. ogarnij się !!!!
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~eryk z cxestochowki [89.229.219.*]
    bez emisji Mzyk nie ma kasy - nie ma jak rzadzic i doapitaizowac rodziny ktora zatudnia. Niedługo bez kolejnej emisji braknie mu na wypłat dla siebie i ..........
    i może czas najwyższy aby ogłosił niewypłacalność a cała firma wzbudziłaby zainteresowanie innych podmiotów z branży np. Kęty. po cichu liczę na to, bo trochę akcji mam a obserwując działania Zarządu to mam mieszane uczucia co do przyszłości firmy.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~eryk z czestochowki [89.229.219.*]
    byłoby wspaniale gdyby Kęty zainteresowałyby się Yawalem ale co by wtedy robili Mzykowie - napewno wczesniej niż po bankructwie nie puszczą steru spolki. Pozdaiam !!!!!
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~kris b [83.21.191.*]
    pisalem juz wczesniej ze na miejscu prezesa ketow zainteresowalbym sie yawalem-dajac wrogie wezwanie-ale po cenach ktore pasowalyby mzykom-ktorzy wyraznie mecza sie z yawalem.2 nowoczesne zaklady a cena akcjii za bezcen
    tutaj mamy do czynienia z manipulacja mzyka kursu akcji , zwalanie do minimum pod emisję , wykorzystuje on niska płynność

być może tez mzyk zaniża wyniki grupy celowo dla zbicia kursu
    ciekawe kiedy wyjdzie ze spółki komunikat tego pokroju :

http://demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/20120725/20120725_003356_0000214112.xml&xsl=depesza3.xsl&id=hyxq68qa41#start
    co Ty takie czarnowidztwo odprawiasz tutaj; fakt że poczynania Zarządu póki co nie napawają optymizmem ale nie do tego stopnia jak to ma miejsce w przypadku Cerabudu. osobiście doszły do mnie pozytywne informacje, że wreszcie ktoś zaczyna kontrolować koszty w firmie (z racji branży chodzi o modernizację elektryki); przypadkowo trafiła w ręce prezesa (z pominięciem kierownika) oferta na modernizację i o dziwo była znacznie tańsza :-] od pierwotnej, co było dalej łatwo przewidzieć.
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~eryk z czestochowki [89.229.219.*]
    moze wiec nie bedzie tak zle, dobrze ze ktos panuje nad tym bałaganem. Takie piekne zakłady nie powinny upasć a przyszłość zakład ma - szkoda ze tak duze długi i nie próbuje sie ich spłacać a tylko mysli o emisji akcji
    mzyk działa na szkodę drobnego akcjonariatu, nie zależy mu na wysokim kursie ...

Rozwodnienie kapitału nikomu nie służy.

Mądre zarządy robią emisje przy wysokim kursie a nie na odwrót ...
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~eryk [89.229.219.*]
    w koncu banki zaczna wypowiadac umowy
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~jw [89.229.219.*]
    wydaje mi się że tworzy sie druga siła która zmusi Mzyków do abdykacji z nieudolnego zarządzania spółką
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~ignacy [213.17.155.*]
    takiej siły nie ma i nie będzie trza się ino pomodlić
    żeby zarządzali dobrze i po prostu grać "MZYKIEM"
    tak grając zarobiłem na ich spółkach już trzy razy

• Re: Manipulacja trwa Autor: ~jw [89.229.219.*]
    chyba masz racje - dobrze przynajmniej ze w spółce sytuacja się poprawia
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~ola [31.6.156.*]
    tragedia
  • Re: Manipulacja trwa Autor: ~ignacy [213.17.155.*]
    dlaczego tragedia?
    wydaje mi się że jest to zwyczajny dokument z dużą nadzieją na happy end
[x]