• Szok Autor: ~Polak [89.231.244.*]
    W ciągu dwóch dni uwali się z 1.50.. a teraz marne o 10 gr. odbicie.
    (z dalszym trendem upadków ) kupujący przyczajeni na chętnych do oddania.
    Bardzo fajny akcjonariat, bo spółka pod psem to chyba większość wiedziała
    http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/wyk/gpw5d?spolka=RSE&wlid=22&tko=t&obr=t&odn=t.
  • Re: Szok Autor: ~Jurek [85.219.200.*]
    Obraz nędzy i rozpaczy na Rovese.
  • Re: Szok Autor: ~max [93.105.22.*]
    Tego się dziś nie spodziewałem. W wiadomej tv biznesowej wyszedł "analytyk" od siódmej boleści i uprawiał swoją czarną propagandę. Wtedy kurs szybko wrócił na zero. Jeżeli mu wierzycie to powinniście sprzedawać póki jeszcze 4 z przodu. Ja mu kurna nie wierzę i finał i jak nie sprzedałem, tak nie sprzedam. Końcem końców kiedyś odzyskam swoje na tej spółce (siedzę w niej po 7zł) i tego się będę trzymał. Kiedy mi mówią człowieku zabieratylko zarzj zabawki i uciekaj, to ja odwrotnie i finito. Może marny ze mnie inwestor, ale cholernie cierpliwy. "Analytyk oczywiście na wszelki wypadek kiedy już wyjdzie na durnia zabezpieczył się, że się może mylić i jak wzrośnie zapotrzebowanie rynku na płytki to Rovese ma niewykorzystane moce i może robić zysk przy minimalnych kosztach. Jakby co ma to co "analyzował" odszczekać za jakiś czas. W to mu też nie wierzę, bo anale mnie od dawna rozśmieszają nic więcej i nigdy nie prostują swoich marnych "analyz" niezależnie w którą idą stronę.
    Tv biznesowa ma się starać zapraszać kogoś z zarządu by się wypowiedział na co pójdzie kasa z dodruku. Oby tylko nowy zarząd nie dołożył jakiegoś gó..na do pieca.
  • Re: Szok Autor: ~Polak [89.231.244.*]
    Dr Max.
    Od 5 lat Polska pod rządami PO to szambo totalne.
    Podwyżki podwyżki i końca nie widać .
    Lekarstwem na wszystko pasikoników z PO to tylko wspomniane podwyżki wszystkiego i wszędzie.
    Gdyby Stalin zebrał tych wszystkich z Okrągłego Stołu do Katynia i powiesił za jajca to jeszcze bym mu podziękował za uratowanie odrobiny godności człowieka w Polsce.
    Rzecznik partii PO, to taki współczesny Urban.
    Różnica polega no tym, że jak Urban był w TV to mogłem przestawić telewizor w inne miejsce.
    Paliwo 6 zł ....a z w TV słyszę jest OK bo większe wpływy dla pana Tuska i kolesi z partii w całym kraju ......na podwyżki premie i uposażenie biur ....aha jeszcze dla pasożytów tj całej nadmurówki, nauczycieli (którzy pracują najkrócej na świecie 16 godz. tygodniowo) i innym im podobnych.

• Re: Szok Autor: ~anty debilizm [77.253.48.*]
    Do polaka,
    facet ty jesteś Polak, weź się chłopie ogarnij, też nie trawię PO ale nie wjeżdżaj na nauczycieli,jestem nauczycielem i znam Polskie realia tego zawodu,jakie 16 godz.tyg.???(swoją drogą mogłeś się uczyć i pracować jako nauczyciel użerając się z dziećmi pewnie takich nowobogackich jak ty - którym wiecznie nic nie pasuje i zawsze mają rację!!!)
    Tylko nauczycielom dali 120zł brutto podwyżki jednocześnie dokładając dodatkowe 2 godziny zajęć karcianych - czyli dobrze licząc jesteśmy w plecy jakieś 100zł,ja nie chcę tej podwyżki i nie chcę dodatkowej pracy!!!Pewnie napiszesz Wakacje, a może ja chcę jechać do Egiptu we wrześniu - na LASTMINUTE(bo na to mnie stać jako nauczyciel) ale nie mogę,bo dzieci w szkole i nie można wziąść "wolnego", nie mogę o 15.00 je..bnąć w pracy drzwiami bo zebrania,dyskoteki itp... Ciekawe jaki byś był szczęśliwy gdyby twój szef dołożył Ci 100zł i kazał przychodzić dodatkowo za tą wielką kasę w soboty - szczęśliwy?
    Tak więc od nauczycieli 100 ch... w bok,a jak nie to droga wolna - na studia i do szkoły.
    Wszędzie dobrze gdzie nas niema - prawdziwe polskie powiedzenie, tylko Polak,Polakowi potrafi tak zazdrościć,a wiesz kto np. w Niemczech gnębi POLAKA w pracy - drugi Polak, bo mu zazdrości że ma 10 Eurocentów więcej na godzinę bo lepiej pracuje...
  • Re: Szok Autor: ~Polak [89.231.244.*]
    Moja siostra była ( na emeryturze ) nauczycielką.
    Moja sąsiadka trzy fakultety ( szkoła podstawowa ) 2.600 brutto.
    Na pytanie jak tam w szkole - odp. nie narzekam.
    Nowy dom ( mężatka dwoje dzieci ) nowy samochód Honda Van.
    Ful wypas.
    Mąż pracuje w Stomilu. - dobrze zarabia ( tej nauczycielki).
    Dot. emerytury - ja muszę pracować do 67 lat.
    Nie siedzę jak nierób urzędnik za biurkiem traktując interesantów jak wroga.
    Jeśli obraziłem nauczycieli to........
    Kim ma dwa końce - zawsze można odbić piłeczkę nikt nie trzyma nauczycieli w szkołach.
    Mogą przecież pójść do pracy do np: Tesco na tzw kasę.
  • Re: Szok Autor: ~ghost [89.230.78.*]
    co nie zmienia faktu, że:
    - mieszkające po sąsiedzku małżeństwo nauczycieli ma dom 2 x większy niż ja,
    - kiedy ja wyjeżdżam do pracy na 7 - Oni jeszcze śpią,
    - kiedy wracam Oni już są w grodzie.
    - masa wolnego czasu - ferie, wakacje i inne. Pan uczy WF :)))), Pani - nie wiem czego tam naucza - ale mniejsza o to.
    - no i wykształcenie mam nie gorsze niż oni - wydział prawa i administracji + rok podyplomówki = 6 lat studiowania + kursy + licencje ..... ect ect ect.

Nie ma co gadać - jesteśmy państwem wszechobecnych przywilejów - rodem jeszcze z komuny.
  • Re: Szok Autor: ~anty debilizm [77.253.48.*]
    2600 brutto - no tak po 30latach pracy, ja mam 8 letni staż pracy i 2tyś na oczy nie mogę zobaczyć! Dlaczego nauczyciele są tacy słabi - bo tak jak mówisz pracują tam kobietki(jak u nas) których mężowie mają dobrze prosperujące firmy, są na "stanowiskach" i im goły etat za 2100 wystarcza na paliwo do swojego mini autka i na waciki, a jak facet ma utrzymywać ze swojej pensji nauczyciela rodzinę to tylko współczuć, Ja tylko chcę powiedzieć że nikomu nie zazdroszczę : Lekarzom,prawnikom itp. Każdy ma 2 ręce i rozum i może startować w każdym zawodzie...
    Pozdrawiam
  • Re: Szok Autor: daffy_rsk [95.160.151.*]
    Panowie.
    I po co sobie tak wjeżdżać?
    Nie zmieni to przecież faktu, że ROVESE wciąż w gó**ianym dole !!
  • Re: Szok Autor: ~coz [83.160.93.*]
    wy macie placone za nauke dzieci a nie za godziny jak zaczniecie uczyc nowe pokolenia dzieci to kiedys sie nam poprawi bo z tego co widze nie uczy sie polskich dzieci myslenia w szkole a tylko to ma przyszlosc MYSLENIE. produkujecie rzesze robotow bo sami jestescie robotami wolnosc myslenia w polskiej szkole jest zakazana wlasna inicjatywa tylko jesli jest zgodna z mysleniem uczycieli ja osobiscie znalem jedna nauczycielke w swojej karierze naukowca ktora mnie czegos nauczyla, jak mialem z nia lekcje to niemusialem sie domyslac na nowo wszystkiego w domu bo tak tlumaczyla ze bardzo duzo pamietam do dzis a jak przyszla inna to nawet zeszytu niemialem bo niemialo to sensu a obie uczyly chemii.i to chemii rozszezonej w technikum.
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 16:49:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.