Do polaka,
facet ty jesteś Polak, weź się chłopie ogarnij, też nie trawię PO ale nie wjeżdżaj na nauczycieli,jestem nauczycielem i znam Polskie realia tego zawodu,jakie 16 godz.tyg.???(swoją drogą mogłeś się uczyć i pracować jako nauczyciel użerając się z dziećmi pewnie takich nowobogackich jak ty - którym wiecznie nic nie pasuje i zawsze mają rację!!!)
Tylko nauczycielom dali 120zł brutto podwyżki jednocześnie dokładając dodatkowe 2 godziny zajęć karcianych - czyli dobrze licząc jesteśmy w plecy jakieś 100zł,ja nie chcę tej podwyżki i nie chcę dodatkowej pracy!!!Pewnie napiszesz Wakacje, a może ja chcę jechać do Egiptu we wrześniu - na LASTMINUTE(bo na to mnie stać jako nauczyciel) ale nie mogę,bo dzieci w szkole i nie można wziąść "wolnego", nie mogę o 15.00 je..bnąć w pracy drzwiami bo zebrania,dyskoteki itp... Ciekawe jaki byś był szczęśliwy gdyby twój szef dołożył Ci 100zł i kazał przychodzić dodatkowo za tą wielką kasę w soboty - szczęśliwy?
Tak więc od nauczycieli 100 ch... w bok,a jak nie to droga wolna - na studia i do szkoły.
Wszędzie dobrze gdzie nas niema - prawdziwe polskie powiedzenie, tylko Polak,Polakowi potrafi tak zazdrościć,a wiesz kto np. w Niemczech gnębi POLAKA w pracy - drugi Polak, bo mu zazdrości że ma 10 Eurocentów więcej na godzinę bo lepiej pracuje...