• sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~nabity [77.255.16.*]
    witam, czy ktoś z was jest w stanie mi podpowiedzieć jak udowodnić mBankowi, że w wyniku źle zrealizowanej transakcji straciłem kilkaset złotych i chciałbym te pieniądze odzyskać - może konkurencja mBanku pomoże

wg mnie sytuacja wyglądała tak:
    - 24 lutego o 16:02:18 złożyłem zlecenie na sprzedaż akcji Polnej
    - w arkuszu zleceń kupujący ustawieni byli na 10,xx i niżej
    - wyliczyłem, że do ceny 9,67 sprzedam całość - i taką ustawiłem cenę minimalną
    - było kilku chętnych do zakupu powyżej 9,67
    - co zrobił mBank - sprzedał mi wszystko po 9,67 a tych, którzy chcieli dać więcej pominął

wniosłem reklamację - ale u nich niby wszystko ok i nie przyznają się do błędu

decyzja sądzę, że jest już podjęta - zmieniam biuro maklerskie jak tylko sprzedam akcje, które w nim mam

chodzi jednak o to, żeby nie dochodziło do sytuacji, że dużo może wszystko a z małego robi się frajera - jak ktoś mi może pomóc odzyskać kwotę, którą straciłem byłbym bardzo wdzięczny

• Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~www.portfel.com [83.24.107.*]
    Przykromi, ale myślę, że niewiele wskórasz.
    Nie od dziś wiadomo, że BIURA MAKLERSKIE współpracują z akcjonariuszami większościowymi w akcji odbierania akcji interesujących ich akcji.
    BRE Bank posiada rachunek i prowadził skup akcji POLNEJ pod wezwanie ogłoszone przez Z.Jakubasa.
    Podobną sytuację miałem z DM ING BANK kiedy sprzedawałem swoje akcje.
    Trudno to udowodnić, że w chwili, gdy składałeś zlecenie układ zleceń w karnecie nie zmieniła się w sytuacji, gdy BIURO MAKLERSKIE miało zlecenie i wystawiało zlecenia na rzecz np. swojej instytucji np. OFE lub akcjonariusza większosciowego.
    Nie od dziś wiadomo, że wszyskie instytucje rynku finansowego są opłacane przez dużych akcjonariuszy.

Takie podejście do drobnego akcjonariusza skutkuje tym, że w obrocie na GPW udział inwestorów mniejszościowych spadł do 19%, akcjonariusze mniejszościowi wyprowadzili z GPW na lokaty 500 mld zł. oraz Prezes GPW Pan SOBOLEWSKI w wywiadzie dla TVN CNBC Biznes powiedział, że GPW nastawia się na DUŻYCH INWESTORÓW.
  • Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~pijok [83.22.118.*]
    A po ile kupiłeś i czy poprzez jedno zlecenie????
    T istotne

.
  • Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~oko [82.143.177.*]
    witam.... posiadam rachunek w mBanku i jak do tej pory nie doświadczyłem takiej sytuacji bo jest ona nie mozliwa. podaj dokładnie jaka była sytuacja w danym dniu? ile było ofert kupna i sprzedaży po kazdej ze stron. podaj ile ofert po jakiej cenie i w jakich ilościach. podaj tez info gdzi eto sprawdzasz bo mozliwe ze sprawdzałeś notowania z 15 minutowym opuxnieniem zamiast online. pozdrawiam
  • Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~nabity [83.2.213.*]
    też tak myślałem - dlatego proszę was o jakąś podpowiedź czy można z tym coś zrobić.

Gdybym wiedział, że spotka mnie taka sytuacja - nagrałbym przebieg całej transakcji kamerą, porobił zrzuty ekranu itp

"ile było ofert kupna i sprzedaży po kazdej ze stron. " - a Ty masz w pamięci historyczne arkusze zleceń - jak tak to gratuluję - ja natomiast widziałem na notowaniach online (co prawda mam tylko na 1 cenę) ale było wystawione zlecenie za K powyżej 10zł i jak składałem swoje to tam ono było
    Zresztą do poziomu 9,67 na opóźnionych w bankierze notowaniach było kilka zleceń kupna i wisiały od dłuższego czasu - zatem - dziwnym trafem w chwili złożenia przeze mnie zlecenia nagle znikły?
    Ciekawe jest dla mnie również że kiedy wrzuciłem zlecenie (ponad 1700 akcji) to przez chyba 20s wisiało w tabeli - wyskoczyły jakieś komunikaty chyba o równoważeniu - i ciekawe i być może to ważne jeśli ktoś maczał w tym łapy :
    czy to możliwe, żeby ktoś sobie przez te około 20s wycofał wszystkie zlecenia na K - odkupił ode mnie akcje po 9,67 i znowu przywrócił poprzednie zlecenia???????

mi to śmierdzi od początku jak zobaczyłem co się dzieje

miał z was ktoś może 24.02.2012r zlecenie które obowiązywało również około godz 16 (dokładnie 16:02:19) i chciał kupić powyżej 9,67 i w podanym czasie nie kupił?

odnośnie sprzedaży akcji - to akurat nie jestem z tych co sobie tu pogrywają z kursem - miałem akcje polnej przez chyba 3 lata - teraz musiałem je sprzedaż - z powodów innych niż mieszanie kursem polnej
  • Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~pit [89.228.76.*]
    "... miał z was ktoś może 24.02.2012r zlecenie które obowiązywało również około godz 16 (dokładnie 16:02:19) i chciał kupić powyżej 9,67 i w podanym czasie nie kupił? ..."

człowieku, czy Ty nie widzisz, że w ostatnich dniach, tygodniach, miesiącach latach NIKT nie daje żadnych zleceń ??? Brak płynności - to jest to co nas najbardziej boli :)
    widzę że mało jest zleceń - ale jakieś są - arkusz nie jest pusty - i z tym się liczyłem wchodząc w polną i trzymając ją (a mogłem sprzedaż kiedy kurs raz podskoczył w okolice 18zł) ale chciałem trzymać i trzymałem
    jak sprzedawałem arkusz nie był pusty było w nim ileś zleceń, które tam cały czas wisiały i tym chętnym na kupno chciałem puścić akcje - a trafiły na założony przeze mnie limit i straciłem przez to wymierne pieniądze

bolą mnie nie "szalone" obroty na Polnej ale to, że moje zlecenie sprzedaży nie przebiegło tak jak powinno

moim zdaniem powinien być prowadzony monitoring historii arkusza zleceń - tak, żeby można było sobie podglądać jak wyglądał arkusz np 24.02.2012r o godz 16:02:19 a jak sekundę i kilka sekund później - i mieć czarno na białym dane, których potem biuro maklerskie nie może ci podważyć i musi uznać reklamację - cóż bank jest od zarabiania pieniędzy więc ma w d... moje żale skoro chyba nie jestem (w skutek wadliwych regulacji w stanie mu udowodnić co się wydarzyło - zatem dla własnego bezpieczeństwa i bezpieczeństwa moich pieniędzy będę musiał zmienić bank
    ( a szkoda bo to był kilka lat temu mój ulubiony bank - a teraz z roku na rok robi wszystko aby z jego usług zrezygnować - zatem w moim przypadku chcę pogratulować właśnie stracił klienta - dokąd się przeniosę nie napiszę bo ten tekst nie ma być reklamą czegoś innego tylko opisem problemu)
  • Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~pijok [83.22.118.*]
    pytałem dlatego aby sobie ulżyć na koledze. Ja kupuję po jednej akcji ratując kurs, a gościu se sprzedaje po 9,70...Gratulujó...
    moim zdaniem wytłumaczyć to można tylko w jeden sposób ...

... to KARA za to, że chciałeś sprzedać tak tanio :)
  • Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~oko [82.143.177.*]
    :))) hehe
    sprawiedliwość musi być :)
  • Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~krowa [83.238.153.*]
    mi wygląda to na to, że rzuciłeś PKC, doszło do równoważenia, co sprytniejsi wycofali szybko zlecenia po 10 PLN, gdy doszło do wznowienia handlu oferty byly jedynie po 9,67...innego rozwiązania nie widze dla tej sytuacji logicznego.
    to nie było zlecenie PKC - to było normalne zlecenie z limitem ceny na 9,67 gdzie akcje powinny najpierw trafić do tych którzy oferowali więcej niż 9,67 a reszta do tego ustawionego na 9,67 - tak się jednak nie stało i nie wiem dlaczego wszystko trafiło do tego co stał na 9,67

dziwne jest jeszcze to, że na zleceniu K po 9,67 nie obejmowało takiej ilości jaką wystawiłem a po wrzuceniu zlecenie nagle na K po 9,67 zrobiło się chyba ponad 2000 akcji na K (chyba odsłoniłem jakieś ukryte zlecenie)
  • Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank Autor: ~sd. [95.49.235.*]
    odradzam Centralny Dom Maklerski-tam takie numery to normalka!!!-inwestycje w kontrakty-to ciagle zawieszenia i awarie systemu!!!-jednym slowem busz!!!-kupilem drugi komputer z innym operatorem-na jednym otwieralem kupno,na drugim sprzedaz-jeden dzien pracy prawie 4000zl+;na drugi dzien na jednym otwieram kupno,na drugim sprzedaz -pierwszy sie zawiesza i odwrotnie!!!-dzwonie do Biurwa-odpowiedz -moge tylko dzialac na jednym komputerze!!!;wczoraj moglem,a dzisiaj nie-system zostal usprawniony!!!-czyli zamykanie lub otwieranie na+ to zawieszenie lub awaria!!!-otwieralem do 60 pozycji bez stopow

[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.