Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: sprzedaż akcji Polnej a mBank

Przykromi, ale myślę, że niewiele wskórasz.
Nie od dziś wiadomo, że BIURA MAKLERSKIE współpracują z akcjonariuszami większościowymi w akcji odbierania akcji interesujących ich akcji.
BRE Bank posiada rachunek i prowadził skup akcji POLNEJ pod wezwanie ogłoszone przez Z.Jakubasa.
Podobną sytuację miałem z DM ING BANK kiedy sprzedawałem swoje akcje.
Trudno to udowodnić, że w chwili, gdy składałeś zlecenie układ zleceń w karnecie nie zmieniła się w sytuacji, gdy BIURO MAKLERSKIE miało zlecenie i wystawiało zlecenia na rzecz np. swojej instytucji np. OFE lub akcjonariusza większosciowego.
Nie od dziś wiadomo, że wszyskie instytucje rynku finansowego są opłacane przez dużych akcjonariuszy.

Takie podejście do drobnego akcjonariusza skutkuje tym, że w obrocie na GPW udział inwestorów mniejszościowych spadł do 19%, akcjonariusze mniejszościowi wyprowadzili z GPW na lokaty 500 mld zł. oraz Prezes GPW Pan SOBOLEWSKI w wywiadzie dla TVN CNBC Biznes powiedział, że GPW nastawia się na DUŻYCH INWESTORÓW.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.