• Yes, yes, yes! Autor: concept [95.40.20.*]
    Poszło! ;)))
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~toldo00 [46.151.23.*]
    w końcu :P coraz bliżej dna heh
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: concept [95.40.20.*]
    Papier jest ultra tani, jeżeli tylko nie mają trupa w szafie to będzie ładny zysk. ;)
    Jeżeli maja trupa to pocieszający jest majątek spółki, tak czy inaczej uważam, że szkoda nie brać.

Widzę,że Ty od dawna jak sęp widzisz nad tym papierem ;)))
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~toldo00 [46.151.23.*]
    20 pazdziernika mija rok ... czekam na tego trupa
    Wpadło ci dzisiaj coś, czy nie zdążyłeś się ustawić? :)))
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: tomasz_tom [77.255.161.*]
    Dnia 2011-10-06 o godz. 17:21 concept napisał(a):
    > Papier jest ultra tani, jeżeli tylko nie mają trupa w
    > szafie to będzie ładny zysk. ;)
    Jeżeli maja trupa to
    > pocieszający jest majątek spółki, tak czy inaczej uważam,
    > że szkoda nie brać.

Widzę,że Ty od dawna jak sęp widzisz
    > nad tym papierem ;)))

jaki oni mają majątek ?
    zastanawiałeś sie jak jest wyceniona cegielnia w Chotyłowie ??
    ...a co, sugerujesz,że powinienem się zacząć martwić? Złożyli wniosek do Sądu? ;)
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: tomasz_tom [77.255.161.*]
    tego nie wiem i mnie nie interesije to...
    ja tylko uważam że wycena cegielni w Chotyłowie jest mocno zawyżona....
    Autor: tomasz_tom [77.255.161.*], 2011-10-06 17:41
    -----------------------------------------------
    Czy wycena cegielni jest zawyżona czy nie jest ma znaczenie TYLKO wtedy gdy prezes złoży do sadu wniosek o upadłość likwidacyjną...

...jednak ni mi nie wiadomo, aby coś takiego zrobiła, albo zamierzał zrobić.
    Autor: tomasz_tom [77.255.161.*], 2011-10-06 17:41
    ------------------------------------------------
    Kolego, jeżeli masz lepsze źródło wyceny tej cegielni niż raport roczny to nam je podaj.

Bardzo nie lubię ludzi którzy mówią: "...wiem, ale nie powiem" (znam jednego karłowatego polityka, który tak wiecznie insynuuje ;)
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~stachnic7 [89.234.213.*]
    ....ja znam ryżego premiera, który duzo mówi i groźźnym spojrzeniem powódź zawraca - pozdro concept
    Stachnic7, mieliśmy nie rozmawiać na temat polityki, pamiętasz? ;)
    Pozdrawiam

(miło, że z nami jesteś)
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~stachnic7 [89.234.213.*]
    jestem, jestem - trzeba byc twardym, nie mientkim:-)
    a tak powaznie to ciekawy jestem jaki bedzie kolejny ruch.....3 gr czy w góre???

pzdr
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~lukas8i8 [31.61.128.*]
    ja też dzis dokupiłem przy 4 gr kapitalizacja wynosi 4 mln wiec wydaje sie tanio spółka nie jest zadłuzona chyba ze bedzie cos podobnego jak na promecie jeśli nie nappewno zarobimy .
    Nawet na Promecie dało się porządnie zarobić!

(zobacz na forum pomiędzy 2 złote a 4,5zł) ;)))
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: redaktor [83.14.170.*]
    Po sesji 13 i 14 kwietnia 2011 roku, każdy odrobinę myślący i odrobinę znający się na giełdzie wiedział, że akcji Cerabudu należy unikać jak ognia.
    Kierunek wtedy wyznaczony jest konsekwentnie realizowany - jeden grosz za jedną akcję. A po osiągnięciu 1 grosza, totalna stagnacja przez następne długie, bardzo długie miesiące - a na koniec resplit (np. 1:100) i kolejna zwała obliczona na nowe pokolenie "inwestorów" którzy zwęszą super okazję.
    Niestety. Pozdrawiam.
    Autor: redaktor [83.14.170.*], 2011-10-06 18:19
    ...każdy odrobinę myślący i odrobinę znający się na giełdzie wiedział, że akcji Cerabudu należy unikać jak ognia...
    ------------------------------------
    Kolego myślący, oświeć nas ciemniaków, dlaczego mamy sprzedać tobie tę padlinę? ;)))

Im więcej naganiaczy na spadki na papierze, tym więcej kasy zamierzam zarobić... ;)
    Przeżyłem w swojej historii dziesiątki spółek, które miały spaść do ułamka grosza (po resplicie) i zawsze okazywało sie, że po ładnym bujaniu dawały godziwy zysk.

Pamiętam Ciebie z EEX na 3-4 złote... ;:)))
    Oświecam (zgodnie z życzeniem) nie ma możliwości, abyś mi to sprzedał - nawet po jednym groszu.
    Po drugie, mój wpis kierowałem do ludzi "odrobinę" myślących - bo, przecież geniusze giełdowi doskonale wiedzą, że te akcje trzeba trzymać za wszelką cenę - łącznie z bankructwem.
    Mimo wszystko życzę powodzenia. Oczywiście na innych spółkach, bo na Cerabudzie takie życzenia to czysty surrealizm i mógłby być odebrany jako zwykła złośliwość. I nawet nie namawiam na sprzedaż, bardziej przestrzegam przed kupnem. Trzeba pogodzić się ze stratą i żyć dalej. A akcje Cerabudu potraktować jako nauczka.
    Pozdrawiam.

• Re: Yes, yes, yes! Autor: ~lukas8i8 [31.61.130.*]
    ja pana redaktora pamietam z epigona było po 16 gr miało spadać a poszło na 30
    A tak na marginesie, po ile jest Epigon?
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: concept [95.41.130.*]
    Wszystko na to wskazuje, że kto wczoraj kupił papier po 4 grosze "wygrał życie" i zaliczył samo dno na tym papierze. Jednak mam podejrzenia, że tylko około pół miliona papierów zmieniło wczoraj swojego właściciela... ;)
  • A ja mam wrażenie że to ten koleś co latał z 1.4 bombą Autor: ~nask [81.26.5.*]
    A mi już cyknęli po 0.05
  • Re: A ja mam wrażenie że to ten koleś co latał z 1.4 bombą Autor: ~mkr [85.222.86.*]
    do 17 bedziesz juz miał gotówkę, trochę tanio to oddajesz
  • Re: A ja mam wrażenie że to ten koleś co latał z 1.4 bombą Autor: concept [95.41.130.*]
    Wczoraj był bardzo mały autentyczny popyt na 4 groszach, dopiero później doszło do 800K i zaraz potem zeszła spora paczki a zaraz potem błyskawicznie ustawił sie popyt na 4 groszach. Później znowu coś poszło itd... Najważniejsze jest to, że tak gówniany obrót nie stanowi problemu, gdy będziemy na wyższych poziomach.

Dziwię się Tobie, że mając jeszcze miesiąc nie próbujesz pograć, ale może dobrze, zbyt szybko byś sypał. ;)
  • Juz mi trochę szarpneli Autor: ~nask [81.26.5.*]
    Już mi trochę szarpneli szkoda sam się dziwię ze tak tanio oddaję ale mnie naprawdę przypiliło przez ogólno światowy kryzys brak dopływu gotówki to muszę z czegoś wyjść
    No to po tym, co się dzisiaj na akcjach Cerabudu dzieje,chyba nawet najwięksi optymiści pozbyli się złudzeń.
    Pamiętajcie - z akcji po 1 groszu (a tyle już niedługo będzie kosztował Cerabud) jeszcze nikomu nie udało się wyjśc z zyskiem - bo skok na 2 grosze, to zysk 100%. - a nikt nie da wam tyle zarobić.
    Niestety.
    Ale to Wasze pieniądze i Wasza decyzja.
    Ty kolego musisz być jakimś kuzynem Matki Teresy, gdyż od wczoraj bezinteresownie i regularnie troszczysz się o naszą kasę. ;)
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~lewy [93.105.67.*]
    ''No to po tym, co się dzisiaj na akcjach Cerabudu dzieje,chyba nawet najwięksi optymiści pozbyli się złudzeń. ''-redakcyjny bełkot i tyle .
    Przyznam szczerze, ze czuje się trochę urażony, tym jak nas prymitywnie nagania. Traktuje nas jak gówniarzy z NICO, lub z VENO i wciska nam taki rzadki kit zamiast postarać sie i błysnąć konceptem.

Sądząc po zasobie jego słownika, sposobie budowy zdań, nie jest głupi i mógłby się lepiej postać aby nas skutecznie urobić. ;)
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~andrzej [83.7.245.*]
    Concept będę Cię obserwował bo czytam co piszesz od jakiegoś czasu i mi się wszystko zgadza. Mamy różne podejście do inwestowania ale myślenie dość podobne. Dzis akurat spotykam się w sprawie pożyczki grosza bo widać popyt. Poza tym widzisz co się dziej od trzech dni na głównym. pozdrawiam
    To nie moja sprawa, ale wydaje mi się, że gra na giełdzie pożyczoną kasą to raczej bardzo ryzykowna strategia inwestycyjna...
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~andrzej [83.7.245.*]
    Masz racje ale tu chodzi o to że w zasadzie gram swoją bo pożyczona kasa jest w czymś innym zabezpieczona poza tym pożyczana na 0% bez terminu oddania wiec mogę sobie na ten luksus pozwolić.Na innych inwestycjach jestem dobrze zarobiony ale towar mało płynny. Wiesz redaktor ma trochę racji że jak stratę ma się olbrzymią ze grosz w tą czy drugą stron nie robi różnicy.A jak będzie wybicie to gruba rekompensata.
    Nie pisałem, że gra za pożyczone to jakieś faux pas, ale stała nerwówa i lepiej trzymać palec na spuście...;) (zdarzało mi się)
    Ja naganiam?
    Wręcz przeciwnie - posiadaczom tej perełki wręcz mówię, żeby jej nie sprzedawali - bo, już tyle stracili, że chyba jeszcze 2 grosze spadku nie zrobi im wielkiej różnicy.
    Ostrzegam natomiast chętnych na zakup tego dziwadła - nie idzcie tą drogą.
    Tu Ci, którzy mieli zarobić już zarobili.
    Kalego, nie rozczarowuj mnie... ;)

W przyszłości musisz zbudować mocniejszą historię motywów własnego postępowania, gdyż w przeciwnym wypadku opowieść brzmi mało wiarygodnie. Owszem, możesz sugerować, że jesteś wolontariuszem, który analizuje spółki po to aby wyłapać upadające i ostrzec inwestorów, ale sam przyznasz, że tylko wyborcy PIS kupią taka ckliwą historię. (ale to raczej golasy na zasiłkach, więc na nich nie wiele zarobisz.) ;)))
  • Kolego stachnic7, proszę o wybaczenie za... Autor: concept [95.41.130.*]
    Kolego stachnic7, proszę o wybaczenie za wstawkę o PIS nie mogłem się pohamować a zapomniałem, że Ty jesteś z nami. Jeszce raz, sorry. ;)
    ...Szanowny Panie Redaktorze ,a ja widzę zmianę trendu ,strach/chciwości ma się jak 50/50 ze wskazaniem na chciwość i w tym upatruję zarobek :)
    No tak, problem jest tylko w tym, że chciwi są Ci, którzy mają średnią zakupu ca 30 groszy.
    ...wiem o tym ,i na to liczę ,dlatego 5gr staje się atrakcyjną ceną ,
  • Przepraszam, że wejdę Wam w dyskusję. Autor: concept [95.41.130.*]
    Autor: redaktor [83.14.170.*], 2011-10-07 16:03
    No tak, problem jest tylko w tym, że chciwi są Ci, którzy mają średnią zakupu ca 30 groszy.
    ---------------------------------
    Moim zdaniem to wielka zaleta, gdyż nie zaczną sypać na 6 groszach i pozwolą papierowi spokojnie przebić kolejne opory.

(świeża krew wysypałaby się nawet po zarobieniu 50%, ale jak ktoś czekał rok na zysk to łatwo nie sprzeda papieru)
    Gdybym chciał Szanowny Concepcie utrzymać się w Twojej retoryce, to napisałbym, że kieruję swoje wywody do wyborców PO - golasów na państwowych etacikach.
    Ale, ja nie uznaję takich podziałów - ludzi dzielę na mądrych i .... pozostałych - i staram się pisać raczej do tych pierwszych.
    Pozdrawiam.
    Kolego redaktorze, kiedy ja "lobbowałem" na forach za PO?

Po za tym przeprosiłem za wtręt na temat PIS a teraz obiecuję, że będę jak ognia unikał polityki na forum. ;)

Bez urazy.
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~stefan [195.242.183.*]
    Masz jeszcze 7h i 41' na politykę.
    Wiem, ale szanuję swoich interlokutorów na forum więc uruchomię autocenzurę. ;)
  • PS Autor: concept [95.41.130.*]
    Mam nadzieję, że i oni zaczną szanować nas i nie będą prymitywnie naganiali na spadki. ;)))
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~lukas8i8 [46.204.59.*]
    ja sie ciesze ze pan redaktor napisał zawsze gdzie pojawiły sie wpisy rosło 50 - 100 %
    Ale, my tu gadu gadu, a jeden grosik już się czai, już stoi u Waszych drzwi.
    Jest niestety coraz bliżej - nieuchronne jest nieuniknione.
    "nieuchronne jest nieuniknione"

Kolego, miało być bez polityki a kolega nam parafrazuje "mądrości" wodza.;)))
  • Re: Yes, yes, yes! Autor: ~Ceelofan [83.28.91.*]
    Najpierw EPI teraz CER , Redzio , Ty musisz się czuć jakby ktoś Ci przejechał fugą po twarzy!!!
    "nieuchronne jest nieuniknione"
    Niestety to nie "prezio" - to tylko Św. Augustyn, ale też i Kierkegaard ( zresztą ze swojej słynnej rozprawy, z jakże adekwatnym tu tytułem "Pojęcie lęku".)
    Pozdrawiam.
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.