Inwestor indywidualny jako pojedynczy akcjonariusz, często nie posiadający znaczącego pakietu akcji, a co za tym idzie – odpowiedniej „siły przebicia” – napotyka na szereg barier, nieprawidłowości i innych nieodpowiednich zachowań (ze strony biur maklerskich, spółek giełdowych lub dominujących w spółkach inwestorów). Można tutaj wymienić między innymi problemy z dostępem do informacji, nieprofesjonalne traktowanie klientów, czy też brak poszanowania akcjonariuszy.
to ze strony sii.
Kto jest za tym aby się zapisać i powołać osobę, a może i nawet większy pakiet do kontroli?
jestem za. nie mam poteznego pakietu, nie jestem grubym leszczem. mam glupie 300 tys akcji. ale nie o to chodzi. nie dam sie ograbic chocby i z tych groszy.
Jestem za , czyli jest nas już kilka osób ???? Tylko co dalej ??? Walne są w Wa-wie , jestem bardzo ciekaw czy ktoś specjalnie przyjedzie gdzieś z Polski specjalnie na kilka godzin , ???
Wystarczy, że duża część osób zapisze się do SII owszem to 60 zł na rok dla osób do 26 roku życia i 90 powyżej 26 roku życia ale sam stwierdzam, że lepiej tyle wydać i aby było nas więcej i mieć przy tym duży pakiet, a dzięki temu osoba powołana przez Nas wejdzie do Veno i kto wie czy nie wywali prezesa poprzez pakiet większościowy. My nie musimy jeździć, jak powołamy osobę z SII to oba wszystko załatwi ale możemy my też jechać.
Teraz sobie wyobraźcie grupę 20-50 osób na WZA prezes i inni. Szczęka by im opadła.
Dla mnie jest jasne albo walczymy o swoje albo dajemy się im.
JA wybrałem walkę.
Nikogo nie namawiam do wstąpienia do SII ani tym podobne to jest Wasza decyzja. JA tylko zasugerowałem co można by zrobić przy pomocy SII.
Zaufanie poprzez Kontrole . Ja jutro zapisuje się do SII , narazie robią co chcą bo czarny lud im na to pozwala , Ja mieszkam w Wa-wie spokojnie mogę iść na WZA , ale musimy się spotkać na tele -konferencji i poznać przedewszystkim i uzgodnić strategie , oczywiście żadna to tajemnica , ale chyba o to chodzi żeby działać jawnie , niech prezesunio wie cze mu się coś szykuje , może się ruszy do roboty .
Dnia 2011-08-30 o godz. 23:21 ~MaLee napisał(a):
> Zaufanie poprzez Kontrole . Ja jutro zapisuje się do SII ,
> narazie robią co chcą bo czarny lud im na to pozwala , Ja
> mieszkam w Wa-wie spokojnie mogę iść na WZA , ale musimy
> się spotkać na tele -konferencji i poznać przedewszystkim i
> uzgodnić strategie , oczywiście żadna to tajemnica , ale
> chyba o to chodzi żeby działać jawnie , niech prezesunio
> wie cze mu się coś szykuje , może się ruszy do roboty .
skończy się tak jak zawsze- dużo gadania - trochę zebranych głosów i żadnego efektu - wystarczy sobie przypomnieć ostatnią interwencję SII na walnym veno
Mamy już pierwszego marudera na pokładzie . Skoro jesteś zadowolony z dotychczasowych efektów nikt Cię nie zmusza , jest to inicjatywa dobrowolna , nikt z nas nie jest zawodowych trzeba poradzić się jakiegoś biura doradczego jak to dalej pociągnąć , skoro wcześniej się nie udało widocznie się nie przygotowali albo mieli jakaś wtyke w szeregach . Ale Stalin entuzjazmem z góry dziękujemy :)
Słuchaj co mnie obchodzi ost. WZA?
Jeśli teraz się Wszyscy zmobilizujemy, będziemy mieli strategie pojedziemy na WZA razem z SII i prezes będzie widział, że ma problem to się skończy w końcu to wszystko.
Poza tym jak będziemy posiadać więcej akcji to możemy sobie pozwolić na oddalenie np: kolejnej emisji.
Jeśli mają powiązania mafijne to co się robi? Zamyka.
Jeśli jest słupem to co się robi? Po nitce do kłębka.
Oj prezes tym razem nadepnął nie tej osobie co trzeba.
Jeśli dojdzie do tego, że będzie nas dużo i pewne plotki okażą się faktem, to zmobilizuje wszystkie swoje kontakty do posadzenia tych Panów. Tym razem przegięli.
żeby to miało sens musielibyście zebrać pewnie ok 20% albo i więcej głosów, bo to że nikt niema 5% w akcjonariacie nie znaczy że nie jest zapakowany pod próg na 4.9% a zapewne tak jest że ludzie z zarządu dostali nawet za darmo te akcje pod próg żeby w razie konieczności bronić się to jest pewne jak w banku, byliby głupi gdyby tego nie zrobili.
sam bym wam pomógł i pozmieniał trochę, ale wiem że to jest syzyfowa praca.. chyba że opłacicie reklamę na tvn cnbc albo tvp o zbiórce wszystkich akcjonariuszy veno do walki z mafią :D
Dnia 2011-08-31 o godz. 09:09 asdman napisał(a):
> żeby to miało sens musielibyście zebrać pewnie ok 20% albo
> i więcej głosów, bo to że nikt niema 5% w akcjonariacie nie
> znaczy że nie jest zapakowany pod próg na 4.9% a zapewne
> tak jest że ludzie z zarządu dostali nawet za darmo te
> akcje pod próg żeby w razie konieczności bronić się to jest
> pewne jak w banku, byliby głupi gdyby tego nie zrobili.
20% to zdecydowanie za mało będzie
oni się tak dobrze motywują że na pewno będą walczyć o stanowiska dla zmotywowanych - bo jak uda się odwołać kuicha to przy okazji należałoby i tomkiewicza się pozbyć
jak coś się ruszy i zbiorą kilkanaście procent to dołożę swoje - jestem za odwołaniem tych ludzi
wkurza mnie działanie typu że mamy spekulacyjną podbitkę kursu a prezesina w tym momencie wymyśla sobie że zrobi emisję czarując bajkami tak jakby mieli inwestora albo rzucając ceną emisyjną tak jakby mieli się pochwalić dobrymi wynikami finansowymi - byłyby dobre gdyby zamiast rozdawać akcje arrinery sprzedali je z jakimś skromnym zyskiem
kolejna rzecz która mnie wkurzyła to wyjaśnienie straty w raporcie - winny spadek kursu mtr? w pierwszym kwartale sprzedali 400 tys szt po 1 zł a więc zostało im 360 tys szt - kurs na koniec I Q to 1,30 zł kurs na koniec II Q to 1,11 zł a więc strata 19 gr razy 360 tys szt = 68,400 zł
co myśleć o zarządzie który ma akcjonariuszy za kretynów?
przy okazji niedługo po przyznaniu pakietu motywacyjnego Tomkiewiczowi niedługo później braciszek też tomkiewicz z herios capital wspaniałomyślnie zamienił 100 akcji imiennych na akcje na okaziciela co ma umożliwić w późniejszym czasie scalenie - coś drogo ta zamiana 100 akcji veno kosztowała
taki mój punkt widzenia.............................
Typowo polskie - stac z boku i sie przygladac ;))) TA koncepcja ma szanse przetrwania i organizacji, ale wystarczy, ze podciagnal kurs do 7-8 groszy i z tej akcji nici...
Wiekszosc sie wysypie do walnego i to jest jedyne niebezpieczenstwo
Kolejne pełnomocnictwo w SII = kolejny raz się coś niedobrego dzieje ze Spółką = informacja roznosi się ponownie w eter finansowego życia = TVN CNBC a być może wkońcu KNF.
Ostatni pseudo raport:
"Powyższe dane nie były badane przez biegłego rewidenta."
Powołać do zbadania veno revidenta.
Panowie, spółka może próbować podbić kurs pod 9 gr ale to nic trzeba się wziąć za nich i tak. Tylko za co podbiją?:)
Musieliby podbić do 15 gr, a wiemy, że to nie realne.
Pamiętajcie, że tu zaczną pisać też słupy prezesa, do ośmieszania tej akcji i zniechęcenia.
Pamiętajcie, że słupy mogą też wejść do SII celem zbadania gruntu, a potem sugerowania Wam do zmiany decyzji. Polecam każdemu z osobna badać wszystko samemu i analizować słowa. Pamiętajcie, że z takimi osobami nie ma co się...
Zobaczcie jak Oni to wszystko robią. Nie potrafią dotrzymać terminów, "obietnic".
P. Kuich mówi o niedowartościowaniu spółki, akcji.
Kurs zleciał na pysk z 9 gr na 3 od czerwca.
Niedowartościowanie? Co robi prezes i zarząd?
Obiecywali skupienie z rynku akcji.
Do dnia dzisiejszego NIKT nie posiada 5% akcji.
Jedynie SII posiadało więcej.
Mówi o emisji po 7 gr.
Dziś widzimy emisje zaklepaną po 3 gr.
Jak ma się odbyć emisja z powodzeniem, kiedy akcje są po 3 gr?
NIKT nie obejmie emisji I BARDZO DOBRZE!
W końcu trzeba nauczyć tych Panów, że już kasy od Nas nie dostaną, NIECH W KOŃCU ZACZNĄ DZIAŁAĆ!
Sama emisja pozostawia wiele do życzenia.
Cena NE została podana...tak jest za 5 dwunasta!
Kolejnym dowcipem jest:
TAK JEST DEBIUT!!!
Data tego wspaniałego rozpoczęcia była na...Lipiec-sierpień.
Hallo dzień dobry tu dzwoni wrzesień!
Jutro mamy 1 września, a debiutu nadal nie było.
Bajkopisarze, mamy wakacje i...
Tak wiemy gorąco, pada i w ogóle...śmiech.
Przewiduje debiut na koniec września ew. październik, a w najgorszym razie listopad.
Zdjęcia, filmy...
Ok, dobrze niech się promują, jestem za ale tu także terminów nie potrafili dotrzymać.
Pamiętacie jak pisali o terminach z helikopterem, montażem filmu?
Data ta również przeszła do historii, a jutro mamy kolejny miesiąc.
Wątpliwości pozostają z:
Silnikiem, dlaczego nie pokazali go podczas pokazu w czerwcu?
Nie było? Był ale...?
Lee Noble
Ok, jestem za tym człowiekiem, jednak patrząc na jego minę coś mi mówi, że coś tu nie gra.
Co się stało, że w czerwcu było ni jak, a kiedy przybył Noble od razu się ruszyło?
Najgorzej wypada sam Prezes AA!
Spójrzcie tylko na jego sylwetkę, sposób prezentowania się, czy chociażby same składanie słów i prezentacja działa i spółki, która ma zadebiutować.
Jego prezentacja w ostatnim materiale (chyba) w Polsacie lub panoramie (mniejsza z tym), facet po prostu się jąkał.
Jest sztuczny!
Widać, jak ma wypracowaną formułkę, której chyba jednak się dobrze nie nauczył.
Od osoby, która reprezentuje spółkę powinno bi coś ciepłego, że ludzie chętnie kupią akcje. Musi być widać po osobie, ze wie o co chodzi, nie ściemnia DOTRZYMUJE TERMINÓW.
Przepraszam ale lepsze wrażenie robi na mnie Pan Kuich. Owszem też mam do tej osoby niesmak jednak pojedynek między K, a T wygrywa K.
T to dla mnie dzieciak, który jeszcze nie wie o co chodzi.
Co polecam?
Wejść w SII, spotkać się porozmawiać.
Jak to zrobić?
Założyć bloga nawet w tej samej domenie co veno.
Założyć stronę z możliwością logowania i udostępnienia TYLKO członkom SII, najlepiej poza granicą kraju.
Sprawdzenia raportów pod względem fałszowania ich. Powołać do tego celu odpowiednie osoby.
Sprawdzenia umowy dotyczącej Fenix i gwarancji Nobla pod względem współpracy.
Objęcia dużego pakietu akcji i dymisję Prezesa Tomkiewicza oraz zmian w członkach rady nadzorczej, inaczej mówiąc oczyszczenia.
Zawiadomienie w najgorszym przypadku KNF.
Jeżeli potwierdzą się nasze obawy dotyczące publikacji materiałów zgromadzonych na venowatch (nie popieram ani nie jestem przeciw blogowi ale warto wszystko przyjąć do świadomości), powoła odpowiednie służby, organy i ludzi do zamknięcia osób odpowiedzialnych za kłamstwa, malwersacje, manipulacje, defraudowanie pieniędzy oraz manipulację kursem poprzez słupy i/lub kolegów z innych spółek.
Uwierzcie, ze wszystko da się udowodnić. Kwestia tylko czy chcemy i czy zrobimy to.
Pamiętajcie, media taki temat bardzo szybko chwycą, zaczną się odzywać osoby, które bardzo chętnie pomogą. Smród jaki będzie si ciągnął za tymi osobami pozostanie na bardzo długo plamą na tle rynku NC oraz odbije się echem na GPW.
I myślisz, że mnie to obchodzi?
Jestem zbyt zdeterminowany aby się poddać.
Masoni, mafia? I co z tego? To tylko pseudo tak jak tytuł przed nazwiskiem w postaci prof., mgr, itp.
Z reguly masoni są w miare inteligentymi ludzmi, czego nie mozna powiedziec o dwoch takich co ukradli ksiezyc i drenują portfele akcjonariuszy!
Zgodze sie z "emisja" ze Tomkiewicz to pospolity debi.lllek i chyba najgorszy Prezes na GPW. Bardziej debilnych wywiadow nie dziwialem od lat. Steka podczas mowienia jakby k.upe robil
Dnia 2011-08-31 o godz. 10:43 charger napisał(a):
> dobra, może dla większej skuteczności ewentualnej akcji
> wytłumacz ludzkim językiem po kolei jak to by miało
> wyglądać, czyli tak
- wchodzę na stronę SII, zapisuję się
> do SII, płacę składkę
i co dalej, w jaki sposób
> "łączymy" te swoje pakieciki, gdzie i jak
> to się robi
Pewnie wiele osób jeszcze nie wie jak to
> dokładnie ma wyglądać
kiedyś nie trzeba było być członkiem - ale się zmieniło ....
trzeba to zrobić tak jak ostatnio tj ktoś z większym pakiecikiem nasuwa temat a później to już samo sii działa a drobnym pozostaje przesyłać pełnomocnictwa - naprawdę nic trudnego
ok rozumiem pospolite ruszenie ale w jakim celu?
jaki macie dalszy plan jeśli nie będzie kuicha i tomkiewicza? zanim ktoś nowy wdroży się w temat minie sporo czasu, co może się okazać zabójcze dla spółki, w tym i naszych pieniędzy.
inna sprawa, że można byłoby wymóc na zarządzie większą transparentność i zapewnić większe bezpieczeństwo naszych środków. osobiście daję jeszcze szansę zarządowi do końca września, jeśli nic się nie zmieni rozważę propozycję dołączenia do statku z moim "kilkuosobowym" pakietem.
zaznaczam, że narazie nie przekonaliście mnie do tej akcji. nie widzę argumentów jedynie krzyk i chęć wywołania sensacji.
spróbujcie....
Kolego tu o sam krzyk nie chodzi.
Takich postów z naganianiem w 1 czy 2 stronę jest dużo tak samo jak ujadanie i wynoszenie pod niebiosa.
Tu chodzi o działanie. Zamiast siedzieć i patrzeć możemy wspólnie zacząć współpracować i o to głównie chodzi w "kupie" siła.
Zamiast Tomkiewicza można powołać na to stanowisko osobę, która będzie odpowiadać także za prezentację spółki i swojej osoby. Umie odpowiednio dobrze zostać zrozumiana oraz wie wszystko an dany temat, bez ciem oraz yyy, aaa. Przecież teraz to aż po oczach razi.
Ponad to zadba o interesy spółki ukończenie projektu, zatrudnienie odpowiednich osób.
Poprawi wizerunek spółki, kontakt z akcjonariuszami i zacznie działać, a nie tylko mówić.
Piszesz o tym, że: ...będzie zabójcze dla spółki i naszych pieniędzy.
Uważasz, że może być gorzej niż jest teraz?
Teraz już jest tragedia.
Ludzie siedzą z akcjami po 6-9 groszy.
Czytają i słuchają bajek.
Przed nami emisja.
Scalenie które będzie zabójcze. Pomyśl osoby, które mają akcje po 6 gr będą musiały je sprzedać po scaleniu za 9,3, a kurs będzie po 2,3 (2 gr ost. cena) zobacz jaka tu jest zabójcza granica. Teraz jest łatwiej zarobić i stracić więcej, później będzie na odwrót.
Zabójcze jest siedzenie i nic nie robienie i/lub narzekanie.
Trzeba działać póki jeszcze można.
Zawsze można zatrudnić, powołać osoby związane z motoryzacją, które odwróciłyby jeszcze losy spółki.
Ty dajesz Im szanse do września, ja już nie. Szanse były czerwiec, potem obiecanki terminy...nic z tego nie wszyszło.
Każdy widzi co się dzieje.
Jeżeli nie chcesz się dołączyć to ok każdy ma swój własny świadomy wybór ale ja zmienisz zdanie to czekamy. Przynajmniej Ja.
Dnia 2011-08-31 o godz. 11:07 ~dobrynews napisał(a):
> ok rozumiem pospolite ruszenie ale w jakim celu?
jaki macie
> dalszy plan jeśli nie będzie kuicha i tomkiewicza? zanim
> ktoś nowy wdroży się w temat minie sporo czasu, co może się
> okazać zabójcze dla spółki, w tym i naszych pieniędzy.
> inna sprawa, że można byłoby wymóc na zarządzie większą
> transparentność i zapewnić większe bezpieczeństwo naszych
> środków. osobiście daję jeszcze szansę zarządowi do końca
> września, jeśli nic się nie zmieni rozważę propozycję
> dołączenia do statku z moim
> "kilkuosobowym" pakietem.
zaznaczam, że
> narazie nie przekonaliście mnie do tej akcji. nie widzę
> argumentów jedynie krzyk i chęć wywołania sensacji.
> spróbujcie....
Zgadzam się bez żadnego planu jesteśmy w stanie narobić większego syfu.
To nie znaczy , że jestem na nie , ale jeśli ktoś z was wysuwa taką propozycję to myślę , że powinien mieć konkretny plan działań i go przedstawić.
Bez tego to wyłącznie bezsensowny ślinotok.
Kolego Navi, dlatego pisałem abyśmy założyli stronę i tam wspólnie będziemy pisać, tutaj zaraz posty znikną (moderator) albo zostaną zakopane przez naganiaczy.
kolego emisja - zaproponuj coś sensownego lub skontaktuj się rzeczywiście z sii - przekonaj mnie jaki masz cel w tej akcji i jak wspomniałem - jeśli to ma sens dam tej akcji ze swojej strony szanse.
w mojej ocenie nadzór i mobilizacja zarządu oraz weryfikacja - są to sprawy najważniejsze w tej chwili.
także moja propozycja - skontaktuj się z sii, po tym wszystkim poinformuj zainteresowanych na forum co i jak dalej widzisz.
pozdrawiam.
Również jestem za tą akcją , odnośnie maruderów i masonów i innych mafii .
Panowie siłą tych organizacji chociaż jestem bardzo sceptycznie nastawiony szczególnie do masonów , jest to że działają w grupie , jeszcze raz powtórze w grupie ,
Dlatego są skuteczni,
Nas jest wielu ale pojedyńczych jednostek , zaglądam na forum często i widze że tematy są produkowane jak w fabryce codziennie coś jest mielone
ale skuteczność tego jest mizerna , a wręcz odwrotnie proporcjonalna do kursu .
Panowie musimy sobie uświadomić że posiadając akcje firmy Veno w niewielkim procencie jesteśmy jej właścicielami ,
A dbamy o naszą firme ujadając zaprzeproszeniem na forum ,
więc mniej tematów z kosmosu , o zegarach z Audii , zdjęciach , filmach , pp , AA , Prezesach , T i K , bajkach , kalfach , Lee , strata czasu i energii , no chyba że ktoś ma płacone od wpisu , rozumiem taka praca ,
Konkret Panowie , trzeba sprawdzić ostatnią inicjatywe SII na czym się wysypali,
Byłem na stronie SII , za chwilę sie zarejstruje .
Grupą jesteśmy mocni , pojedyńczo niestety czrnym ludem .
Dokładnie o tym samym pisałem i o to mi chodzi.
Wiele osób ma ciekawe pomysły ale to wszystko znika.
Dlatego proponuję SII założenie strony, spotkanie się.
Nie wiem jak sobie wyobrażacie naszą współprace ,
Ja jestem za demokracją w głosowaniu ,
Widze tu różne ilości ktoś ma ponad milion , ktoś 300 000 ,
Myśle że bez względu na ilość posiadanych akcji mamy po jednym głosie ,
W stowarzyszeniu , trzeba o tym też pomyśleć bo może będziemy głosować jakieś decyzję .
Ale o tym póżniej , jeżeli ktoś tu jest z Wrocławia niech pójdzie do SII i sprawdzi czy są już zarejstrowani akcjonariusze Veno .
Ta propozycja już padła , przypominam ją bo jest rozsądna , i efektywna myśle ,
Skoro taka inicjatywa już miała miejsce , być może ktoś jeszcze został , ale mogli się wyprzedać na górce i teraz agitują za spadkami aby dokupić ,
Niestety chciwość i pazerność ludzka nie zna granic , zobaczymy co z nami będzie , ???
Zapraszamy do aktywnej , współpracy ,
każdy myśli cokolwiek , tylko nie wszyscy na temat , i nie wszyscy wprowadzają swoje genialne pomysły w czyn , To jest polska cecha , której najbardziej nie lubie , nic nie robić wszystkich krytylować i narzekać że jest żle ,
więc towarzyszu nie krytykujcie tylko do dzieła ,
Jedna z osób podsunęła mi pewną myśl.
Przedyskutujmy czy warto odwoływać prezesa?
Z jednej strony tak:
Tyle czasu minęło, a zobaczcie. Facet wydaje się, że nic nie wie.
Z drugiej strony może zostawmy go tam, zróbmy inaczej.
Zamiast go wyrzucać zostawimy go ale pociągniemy do odpowiedzialności.
Zwalniając go sprawimy, że może umyć ręce.
Zostawiając możemy dać mu przysłowiowego "kopa" do działania, wtedy otrzeźwieje.
Wieczorem spróbuję wykonać kilka telefonów do starych znajomych i zadam kilka ciekawych pytań. Jedna z tych osób siedzi w sejmie może poda dłoń, zobaczymy co mi się uda zrobić. Spróbuję popytać znajomych z policji czy ktoś u nich miał podobny problem. Nie są to osoby znane ale zawsze jest to plus.
Mam już trochę lat, doświadczenia i znajomych więc tym razem Prezesi będą mieć duży problem. Tomkiewicz wiem, że to czytasz, sam masz dwulicowa osobę u siebie, tym razem się już postarałeś o DUŻE problemy dla siebie.
Pytanie do Was, czy ktoś mógłby napisać, zaprojektować stronę www, na której się zmobilizujemy i będziemy pisać?
Każdy wie, że nasz naród jest znany ze słomianego zapału.
Mam nadzieję, że prócz mnie i kilku osób reszta dołączy i nie skończy się tylko na zapewnieniach.
Owszem trzeba poświęcić czas ale czy nie warto?
Pokażmy, że potrafimy i działamy, a nie jak Prezesi kłamiemy.
Dość kłamstw i manipulowania, nadszedł czas działania.
Rejestracja na SII potrwa kilka dni ..
Zakładanie strony są to już koszty większe niż członkostwo w SII
Proponuje na początek faceebook
lub zwykły blog który mamy tutaj .
Cele na miare możliwości na początek nie dopuścić do nowej emisji ,
chociaż procedura już się rozpoczeła , nie skupimy my to dla nich jeszcze lepiej .
Ale nie byłbym taki pewny w końcu oni z nas żyją .
Sprawa osądzenia prezesa ,popatrzmy realnie będzie się ciągła latami ,
A jeżeli chdzi nam o smród to owszem nikt tej firmy nie ruszy przez 5 lat jak media rozgłoszą o tym że akcjonariusze sądzą prezesa .
Będziemy wisieć na tych akcjach pare ładnych lat .
właśnie w tym rzecz!
nie róbmy sobie sami krzywdy.
emisja poprostu skontaktuj się z odpowiednimi osobami i przedyskutuj sprawę.
to forum, to nie miejsce do chwalenia się znajomościami. każdy kogoś tam zna!
a co np jeśli zarząd działa rzetelnie, co wtedy powie kolega z sejmu?
strona nie jest nam potrzebna! po co? chcemy drugiego ...watcha stworzyć? sami sobie chcemy dorzucić do pieca?
o trochę zimnej wody i spokoju PROSZĘ!!!
nie chcemy pieniactwa tylko działania na rzecz spółki, nie na rzecz obniżenia jej wartości!
jako kontakt proponuje sii nie jakies tam blogi itp. to może jedynie służyć do nakręcania spirali. trzeba sie zastanowić czy chcemy byc medialni czy chcemy działać na rzecz?
Ale może wszystko się da przedstawić bez "wenołoczowego" stylu, bez za przeproszeniem nap.. na wszystkie aspekty spółki. Może taka strona by się jednak przydała - strona akcjonariuszy zainteresowanych sukcesem spółki i właśnie dlatego patrzących zarządowi na ręce. Mamy do tego prawo
O to mi chodzi.
Nie chce działać jak venowatch.
Chce doprowadzić do sukcesów projekt ale w innym stylu niż to robi obecny zarząd, Prezes.
Chce poprawić wizerunek spółek, jawną informację, szczegółowe dane, badanie przez rewidenta, współprace z mediami także motoryzacyjnymi, a na pewno dotrzymywanie terminów i słów. W obecnej chwili tego brak.
Chwila nikt tu nie chce nikogo pobić ani nic, dlaczego Kuich miałby wezwać ochronę?
Bo walczymy o swoje prawda, jawne PRAWDZIWE informacje?
Pamiętaj, ze jeśli my będziemy posiadać więcej akcji to Kuich wyleci i to Jego ochrona wyprowadzi.
Rejestracja może i klika dni ale ile to przy terminach Veno?
Zakładanie strony?
Są darmowe domeny najlepiej za granicą.
Mamy do dyspozycji gotowe skrypty.
Koszta ZEROWE tylko czas osoby. Chyba, że planujemy wykupić domenę i napisać własną stronę.
Tutaj się nie opłaca pisać wszystko zginie z czasem, niektóre będą kasowane, odpada.
Jak my nie tkniemy emisji to Oni nie dostaną kasy chyba, że słupy sami sobie skupią ale to Ich problem.
Czy będzie się ciągnąć latami? Jeżeli wspólnie będziemy wszystko organizować, działać pociągniemy i uaktywnimy odpowiednie kontakty to uwierz, ze bardzo szybko to pójdzie, pamiętaj o KNF.
Tu nie chodzi o robienie złego spółce!
My jesteśmy właścicielami tej spółki więc musimy sami zadba jeżeli prezes nie potrafi.
Po prostu albo zostawić go i wywrzeć presje, nacisk odpowiednio zmotywować albo odwołać i powołać osobę do tego bardziej obeznaną.
Wspólnie dopracować plan działania i razem doprowadzić do ukończenia projektu. Tu nie chodzi aby zabić spółkę, zrobić zamęt tylko wyliczać Ich z każdego grosza, patrzeć na ręce, a projekt doprowadzić do końca.
Dość podawania akcji pod stołem za przysługę albo dobre słowo.
Ja nic nie wiem o podawaniu akcji pod stołem
ale wielu o tym pisze ,
I postulat powołanie rewidenta i sprawdzenie spółki odnośnie finansów za ostatnie 3 lata
To jest konkretna propozycja .
Jeżli są jakieś niedociągnięcia , reszta to tylko konsekwencje , na wszystko muszą być dowody , innaczej są to pomówienia , które również mogą być ścigane z urzędu
Więc jeżeli ktoś tak jawnie oskarża prezesów o różne krętactwa , bardzo mnie to zastanawia , czy jest tak naiwny , czy ma dowody , a skoro ma to dlaczego żali sie na forum a nie w sądzie ,
albo jest na wikcie czyimś ,
oskarżenia publiczne są ścigane z urzędu o zniesławienie również ,
więc spokojnie Panowie z tymi przekrentami bo jeszcze nic nie wiemy możemy się tylko domyślać , a to kolosalna różnica w świetle Prawa .
Reasumując skoro tu co niektórzy tak sądami wymachują , niech sami maja na uwadze że prawo działa w obie strony .