To kompromitacja naszego rynku finansowego
Jak pęka czyrak leje się najpierw ropa, a później krew.
Ropa ma być.
A co się stanie, gdy poleje się krew. Kto za to odpowie??!!
Jak długo KNF będzie tolerowała, aby prawo dotyczące obrotu papierami wartościowymi było środkiem do mataczenie i oszukiwanie inwestorów??
Jak długo prawo będzie chroniło nielicznych dużych inwestrów kosztem większości mniejszościowych akcjonariuszy??
Niewątpliwie wiele jest racji w tym co napisałeś, ale mnie najbardziej zastanawia to, jak to jest, że mimo jawnego oszustawa inwestorów, manipulowania informacjami itd. Petrol w dalszym ciągu przyciąga tylu inwestorów. Każdy na niego pluje, ale i tak cichaczem kupuje mniejsze lub większe pakiety.
1/ Nie kupiłem i nigdy nie kupię spółki, w której większościowy akcjonariusz będzie pożyczał akcje (GEM), manipulował i mataczył informacjami (ropa jest lub będzie za 100m lub 2 miesiące lub 5 lat), wychodził ze spółki kosztem mniejszościowych akcjonariuszy lub grał na krótko ze słupami mniejszymi lub większymi (EBOR, TOTAL i inne podmioty ukryte po zejściu z poziomu 25% do poziomu 7% na ZWZ.
2/ Masz rację pisząc cyt. ...... ale mnie najbardziej zastanawia to, jak to jest, że mimo jawnego oszustawa inwestorów, manipulowania informacjami itd. Petrol w dalszym ciągu przyciąga tylu inwestorów. "
To jest też coś, czego ja nie rozumiem. Przykłady Uniwersalu, Krosna, Tory i wielu innych upadłych spółek niczego nie nauczyły??? Widocznie wielu jest młodych i rządnych szybkiego zarobku "inwestorów" - "spekulantów".
Po wojnie sprzedawano kolumnę Zygmunta teraz sprzedaje się marzania i akcje.
A wielcy naszej GPW żyją kosztem akcjonariuszy mniejszościowych i finansują swoje mniej lub bardziej udane wizje rozwoju spółki.
Jak nie ma rozwoju jest oszukańczy bay back. Jak trzeba uzasadnić potrzeby na rozwój - inwestycje stosujemy emisję z prawem poboru lub bez.
Jak napisałem, nie umoczyłem, bo nie inwestuje w takich inwestorów.
Zaciskam zęby jak widzę, gdy pieniądze przyszłych emerytów finansują potrzeby i zachcianki dużych naszej GPW. Jak mniejszościowi akcjonariusze traktowani są i zachowują się jak dawcy gotówki.
Białek pisząc o cyklach pokoleniowych miał rację. Musi minąć parę lat, aby obecni młodzi inwestorzy dobrali się do starych wyjadaczy, vide Skipietrow.
Ten przykład nie jest może adekwatny do problemu, gdyż są od niego dużo gorsi stosujący wyrafinowane metody inżynierii w celu finansowania swoich potrzeb.
niestety pretensji do petrola nie powinno się mieć bo oni zwyczajnie wykorzystują słabość naszej bananowej i KNF, ponadto tak jak napisałem wcześniej, mnie osobiście nie jest żal inwestorów (sorki - spekulantów w " ") kupujących petrola ponieważ ta spółka przyciąga w 90% chciwych i szukających szybkiego zarobku więc niech dostają po łapkach, niestety przy okazji pada ofiarą trochę ludzi naiwnych, mało doświadczonych czy też tych co łatwo poddają się MANIPULACJI zarówno spółce jak i forum ale to też plus, niech się uczą na własnych błędach, jest jeszcze inny tego aspekt, również pozytywny jak nie bardzo pozytywny!! - dzięki takim działaniom na naszej giełdzie ja osobiście po 3latach na nim postanowiłem się z nią POŻEGNAĆ i przejść całkowicie na forex oraz kontrakty zarówno na surowcach jak i światowych indeksach (na których już jestem od 3miesiecy), tak więc od 4 lipca żegnam się z forum bankiera jak i z akcjami i z naszą bananową (co niektórzy będą się z tego cieszyć ;)) i jeszcze raz chciałem za to podziękować KNF i naszej bananowej, moje pieniądze już nie będą kapitałem dla was
Obiecano nam zniesieni podatku Belki. Notowania pewnej partii szybowały w kosmos.
Czy nie czujecie się okradani? Ja np. uwierzyłem w tą obietnicę przyznam bez bicia i pomyślałem - przynajmniej jeden plus wygranej rudego kundla ( z kaszb. Tusk = kundel).
Ta giełda to same czyraki. Jak cię nie wydyma jakiś prezes ziomek to zrobi to jankes, te instytucje goldmany i inne to milionnica mająca macki wszędzie gdzie można wyssać pieniądz. Drapieżny kapitalizm, niesamowicie drapieżny, nic i nikt się nie liczy tylko KASA.
A taki nc ? debiut za debiutem wymyślają cuda byle na rynek byle ludziska wyciągnęli kasę, a potem się zobaczy zawsze można zbankrutować, a Ty inwestorze kochany co sypnołeś groszem, prospektu nie czytałeś?
Ten chory ustrój będzie miał swój kres bo tak być nie może.
Jeden człowiek gromadzi kapitał wysysając go niczym pijawka milionom. Gdzie jest robotnik który ciężko pracuje, co z prawdziwym rzemiosłem? Jak żyją starsi ludzie którzy musieli walczyć o tę Polskę. Nie ma żadnych wartości, nie liczy się człowiek tylko KASA.
Kapitalizm nie ma umiaru, będzie wpieprzał spod siebie tyłek szkłem wycierał i zawsze będzie mało...
A jak się kasa skończy to po kredycik do banku, może w obcej? Albo do pracy do jakiegoś tuza, może cpn ? tysiąc z haczykiem i nie zapomnij recytować wierszyka bo zwolnią.
Cały ten kraj i kapitalizm który go ogarnął to jeden wielki czyrak.
Prawo? sprawiedliwość? zawsze, byleś był biedny i głupi nigdy cię nie ominie.
Musi nadejść temu kres.
Ale co tam, grunt żeś inwestorze ubezpieczony trochę tu trochę tam, po co na koniec ma cię bzyknąć jedna instytucja jak mogą dwie?
Petrol to małe znamię w gąszczu czyraków.
Mimo wszystko Pozdrawiam.
Pamiętacie te hasła kanali zbrodniarzy tego świata " WOLNOŚĆ , RÓWNOŚĆ, BRATERSTWO" Francja splyneła krwią ponad 2 mln ofiar szczególnie w chrześcijańskiej Wandei - równano urządzeniem Gilotena - dzisiaj jest to samo tylko inne metody.
To prawda taka spółka odstrasza od GPW...Nic tu nie chroni maluczklich a spółka drukuje sobie akcje ile tylko chce i kiedy chce...Pożyczanie akcji GEMom, mieumiarkowane rozwadnianie kapitału- aż dziwne,że nikt nie wniósł sprawy do prokuratury o działanie na szkodĘ MNIEJSZYCH AKCJONARIUSZY..
Panowie taka jest giełda, miejsce gdzie odpływa kapitał od osób "słabszych" do "silniejszych. Silniejszym czyni ciebie skala (grubas), informacja i znajomosci, no i w koncu doswiadczenie na giełdzie. Da rady zarobic, na OIL troche zarobiłem choc w sumie dwa razy wsiadłem i narazie technika nie wskazuje zeby sie dosiadać w najblizszym czasie, fundamenty nie mają zastosowania, jakkolwiek to troche spółka "wariat".
Ru nie chodzi o giełdę, tylko o machloje i przekręty. jakie pewna grupa ludzi robi. Bezkarnie w biały dzień okradani są Polacy, a i można też dostrzec przekręty z ugrupowaniami rządowymi (tu nie wyszczególniam, chodzi mi wszystkie świnie które były przy korycie). Przyznawanie dotacji, które rozpływają się jak mgła, a firma zmienia profil działalności i znowu dostaje bonusik od państwa itd.
Ech od 89r nic się nie zmieniło dalej te same mordy na salonach, tyle że z grubszym portfelem.
bardzo dobrze powiedziane. A instytucje które służa do zapobiegania takim nieprawościom dbaja tylko o to by urzędasy siedzące na stołkach nie pospadały z nich.
Ja się tylko zastanawiam, kiedy stracimy cierpliwość. A jak już do tego dojdzie, to nie skończy się na paru okrzykach jak w Grecji. Kamień na kamieniu nie zostanie z tej Unii EuroPEJSKIEJ.
Przypomnijcie sobie co było z tzw. Programem Powszechnej PrywatyzacjI"? Ile milionów poszło na reklamę? I czego to była właściwie reklama? Wielkiej kompromitacji III-ciej RP wobec jej milionów obywateli którzy wykupili Świadectwa NFI. A Historia takich spółek jak np. Petrolinvest czy Bioton stawia pod znakiem zapytania sens istnienia GPW jako takiej. No bo jaki jest sens inwestowania w cokolwiek, jak każda spółka może zacząć produkować nowe akcje i jej kurs spadnie o kilkadziesiąt procent? Sensem istnienia spółki na giełdzie jest przecież podnoszenie jej wartości a nie na odwrót>>>>>>>>>
pierwszorzędny wątek popieram całkowicie wsześniejsze wypowiedzi i przy okazji proponuję NASZEJ szanownej KNForaz przewspaniałej GPW utworzenie segmentu spółek (DRUKARSKICH) w których jedynie co wzrasta to wielkość emisji a takie nic nieznaczące zyski oraz przychody lecą na ....... Niekiedy odnoszę wrażenie że to są WASI ulubieńcy pozdro akcjonariuszom:)
Odpowiadam - nie zapomniałem. Przekazuję ku pamięci.
Zemsta_pogan [83.11.32.134], 2011-07-02 20:26
"Emerycie w woli ścisłości zapomniałeś wspomnieć o .... "
"Wiecie na jakim oszustwie straciliśmy najwięcej? "
Wprowadzenie podatku Belki to nie jest największy problem naszej GPW. Co najwyżej w tym przypadku możemy mówić o nie dotrzymanych obietnicach wyborczych i rozliczyć polityków za brak realizacji hasła wyborczego.
Nie zapomniałem i pamiętam o metodach i środkach stosowanych w celu uzyskania zamierzonego efektu.
https://www.bankier.pl/forum/temat_zarzadem-polrestu-zajmie-sie-prokurator-znamy-lepszych,9478641.html
Na tym wątku z braku odzewu – zainteresowania nie opisałem tzw. prymitywnych metod wyprowadzania pieniędzy ze spółek publicznych kosztem mniejszościowych akcjonariuszy i Spółek np.
1/ metoda a la Skipietrow i Kwiecień – wynagrodzenia członków Zarządu,
2/ metoda a la Karkosik, Czarnecki i inni – obrót akcjami w ramach piramidy spółek zależnych i powiązanych kapitałowo,
3/ traktowanie spółek jako wehikułu – czyli kupna/sprzedaży aktywów przez spółki z grupy kapitałowej (dotyczy to wszystkich dużych graczy naszej GPW
Największe przekręty to w kolejności :
1/ NFI - PSU i 3 świadectwa na głowę Polaka.
Młodsi nie pamiętają, że majątek 500 przedsiębiorstw liczony w miliardach złotych został o oddany w zarządzanie 21 NFI, czyli może nie więcej niż 2000 ludzi odpowiedzialnych za jego pomnożenie.
Kto na tym zarządzaniu zyskał najwięcej zarobił i kto posiada największe aktywa, a kto stracił?
Dla przypomnienia na „Psiakach” można było zarobić 150 zł.(szczyt notowań), a płaciło się 20 zł.
2/ OFE - nowy system emerytalny.
Za 7% prowizji od naszych pieniądze liczonych w miliardach złotych, mają zarabiać na NASZE EMERUTURY. Nasze emerytury zależą od 20 - 15 Funduszy Emerytalnych, czyli od około 1000 akcjonariuszy tych Funduszy i osób zarządzających pracujących w tych funduszach.
Kto zna strukturę akcjonariatu Powszechnych Towarzystw Emerytalnych, OFE i powiązanych z nimi akcjonariuszy, czyli powiązań towarzysko - biznesowych to wie jakie są przepływy kapitałowe i finansowe pomiędzy nimi. Jak myślicie jakie będą nasze emerytury i kto przejmie nasze pieniądze?
Pytanie : dlaczego OFE walczą o utrzymanie wysokości składki i blokują, aby poprzez system podatkowy każdy z obywateli NIE MÓGŁ INDYWIDUALNIE ODKŁADAĆ NA SWOJĄ EMERYTURĘ i nie w 15 OFE, ale dobrowolnie na koncie, np. w banku lub przez własne inwestycje?
https://www.bankier.pl/forum/temat_czy-dzialania-wspolne-ofe-i-tfi-polegajace-na-swiadomym-zanizaniu,9711248.html
3/ Tzw. AKCJONARIAT OBYWATELSKI to forma mająca uzasadnić sprzedaż dochodowych Spółek dużym zagranicznym i krajowym (OFE i TFI) inwestorom w trybie przyspieszonego procesu budowy księgi popytu. Inwestorzy indywidualni otrzymują w ofercie pierwotnej możliwość kupna od 3 do 30 akcji. Niech się cieszą, że otrzymują możliwość kupna od 3 do 30 akcji.
Pierwowzorem tej formy była sprzedaż Banku Śląskiego w ofercie publicznej z możliwościom kupna przez rodaków 3 akcji spółki.
Ostatni przykład to sprzedaż POLKOMTELA i sieci PLUS jednemu inwestorowi za kwotę 18 mld zł.
Powstaje pytanie: dlaczego Spółki z większościowym udziałem Skarbu Państwa (ORLEN, KGHM, PGE i Weglokoks) nie wykupiły udziałów od VODAFONA i nie sprzedały tych akcji przez GPW?
Kto na tym najwięcej zarobi ORLEN, KGHM, PGE i Weglokoks, czy Skarb Państwa i jeden inwestor? I DLACZEGO JEDEN???!!!!!!!!
4/Newconnect , czyli nazywany inaczej NEWWAŁEK.
Jest to rynek wprowadzony pod hasłem zwiększenia płynności naszej GPW. Faktycznie jest to rynek pozwalający akcjonariuszom-założycielom tych Spółek na upłynnienie swoich aktywów – czytaj WCIŚNIĘCIA z zyskiem akcji i jednocześnie zachowania kontroli nad Spółką. Przykład TYMOCHOWICZA to jedynie wierzchołek góry lodowej.
https://www.bankier.pl/forum/temat_gieldowy-emeryt-newconnect-to-jedna-wielka-wydmuszka,9299943.html
tuhajbej – „….. po 3latach na nim postanowiłem się z nią POŻEGNAĆ i przejść całkowicie na forex oraz kontrakty zarówno na surowcach jak i światowych indeksach (na których już jestem od 3miesiecy), …..”
A jak myślisz dlaczego tyle jest reklam reklamujących handel na forexie. Myślisz, że to przypadek. Z autopsji wiem, że handel na forexie daje duże możliwości zarabiania, ale też tracenia w BARDZO SZYBKIM TEMPIE swojej kasy. Forex to nie rynek dla amatorów i osób szukających szybkiego zarobku. Ten rynek wymaga szczególnej uwagi , konsekwencji i opanowania. Kto tego nie wie ten szybko straci wszystko.
Pomimo wszystko życzę szczęścia i sukcesów.
Bardzo mocno pojechaliście po naszej GPW i przyznam że jest bardzo dużo racji w tym co tu piszecie, ale jedna ważna uwaga generalna: na giełdzie grają osoby dorosłe i świadome ryzyka jakie jest związane z inwestowaniem na giełdzie. PETROL to spółka spekulancka bardzo ryzykowna i to też kazdy powinien wiedzieć. inna sytuacja będzie na petrolu jeżeli znajdą ropę potem ją zaczną wydobywać a nastepnie sprzedawać i zarabiać na tym. Wówczas cena perola będzie zupełnie inna i notowania nie będą tak mocno skakały i nie bedą tak ryzykowne, ale dopóki nie ma ropy to będą się działy tak jak do tej pory cuda z dodrukiem akcji a więc i z kursem akcji.
widze że jesteś obeznana i masz takie informacje że żadnego wydobycia nie będzie. Cóż ja takich informacji nie mam że będzie ale taka jest kolej rzeczy że najpierw się poszukuje potem wydobywa a potem sprzedaje no chyba że jest się tylko spółką poszukiwawczą ale z tego co wiem to petrol oprócz poszukiwania będzie również wydobywał rope nawet jeżeli znajdą ją dopiero za 6 miesięcy albo za rok.
ze względu m.in na:
1. Płynność,
2. Brak dziur w zleceniach,
3. Brak SPEKULACYJNEGO czyszczenia SL w tak PERFIDNY sposób, jak na akcjach,
4. Ścisła korelacja z kondycja rynku. Nie występuje sytuacja, że rynek rośnie, dolar spada, euro się umacnia, towary w górę, a spółką, którą akurat mam w portfelu spada, bo ktoś sobie umyślił UWALIĆ kurs,
5. Dźwignia finansowa 1:10. Kupując już 3 kontrakty, obracam tak naprawdę prawie 80.000 PLN, inwestując jedynie depozyt zabezpieczający,
6. Niskie prowizje w stosunku do rynku kasowego
ale fakt, tam można bardzo szybko popłynąć z kapitałem dlatego uważam iż moje doświadczenie na akcjach nie będzie zmarnowane..
dzięki i pozdrawiam
Moim zdaniem ludzie z KNF za dopuszczenie do bandyckich emisji nie realizują zapisów ustawowych o uczciwości w obrocie publicznym.
Tu powinna być sprawa karna, ale w Polsce jak uczy życie łatwo jest ścigać studenta za obrazę Prezydenta, ale oligarchów za oszukiwanie inwestorów na rynku publicznym, to już nie.
A w ogóle po co ten cały nadzór giełdowy, skoro takie wałki odchodzą jak na Petrolu.
KNF i GPW zepsuły rynek kapitałowy w POLSCE? to ynfestory zepsuły rynek kapitałowy i swoje własne portfele przy okazji, swoimi postępkami i chciwością
nie do pomyślenia jest w cywilizowanych krajach i wśród cywilizowanych ludzi, żeby pakować kapitał w ciemno, potem jojczyć latami, że się wtopiło i na koniec ujadać na system, który wam to wszystko umożliwił!
to, że KAŻDY może mieć rachunek maklerski nie oznacza, że każdy powinien go MIEĆ
gdyby na mieście ktoś do was podszedł i zagaił:
- Słuchaj, zaraz będę szukał ropy, daj mi na to 100 PLN.
co byście zrobili? nie dalibyście,
ale jak to samo pytanie umieścić w prasie, puścić pocztą pantoflową oraz zadać z poziomu "korporacji" to co? DALIŚCIE I DO DZISIAJ DAJECIE, nie 100PLN ALE 100 tys PLN!
to nie KNF i nie GPW zrobił WAM kuku, sami sobie zrobiliście, bo jak coś się robi, to trzeba wiedzieć z jakich powodów kupuje się papier i co się chce osiągnąć, a w przypadku giełdy odpowiedzi nie są takie oczywiste, każdy przeciętny ynfestor na pytanie Z JAKICH PRZYCZYN KUPIŁEŚ TE UDZIAŁY odpowie: BO MOŻNA ZAROBIĆ, a na pytanie CO CHCESZ OSIĄGNĄĆ odpowie ZAROBIĆ JAK NAJWIĘCEJ, no i macie to co macie
oczywiście winny jest rząd, żydzi, KNF, GPW, wszyscy tylko nie WY
WITAM
Zawsze lubię czytać to co napiszesz ( inwestor_giełdowy ) bo jest to zawsze konkretne z sensem i nie pozostawia cienia wątpliwości kto jest złodziejem i czego trzeba unikać, a i wiedza ekonomiczna też wielka.
Więcej takich to i forum będzie lepsze.
Pozdrawiam.
No wreszcie ktos zaczął wątek o mafii KNF. Ponadto cała GPW to też mafia. Widząc że rynek sie wali i przeciętny inwestor traci kasę wprowadzają z wielką pompą nastepną spółkę np JSW. Kto i ile na tym zarobił ? a jak reklamowali ? dla tych ludzi bez odpowiedzialności rzadnej kasa wpływa zawsze czy my zarabiamy czy tracimy. Mają nas w dupie. Jestem na giełdzie kilkanaście lat i obserwowałem różne rzeczy. POLSKA to diziki kraj, podjrzewam że korupcja, protekcjonizm, lobbing jest wyższy niż we Włoszech.Pozwalaja Karkosikom drukowac bez końca, mają majątek tylko dzięki nam drobnym akcjonariuszom !
Teraz zygmunt idzie znów na calość, Brakuje mu czego ? wywdymał nas na elektrimie, wydymie znowu na Polkomtelu.
Przykładem jest np. Skotan. Ile już zarobił od debiutu ( przekształcenia garbarni) ? po ile był sprzedając marzenia ? 500 ? po ile jest ? co robi ? Paliwa bio- ściema, drożdże paszowe- ściema.Za chwilę będą budować prom kosmiczny i dodrukują na zakup materiałów, głupich, łatwowiernych nie brak, kupią papier, wpieprzą. A KNF gdzie ? Banda złodzieji !!!!!
Właściwie , to czy KNF wykonuje swoje obowiązki.
A wypowiedź niejakiego Fienda, to żenada mało powiedziane.
Z jego wypowiedzi można wywnioskować, że oszustwa na giełdzie to normalna sprawa, bo przecież jest wolny rynek. Jeżeli oszukujesz no to won z giełdy na bazar i graj w 3 karty.
Czy państwo polskie dopuszcza spółki na GPW w celu oszukiwania inwestorów ?
Dnia 2011-07-25 o godz. 11:00 ~ramus napisał(a):
> Właściwie , to czy KNF wykonuje swoje obowiązki.
A
> wypowiedź niejakiego Fienda, to żenada mało powiedziane.
Z
> jego wypowiedzi można wywnioskować, że oszustwa na giełdzie
> to normalna sprawa, bo przecież jest wolny rynek. Jeżeli
> oszukujesz no to won z giełdy na bazar i graj w 3 karty.
> Czy państwo polskie dopuszcza spółki na GPW w celu
> oszukiwania inwestorów ?
pełna zgoda !!!!!!!!!!!!
Prywatne subskrypcje ( dla kolesi działających w grupach zorganizowanych ),po cenie niższej od emisji z PRAWEM POBORU ( z reguły mało wyższej od ceny nominalnej ) , to ZŁODZIEJSTWO w majestacie prawa lub bezprawie chronione przez KNFiend .
Zgadzam się: GPW to instytucja do prania pieniędzy by zarabiali duzi to oni mają informację a nam przekazują jak już jest po wszystkim albo na samym końcu. Tajne Pożyczanie akcji jak w przypadku Centrozapu to oszustwo 10-lecia a knf po 2 latach przyznało karę 100tyś zł dla jego prezesa. Co to za kara skoro on zarabia 2mln rocznie a poza tym jest ubezpieczony, ma OC od kar więc nie zapłąci ani grosza. Największą wadą tego systemu jest przyznawanie kolejnych emisji gdy spółka z poprzednich emisji ani się nie rozliczyła ani nic jej to nie pomogło. Za te niekończące się emisje powinna odpowiadać GPW i być za to ukarana.
Możecie kupować i sprzedawać ale w rozrachunku ostatecznym przegracie, to ciągle jest tylko coraz tańsze. Drukarze drukują i wywalają nowe akcje. To musi spadać bo Wy my to kupowaliśmy jak zaczną handel pomiędzy sobą nie będzie im się to opłacało. To będzie obracanie własną makulaturą. Bez nas oni zginą. Dlatego zachecam nie handlujmy niech obroty będą znikome. To im się nie opłaca jedynie tyle możemy zrobić na szybkiego. Inne metody są bardzo długotrwałe. HANDEL STOP !!!!!!
petrolinvest-silurian.............prezes siluriana...........to prezes Optimusa .powiązany z asseco słovakia.i nie tylko.......to koleś Rysia
powiązania prezesa Skrobowskiego............DANE PODSTAWOWE
Nazwisko:
SKROBOWSKI
Imiona:
WIESŁAW JERZY
Rok urodzenia:
1954
Występuje w KRS także jako:
WIESŁAW SKROBOWSKI, WIESŁAW JERZY SKROBOWSKI, WIESŁAW JERZY SKROBOWSKI
DANE KRS
Zarejestrowana w KRS dnia: 12 marca 2001
Ostatni wpis do KRS dnia: 11 czerwca 2011
Liczba powiązań: 19 (aktywnych: 6)
Sąd rejonowy ostatniego wpisu: SĄD REJONOWY DLA M.ST. WARSZAWY W WARSZAWIE, XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Aktywny na terenie:
WARSZAWA (MAZOWIECKIE)
FIRMY POWIĄZANE Z OSOBĄ
AVIVA TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ NA ŻYCIE SPÓŁKA AKCYJNA (od 31 stycznia 2005 do 30 czerwca 2009)
„OPTIMUS" SPÓŁKA AKCYJNA (od 18 lutego 2009 do 20 czerwca 2010)
ESTEE LAUDER (POLAND) SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (od 12 czerwca 2001 do 7 października 2004)
„ZACHODNIA GRUPA INWESTYCYJNA" SPÓŁKA AKCYJNA WE WROCŁAWIU (od 26 stycznia 2011 do teraz)
TELESTO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (od 22 lutego 2007 do 23 listopada 2009)
WÓDKA POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (od 20 stycznia 2005 do 8 grudnia 2005)
LUX-MED SPÓŁKA AKCYJNA (od 30 sierpnia 2006 do 30 października 2007)
WILLA MODRA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (od 16 marca 2011 do teraz)
WELLNICE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (od 7 stycznia 2009 do teraz)
„KOMOZJA” SPÓŁKA AKCYJNA (od 31 grudnia 2007 do 5 lutego 2009)
SILURIAN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (od 11 czerwca 2011 do teraz)