Wiecie dlaczego niektórzy plują na firmę?
1) Z NIEWIEDZY
2) Z innych firm odchodzą ludzie do unaico, a to im już nie pasuje dlatego plują jadem ja jestem od roku i wszystko co firma planuje wprowadzić na rynek jest to realizowane opcje na akcje idą cały czas w górę. Mogę je sprzedać i wypłacić pieniądze w każdej chwili .Pozdrawiam
Witam a ja mam takie pytanie w jaki sposób wybrać pieniądze, które się włożyło?? Ja obecnie nie mam czasu się zająć tworzeniu własnej struktury i nie mam możliwości (przynajmniej tak mi się wydaje) wybrania golda, w którego kupiłem. Proszę o pomoc mój mail przemas898@op.pl
Ja zainwestowałem w sitetalk 2000 euro 09.2010 na początku przeraża ze z zainwestowanych 2000 euro na opcje poszło tylko nie pamiętam dokładnie ile chyba około 1500 euro a reszta to są koszty związene z rejestracją. Ale juz po 3 miesiącach wyszedłem na czysto a na dzień 26.02.2011 moje opsje są warte około 3000 euro. czyli w nie całe 6 miesięcy 50% wzrost zainwestowanych pieniedzy. Narazie zapowiada się ze bedzie to dalej rosło ale jak długo to się okarze. Jesli jest ktos zainteresowany tą inwestycją to radze sie spieszyć bo warunki się zmieniaja praktycznie co tydzień a im wcześniej tym lepiej.
W przypadku pytania możecie smiało pisać do mnie na gg 999465
Jak dla mnie to prawie piramida finansowa!!! Przestrzegam, można coś zarobić ale sądzę że Ci co włożą pieniądze dziś jak odzyskają 20% kasy to wszystko. CAła ta otoczka przypomnia Amway polecam w googlach "cmentarzyska Amwaya" trąbienie o pewnym sukcesie, wciaganie znajomych itd. Nawet strona mlm bo są przecież solidne firmy tak działające np Avon czy Zepter zastanawia się czy wciągnąc Unaico na listę czarnych firm branży. W sieci oczywiście same pochwały bo żeby zarobić trzeba wciągnąc innych...
Platforma SiteTalk może i ok ale za darmo a nie jza 500 czy 2000 EUR. W Bielsku-Białej prezentację prowadził Tomasz Naikó którego ex firma Carion SA jest już na czarnej liście mlm. Zalecam więc ostrożność, bo co to za notowania na wewnętrznej giełdzie (swoją drogą ostati spadly z 18c do 10c w tydzień, pieniądze można wypłacić przez kartę banku którego strony próżno szukac w internecie!
Ostrzegam, sam nie rozumiejąc co ludzi ciągnie do takich firm. Moja znajoma w to weszła i żałuje
Jak czyta sie takie bzdury,ktore pisze Pan Seykota74 to rece opadaja !
Czlowieku ogarnij sie piszesz o czyms na temat czego nie masz chocby podstawowej wiedzy.
A najbardziej rozbawil mnie brak Twojej wiedzy na temat gieldy wewnetrznej opcji na akcje unaico ,jak nie wiesz dlaczego akcje spadly z 0,18 na 0,10 to nie wypowiadaj sie publicznie,bo wprowadzasz ferment w glowach ludzi...
Co do tekstu ,ze to piramida finansowa to proponuje zlozyc zawiadomienie do prokuratury,ale zanim to zrobisz poczytaj opinie prawne,ktore firma ma z 16 krajow w tym z Polski...
autor Marek jest autorytetem, więc wierzyć mu trzeba. Jak widzę co robi unaico to żal patrzeć, bo ta firma nie ma pomysłu na działanie w internecie. Nie ma atrakcyjnego produktu, nie ma masowej platformy handlowej, co chwilę kopiuje pomysły innych. Site Talk Deal np.: to kopia Grupona tylko taka tyci tyci bo od ponad roku nie potrafią zrobić masowej oferty dla Polski a liderzy podniecają się że wprowadzą jakąś nową knajpkę w Zadupiu Małym.
Opcje są w obiegu na Cyprze wow super giełda światowego formatu. Wartość opcji dzisiaj to około 20centów podczas gdy ludzie kupowali w 2011 po 1 euro.
Jak więc teraz autorze Marku twoje widzenie OPN?
Jeśli jest to piramida finansowa, to masz obowiązek zgłosić to przynajmniej na Policję, która z mocy prawa ma obowiązek ścigać tego rodzaju proceder, gdyż jest on w Polsce i w wielu krajach zabroniony.
Piszesz, że aby osiągnąć sukces trzeba wciągać innych. A znasz jakiś sposób, aby osiągnąć sukces samotnie bez sztabu specjalistów, ludzi różnych branż oraz ludzi najzwyczajniej zaangażowanych, by iść w jednym kierunku, aż do osiągnięcia celu?
Inwestycja 500 i 2000 Euro jest inwestycją w aktywa, które możesz wykorzystywać do zarabiania większych pieniędzy oraz inwestycji. Tak przy okazji, czy spotkałeś się kiedyś z przedsięwzięciem biznesowym, w którym nic nie trzeba włożyć a osiągnąć można krocie? Jeśli nie, to dlaczego Ciebie tak to wstrząsa i oburza. W życiu nie ma nic za darmo!
Obniżenie wartości opcji na akcje z 18c do 10c było wynikiem wykonania tzw. splitu, który wpierw podwyższył właścicielom opcji ich wartość do 20c za sztukę, a następnie wartość ta została podzielona przez 2, z jednoczesnym podwojeniem ilości zgromadzonych opcji dla każdego właściciela. Tak więc suma sumarum: wartość teczki opcji dla właściciela - w stosunku do wartości 18c za sztukę - w jednym tygodniu zyskała na wartości +11.11%. Przyznasz, iż jest to przyzwoity wynik.
Informacje o karcie Towah Mastercard oraz o firmie, która ją dystrybuuje i obsługuje można znaleźć pod adresem http://www.towahgroup.com/
To co mogę zalecić, to obejrzeć jeszcze raz prezentację, poprosić prowadzącego o rzetelne informacje, przespać się z nimi i wykorzystać szansę.
Pozdrawiam i życzę sukcesów
Bersoft
Dnia 2011-03-25 o godz. 00:28 ~Seykota74 napisał(a):
> Jak dla mnie to prawie piramida finansowa!!! Przestrzegam,
> można coś zarobić ale sądzę że Ci co włożą pieniądze dziś
> jak odzyskają 20% kasy to wszystko. CAła ta otoczka
> przypomnia Amway polecam w googlach "cmentarzyska
> Amwaya" trąbienie o pewnym sukcesie, wciaganie
> znajomych itd. Nawet strona mlm bo są przecież solidne
> firmy tak działające np Avon czy Zepter zastanawia się czy
> wciągnąc Unaico na listę czarnych firm branży. W sieci
> oczywiście same pochwały bo żeby zarobić trzeba wciągnąc
> innych...
Platforma SiteTalk może i ok ale za darmo a nie
> jza 500 czy 2000 EUR. W Bielsku-Białej prezentację
> prowadził Tomasz Naikó którego ex firma Carion SA jest już
> na czarnej liście mlm. Zalecam więc ostrożność, bo co to za
> notowania na wewnętrznej giełdzie (swoją drogą ostati
> spadly z 18c do 10c w tydzień, pieniądze można wypłacić
> przez kartę banku którego strony próżno szukac w
> internecie!
Ostrzegam, sam nie rozumiejąc co ludzi ciągnie
> do takich firm. Moja znajoma w to weszła i żałuje
Moja znajoma, może podaj swoje Imię i Nazwisko, skoro negujesz inne osoby podając ich dane osobowe? Wstydzisz się? A może po prostu są to nieprawdziwe informacje. Na wewnętrznej giełdzie? Jakie notowania? Co ty człowieku gadasz za głupoty. Jest wykonywany co miesięczny audyt firmy, są wyceniani użytkownicy. Myślisz że skąd się po kilku latach pojawiła wartość Facebook wynosząca na dzień dzisiejszy 80mld dolarów? Dzięki takim Audytom, tyle że Facebook ma ponad 600mln użytkowników, a 1,7% wartości udziałów w Facebook tj Microsoft. Jeszcze parę miesięcy temu nie było wiadomości o wejściu Facebook na giełdę, a wtedy wartość jego nie przekraczała 40mld dolarów. Gdy tylko pojawiła się ta informacja wartość wzrosła. Widać masz złe źródła kolego. My nie jesteśmy na giełdzie, mamy zamiar na nią wejść. Jest przeprowadzany co miesięczny u nas Audyt Firmy która powstała z nakładem 200mln Euro.
Taka mała informacja, nie było żadnego spadku, lecz Split, ale cóż musiałbyś jeszcze wiedzieć co to jest. Prawdziwy inwestor chcący zainwestować swoje pieniądze najpierw dowie się wszystkich szczegółów takiej inwestycji, a później wyłoży swoje finanse. Chyba do tej grupy ludzi nie należysz.
Wyciągniesz 20%? Skąd takie bzdetne informacje wziąłeś? Ładnie tak negować firmę opowiadając kłamstwa?
Inwestujesz w pakiet o wartości 2000€ brutto, wartość Twojej inwestycji wynosi 1250€ netto w Firmę oraz 125€ na przyszłe akcje firmy. Możesz kupić sobie pakiet za 500€ ale z niego grosze wyciągniesz. 7900zł na dzień dzisiejszy kursu Euro przy takiej inwestycji nie jest dużym wydatkiem.
A co z resztą pieniędzy skoro inwestuję tylko w sumie 1375€? Nic w przyrodzie nie ginie, Twoje pieniądze są ulokowane w opłatę bankową pobieraną raz w życiu, za konto banku internetowego stworzonego na potrzeby Unaico - dlatego z zewnątrz nie jest dostępny, dodatkowo otrzymujesz Kartę MasterCard PrePaid Towah Bank, której koszt 100€ na dwa lata nie jest jakimś absurdalnym kosztem licząc że zarabiamy w Euro. Przykładowo w Polsce zarabiając w PLN koszt miesięczny korzystania z konta waha się w granicach 2-20PLN, koszt karty to średnio 5PLN. Teraz obliczając średnią 16 zł wspólnych kosztów karty i konta bankowego, mnożąc przez całe dwa lata wychodzi nam 264zł. A mówimy o zarobkach w PLN. W Unaico zarabiamy w € i koszt ten wynosi 100€ na dwa lata. Czyli o wiele mniej niż w naszym kraju.
Dodatkowo dostajemy Pakiet Holiday pozwalający nam na nocleg w najekskluzywniejszych hotelach na całym świecie płacąc jedynie za wyżywienie, średnio 15-25€/dobę/2os. Koszt samego takiego pakietu to 199€.
Jeszcze więcej jest dodatków, np pakiet Oxford - jest to kurs ONLINE dotyczący naszych pieniędzy, budowania biznesu prowadzony przez jednego ze znanych Profesorów Świata z Oxfordu, po ukończeniu którego odbieramy Dyplom na Oxfordzie. Wartość tego pakietu - jak dla mnie bezcenny. Ale rzeczywista wartość to będzie ok. 500€.
Otrzymujemy również pakiet Addclick, czyli osoby rejestrujące się z "ulicy" bez linku polecającego są rejestrowane pod nas, a biorąc pod uwagę rejestrację dzienną ponad 100tys uzytkowników, bardzo szybko wykorzystamy ten pakiet. Pakiet nie ma ceny, nie można go dokupić dodatkowo.
Teraz obliczmy za co płacimy oddzielnie 1250€+125€+100€+199€+500€=2174€
Pakiet nas kosztuje 2000€, a więc jeszcze taniej. Powinniśmy jeszcze doliczyć 35€ opłaty administracyjnej co w sumie dało by nam 2209€, ale pomińmy to już.
Dlaczego tylko 1250€? Przecież gdyby firma nic nie pobierała dodatkowo to skąd miała by wziąć pieniądze na nasze wypłaty? To po roku już by zbankrutowała, a tak to działa dalej. Na lokacie macie jeszcze dodatkowo belkę, inwestujecie na lokatę dostajecie 4,6% z belką, a bank dodatkowo zarabia na waszej lokacie przykładowo 20%, ponieważ tutaj są już inwestycje giełdowe.
Ile zarobimy przy inwestycji netto 1250€?
Półtorej roku temu gdybyśmy zainwestowali 1€ to dzisiaj wyciągnęlibyśmy z tego 1€ aż 13,2€. Czyli teraz sobie drodzy Państwo pomnóżcie - 16500€ po roku.
Nasze pieniądze są fakto zamrażane na okres 3 miesięcy, inwestycja trwa 24 miesiące. Możemy wcześniej wypłacić pieniądze, oczywiście po okresie 3 miesięcy nie tracąc tego zysku który uzbieraliśmy. Po półtorej roku nasz zysk sięga 1320%! Powiedzcie mi gdzie lepiej ulokować w takim razie pieniądz?
Dobra to już nadmiar informacji, połowa i tak tego nie przeczyta. Jeśli ktoś jest zainteresowany jeszcze większą ilością szczegółów to zapraszam
pasieczko@o2.pl
www.pasieczko.skroc.pl
tel.513922594
Dnia 2011-03-25 o godz. 00:28 ~Seykota74 napisał(a):
> Jak dla mnie to prawie piramida finansowa!!! Przestrzegam,
> można coś zarobić ale sądzę że Ci co włożą pieniądze dziś
> jak odzyskają 20% kasy to wszystko. CAła ta otoczka
> przypomnia Amway polecam w googlach "cmentarzyska
> Amwaya" trąbienie o pewnym sukcesie, wciaganie
> znajomych itd. Nawet strona mlm bo są przecież solidne
> firmy tak działające np Avon czy Zepter zastanawia się czy
> wciągnąc Unaico na listę czarnych firm branży. W sieci
> oczywiście same pochwały bo żeby zarobić trzeba wciągnąc
> innych...
Platforma SiteTalk może i ok ale za darmo a nie
> jza 500 czy 2000 EUR. W Bielsku-Białej prezentację
> prowadził Tomasz Naikó którego ex firma Carion SA jest już
> na czarnej liście mlm. Zalecam więc ostrożność, bo co to za
> notowania na wewnętrznej giełdzie (swoją drogą ostati
> spadly z 18c do 10c w tydzień, pieniądze można wypłacić
> przez kartę banku którego strony próżno szukac w
> internecie!
Ostrzegam, sam nie rozumiejąc co ludzi ciągnie
> do takich firm. Moja znajoma w to weszła i żałuje
a kto tobie zabronił zarejestrowć się bezpłatnie na portalu?
opcje spadły ,ale co ciekawe pomimo spadku wszyscy dostali więcej kasy!
jak się niema wiedzy i we wszystkim widzi się mityczną piramidę to lepiej milczeć , niż robić z siebie idiotę .W życiu wszystko jest piramidą ,atwój wpis piramidalną głupotą
Witam
Ja jestem w tym biznesie od niedawna. Przekonal mnie do tego znajomy. Na poczatku bylem sceptyczny ale pozniej pomyslalem sobie, ze skoro to nic nie kosztuje bo rejestracja jest bezplatna to czemu nie. Sam portal przypomina polaczenie facebook ze sklepem internetowym i rozrywka.Z tym, ze tutaj za wciaganie znajomych placa. Jesli ktos jest zainteresowany blizszymi informacjami podaje maila fenix-sc@wp.pl
Witam. Zainwestowałem w pakiet złoty za 2000 euro na poczatku września zeszłego roku. Wtedy jeszcze na opcje wykorzystanych było 1500,a reszta prowizje. Wciagnąłem w to kolege po trzech tygodniach i On miał już na opcje przeznacznych 1250,a jak jest teraz ,to szczerze nie wiem. Sceptyczny byłem od początku,ale kto nie ryzykuje... Na dzień dzisiejszy wartość mojego portfela po ostatnim splicie wynosi ok.3800 euro. Na początku bałem się jak będzie z wypłaceniem kasy,ale mam konto w Towah Bank,a także otrzymałem kartę mastercard. Na próbę wypłaciłem 150 euro i po tygodniu miałem na koncie w Towah Bank, a po kolejnym na swoim koncie w Polskim banku,więc się podjarałem,bo to działa. Karty jeszcze nie sprawdzałem. Jest jedna rzecz ,która jednak mnie zastanawia i mam obawy. Otóż po wykupieniu opcji na przyszłe akcje,nie wszystkie opcje są od razu dostępne. Część jest zdeponowana,więc nie można ich sprzedać,ale są podane terminy kiedy zostaną uwolnione,choć po splicie znów się przesuneły. I to mnie czasem zastanawia :) Ogólnie wydaje się,że to świetny interes. W ciągu 7msc powiększyłem swój portfel o prawie 2500 Euro!!! Nieźle to wygląda. Pozdrawiam! Ps. Ktoś chciałby o coś zapytać chętnie odpowiem. Nr gg 637261
ludzie, proszę... czasami nikogo nie obchodzą wasze wyssane z palca opinie, bo nie mają one odbicia w rzeczywistości. Wydaje Ci się, że maksymalnie można wyciagnąć z tego maksymalnie 20%? Na jakiej podstawie Ci się tak wydaje? Wiesz w ogóle jak dokładnie funkcjonuje ta firma? Czemu Twoja znajoma żałuje? Straciła kasę na opcjach? -to akurat niemożliwe... innej możliwosci do żałowania nie ma- wszystko inne jest za darmo. Nie ma czegoś takiego jak Opłaty za wykupienie pakietu. Za 2000 euro wykupisz teraz opcji za 1250 euro i nikt sie z tym nie kryje... za to dodatkowo masz dużo bonusów które przewyzszają wartość tych 750 "brakujących euro" Ilość opcji nie może byc nieograniczona dlatego stopniowo zmniejszana jest ich ilość do sprzedania. Ja byłem jednym z pierwszych w polsce którzy w to weszli... zysk ponad 350% niestety niedawno potrzebowałem kasy i odsprzedałem część opcji, część wymieniłem w unaico na kase i wypłaciłem normalnie z bankomatu przez kare Towah. A Towah nie jest bankiem- nie wiem kto Ci tak powiedział... oni na stronie maja napisane, że nie sa bankiem. Konta, karty płatnicze nie tylko banki mogą tworzyć- provident, skoki- to instytucje pozabankowe a oferują też takie rzeczy. Teraz nawet Open Finance ma takie cos w swojej ofercie.. wypuścili nawet karty kredytowe, nie jakiegoś banku tylko karty Open Finance..
Tam kazdy znajdzie coś dla siebie- można używać tylko portalu, można robić zakupy, pograć, ale i zainwestować... teraz doszła nowa możliwość zarobkowania- za aktywnosc uzytkowników których zaprosiłeś- nie musisz nawet kasy w to pchać a ten portal i tak wygeneruje CI kasę za która kupisz namacalną rzecz... ale oczywiscie do wszystkiego zawsze znajdą się sceptycy. Jedna prośba tylko- zanim cos pochopnie napiszecie to pomyślcie 2 razy i nie wydawajcie opinii wyssanych z palca, które nie są prawdą
klaro- czytałem artykuł w tej polityce. Co on ma wspólnego z tym tematem? porównanie z dup*. w "normalnych " pomiedzy normalnymi firmami tez znajdują się czarne owce które wykorzystują ludzi i sa zamykane po wyciagnięciu kasy. poza tym czyżbyś sądziła że unaico to piramida? hmm... musisz być niezwykle inteligentna skoro nikt spośród kilkunastu milionów ludzi na świecie którzy o tym wiedza nie zorientował i nie poinformował odpowiednich organów a Ty to zrobiłaś:)
Dnia 2011-04-01 o godz. 14:42 ~pwr102 napisał(a): > klaro- czytałem artykuł w tej polityce. Co on ma wspólnego z tym tematem? porównanie z dup*. w "normalnych " pomiedzy normalnymi firmami tez znajdują się czarne owce które wykorzystują ludzi i sa zamykane po wyciagnięciu kasy. poza tym czyżbyś sądziła że unaico to piramida? hmm... musisz być niezwykle inteligentna skoro nikt spośród kilkunastu milionów ludzi na świecie którzy o tym wiedza nie zorientował i nie poinformował odpowiednich organów a Ty to zrobiłaś:)
to może teraz z perspektywy czasu się wypowiesz w temacie
oczywiscie negatywne opinie wyrazaja tylko ci, co nie sa zarejestrowani w Unaico!
generalnie nie wiedza nic, a zabieraja glos - smiechu warte!!!
ja jestem od 4 miesiecy i zarobilam prawie 3000 euro! :)
karte master mam i kase moge sobie wyplacac! :)
oczywiscie polecam wszystkim chcacym szybko zarobic! :)
Trudno,zeby osoby, ktore sa zarejestrowane wyglaszaly negatywne opinie bo byloby to podcinaniem galezi na ktorej sie siedzi hehe.
Never mind, w koncu kazdy ma prawo dysponowac swoimi pieniedzmi jak chce, przeraza mnie tylko jak łatwo ludzie daja sie wmanewrowac w szybki biznes i jak chec zarobienia kasy w krotkim czasie przyslania im rozum.
Wlasciciele firmy Unaico to dwaj Norwegowie, ktorze byli rowniez wlascicielami firmy Enirgo, oskarzonej o nielegalne dzialani finansowe( piramide finansowa)
W Norwegii na rzadowej stronie Miisterstwa Finansow widnieje oficjalne ostrzezenie przed firma Unaico, ktora dziala na zasadze finansowej piramidy.
Zreszta ciekawe dlaczego firma nie ma siedziby w Norwegi tylko w Hong -Hongu?
( bo widocznie tam nie ma prawa zakazujacego finansowej piramidy)
Co to samej ideii site talk, ktora ma jakoby przewyzszyc facebooka, platforma site talk w porownaniu do fecebooka jest niedporacowana, nie wszystkie opcje dzialaja , ze nie wspomne juz o statusie jej "czlonkow", ktorych nie laczy nic poza pazerna checia zysku poprzez przyciagniecie kolejnych czlonkow haha.
Co to za spolecznosc?
T juz wole byc na facebooku i nie miec z tego finansowych, mizernych zreszta gratyfikacji , ale rzeczywiscie spotkac grono ciekawych ludzi niz na site talk , dostawac jakies marne grosze za aktywnosc nowych czlonkow( zreszta kto i jak weryfikuje ta "aktywnosc") i byc wsrod grona (sorry jesli kogos obraze ) burakow , ktorych jedynym celem jest zarabianie kasy.
Narazie jest ok, bo piramida jest stosunkowo swieza, ciekawa jestem co bedzie (jesli nic sie nie zmieni w wizerunku site talk ) gdy skoczy sie kasa na rolexy i prowizje , a opcje zaczna gwaltownie spadac.
Przeciez ta firma nic tak naprawde nie wytwarza, konsumuje tylko kapital wlozony przez czlonkow, a platforma site talk jest za cieniutka by generowala zyski na wiekszym poziomie niz wydatki.
Jesli ktos mnie przekona , ze tak nie jest tym, lepiej dla niego.
dziekuje za uwage i zapraszam do merytorycznej dyskusji.
> oczywiscie negatywne opinie wyrazaja tylko ci, co nie sa
> zarejestrowani w Unaico!
generalnie nie wiedza nic, a
> zabieraja glos - smiechu warte!!!
ja jestem od 4 miesiecy
> i zarobilam prawie 3000 euro! :)
karte master mam i kase
> moge sobie wyplacac! :)
oczywiscie polecam wszystkim
> chcacym szybko zarobic! :)
Dnia 2011-04-02 o godz. 00:56 ~gosc napisał(a):
> zarejestrowani w Unaico!
ja jestem od 4 miesiecy
karte master mam i kase
oczywiscie polecam wszystkim
I tutaj się grubo mylisz niestety, wszedłem w ten interes jako zwykły użytkownik bez kasy wziąłem trochę osób także bez kasy i już mi wyrabiają aktywność , grają rozmawiają itd tworzą grupy zainteresowań. w czym facebook jest lepszy? znajomi? prosze cię tu poznałem tylu ludzi z całego świata tym bardziej że facebbok nie posiada chyba opcji tłumaczeni każdego języka , pisze do mnie chińczyk czy pakistańczyk i mogę od razu czytać to po polsku , tak samo oni i w tym sitetalk jest najlepszy, a teraz po przeanlizowaniu tego portalu dopiero wpłacę sobie pieniądze i kupię sobie pakiet brązowy bo za dwa lata akcje tego portalu skoczą co najmniej do 4-5 euro, a ty sobie dalej cykaj na facebooku jeżeli tylko tam są tacy wartościowi ludzie to reszta portali widocznie przyjmuje samych półgłówków .
Powodzenia
jeżeli naprawdę chcesz podyskutować na ten temat to zapraszam 5368941
Jest dokladnie tak jak mowi Tomek, zawsze sie znajda malkontenci,sceptycy i nie dowiarkowie wietrzacy podstep we wszystkim co nowe lub co ma pierwiastek po starych systemach ,pisze starych poniewaz firma unaico zapoczatkowala marketing na poziomie 21 wieku podczas gdy inne firmy zostaly w 20 ...
Na systemie sieciowym bazuja praktycznie wszyscy poczawszy od naszego rzadu (prezydent - poslowie - zwykli ludzie ) po sklepy typu zabka,,Mcdonald i wiele wiele innych ,to wszystko siec.
Legalnosc systemu firmy potwierdzaja prawnicy z 16 krajow ! Ma ona podstawy ekonomiczne w przeciwienstwie do innych.
Jezeli ktos nie chce na tym zarabiac to zachecam do zapisania sie za darmo,poniewaz portal Sitetalk jest bardzo nowoczesny i posiada mnostwo ciekawych funkcji a tlumacz jezyka jest genialny !!!
Do portalu zapisalo sie juz prawie 2 mln urzytkownikow ,dla zainteresowanych proponuje sprawdzic ranking popularnosci na stronie ALEXA , Sitetalk/Unaico to bedzie potega i to jest pewne dlatego takie giganty jak Apple czy Amazon reklamuja sie juz na tym portalu.
Czy masz jakąklwiek umowę gwarancyjną na pismie? Gwarancje zerowe, kwestia roku 2 lat. Do koko reklamacje, gdy biura moga być zamknięte w ciągu godziny. Kazdy prawnik zapyta gdzie jest dowówd wpłaty i pokwitownaie, beneficjent jakie umowy jakie gwarancje.. Wszystkow kosmosie. Brak gwarancji , na dzisiaj na jutro i za dwa lata, gdzie ma wejść na giełdę.. KOntrole fikalne, celne, podatkowe?
Dzięki Iwona,
wyraziłaś mniej emocjonalnie to co i ja myślę.
Problemem walki z takimi firmami jest agresywne wyśmiewanie na forach ich przeciwników. Prosta ale dosyć skuteczna metoda. Tylko ze ja tak łatwo się nie poddaję :)
Jestem graczem giełdowym, gram na forexie, kontraktach i opcjach i wiem co to jest split, splity w unaico w mojej opinii mają służyć zamazywaniu prawdziwej wartości opcji, nie rozumiem ich sensu split ma sens przy powiedzmy 100 eur a nie 18c. Przyznam że podobne splity stosowano na GPW w 2007 roku czyli pod koniec hossy i niektorym tez zostały tam akcje firm wydmuszek i straty rzędu 90%. Ten pośpiech przypomina trochę właśnie ostatnie chwile hossy.
Szanowna IWONKO :) Lepszy -jak piszesz -"burak" nadziany i dbający o własne interesy, niż "buraczka" ,która woli robić za darmo to co mogłaby chociaż za najmniejsze pieniądze ale za to napycha kiesę komuś innemu. Szanowna IWONKA głosi naprawdę odważne teorie,jak widać po jej wypowiedzi ceni się nadzwyczaj wysoko:)) Ciekawe czym się zajmuje? Niech zgadnę... Na garnuszku mamusi i tatusia? A może państwowym ? Czy IWONKA ma pojęcie dlaczego wartość FACEBOOKA jest obecnie taka wysoka? Niestety nie upatruję w Pani partnera do "merytorycznych" dyskusji,ani też nie zamierzam przekonywać do czego kolwiek,radzę jednak przed tak odważnymi osądami i wypowiedziami zorientować się nieco bardziej w temacie. (sorry jesli kogos obraziłam )
Dnia 2011-04-02 o godz. 10:27 ~iwona napisał(a):
>
Trudno,zeby osoby, ktore sa zarejestrowane wyglaszaly
> negatywne opinie bo byloby to podcinaniem galezi na ktorej
> sie siedzi hehe.
Never mind, w koncu kazdy ma prawo
> dysponowac swoimi pieniedzmi jak chce, przeraza mnie tylko
> jak łatwo ludzie daja sie wmanewrowac w szybki biznes i jak
> chec zarobienia kasy w krotkim czasie przyslania im rozum.
> Wlasciciele firmy Unaico to dwaj Norwegowie, ktorze byli
> rowniez wlascicielami firmy Enirgo, oskarzonej o nielegalne
> dzialani finansowe( piramide finansowa)
W Norwegii na
> rzadowej stronie Miisterstwa Finansow widnieje oficjalne
> ostrzezenie przed firma Unaico, ktora dziala na zasadze
> finansowej piramidy.
Zreszta ciekawe dlaczego firma nie ma
> siedziby w Norwegi tylko w Hong -Hongu?
( bo widocznie tam
> nie ma prawa zakazujacego finansowej piramidy)
Co to samej
> ideii site talk, ktora ma jakoby przewyzszyc facebooka,
> platforma site talk w porownaniu do fecebooka jest
> niedporacowana, nie wszystkie opcje dzialaja , ze nie
> wspomne juz o statusie jej "czlonkow",
> ktorych nie laczy nic poza pazerna checia zysku poprzez
> przyciagniecie kolejnych czlonkow haha.
Co to za
> spolecznosc?
T juz wole byc na facebooku i nie miec z tego
> finansowych, mizernych zreszta gratyfikacji , ale
> rzeczywiscie spotkac grono ciekawych ludzi niz na site talk
> , dostawac jakies marne grosze za aktywnosc nowych
> czlonkow( zreszta kto i jak weryfikuje ta
> "aktywnosc") i byc wsrod grona (sorry
> jesli kogos obraze ) burakow , ktorych jedynym celem jest
> zarabianie kasy.
Narazie jest ok, bo piramida jest
> stosunkowo swieza, ciekawa jestem co bedzie (jesli nic sie
> nie zmieni w wizerunku site talk ) gdy skoczy sie kasa na
> rolexy i prowizje , a opcje zaczna gwaltownie spadac.
> Przeciez ta firma nic tak naprawde nie wytwarza, konsumuje
> tylko kapital wlozony przez czlonkow, a platforma site talk
> jest za cieniutka by generowala zyski na wiekszym poziomie
> niz wydatki.
Jesli ktos mnie przekona , ze tak nie jest
> tym, lepiej dla niego.
dziekuje za uwage i zapraszam do
> merytorycznej dyskusji.
> oczywiscie negatywne
> opinie wyrazaja tylko ci, co nie sa
> zarejestrowani
> w Unaico!
> zabieraja
> glos - smiechu warte!!!
ja jestem od 4 miesiecy
>
karte master mam i kase
> > moge sobie wyplacac! :)
oczywiscie polecam
> wszystkim
Dnia
> 2011-04-02 o godz. 00:56 ~gosc napisał(a):
>
> > zarejestrowani w Unaico!
generalnie nie wiedza
> nic, a
ja
> jestem od 4 miesiecy
> i zarobilam prawie 3000 euro!
> :)
karte master mam i kase
> oczywiscie polecam wszystkim
> chcacym szybko
> zarobic! :)
Szanowna IWONKO :) Lepszy -jak piszesz -"burak" nadziany i dbający o własne interesy, niż "buraczka" ,która woli robić za darmo to co mogłaby chociaż za najmniejsze pieniądze ale za to napycha kiesę komuś innemu. Szanowna IWONKA głosi naprawdę odważne teorie,jak widać po jej wypowiedzi ceni się nadzwyczaj wysoko:)) Ciekawe czym się zajmuje? Niech zgadnę... Na garnuszku mamusi i tatusia? A może państwowym ? Czy IWONKA ma pojęcie dlaczego wartość FACEBOOKA jest obecnie taka wysoka? Niestety nie upatruję w Pani partnera do "merytorycznych" dyskusji,ani też nie zamierzam przekonywać do czego kolwiek,radzę jednak przed tak odważnymi osądami i wypowiedziami zorientować się nieco bardziej w temacie. (sorry jesli kogos obraziłam )
Dla tych co twierdzą że to piramida finansowa - polecam szybko udać się na policję i zgłośić to !!! .Przecież piramidy finansowe są zakazane :) .Ale niech pierwsze odpowiedzą sobie na pytanie co to jest piramida finansowa... Tutaj jak chcesz to się rejestrujesz za darmo tak jak wielu na NK i Facebook ! nic nie musisz wpłacać !!! masz produkty w sklepie internetowym http://sitetalkmall.com Unaico i Sitetalk to połączenie PORTALU SPOŁECZNOŚCIOWEGO ,MLM i GALERII HANDLOWEJ .A ci którzy pisza takie brednie o piramidzie to podejrzewam że są to ludzie którzy obawiają się że potracą ludzi w swoich sieciach ha ha ha ha i nie maja nawet czelności podpisać się imieniem i nazwiskiem .
chcesz to pisz : frogbull7@gmail.com
Dnia 2011-04-13 o godz. 17:01 ~dario napisał(a):
> Dla tych co twierdzą że to piramida finansowa - polecam
> szybko udać się na policję i zgłośić to !!! .Przecież
> piramidy finansowe są zakazane :) .Ale niech pierwsze
> odpowiedzą sobie na pytanie co to jest piramida
> finansowa... Tutaj jak chcesz to się rejestrujesz za darmo
> tak jak wielu na NK i Facebook ! nic nie musisz wpłacać !!!
> masz produkty w sklepie internetowym
> http://sitetalkmall.com Unaico i Sitetalk to połączenie
> PORTALU SPOŁECZNOŚCIOWEGO ,MLM i GALERII HANDLOWEJ .A ci
> którzy pisza takie brednie o piramidzie to podejrzewam że
> są to ludzie którzy obawiają się że potracą ludzi w swoich
> sieciach ha ha ha ha i nie maja nawet czelności podpisać
> się imieniem i nazwiskiem .
chcesz to pisz :
> frogbull7@gmail.com
Zgadzam się z Tobą w 100%, zapraszam Cię do mojego tematu poświęconego problemowi z takimi ludźmi, bo mnie do słownie krew zalewa. http://facebookvssitetalk.skroc.pl
Najwięcej bredni jest napisane, w uwadze na Network Magazine - tylko zerknijcie kto jest Redaktorem Naczelnym tego czasopisma, a następnie poszukajcie informacji na ten temat w internecie. Podpowiem. Jest przyjacielem Pana Trawińskiego.
A to jest właściciel jednego z gigantów działających w MLM którym struktury lecą na łeb i szyję w dół. Powstają nowe firmy przykładowo Aroma Group www.rajperfum.eu oferująca wejście już za 20 zł (i nikt na was nie zarabia), kolejną firmą Unaico połączone z SiteTalk - rejestracja za darmo a już mamy możliwość zarabiania pieniędzy.
A teraz pytanie czy groupon.pl czy grupon.pl to też piramida finansowa? Skoro za polecenie użytkownikom jakiegoś pakietu ze zniżką otrzymujemy 10 zł? Myślcie, bo jak na razie grzeszycie jedynie swoją inteligencją, co po niektórzy.
Panowie i Panie prawda jest taka,ze buduje sie gigant ! ktorego obawiaja sie inne firmy.
Portal sitetalk ma juz prawie 4 000 000 mln urzytkownikow ,przyrost jest tak ogromny,ze trudno to ogarnac ,w 1 miesiac dochodzi 1mln nowych urzytkownikow.
Ranking popularnosci globalnej portalu sitetalk.com to 3'888 , a unaico.com to 3'434 i praktycznie kazdego dnia idzie do przodu ,inne firmy moga pomarzyc o takiej pozycji ,dla zainteresowanych proponuje wpisac na alexa.com dowolna domene i sprawdzic jaka ma pozycje, dla porownania google ma nr. 1 .
Osoby ktore pisza brednie nie zatrzymaja rozwoju tej firmy ,szkoda czasu na ich edukacje !
Dla ludzi "expertow" mowiacych o piramidzie mala rada, zarejestrujcie sie za darmo i w biurze unaico poczytajcie opinie prawne z 16 krajow , proponuje rowniez poczytac na wikipedia na temat definicji piramidy finansowej.
Aaaa, bylbym zapomnial ,czyzby np. firma Apple reklamujac sie w portalu Sitetalk oraz udostepniajaca aplikacje sitetalkme w swoim sklepie AppStore zapomniala sprawdzic wiarygodnosc partnera ? :)
W ramach edukacji :
Czlonkostwo w portalu SiteTalk jest w 100% darmowe
co prawda wydaje mi sie, ze policja nic nie jest w stanie zrobic bo jest to firma zarejestrowana poza polska, wiec w takim wypadku nic z tego nie bedzie ale mysle ze powinnismy to sprawdzic i wybrac sie na policje. a te ich dokumenty stwierdzajace niby to legalnosc to sobie poczytalem i sa one g**** warte
wszedłem na stronę sitetalk i czytam regulamin i tam jest m.in
"Poprzez korzystanie z Serwisu oraz bycie Uczestnikiem przyjmujesz do wiadomości, że Sitetalk zastrzega sobie prawo do pobierania opłat za Serwis oraz ma prawo do zakończenia Uczestnictwa Uczestnika, jeśli Uczestnik narusza Umowę poprzez niewnoszenie opłat za Serwis, które wymagane są zgodnie z niniejszą Umową".
nigdzie wyżej czy niżej w regulaminie nie jest napisane ile ta opłata wynosi, równie dobrze może to być 1zł jak i 1000zł. jak dla mnie to kombinatorstwo i działalność przestępcza.
No i wielcy reklamodawcy w/w firmy ucichli ?
Ciekawe czym teraz będą zachwalać.
Legalność firmy to tylko potwierdzenie jednej warszawskiej kancelarii adwokackiej.
To jest tyle warte co już ktoś napisał.
Ciekaw czy firma ma po za tym świstkiem coś więcej o legalności.
Drogi Krzysiu i Gucio jak szukacie afery to nie w firmie unaico !!!!
Przytaczacie stare informacje z /2010/02/03 ,ktore sa juz DAWNO nie aktualne !!!!!!!!!!!
Tak sie sklada ze rzad Sloveni cofnal ostrzezenie wraz z przeprosinami !!!!!!!!!!!
Po co piszecie takie brednie ??????????
Tracicie struktury w konkurencyjnych Mlm-ach ???????
ZDRADZE WAM SEKRET FIRMA UNAICO LADA MOMENT WCHODZI NA RYNEK UKRAINY, A UZYSKAC ZGODE I POZWOLENIA w TYM PANSTWIE GRANICZY Z CUDEM , JUZ KILKA FIRM SIE O TYM PRZEKONALO.
A FIRMA UNAICO PO TOTALNYM PRZESWIETLENIU,KTORE TRWALO DLUGO CZASU ZA OK 1-2 tyg. ODBIERA POZWOLENIA !!!
MOZE TERAZ PO TYM INFO ZMIENICIE FORUM I ZAJMIECIE SIE CZYMS POZYTECZNYM BO MOZECIE TEJ FIRMIE NAGWIZDAC .
pS.Wydaje mi sie ze te bzdury wypisuje tutaj 1 i ta sama osoba pod roznymi nikami
W piśmie o legalności firmy w Polsce jest brak ustosunkowania prawnego co do podatków.
Dostaniesz co tydzień po 100 euro kręta drogą na swoje konto i co dalej ?
Pit 11 bocian przyniesie.
Dnia 2011-05-15 o godz. 15:26 ~GUCIO napisał(a):
> W piśmie o legalności firmy w Polsce jest brak
> ustosunkowania prawnego co do podatków.
Dostaniesz co
> tydzień po 100 euro kręta drogą na swoje konto i co dalej ?
> Pit 11 bocian przyniesie.
GUCIO - Podatki trzeba placic, co do pitu to nie pit 11 tylko roczne zeznanie 38 - wtedy jak przelejesz na Polskie konto lub zrobisz platnosc karta Towah master card.
Każdy z Unaico tylko mówi o inwestycji w pakiety.No coż jeśli z nich ma 10% to wpycha.
Ja polecam tworzenie swojej społecznosci na Sitetalk.
Wyliczyłem że możliwość zarobinia 10 euro to musisz mieć wszystkich zaproszonych w swojej strukturze osób od 13 lat minimum 600 szt.
Firma buduje zespół binarny struktury czyli 2x2.A więc jest grupa A i grupa B, czyli pod sobą dodajesz 2 osoby i td inni dodają.Tak tworzy sie społeczność ;)
Firma płaci osobie która darmo się rejestruje 5% ale ze słabszej jednej z grup pod Tobą.
Czyli masz grupę A i B, wszystkich osób masz 600, w grupe A masz 260 ludzi a w grupie B masz 340.Razem wychodzi 600 osób w społeczności SiteTalk.
Jak widzisz grupa A jest słabsza i za tą grupę dostajesz tylko te 5% jako darmowy uczestnik.
Załóżmy że w tej grupie A która wynosi 260 osób jest aktywnych tylko 200.Aktywny oznacza że w ciągu tygodnia przebywał powyżej jednej godziny zegarowej.Za tą osobę dostajesz 1 PKT czyli przelicznik 1 euro.Tak więc masz 200 osób aktywnych inaczej pisząc 200 euro z czego dostaniesz 5%.200 euro x 5% = 10 euro na twoim koncie.Te pieniądze jako darmowy uczestnik Sitetalk ponoć można tylko wydać na zakup produktów w Unaico.Jak się chce wybrać pieniądze to trzeba mieć 18 lat i pakiet wykupiony za 149 euro.
Wygląda na to że przy 1000 -cu społeczności wykupisz pierwszy pakiet za 149 euro,a później za 500 euro jak twój dochód przekroczy 500 euro tygodniowo itd.
Dziś pakiety promocyjne są po to by wpłacać kase z której firma sie utrzymuje zachęcając akcjami.Jak zarobisz w społeczności to wpłać na te akcje a tak nie !!! i trzymaj sie za kieszeń - ;)
Jestem Ciekaw co sie stanie jak wszyscy będą tak robić jak ja pisze.
Pewnie firma pójdzie z torbami albo wprowadzi płatne nasze konta na Sitetalk.
O rety ! Jak człowiek to czyta to ręce opadają..... Widac jak ludzie mało rozumieją nawet jak w tym są! te darmowe wyliczenia to prawie dobre ! jeśli ktoś ma czas na zabawe! i chce zarobić dopiero za powiedzmy rok lub dwa pierwsze pieniądze..Parę osób próbowało cokolwiek wyjasniać ,ąle po co i komu? przecież to nie są osoby które wiedza o czym mówią !Po co sie angazować w wyjaśnianie, jak to i tak nie będzie zrozumiałe. Ktoś kto nie zna Mlmu i mówi,że firmy marketingowe zastanawiają sie,czy unaico wpisać na czarną listę(jakby to od nich zależało), albo,ze to piramida a nie zgłasza! powinni go wsadzić, ze niezgłósił o przestępstwie o ktorym sie dowiedział!!! Matko co za ignorancja,! Gdy jakiś członek czy nawet udziałowiec jest ze swoja prywatną firma na czarnej liście, to znaczy ,ze firma nieuczciwa...? to wystarczy zapytac tych osób czy oni nie są czasem na liście dłużników też?,albo czy firmy w któych pracują też zamknieto bo pracownicy mają długi! , Teraz bardzo łatwo sie tam znależć. wystarczy,że jakaś firma np energetyka lub zus wystawi ci rachunek,ktorego Ty faktycznie nie miałeś powodu płacić, a sąd po wystawieniu faktury,szbko cie zasądzi jako dłużnika i dopiszę na liste! cHyba ,że masz pieniądze i cierpliwość i chcesz sie sądzić z zusem lub energetyką! A i tak przegrasz BO oni mają wiecej! i własnych prawników i własnych adwokatów ktorzy ich złodziejskiej procedury pilnują! w każdej firmie są ludzie i są jedni bardziej uczciwi inni mniej ale nie ma to nic wspólnego przecież z załozycielami Unaico i ich ideą.. najpierw trzeba by poznać co to jest mlm i co to jest piramida i dowiedzieć sie czym sie róznią i zrozumiec sens skąd tu sie biorą pieniadze?! A skad facebook nabrał wartości z 1000 Dolarow do 50 miliardow dolaroww ciagu 7 lat mimo,ze to tylko sam portal? Z ludzi! To przeciez Ci darmowi użytkownicy nadaja wartość portalom. wiec czemu mialby spaljitować ,jesli ludzi jest coraz wiecej juz prawie 6mln ? kiedyś przegoni facebooka! oczywiscie głos tu zajmuja na nie osoby ktore nie maja zielonego pojecia o takiej pracy . A inwestycja jest trzeba przyznac wyjątkowa prawda?? to pytanie do tych co mają pakiety oczywiscie niektorzy nawet parę! no i swietna możliwość wypłat w banku Towah na całym Swiecie. pomysł rewelacyjnyyyyyyyy super! Mieli chłopaki głowę!!!! no no,nie moge wyjść z podziwu jak to wymyślili, tylko teraz ogarnąć to światowo przy taki m wzrośćie? To idea podobna do Oriflame,no i ze Szwecji sie też wywodzi,, czyli 100% pewnosć, no to sobie popisałam z nudów! do tego ta nowa telefonia komórkowa bez romingu za 8 gr za granicę,, i wczasy w ciepłych krajach za grosze w nowych pakietach.> super własnie szukam gdzie sie wybrac? do Meksyku? czy do Australi?hmmmm
System rzekomych prowizji jest tak pogmatwany w tych portalach, że np. pytania o rozliczenie podatków pozostaną jak zwykle bez precyzyjnej odpowiedzi.Jak fiskus dobierze się do tych ludków może być zabawnie.Poza tym ciekawe jak tacy portalowi ludkowie sprawdzą wiarygodność panów ze szczytów tej piramidy ?? Ci panowie na pewno są tak uczciwi, że każdy nie % a nawet ‰ przekażą z miłą chęcią swoim owieczkom i to bezzwłocznie.Czas pokaże.