• polna bedzie strajk Autor: ~max [83.26.149.*]
    ludzie nie beda robic za najnizsza krajowa jak do 15 stycznia nie dostana podwyszki bedzie strajk Sprzedalem swoje jeszcze po dobrej cenie.
  • Re: polna bedzie strajk Autor: ~roberto [89.73.255.*]
    Ludzie rzucą się do pracy bo w styczniu będzie porządna podwyżka. Wydajność wzrośnie, a akcje poszybują na 25 lub więcej. Kupiłem więc trochę po dobrej cenie.
  • Nie jest tak źle, są jeszcze zięciowie:) Autor: ~winnetou [94.78.184.*]
    Dzisiejszy Pudelek Biznesu pisze: "— Obie moje córki są artystkami: jedna aktorką, druga skończyła studia śpiewu operowego. Chcą realizować swoje marzenia. Prędzej zięciowie byliby w stanie prowadzić biznes, ale jest za wcześnie, żeby to rozstrzygać — mówi Zbigniew Jakubas, znany inwestor, m.in. właściciel grupy Multico."
  • max.. lepiej kopnij sie w gowke Autor: ~none [193.238.200.*]
    sa ludzie by zniechcic do Polnej by ja kupij za pare groszy mniej ale tylko czuby uwieza w takie slowa {spadnie bo bedzie costam} wiec lepiej radze sie nie odzywac radze obserwowac Polna bo wystartuje a kiedy to niespodzianka :)
  • Re: max.. lepiej kopnij sie w gowke Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    przy b. wysokim bezrobociu w Przemyslu to ludzie pracuja bardzo wydajnie nawet przy najnizszych stawkach, i na kazdo miejsce znajda kilku nowych, jest w czym wybierac :)
  • Re: polna bedzie strajk Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    a ja czekałem na tego typu posty, im więcej ich takich, tym większy prognostyk jakiegoś odbicia :)
    nawiązując do informacji winnetou - czyżbyśmy mieli się niedługo dowiedzieć, że Polna od Nowego Roku zmieni nazwę na: Polnywood ? -:)
  • Jako że pracuję w "branży" to Wam coś opowiem. Autor: pijok [83.22.245.*]
    Córka Zbigniewa ma talent po ojcu i jest artystką , to fakt . Nie jest jednak zwykłą utalentowaną aktorką lecz za jej wenę tatuś płaci i to sporo . Film "Randka w ciemno " byłby może i sukcesem kinowym lecz ingerencja znawcy kinematografii Zbigniewa J. oraz udział jego szalenie atrakcyjnej Córuni odniósł sukces podobny do naszych tutaj inwestycji .
  • Re: polna bedzie strajk Autor: pijok [83.22.245.*]
    No to mnie puścili z torboma...
  • Re: polna bedzie strajk Autor: ~I tak trzymać [83.27.50.*]
    Może i są ludzie którzy będą pracować za 800 ale nie z takim doświadczeniem jak obecna doświadczona ekipa! Nie dziwie że ludzie chcą strajkować bo ile można pracować za 1000 gdzie wszystko drożeje!!! Dziwie się że do tej pory jeszcze ktoś tam chce pracować! Ciekaw jestem czy Zarząd też tyle zarabia??
  • Zarząd ? Zarobi ? Autor: pijok [83.27.134.*]
    Zarząd w kryzysie nie zarabia , oni tylko biorą wynagrodzenie .
  • Re: polna bedzie strajk Autor: ~kaenef [94.78.185.*]
    Uważaj mistrzu bo jak cię namierzą, to będzie niewesoło.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją. Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
  • Re: polna bedzie strajk Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    nie denerwuj się, bo nie warto - widzisz przecież, że nikt sobie do serca tu nie bierze tego typu postów - żadnej lawiny nie wywołało :)
    a marazm jak był, tak jest, bida z nyndzą, jak długo ta spółka może chodzić jeszcze poniżej wartości księgowej, to ja nie wiem; natomiast wirus jakubalozy nieudacznistej ma ten plus w całym swoim minusie, że nie pozwala wprawdzie zbytnio spółce urosnąć, ale też nie prowokuje jakichś głębokich spadków, tylko takie pi...enie kotka każdego dnia na kursie, nudy jak franca :)
  • Strajku nie bedzie Autor: pijok [79.191.84.*]
    Polna teraz będzie produkować filmy . Główny inwestor a zarazem reżyser ma zamiar tam nakręcić dramat brazylijski pod tytułem "Nieudacznica Isaura" , gdzie w roli tytułowej wystąpi znana tu i tam artystka .
    Gdyby ta informacja zmieniła kurs Polnej , to już w sobotę mogę oddać się w ręce KNFu.
  • Re: Strajku nie bedzie Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    Przy posiadanej liczbie akcji Zbigi ma pełną kontrolę na spółkę, a na tym etapie należy wykluczyć celowe trzymanie kursu za mordę, bo przez tak długi czas to by zebrali tyle, ile chcieli z całego ff. Tak więc brak możliwości wzrostu ceny akcji - chociaż takie deklaracje składał tym razem sam zainteresowany - tłumaczyć można właśnie jedynie niedacznictwem, nieudolnością, niemocą, albo po prostu pechem. Nie wiem, czy ten ostatni aspekt nie ma dosyć sporego wpływu na całokształt ostatnich poczyniań mistrza. Być może najlepszym posunięciem będzie rzeczywiście rozwijanie w Polnej, zamiast sprzedaży jej produktów, po prostu produkcji filmowej. Dosyć dużą popularnością powinny cieszyć się filmy związane z bezpośrednimi przeżyciami zawodowymi naszego guru: "Zero-Nie-Wiem zgłoś się!"; "SuperPechMan", "Na gorsze i na złe", "N jak nieudolność", "Siedmiu partaczy", "Pechowa dwunastka".
  • Re: Strajku nie bedzie Autor: ~xawery [85.222.86.*]
    "Zbigi ma pełną kontrolę na spółkę, a na tym etapie należy wykluczyć celowe trzymanie kursu za mordę, bo przez tak długi czas to by zebrali tyle, ile chcieli z całego ff."

No ja nie mogę, wpadłem do starych znajomych i co widzę!!?? Po półtora roku głoszenia teorii o manipulacjach, słupach, wysłannikach Zbysia na forum, grożenia KNF, więzieniem i tylko bolec wie czy więcej taka błyskotliwa myśl. Stało się- bolo wie, że kurs Polnej nie jest manipulowany, a sama spółka to śmieć, przynajmniej giełdowy. Czyli to co każdy normalny człowiek wiedział od ponad roku. Bolcu, ale miej chociaż odwagę przeprosić za swoje oszołomstwo skoro już się przyznałeś do błędu.
    Bacha, o czym Ty tu w ogóle piszesz, dobrze wiesz, że swego czasu kurs był manipulowany jak cholera, a o czymś takim pisałem nie przez półtora roku, tylko nie piszę od półtora roku - zauważasz różnicę? bo niby po co miałby teraz coś majstrować przy kursie - może Ty mi to wytłumaczysz? pacanku, nie twierdzę też, że Polna to śmieć, tylko że nieudacznik nie potrafi, albo ma takiego pecha, jak to on, żeby cena akcji nie odzwierciedlała nie najgorszej sytuacji w spółce - zauważasz to?
    ale żeś się wyrwał, jak zwykle, jak szczurek z norki, tylko bystrość umysłu, co najwyżej, jak glisty
  • Re: Strajku nie bedzie Autor: ~xawery [85.222.86.*]
    Oj bolcu, gdzie Ty masz rozum? Czyli jak? Kiedy wyniki spółki były fatalne, a giełda dołowała to kurs był manipulowany i dlatego nie rosło, przecież inwestorzy aż rwali się do zakupów, tak :))? Teraz gdy mamy kolejne rekordy hossy a wyniki spółeczki się poprawiły to nie ma manipulacji, a nie rośnie, bo się inwestorzy pogniewali na spółkę? Doprawdy Twoja błyskotliwość poraża. Oczywiście fatalne zarządzanie spółką jest jednym z powodów niskiej wyceny, do tego dochodzi brak perspektyw rozwoju (spółka zdecydowanie nie jest spółka wzrostową, więc jeśli już wzrośnie to nieznacznie i pod koniec hossy), kiepska polityka informacyjna, Zbysio, nieumiejętność jakiejkolwiek akwizycji, zmarnowanie kasy akcjonariuszy na opcjach, niemodna branża itd. Ot i cała tajemnica i rozwiązanie zagadki dlaczego przegapiłeś najlepsze okazje inwestycyjne od lat, kisząc się na śmieciuchu i obrażając wszystkich którzy jak się okazało mieli rację, do czego nie umiesz się przyznać.
    dobra, wykazałem Ci, że Twój post to był stek bzdur, bo ani przez półtora roku nie pisałem o konsekwencjach KNF dla Jakubasa, ani nie piszę też, że Polna to śmieć; nie poddajesz się i dalej się pogrążasz, a więc następna Twoja tezy: człowieku, kurs trzymany był za przysłowiową mordę, odbywały się na nim różne manipulacje przede wszystkim (to było bardzo widoczne) w OKRESIE OKOŁOWEZWANIOWYM, kiedy to nasz sruru inwestycyjny chciał wdrożyć w życie swój jedyny patent na pomnażanie aktywów, czyli skupowanie papiera po bardzo mocno zaniżonej cenie, z wykorzystaniem swojej pozycji finanasowej oraz formalnej. A działo się to wszystko na wiosnę zeszłego roku, gdzie pragnę Cię douczyć - rodziła się ładna hossa, finalnie poodjeżdżały prawdziwe śmieciuchy, bankruty, a nie Polna, z bardzo zdrowymi fundamentami, nie najgorszymi wynikami na ten czas. Wystarczyło to, żeby zagasić rodzącą się hossę na Polnej, a która przy tej płynności i ff mogłaby poszybować do góry, jak jej koleżanki. A teraz - teraz to po pierwsze, rekordy hossy to są może na WIG-20, ale nie na WIG-80, do którego bliżej jest Polnej, choć to i tak niezupełnie, bo podejrzewam, że spółki poza tymi WIG-ami jeszcze gorzej się zachowują, nie mając takiej darmowej promocji, jaką jest wystpepowanie w tych indeksach. Po drugie, drobni inwestorzy są zniechęcni do Jakubasa, jego poczynań, opinię na rynku ma już mocno nadszarpniętą i uwierz mi, znajdę wielu, którzy powiedzą Ci - każda spółka, byle nie jakubasowa... A ci, co są już w jakiejś jego spółce, to są, jeśli wytrzymują. A jeśli wytrzymują rok, dwa, trzy, to wytrzymają do końca. To jednak nie wystarczy, żeby rosły ceny akcji, to daje tylko mały potencjał do spadków. To brocha Jakubasa, żeby zaczęły należycie drożej jego aktywa w Polnej - tylko, że łatwo się zaniża nieuczciwe kurs, dużo trudniej sprawić, żeby należycie rósł, żeby przyciągnąć świeży kapitał... On tego nie potrafi, albo ma pecha - wybierz swoją ulubioną opcję i zniknij, najlepiej na zawsze
  • Xawery Autor: ~pijok [83.22.138.*]
    Bądź grzeczna , bo od Mikołaja nic nie dostałaś to może aniołek nie zapomni o Tobie .
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.