tak akcjonariat polnej w ciagu tych kilku nieciekawych dni zachowuje sie b.ladnie.na razie nie ma panikarzy-bo spolka z fundamentami rzeczywiscie lezy na fundamentach.ja dla odmiany zaczynam skubac druga spolke zbyszka-energopol-bo chlebodawca ja lepiej postrzega/pozdro
na pewno nie mój chlebodawca, jeśli już, gwoli ścisłości, to zabiera mi ten potencjalny chleb (w formie zarobku na Polnej), a na swój muszę ciężko pracować ;)
nudy na kursie jak zwykle, szykuję się powoli do snu zimowego :)
minimalny wymiar "kary" to wejście wreszcie w to c/wk 1,2 - 1,5, na początek; choć skoro już taki Energopol, nawiązując do postu krisa b, może chodzić po c/wk 1,73 (dla Polnej oznaczałoby to 27 zł za akcje), to uważam, że nie mam wygórowanych żądań, zakładając wyjście z dołka i potwierdzone przez władze firmy zwiększanie popytu na produkty polanki przy utrzymaniu niezłej, bardzo zdrowej sytuacji finansowej w spółce; o planowanej akwizycji nawet nie wspominam, zostawić to trzeba raczej na IQ 2011 najwcześniej, też się przyda
intuicja mnie nie zawiodła, Polna została szerzej zauważona; a z takimi informacjami to wszystko zależy od kontekstu; jak np. przestało mi się coś podobać w Reinholdzie swego czasu i nagle, znalazł się w RDO, odebrałem to jednoznacznie jako upychanie na górce; tu, gdy w Polnej sprawa jest czysta jak łza z sytuacją finansową i sprzedażową, a brakuje tylko powiadomienia szerzej publiki, że istnieje taka zapomniana spółeczka, to takie zagrywki mogą rozpocząć trwalsze umacnianie się kursu; być może główny sterownik tego biznesu uznał, że i on i wszyscy mają w workach tyle, co potrzeba, a więc nadszedł czas na sukcesywne wypychanie kursu na "2" z przodu (mam nadzieję zobaczyć dwójkę jeszcze przed Świętami Bożego Narodzenia), żeby w finale, podejrzewam, że gdzieś właśnie w I Q 2011, wypuścić info i o tym, że Polna jednak przejmuje Chemar, po to, żeby kto potrzeba, upłynnił sporo papiera na jeszcze duuużo wyższych poziomach;
osobiście wolałbym teraz bez dwucyfrowych wzrostów, do Świąt jest prawie miesiąc, niech przekroczenie 20 zł rozłoży się w czasie, a dziś będę zadowolony z +4-7% na zamknięcie :)
tak jak widziałeś na koniec ubrali -tak samo z tymi pracownikami,jedno cygaństwo nic więcej,myslałem ,ze jakubas jest powazniejszy a dzisiaj na fixe pokazał o co mu chodzi jak wywalili.
nieco nie zrozumiałem Twojego toku rozumowania :)
takie zaniżające zagrywki na kursie mają na celu zniechęcenie i robi je ktoś po to, żeby raczej sam jeszcze nakupić akcji; to nie musi być nikt od Jakubasa wcale...
To w takim razie mi wytłumacz -dlaczego zrobili podbitke w ciagu dnia i powciagali aby na kupno sie poustawiać , a na koniec widziałeś jak puścili tasiemkę zamykając na wsparcju,dla mnie to wygląda jak by ktoś wyrzucał
dzięki Hektor :)
bbb, Ty widziałeś jak się robi podbitkę? jak tu ktoś będzie chciał wywalić poważniejsze pakiety to względnie nie dużą kwotą może tak rozbujać tą spółeczkę, że Ci oczy z orbit powychodzą, wówczas będziesz krzyczał, że zaczyna się jazda, a wtedy to właśnie zacznie się już dystrybucja; dla mnie to jest ewidentne zagaszanie kursu, zebrane trochę i z powrotem, na niewygrówany ani w calu kurs; według mnie to już nie musi być nikt z ekipy słupów Jakubasa (oni są już według mnie wystarczająco napakowani po takim czasie), tylko zwykły graczyk dojrzał szansę, może jest jakoś powiązany z insajderką i wie więcej;
A to tylko pokazuje że po nocy nadchodzi dzień ...
3 lata pakowałem wory od 80 pierwsze przez ~ 6 zł pp jeszcze ostatnio dobierałem i nawet po 30 nie oddam to sobie na emeryture zostawiam a licze ze to bedzie emerytura w modelu Niemieckim a nie Rosyjskim
Sytuacja na rynku i polnej tylko utwierdza mnie w przekonaniu że wybrałem wlasciwą społkę
pzdr.
co nie zmienia faktu, że jest to spółka wnerwiająca, jak nie kisi, to wzrosty ma rachityczne... myślę, że nie będzie to spółka dla emerytów (jednego już mamy), lecz dla rencistów (również jednego już mamy) - renta będzie przysługiwała drobnym posiadaczom akcji Polnej za uczestniczenie w rynku kapitałowym w wyjątkowo niesprzyjajacych warunkach ;/
nawiązując do tytułu - tak, Polna to jest spółka na kryzys: miałem rano dobry humor, a po zakończeniu sesji znów mam "kryzys", faktycznie, niezła ta Polna -:)
jak się przez najbliższe dni nie wyrwie ponad 15 zł, to zacznę poważnie układać się do snu zimowego, już rozpocząłem zresztą pierwsze przygotowania, przerwane na chwilę :)
dokladnie, jak to jest wyjebywanie to mi kaktus urosnie
chamska zagrywka na koniec zeby nam papier obrzydzic i tyle w temacie
jednak trzeba wory nadstawiac i nie dac satysfakcji
Ubieraniem bym tego nie nazwał (chyba że bardzo nieudolnym ) zobaczcie jakim wolumenem wjechano na górę a jakim zjechano .
Ponadto od ok 2 mcy widać że ktoś trochę skupuje ale widać czasu ma dużo ........, jak tylko ma w danym dniu trochę przepłacić to odpuszcza na dzień dwa i czeka aż się trochę rozczarowanych nazbiera .
technikiem nie jestem i tu mam pytanie do kolegów jak to widzicie ?
Ja widzę linię na dołkach z 20,07 . 15,09 .04,11 i jeżeli to coś w ogóle znaczy, to dzisiejszy za duży wzrost byłby nie na rękę .
Chyba że przebiję tą linie w dół i cała ta moja teoria o du,,,ę rozbił :)
no nie, nie taka umowa była :) pijoku, przy takich słomianych wzrostach trzeba mieć refleks - mogłeś pić dzisiaj od godz. 10:19 do 16:07, tu jeszcze był cień nadziei, że zakończy jednak powyżej 14 zł i miałbyś już dzisiejszy wieczór wesoły, jednakże jakiś burak dosyć brutalnie ściągnął kurs poniżej Twojej "bramki do picia" :)))
raf-24, tu wszystko jest możliwe... mam cichą nadzieję, że w przyszłym tygodniu chociaż pijok będzie mógł pójść w długą - moja bramka jest ustawiona wyżej ;)
Zadałem bezpośrednio (naźwiskiem) pytanie New President' owi (lubiom takie pierdoły),
cyt :... Czy jako akcjonariusz mogę się spodziewać informacji o planach firmy dysponującej finansami na przejęcie innego podmiotu gospodarczego zbliżonego do profilu działalności spółki Polna SA , co odbiło by się w pozytywnym obrazie możliwości zaistnienia wspomnianego podmiotu w świecie firm na tym samym poziomie zaawansowania technicznego jak i perspektyw co do możliwości zwiększenia zaangażowania w rozwój automatyki hydraulicznej w ogólnoświatowym trendzie sterowania maszyn i urządzeń służących uproszczeniu procesu technologicznemu produkcji tak przemysłowej jak i drobno wytwórczej a także jednostkowej z uwzględnieniem wyrobów prototypowych ze szczególnym naciskiem na produkcję w realiach współczesności z uwzględnieniem technologi przyszłości i cybernetyki ??? Oczymałem odpowiedź , cyt.: Co ?
uważam, że konstrukcja Twojego pytania jest zbyt prosta, powinieneś to jakoś sensownie rozwinąć, bo nowy prezio nie będzie schylał się nad jakimiś banałami... a na pewno już w tym zdaniu nie powinieneś pominąć pytania o aspekt psycho-społeczny dłogoterminowych działań polegających na nieudolności mających lub niemających wpływ na kwestie finansowe orz pozafinanoswe podmiotu gospodarczego POLNAS ZAWORAS S.A. w organizmie państwa polskiego, na problematykę postrzegania świata wszystkimi zmysłami, rynku finansów przez pojedyczncyh inwestorów, zważszywszy na ogólnoświatowe tendencje anarchistyczne mające na celu destabilizację systemów gospodarczych i politycznych, a także kulturalnych i obyczajowych... i dodaj jeszcze coś od siebie, może wtedy odpowie :)