intuicja mnie nie zawiodła, Polna została szerzej zauważona; a z takimi informacjami to wszystko zależy od kontekstu; jak np. przestało mi się coś podobać w Reinholdzie swego czasu i nagle, znalazł się w RDO, odebrałem to jednoznacznie jako upychanie na górce; tu, gdy w Polnej sprawa jest czysta jak łza z sytuacją finansową i sprzedażową, a brakuje tylko powiadomienia szerzej publiki, że istnieje taka zapomniana spółeczka, to takie zagrywki mogą rozpocząć trwalsze umacnianie się kursu; być może główny sterownik tego biznesu uznał, że i on i wszyscy mają w workach tyle, co potrzeba, a więc nadszedł czas na sukcesywne wypychanie kursu na "2" z przodu (mam nadzieję zobaczyć dwójkę jeszcze przed Świętami Bożego Narodzenia), żeby w finale, podejrzewam, że gdzieś właśnie w I Q 2011, wypuścić info i o tym, że Polna jednak przejmuje Chemar, po to, żeby kto potrzeba, upłynnił sporo papiera na jeszcze duuużo wyższych poziomach;
osobiście wolałbym teraz bez dwucyfrowych wzrostów, do Świąt jest prawie miesiąc, niech przekroczenie 20 zł rozłoży się w czasie, a dziś będę zadowolony z +4-7% na zamknięcie :)