• Ktoś ciśnie w dół. Autor: ~Flacha [195.20.110.*]
    Sprzedaż:
    3,55 2 500
    3,61 2 100
    ...
    Cały czas ładują cenę w dół :-(.
    Normalnie tak raczej by nikt nie sprzedawał. (6 groszy ucięte !)
  • Re: Ktoś ciśnie w dół. Autor: ~Flacha [195.20.110.*]
    Codziennie rano na dzień dobry pakiecik 2500 szt. po 3.55.
    Ciężko tutaj nie tracić nerwów.

Człowiek czuje się jak leming podążający ku przepaści :/.
  • Re: Ktoś ciśnie w dół. Autor: ~kkk [87.99.113.*]
    a ktoś skupuje przy okazji 50k poszło o 15:30
  • Re: Ktoś ciśnie w dół. Autor: ~copoile [81.219.112.*]
    przy 71 milionach naprodukowanych akcji 50k to tylko kropla w morzu. Żeby coś się tutaj zaczęło dziać potrzeba Mega obrotów!
  • Re: Ktoś ciśnie w dół. Autor: ~kkk [87.99.113.*]
    ale 180 000 PLN musiał wydać
    uważam że skoro pieniądze z emisji, które miały być przeznaczone na przejęcia firm z branży powinny być przeznaczone na skup akcji. W inny sposób raczej nie wyjdziemy z tego grajdołu bo akcji jest za dużo.
  • Re: Ktoś ciśnie w dół. Autor: ~edek [79.185.183.*]
    a bedzie akcji jeszcze wiecej
    ...w takim razie niech się nimi zapcha PBG bo tylko przez nich wyniknęła ta cała sytuacja. Kolejnych emisji sobie nie wyobrażam.
  • Re: Ktoś ciśnie w dół. Autor: ~ULKA [79.162.51.*]
    Nie wiem co jest grane, jakaś prywata na spółce ??
    ENERGOPLD.....
    Mam w oczach łzy. Moje oszczędności przepadły.
    Czuję się ograbiona, oszukana, bezradna.
    I kto powiedział, że trzymanie akcji długoterminowo
    daje profity.
    Kupując ok. 7 zł dziś mam 3.59 zł za akcję. Tyle lat
    i wciąż coraz niżej. Co to jest ?
    Obserwując różne akcje na giełdzie i kupując teoretycznie
    są wzrosty, spadki ponownie wzrosty... coś się dzieje.
    A ENERGOPLD wciąż dołuje a ostatnio to nawet
    już nie jest to zrozumiałe dlaczego tak się dzieje, przecież
    nie ma zagrożenia upadłości spółki a może się mylę ?
    Może to właśnie celowe niszczenie spółki ?
    Nigdy więcej tej spółki .... Nerwy mi puszczają, cierpliwość
    się kończy po wielu latach oczekiwań stratę zaliczę, ale już
    na giełdę nie spojrzę więcej. Moi znajomi widząc moje
    perypetie twierdzą, że z obserwacji giełdy są tylko straty,
    więc lepiej nie tracić i nie zarabiać i mieć tyle ile się ma
    nikt nie dołoży i nie zabierze. Wolą trzymać swoje
    oszczędności wszędzie ale nie na giełdzie gdzie regularnie
    traci się. Tylko nieliczni zarabiają i to tylko Ci z dużym
    portfelem lub pracownicy spółki lub ci co mają wcześniej
    dostęp do wiadomości spółek.
    Właściciel spółki ENERGOPLD z pewnością wie co się
    dzieje i co robi ale dla mnie przychodzą na myśl coraz
    gorsze myśli skoro brak jest jakichkolwiek wieści z spółki.
  • Re: Ktoś ciśnie w dół. Autor: ~copoile [62.148.66.*]
    Od wiosny brak nowych kontraktów, więc nawet nie ma pod co rosnąć. Na domiar złego okazuje się że wykonanie zadaszenia na PGE Arena od którego zależały wyniki 3Q zostały wykonane, ale niestety z zerową rentownością (w tej sprawie trwają renegocjacje umów po wyrzuceniu niesolidnych podwykonawców). O ile zakończą się powodzeniem to i tak kasa będzie uwzględniona w wynikach 4Q10 - a więc dopiero na wiosnę. Przyszłoroczny portfel zapełniony tylko w połowie, więc może w końcu zaczną sie pojawiać nowe umowy.
    Biorąc pod uwagę wszystkie ujemne czynniki PBG jest w bardzo korzystnej sytuacji i kurs jest bardzo łatwo dołowany pod wejście powyżej 50% w atrakcyjnej cenie. Jedyna rada to zacisnąć zęby i uśrednić cenę swojego pakietu, albo wywalić i zapomnieć.
  • Re: Ktoś ciśnie w dół. Autor: ~eva [87.99.113.*]
    Niestety nie ty jedn+a, która zaufała perspektywom spółki i która "straciła" swoje pieniądze. Nic nie powiem o Wiśniewskim, bo jak parę lat temu inwestowałam w EPD to on nie miał Energomontażu w notesie. Gość zauważył łatwy kąsek i realizuje sprytny plan niczym w Hydrobudowie. I idzie po trupach. Ale wszystkiemu winna jest trójca H & G x 2. Pierwszy jako kierujący spółką, duet GG za akceptowanie tego do czego doszło (emisja dla H. i PBG). I właśnie ten UKŁAD spowodował to, że trójca ma akcjonariuszy głęboko gdzieś. Tych, którzy zainwestowali parę tysiecy złotych czy kilkadziesiąt. Tych, którzy stracili parę tysiecy czy kilkadziesiąt. Historia ich rozliczy. Już teraz wpisz "Hołda" w google to się naczytasz opini z bankiera czy parkietu. Jeśli tak dalej pójdzie to nazwisko G. również będzie znane w internecie z "dobrej" strony. Dzięki takim ludziom człowiekowi odechciewa się wszystkiego. Po H. nie należy się już spodziewać nic dobrego, ale dziwię się GG. Trudno, aby wydawali jakiś oficjalny komunikat, ale zawsze byłem przekonany, że na nich można liczyć jako głównych akcjonariuszy. Niestety. Częśc kasy już dawno wycofałem z tej spółki, ale część trzymam, bo nic mnie nie piekli. Zainwestowałem parę lat temu ,przyszedł Nazarek, zaczynało być normalnie i coraz częściej mówiono o boomie energetycznym. Szkoda mi wywalić teraz to EPD. Mimo, że to dla mnie najgorsza inwestycja. Trzymaj się kobieto - tyle mogę powiedzieć. Jestem pewna, że UKŁAD czyta to forum - niech wiedzą co ludzie o nich myślą. Chociaż ostatnio przeczytałam, że Energomontaż sponsoruję fundację Iskierka, która pomaga dzieciom chorym na białaczkę - to się chwali. Czyli mają sumienie.
[x]
ENERGOPLD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.