• Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    nagłówek w prasie prawdopodobnie spowodowałby szał zakupów akcji tej spółki. Bowiem analizując jego "dokonania" inwestycyjne nasuwa się jeden wniosek - jak chcesz bardzo tanio kupić akcje jakiejś spółki, to wchodż tam, gdzie jest Jakubas, tylko licz się z tym, że dopóki on nie opuści w końcu tej spółki, to zbytnio nie wzrośnie; czyli Jakubas jest dobry dla długoterminowców, przez spory okres gwarantuje wręcz możliwość kupowania w nieźle promocyjnej cenie; natomiast nie jest w stanie, bo nie ma chyba jednak takich umiejętności, żeby wykreować trwałe wzrosty; sorry, ale do tego trzeba mieć już wiedzę, zmysł itd. i tu nie wystarczą tylko prymitywne sztuczki rodem ze straganu typu: odstraszanie, zniechęcanie, wymęczanie...

ja osobiście więc czekam na taką informację ;)
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    "sorry, ale do tego trzeba mieć już wiedzę, zmysł itd. i tu nie wystarczą tylko prymitywne sztuczki "
    nie chcę bronić Z.J ale wytłumacz mi tylko jedną rzecz. Co o tym jak się robi interesy może wiedzieć imbecillo, który w ubiegłym roku pisał bzdury o góralach, których trzyma niemal w kieszeni, a którzy w jeden dzień są w stanie wyrysować wykres kursu akcji jaki tenże imbecillo sobie wymyśli. I na tym forum składał "oferty" odkupinienia udziałów Zbigniewowi J.
    Przyjmij po prostu do wiadomości, że jesteś mocno ograniczony i nie wypowiadaj się w kwestiach o których sam nie masz pojęcia.
    Nie pisz o kimś, że jest nieudacznikiem w dziedzinie, w której ty spryciarz nigdy pewnie nie osiągniesz 1% tego co on (w ujęciu cash-owym).
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~Volter [193.19.165.*]
    korekta zakononczona, rsi schlodzone, jak ma rosnac dalej to mozemy odpalac, papier trzymany ostro za ryj i mocno sterowany wiec czekamy na znak od pryncypala
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    siedzicie z xawerym przy jednym kompie? ;) ciekawy byłem, które z Was zareaguje na tą prowokację... ha... już nie mogłaś usiedzieć spokojnie, co? a, już nawiązując do Twojego posta, niestety w żadnej mierze nie mogę równać się z ZJ, bo jestem zbyt uczciwym człowiekiem od początku mojego życia zawodowego...
    na innym wątku zdążyłam właśnie to zauważyć, ale przyznaję, czujność godna rasowego węszyciela spisków. Kiedyś ci to już opisywałam (a może twojemu funflowi trelo-ciulowi). Przypomnę zatem tylko, że to co widzisz to nie IP konkretnego komputera a jedynie maska, która ma utrudnić ci identyfikację. Kto wie co takiemu fantaście może do głowy strzelić.
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~Kasia [85.89.183.*]
    zostaw już Baśka bola w spokoju, masz problemy z hormonami, czy co? jak tam się czujesz ze swoim pakietem 30 K patrząc, jak nieudacznik nie radzi sobie, długo zamierzasz tu jeszcze kisić na tym syfie? ah, popatrz, mamy taki sam początek IP, ale jazda, Baśka, normalnie jazda, że hej ! -:)))
    o, widzę, że koleżanka Kasa ma podobny początek IP jak ja, ale nie węszcie tu spisku zaraz, to zwykły zbieg okoliczności, ofermy jedne :) :) :)
    ludzie, trzymajcie mnie...
    Kaśka, nie nazywaj Jakubasa nieudacznikiem, bo mu do pięt nie dorastasz, ha-ha :)
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~kch [91.20.90.*]
    Dzieki bogu Basia ze jestes jeszcze na tym forum. Myslalem ze te akcje maja juz tylko debile...
    nie nazywaj Jakubasa debilem, on jest tylko - według opinii sporej części forumowiczów - po prostu NIEUDACZNIKIEM, któremu nic nie wychodzi ostatnimi czasy, po co zaraz tak ostro... (jak byś zapomniał, on ma najwięcej akcji Polnej, drugi w stanie posiadania jest Kamiński, też uważam, że nie jest debilem)
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: pijok [79.185.143.*]
    Basia , czy xawery..a co z twoim (Basi) Petroinvest ... Dlatego jesteś taka rozdrażniona ?
    nigdy nie miałam ani jednej akcji petrolinvestu ani też nie pisałam na forum petrola. Masz jakieś zwidy albo inaczej omamy.
  • ~Basia : Myślałem, że odpowiesz temu mistrzowi intelektu KCH Autor: emeryt_giełdowy [77.114.35.*]
    PIJOK może mieć omamy. Wszak kurs PLA wzrósł powyżej 14 zł., a ten mistrz j(podobno posiadasz akcje POLNEJ) wyraźnie nie szanuje CIEBIE.
    Nie mam ochoty komentować tego co nagryzmolił.
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: pijok [79.185.143.*]
    Czasem sobie żartujemy , ubliżamy zmieniając nick'i , udowadniamy innym swoją "mądrość" a innych "głupotę" . Czasem są to spostrzeżenia trafne , czasem złośliwe . Nikt jeszcze tutaj nie przyznał się do błędu nie mówiąc o przeprosinach . Osoba posługująca się nickiem >Basia" vel >Xawery< jest kłamcą , w dodatku zarzuca mnie że kłamię lub mam omamy.
    Omamy może i mam , ale kłamać nie potrafię ,. W ubliżaniu jestem dobry i mógłbym tutaj zrobić popis erudycji i to niekoniecznie używając słów nietolerowanych przez moderatora. Tylko po co ? (i nie kłam że IP może należeć do dwóch użytkowników w jednym czasie)
    no to ja zacznę od przeprosin emeryta giełdowego i pijoka, bo ostatnio bardzo rozsądnie pisaliście, że nie ma czego dobrego spodziewać sie po Jakubasie, a ja brnąłem w swoje, że może tym razem mu się uda, może coś mu wyjdzie... przepraszam Was, mieliście rację, a ja po raz kolejny się wygłupiłem popisem mojej dziecięcej naiwności w rzekomego zbawcę drobnych Zbigiego, który tylko czeka, żeby dać nam zarobić; jeszcze raz przepraszam :)

a z kolei trolli się z zasady nie przeprasza ;)
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~antypolna [178.181.30.*]
    Ja też ćiebie nie będę przepraszał, ale jesteś kłamcą i oszołomem. To niestety prawda, że pisałeś o "górolu" który kupi Polną, organizowałeś jakieś akcje - zwidy. I nieustannie prognozowałeś odpały, 50 zł, 100 złotych. Daruj sobie pls te dyrdymały, Jakubas to, Jakubas tamto. Czy naprawdę nie masz nic innego do roboty. Pomyśl, co możesz zrobić pożytecznego, bo na razie od dwóch lat zaśmiecasz to forum i promujesz głupotę. i nie obrażaj ludzi, którzy wykazują się inteligencją; koń jaki jest każdy widzi, bolo7 jaki jest też każdy widzi; bez odzewu
    Cieszę się, że przyznałeś się, że jesteś trollem (patrz składnia Twojej odpowiedzi), brawo za odwagę, nie pamiętam Cię jednak pętaku z tamtego roku.
    Was trolle jedne nie boli to, co kto prognozuje, bo na każdym forum tak się dzieje, tylko Was boli że jeździmy po Jakubasie, coraz bardziej obnażamy jego nieudolność i to jest cała prawda; jak byście sługusy byli uczciwi, to byście napisali, że o jakimś większym odpale, który miał szansę się tu zadziać, jak na wielu spółkach, nie piszę od roku !!! Czy to do jasnej choinki zauważacie, debilki ? Z kolei bardziej sprawdziły się moje dalsze prognozy np, że kurs Polnej nie spadnie poniżej 10 zł, a Wasze, że zleci do 5 zł nijak - gdzie ocena Waszej debilności i oszołomstwa (to działa w obydwie strony). To nie jest żadna teoria spiskowa - jakby Wam nie zależało w żaden sposób na spółce (w inny sposób oczywiście, niż nam) to byście w ogóle na to forum nie wchodzili; jak czujesz, że masz misję do spełnienia, to na każdym forum coś znajdziesz, czemu jednego z drugim tam nie ma, tylko tu - im bardziej psujemy pr Jakubasowi, tym więcej ataków personalnych, zwłaszcza na tych, którzy trafiają w sedno ! Jakubas to nieudacznik - następni proszę
  • bolo7 : Nie masz za co przepraszać. Każdy może się pomylić. Autor: emeryt_giełdowy [77.114.35.*]
    Ja pomimo tego, że długo jestem na GPW i długo obserwuję PANA J, też się pomyliłem.
    Jeszcze parę miesięcy wstecz miałem delikatnie mówiąc inne zdanie niż PIJOK.
    A teraz kombinuję jak zaniżyć kursów jego spółek. On to robi za cichym wsparciem KNF i GPW to dlaczego inwestorzy indywidualni nie mogą też tego robić.
    Metoda jest prosta. Trzeba znaleźć kumpli, rodzinę, wspólników i oddawać akcje zaniżając kurs.
    Jeżeli mamy juz wpływ na spółkę robimy to inaczej. Pożyczamy pieniądze spółce (vide Optimus) lub od spółki. Robimy prawo poboru, warranty, umorzenie akcji, postawić tort - udzielić wywiadu znanej redakcji, itp. sztuczki mające na celu wyciągnięcie innych nieświadomych w zabawę pod hasłem ciężko pracuję nad poprawą sytuacji spółki.
    Ile to może trwać. A wiele lat (3 - 5 lat). Wystarczy pooglądać wykresy OPT, PLA, EPL i innych spółek. Jak już policzymy, że mamy wszystkie akcje szpula do góry. A jak coś nie tak to obarczamy odpowiedzialności Zarządy Spółek i wymieniamy. Czasami trzeba zapacić to sprzedajemy 2% kapitału.
    Pijok jak się zorientuje to wyrzuci parę kilo akcji - realizując zysk i może czekać na ponowny spadek kursu i odkupić powoli to co zbył i zarobić.
    Można stosować inną strategię. Nie inwestować w jedno nazwisko tylko we wszystkich WIELKICH GPW. Można ich zostawić i nie inwestować ich spółki.
    Zawsze trzeba dywesyfikować swój portfel i liczyć na siebie.

POWODZENIA.

• Re: bolo7 : Nie masz za co przepraszać. Każdy może się pomylić. Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    mówi się, że giełda to szulernia, a okazuje się, że ten wytuningowany gostek, mówiący ładnie w tv, czym omamia przede wszystkim dziennikarzy oraz tych, którzy się jeszcze na nim nie poznali, jest jednym z ważnych trybików tego szachrajstwa... dużo się nie pomyliłem w zeszłym roku... niech mi nikt nie mówi, że w ramach tych "struktur" nie ma tych od działania w sieci, przecież to najważniejsze ogniwo wpływania na decyzje drobnicy, która ma oddawać, kiedy jest czas zbierania, a łykać, kiedy będą realizować zyski... to nie jest żadna teoria spiskowa, to czysty biznes, no, może nie taki czysty... trolle, poużywajcie sobie na mnie oraz na całym tzw. TWA, jak chcecie jeszcze, potwierdzcie swoją rolę na tym forum, zapraszamy ! mamy pecha, że jako jeden z nielicznych ZJ dba o swój pr...

a emerycie, w Twoich planach jest metoda ;)
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: pijok [77.254.119.*]
    Na Optimusie udało mi się zarobić i to tylko dlatego że znam J. i jego metody . Zresztą o tym pisałem na forum OPT . Jakubas takie rzeczy może robić tylko na stosunkowo niewielkich spółkach lecz kij ma dwa końce . On za takie działania też zapłaci . Emeryt ma rację że trochę wywalę akcji nie dlatego że nie wierzę w spółkę , gdyż fundamenty ma dobre tylko jedynym CHamulcem (nie ma tu błędu) jest Jakubas...
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~winnetou_gda [94.78.185.*]
    Winnetou obserwuje niedźwiedzia. Miś najadł się miodu i powoli przysypia. Jak tylko całkiem zaśpi, to dostanie obiecany prezent, na który sobie zasłużył - czyli toporkiem w czoło.
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~winnetou_gda [94.78.185.*]
    Chyba zasnął. Zaraz dostanie w łeb.
    a więc cisza na forum, cisza na kursie... i dobrze :) taka kołysanka ładnie uśpi niedźwiedzia, żeby winnetou mógł go trzepnąć porządnie, może w przyszłym tygodniu, tak z nienacka! :)
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~pijok [83.27.133.*]
    ..a co do obiecanej przeze mnie sprzedaży , to zrobię to jak tylko pozwoli mi na to odpowiedni kurs...
    ja też to mogę obiecać i wówczas trollistan będzie mógł odetchnąć, jak im odpadną przynajmniej 2 wrzody na d...pie :)
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: pijok [77.254.119.*]
    Niezależnie od dzisiejszych wzrostów (poziom 15zł) , to przestrzegam przed kupowaniem akcji tej spółki . Pan Jakubas naprawdę chce się zająć kolejami państwowymi aby je "ratować" , potrzebuje sporo kasy i dlatego będzie wysyłać dziwne sygnały aby namówić na kupno Polnej drobnych i głupich inwestorów., bo nikt poważny znający jego działania nie zainwestuje w spółkę . Przykład , Kamiński który chce się pozbyć swoich akcji gdyż wszelkie sposoby aby rozwijać Polną spotykają się z vetem Zbynia. Zresztą nasz idol prawdopodobnie skończy jak Zdziś Sawicki gdyż jego pazerność przekroczyła granicę rozsądku. Starzeje się i tetryczeje.
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~winnetou_gda [94.78.191.*]
    Ostatnie podrygi misia. Winnetou zbiera dary od jakiejś bladej twarzy.
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: pijok [83.29.89.*]
    ...coś takiego ??? nie doszło do piętnastu ??? ale żem inwestor do niczego!!!!
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~wasyl [83.31.130.*]
    ...ale to chyba wiadomo od 2 lat
  • Re: Jakubas opuszcza Polną ! - taki Autor: ~pijok [77.254.119.*]
    Wszystkiego najlepszego dla wasyla , dziś jest święto konia ...
    jak na Polną to ładne batony po lewej się pojawiają, jest i 2000 i 1500 na kupnie, na większości sesji jakby podliczyć to by może było wszystkiego około 1000 na popycie... być może więc kurs po raz drugi przyatakuje wyższą półkę (15-18 zł) w następnych tygodniach; ciekawe, czy to "przypadkowy" popyt, czy jednak coś się powolutku kroi w temacie?
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.