Widać spółka nie została zapomniana, mimo iż na ogół zainteresowaniem się nie cieszy. Ktoś wie co tu się dzieje i sobie spokojnie kupuje od tych co nie mają o niczym zielonego pojęcia i sprzedają papier po 12 zł.
Oczywiscie oczywiscie bo grajewo ma po prostu nieograniczony potencjal wzrostu, ktorego jakos nikt tu nie umie wytlumaczyc. Jak tonela w dlugach (a dalej tonie) to byl to argument ze leci na 5 pln, teraz ci sami, ktorzy to pisali mowia (nie wiadomo po czym wnoszac) ze leci na 16 i wyzej.
Ktoś tu gra na gieldzie, czy wszyscy tylko uprawiaja hazard?
Znam mnóstwo ludzi, którzy pracuja w dawnych Płytach Wiórowych SA. Spółka po prostu ruszyła, bo była tragedia. Zyski zatem muszą być, a jak są zyski to i wartość rośnie.
Nie jest prawdą, że rosnące zyski zawsze przekładają się na kurs, to byłoby zbyt proste. Te informacje brzmią trochę jak insiding.
Wzrost jest spowodowany prawdopodobnie popytem po powodzi, za jakiś czas ten popyt może się urwać i co będzie wtedy?
Wzrost sprzedazy byl prognozowany znacznie wczesniej,a nieszczescie powodzi moze jedynie przyspieszyc realizacje tych zalozen.Moim zdaniem chwilowy zastoj to nic innego jak konsolidacja po sporych wzrostach.
Po sporych wzrostach (zwłaszcza z niczego) przychodzi zwykle korekta a nie konsolidacja, ale co ja tam wiem. Prognozy prognozami ale jeszcze musza być realne i realizowalne...
nie no ok, ja rozumiem, tylko, że ta budowa ciągnie się w nieskończoność, w artykule nawet pisza, że wymaga dalszego zadłużania się (niby to inwestycja ale jednak póki co generuje koszty i długi), a nie wiadmo jak będzie się tam rozwijal rynek, z resza pisali, że tak szybko siada jak się podnosi - i jak w takim otoczeniu coś zaplanować?
W zwiasku z ta inwestycja grajewo prowadzi rozmowy z ewentualnym partnerem i to moze byc przelom na miare 20zl za akcje na koniec roku.Takie jest moje zdanie i nie sadze abym bardzo sie mylil.
Liczyłem na większe wzrosty i nie ukrywam, zawiodłem się.
Widać gołym okiem, że 12,00 jest silnym oporem.
W związku z tym myślę, że decyzja o sprzedaży akcji była dobrą decyzją.
optymalne proporcje do ekspansji na wschód.
na rynkach wschodnich niemców się szanuje,a Polaków tępi
polskie płyty wiórowe po EXPO w shanghaiu to atrakcyjny towar
niemniej dobrze jest dmuchać na zimne
zadanie dla ambitnych:
wyszukać w google-earth zdjęcia zakładów w które ponoć wpompowano 700 mln
parametry wyszukiwania:
spółka zależna: PFLEIDERER OOO, Novgorod Rosja, dyr.Radosław Wierzbicki