• Polna-dolek za nami Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    strata odrobiona
    zysk w II Q przyzwoity pomimo dolka 0,7 mln
    przychody 7,5 mln , tutaj duzy +
    cieszy ze pomiomo mniejszego oblozenia ladnie zarzadzaja kosztami
    szału nie ma, ale dolek juz za nami, czekamy na przejecia i rozwoj wydarzen :)
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~kris b [83.9.123.*]
    nie jest zle.gdyby rozmowy w sprawie chemaru sie powiodly bedzie lepsza jazda niz bylo po infie z ponarem/pozdro
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    Dnia 2010-08-31 o godz. 07:54 ~kris b napisał(a):
    > nie jest zle.gdyby rozmowy w sprawie chemaru sie powiodly
    > bedzie lepsza jazda niz bylo po infie z ponarem/pozdro

dokladnie, a cos przejma bo skupu nie prowadza
    chemar, porownywalne przychody
    u nas wskazniki spadna circa przez pol , przy restrukturyzacji za jakis czas moze byc podobna jazda dlugookresowa jak zeszlej hossy!
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    volter, miejmy nadzieję, że jest to trwała tendencja, to wówczas mamy dołek za sobą już spory czas temu, a cena akcji ciagle "patrzy" się na kryzys...

kris, normalnie już by było małe pompowanko na wieść o tym, że Polna ma zamiar przejąć Chemar... jednak po falstarcie z Ponarem każdy czeka teraz na twarde fakty... nie mówiąc o tym, że sama informacja o planach akiwizycji Chemaru została podana tak, żeby mało kto się tym zainteresował z postronnych osób z drobnicy (tylko spełnienie wymogu infromacyjnego): info podane w samym środeczku sezonu urlopowego, na dodatek podane jeszcze jako: "Korekta - uzupełnienie raportu bieżącego", w których często są mało istotne inormacje w kwestii wpłynięcia na notowania...
    dlatego jak są takie podchody plus mała zmyłka z tym skupem, to być może coś z tego wyjdzie... a wtedy kurs będzie miał do nadrobienia jednocześnie kilka elementów :)
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    tym razem to naprawdę ja a nie xawery (info dla bolca). Zwrócę tylko uwagę że on nie lubi spółki a ja od roku mam ją niestety w portfelu, bo w nią wierzę. Co do wyniku to zaznaczę jeszcze że firma zapłaciła 250tys. odprawy i ekwiwalentu za urlop byłym członkom zarządu.O tyle wynik byłby realnie wyższy w normalnych warunkach.
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~ktoś [94.78.191.*]
    "mam ją niestety w portfelu, bo w nią wierzę"

Gorszej bredni to już dawno nie czytałem:)
    może i brednia. Chodzi mi o to że mam ją niestety bo kupowałam ją rok temu pomiędzy 11 i 12 PLN i niestety dalej kosztuje tyle samo. Oczywiście dlatego nie urosła bo miała 2 fatalne kwartały. A że w nią wierzę znaczy tyle , że po całkiem dobrym drugim kwartale obstawiam , że druga połowa roku będzie dobra.
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~kris b [83.9.116.*]
    ja gdy zobaczylem info na forum o chemarze-pomyslalem ze to kawal-ale jak po pewnym czasie zobaczylem na espi-ze to prawda-to oniemialem-dziwie sie ze jeszcze w piatek dokupilem po 11.8.az dziw bierze ze nie bylo reakcji na to i lipne info o skupie akcji-dlaczego jakubas nas omija a kaminski cicho siedzi
    a tak poza tym, to jak trelo-morelo-ciulu chcesz poczytać gorsze brednie, to leć na swoje wpisy na hardex-ie. I odpisz mi na Rafamecie, bo jak obiecałam przypomniałam ci tam twoje bajanie o ROE powyżej 20.
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~kris b [83.9.116.*]
    sorry basienko musialas mnie z kims pomylic-nigdy nie mialem rafametu ani hardexu-nie zabieram glosu co do firm ktorych nie znam-od jakubasa mam energopol-po 7.2-patrze jak pompuje smiecia-optimusa-a wolalem polna-bo ja znam-i po tych cenach sie nie boje.to tytulem wyjasnienia/pozdro
    nieporozumienie, odpowiadałam ktoś-owi, którego wpis był troszkę wcześniej. to nie kto inny jak stary i poczciwy trello -jehrro- ciullo.
    a już na pewno dołek i to duży za Reinholdem, na którym znów coś się zaczyna dziać, może tym razem będzie ciekawiej, niż wcześniej
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.29.46.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Pytanie do emeryta_giełdowego... Autor: pijok [83.29.103.*]
    ...Czy to Ty staruszku usunąłeś poprzedni post ?
  • pijok: Pytanie do emeryta_giełdowego... - 1/ nie staruszku, 2/ skąd Autor: emeryt_giełdowy [77.112.138.*]
    ta sugestia!!!
    Dopiero dzisiaj zobaczyłem Twoje pytanie.
    Odpowiadam natychmiast.
    Czuję się obrażony.
    Czekam na wytłumaczenie, czym sobie zasłużyłem na taką sugestię.
    A coś tam nadawał?? To co zwykle piszesz???
    Jeżeli tak to ucz się od starszych, jak zamknąć usta.
    Kup torcik na 100 osób tak jak nieudacznik dla redakcji TVNCNBC.

• Emerycie . Paranoja tkwi we mnie... Autor: pijok [83.11.145.*]
    Normalnie to ja mam "ostatnie zdanie" a tu się nie dyskutuje tylko "wywala" aże w poprzednim poście porównałem swoją nieudolność z przysłowiową już nieudolnością Zbyszka J. ... to pomyślałem że osobiście dotknąłem Ciebie (wszyscy wiemy że go miłujesz) i z tego powodu mnie wyp...waliłeś. Zaznaczam że tym razem nie użyłem żadnego nieprzyzwoitego wyrazu , poza oczywiście: >emeryt-giełdowy...<
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~pijok [83.11.145.*]
    Co ja narobiłem ..?????Ludzie!!!!!!!!
    To że Jakubas zajmie się ratowaniem kolei , to był żart.
    Cholera ...wykrakałem . Jakubas chce się na początek zająć "cegielskim"..
    Panie Zbigniewie jeszcze istnieją zakłady "PIKO" . Co prawda kolejki tam są mniejsze , ale nic tam Pan nie s.........chrzanisz...
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~Machine [212.244.235.*]
    Spółka ma w każdym kwartale wyniki gorsze r/r. Po I półroczu nie jest w stanie zarobić na działalności operacyjnej. Z czego tu się cieszyć?

Czas chyba skończyć poklepywać się wzajemnie po plecach...
    i dlatego kosztuje tyle co ponad rok temu. Ale jestem przekonana, że to był ostatni kwartał wyników pogarszających się y-o-y. Poza tym jego poziom zaniżyły odprawy dla zarządu.
    Nie znajdziesz mojej wypowiedzi na Polnej która byłaby przesadnie optymistyczna. Ale tym razem zakładam, że trzeci kwartał będzie już y-o-y lepszy na poziomach sprzedaży, zysku operacyjnego i zysku brutto. Nie jestem pewna co do poziomu zysku netto, bo ten z Q3 2009 był jednorazowo zawyżony przez nadpłacony podatek wcześniej. Tak obstawiam. A założywszy, że rynek wyprzedza fakty, uważam że złe czasy dla akcjonariuszy Polnej minęły lub miną wkrótce.
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~igor [83.30.100.*]
    uważam, że mają szansę na odbicie.
    czekać - bez zbędnych emocji.
    nuda na kursie, więc zapodam jakiś banalny rymik:

Polna, Polna ma (nie)kochana
    zawsze f.r.a.n.c.a. się ociąga
    jak jednak ruszy pewnego rana
    przegoni każdego pociąga :)
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~pijok [83.22.136.*]
    Teraz ja:

zdziwią się tu różne ch...je,
    co jest sprawą oczywistą ,
    gdy nam Zbynio awansuje
    i zostanie maszynistą

Tak pociąga nam rozpędzi
    a z nim Naszą zgraną brać
    że już dziś mnie język swędzi
    by zawołać "qwamać!!!!!"
    a ciekawe co Pan J. na to? :)
  • Re: Polna-dolek za nami Autor: ~pijok [83.22.136.*]
    Pan J.
    ...pociąga:))))))
    a, to dlatego tak to wszystko się dzieje...

wiesz co to jest pantomima?
    pan to mi ma jeszcze nalać :)
    dołek (ten na kursie) zdecydowanie za nami; zaliczyliśmy próby fałszywego wybicia w dół, jakieś straszaki, a na kilka/kilkanaście dni przed możliwym sfinalizowaniem przejęcia Chemaru kurs się wreszcie wyrwał z dosyć już męczącej konsolidacji; ja nie widzę przeszkód, żeby na tym się nie skończyło :)
  • ANALIZA... Autor: pijok [83.29.51.*]
    Trochę AT nie zaszkodzi . Polna swoje wzrosty zawsze niwelowała bardzo szybko i sprawnie , co oznacza stosowanie techniki "Jakubasowej" ... Po dwóch zrywach , mamy kolejny , trzeci już i jak mówi przysłowie , : ........... do trzech razów........

Mówiąc fachowym językiem finansisty analityka ,Cyt.:

Albo rybka , albo pipka....
  • Re: ANALIZA... Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    podoba mi sie Twoja analiza, bo czuję w kościach, że po wcześniejszym falstarcie w końcu coś się tu ruszy na trwałe, bo inaczej już teraz nie przystoi :)
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.