strata odrobiona
zysk w II Q przyzwoity pomimo dolka 0,7 mln
przychody 7,5 mln , tutaj duzy +
cieszy ze pomiomo mniejszego oblozenia ladnie zarzadzaja kosztami
szału nie ma, ale dolek juz za nami, czekamy na przejecia i rozwoj wydarzen :)
Dnia 2010-08-31 o godz. 07:54 ~kris b napisał(a):
> nie jest zle.gdyby rozmowy w sprawie chemaru sie powiodly
> bedzie lepsza jazda niz bylo po infie z ponarem/pozdro
dokladnie, a cos przejma bo skupu nie prowadza
chemar, porownywalne przychody
u nas wskazniki spadna circa przez pol , przy restrukturyzacji za jakis czas moze byc podobna jazda dlugookresowa jak zeszlej hossy!
volter, miejmy nadzieję, że jest to trwała tendencja, to wówczas mamy dołek za sobą już spory czas temu, a cena akcji ciagle "patrzy" się na kryzys...
kris, normalnie już by było małe pompowanko na wieść o tym, że Polna ma zamiar przejąć Chemar... jednak po falstarcie z Ponarem każdy czeka teraz na twarde fakty... nie mówiąc o tym, że sama informacja o planach akiwizycji Chemaru została podana tak, żeby mało kto się tym zainteresował z postronnych osób z drobnicy (tylko spełnienie wymogu infromacyjnego): info podane w samym środeczku sezonu urlopowego, na dodatek podane jeszcze jako: "Korekta - uzupełnienie raportu bieżącego", w których często są mało istotne inormacje w kwestii wpłynięcia na notowania...
dlatego jak są takie podchody plus mała zmyłka z tym skupem, to być może coś z tego wyjdzie... a wtedy kurs będzie miał do nadrobienia jednocześnie kilka elementów :)
tym razem to naprawdę ja a nie xawery (info dla bolca). Zwrócę tylko uwagę że on nie lubi spółki a ja od roku mam ją niestety w portfelu, bo w nią wierzę. Co do wyniku to zaznaczę jeszcze że firma zapłaciła 250tys. odprawy i ekwiwalentu za urlop byłym członkom zarządu.O tyle wynik byłby realnie wyższy w normalnych warunkach.
może i brednia. Chodzi mi o to że mam ją niestety bo kupowałam ją rok temu pomiędzy 11 i 12 PLN i niestety dalej kosztuje tyle samo. Oczywiście dlatego nie urosła bo miała 2 fatalne kwartały. A że w nią wierzę znaczy tyle , że po całkiem dobrym drugim kwartale obstawiam , że druga połowa roku będzie dobra.
ja gdy zobaczylem info na forum o chemarze-pomyslalem ze to kawal-ale jak po pewnym czasie zobaczylem na espi-ze to prawda-to oniemialem-dziwie sie ze jeszcze w piatek dokupilem po 11.8.az dziw bierze ze nie bylo reakcji na to i lipne info o skupie akcji-dlaczego jakubas nas omija a kaminski cicho siedzi
a tak poza tym, to jak trelo-morelo-ciulu chcesz poczytać gorsze brednie, to leć na swoje wpisy na hardex-ie. I odpisz mi na Rafamecie, bo jak obiecałam przypomniałam ci tam twoje bajanie o ROE powyżej 20.
sorry basienko musialas mnie z kims pomylic-nigdy nie mialem rafametu ani hardexu-nie zabieram glosu co do firm ktorych nie znam-od jakubasa mam energopol-po 7.2-patrze jak pompuje smiecia-optimusa-a wolalem polna-bo ja znam-i po tych cenach sie nie boje.to tytulem wyjasnienia/pozdro
ta sugestia!!!
Dopiero dzisiaj zobaczyłem Twoje pytanie.
Odpowiadam natychmiast.
Czuję się obrażony.
Czekam na wytłumaczenie, czym sobie zasłużyłem na taką sugestię.
A coś tam nadawał?? To co zwykle piszesz???
Jeżeli tak to ucz się od starszych, jak zamknąć usta.
Kup torcik na 100 osób tak jak nieudacznik dla redakcji TVNCNBC.
Normalnie to ja mam "ostatnie zdanie" a tu się nie dyskutuje tylko "wywala" aże w poprzednim poście porównałem swoją nieudolność z przysłowiową już nieudolnością Zbyszka J. ... to pomyślałem że osobiście dotknąłem Ciebie (wszyscy wiemy że go miłujesz) i z tego powodu mnie wyp...waliłeś. Zaznaczam że tym razem nie użyłem żadnego nieprzyzwoitego wyrazu , poza oczywiście: >emeryt-giełdowy...<
Co ja narobiłem ..?????Ludzie!!!!!!!!
To że Jakubas zajmie się ratowaniem kolei , to był żart.
Cholera ...wykrakałem . Jakubas chce się na początek zająć "cegielskim"..
Panie Zbigniewie jeszcze istnieją zakłady "PIKO" . Co prawda kolejki tam są mniejsze , ale nic tam Pan nie s.........chrzanisz...
i dlatego kosztuje tyle co ponad rok temu. Ale jestem przekonana, że to był ostatni kwartał wyników pogarszających się y-o-y. Poza tym jego poziom zaniżyły odprawy dla zarządu.
Nie znajdziesz mojej wypowiedzi na Polnej która byłaby przesadnie optymistyczna. Ale tym razem zakładam, że trzeci kwartał będzie już y-o-y lepszy na poziomach sprzedaży, zysku operacyjnego i zysku brutto. Nie jestem pewna co do poziomu zysku netto, bo ten z Q3 2009 był jednorazowo zawyżony przez nadpłacony podatek wcześniej. Tak obstawiam. A założywszy, że rynek wyprzedza fakty, uważam że złe czasy dla akcjonariuszy Polnej minęły lub miną wkrótce.
dołek (ten na kursie) zdecydowanie za nami; zaliczyliśmy próby fałszywego wybicia w dół, jakieś straszaki, a na kilka/kilkanaście dni przed możliwym sfinalizowaniem przejęcia Chemaru kurs się wreszcie wyrwał z dosyć już męczącej konsolidacji; ja nie widzę przeszkód, żeby na tym się nie skończyło :)
Trochę AT nie zaszkodzi . Polna swoje wzrosty zawsze niwelowała bardzo szybko i sprawnie , co oznacza stosowanie techniki "Jakubasowej" ... Po dwóch zrywach , mamy kolejny , trzeci już i jak mówi przysłowie , : ........... do trzech razów........
Mówiąc fachowym językiem finansisty analityka ,Cyt.:
podoba mi sie Twoja analiza, bo czuję w kościach, że po wcześniejszym falstarcie w końcu coś się tu ruszy na trwałe, bo inaczej już teraz nie przystoi :)