• I co tam na walnym? Autor: ~juppi [83.30.136.*]
    j.w.
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~proimp [212.76.37.*]
    skup przedłużony
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~pawelw7 [195.205.249.*]
    A teraz wiadomo o co chodzi - trzymac do polowy 2011- noi powinien byc solidny zarobek ;))

• Re: I co tam na walnym? Autor: ~krokus [94.254.157.*]
    IPX: Impexmetal przedłuża buyback do czerwca 2011 roku
    Czwartek, 17 czerwca (17:33)
    Akcjonariusze Impexmetalu zdecydowali o przedłużeniu programu skupu akcji własnych w celu ich umorzenia do 30 czerwca 2011 roku, pierwotnie program miał się zakończyć 25 czerwca 2010 roku - wynika z uchwał podjętych na WZA.

Warszawa, 17.06.2010 (ISB) - ZWZ Impexmetalu zdecydowało o przeznaczeniu zysku z 2009 roku w wysokości 29,12 mln zł na zasilenie kapitału zapasowego, poinformowała spółka w komunikacie.

"Zysk netto Spółki za rok obrotowy 2009 w wysokości 29 126 957, 82 zł przeznacza się na zasilenie kapitału zapasowego Spółki" - czytamy w komunikacie.

No i pojawia się pytanie - czy w obecnej sytuacji rynkowej i technicznej spółki tak od razu nastąpi wzrost kursu?
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~krokus [46.112.50.*]
    Dodam znowu coś dla porównania - o synthosie, zobaczcie wykres i wskaźniki...
    Niedawno przebito opór na 1,88 i wzynaczono nowy na 1,99.
    No i zobacz w tabeli ofert ilu jest chętnych do kupowania, i jak mało na sprzedaży do taniego wywalania.
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~Impexfan [94.34.38.*]
    To kupuj to sam, a nie truj dupe innym. Jeszcze Ci wykupia wszystko.
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~krokus [94.254.149.*]
    A napisz coś mądrego. Potrafisz?
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~impex [80.52.227.*]
    masz racje impexfan.. jak ktos jest normalny to kupuje akcje a nie wszystkich namawia.. chyba ze ten co tak nagania to caritas polska ... hehehe.. albo sie zaladowal i teraz nie wie jak wyjsc i mysli ze jak tak pieprzy na forum to wszyscy sie rzuca.. nikt nie namawia do kupna dobrych spolek tylko sam w nie wchodzi i siedzi cicho i liczy kaske...

• Re: I co tam na walnym? Autor: ~Impexfan [94.37.238.*]
    Po prostu pisz o tej spółce na odpowiednim forum. Tutaj po prostu naganiasz. Bez odbioru.
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~Impexfan [94.37.238.*]
    ... zresztą, co ja ci będę odpowiadał mądrego na posty o wykresikach, kreskach itp, skoro w nie nie wierzę, tylko w fundamenty. IPX kupowałem w większej ilości w listopadzie i grudniu 2009 po 2,30-2,50, kiedy to większość "kreskomaniaków" wieściła spadki. Teraz Ty napisz coś mądrego :)
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~krokus [109.243.113.*]
    Odpisałeś mądrzej i uprzejmiej, więc to odwzajemnię.
    Jest naganianie i naganianie.
    Częściowo masz rację. Ale po sobie wiem, ze kiedyś podobnie reagowałem, gdy ktoś na forum spółki X zachęcał do zainteresowania się spółką Y.
    W ten sposób odkryłem dla siebie kilka spółek, którymi wcześniej w ogóle nie interesowałem się (bo tak wiele ich jest) i znałem je najwyże z nazwy.

Druga sprawa - ja jestem z tych inwestorów (dwucyfrowy staż na gpw), którzy podchodzą do inwestowania holistycznie i biorą pod uwagę i AT, i AF, i psychologię rynku, i otoczenie makro w skali kraju i globalnie.

Jeśli jesteś zwolennikiem fundamentów - tym bardziej powinieneś sprawdzić synthosa po swojemu. Jak to zrobisz i znajdziesz choć 3 powody fundamentalne, by nie wchodzić w tę spółkę - pokornie zniknę z tego wątku z przeprosinami za zawracanie głowy.
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~ala [77.87.137.*]
    krokusie, chłopcze, SNS to należało kupować po 50-60 groszy, a nie teraz naganiać jak urosło 400 %
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~krokus [109.243.109.*]
    Chłopcze..? To miłe, ale chyba to raczej ja mógłbym Cię nazwać dziewczynką...
    Pewnie jesteś w wieku mej studiującej córci?...
    Ale już serio.
    W tym właśnie problem, że rzecz, że kiedy podsunięto mi pierwszy raz synthosa pod nos, był po 1,2x, a ja zdecydowałem się dopiero 1,4x , bo wahałem się i reagowałem jak Wy teraz.
    Fakt, urósł sporo, ale najlepsze wciąż przed nim.
    A już na pewno w stosunku do IDM.

Przyjrzyj się fundamentowm i AT.
    Sorry, patrzyłem akurat na IDM i zamiast o Impexie napisałem skrót innej spółki.

W uzupełnieniu:

najprawdopodobniej od poniedziałku handel wróci do normy, tauronowe zapisy zamkniete, kontrakty wygasły nisko tak jak miało byc, USA normalnieje i możemy zacząć gonić S%P500
    I jeszcze coś - jakie jest Twoje zdanie na poniższy temat?

Wiadomo, że wchodzi nowość na naszym rynku i od 1 lipca bedzie możliwość masowej krótkiej sprzedaży akcji. A chodzi o zarabianie nie tylko na wzrostach kursu, ale także na spadkach. Znajduje się na tej liście spółek m.in. Impexmetal.

Dlaczego o tym piszę?
    Otóż czy nie sądzisz, że na początku amatorzy spadków z pewnością wykorzystają wszelkie słabości wymienionych spółek na swoją korzyść zamieniając je na kasę?...
    I czy właśnie z tego powodu nie należy zastanowić się nad mocnymi i słabymi stronami spółek przeznaczonych do krótkiej sprzedaży? Chodzi zarówno o AT jak i AF.
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~fan GPW ( b. stary) [77.115.182.*]
    Krokus - jesteś ponoć na GPW od 1993 roku - ? Ja to sprawdzę przygotuj się na pytania sprawdzające. A pamiętasz Domplast ? Co tam się z nim działo ? Aaaaa ?
    Krótka sprzedaż nie jest problemem - kilka porażek ostudzi zapędy.
    Zadzwoń do Pioniera - może pożyczą Ci akcji.
    Pamiętaj o okresowych wycenach aktywów ( pomijam dzienne ) w portfelach Pioniera.
    Kumasz ?
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~krokus [109.243.102.*]
    Jaki to ma związek z Synthosem? Tego nie kumam.
    Wszedłem w gpw na przełomie 95/96.
    Domplastu nigdy nie miałem i nim się nie interesowałem.
    I wtedy nie miałem zielonego pojęcia o AT i o AF.
    Podązałem intuicyjnie za trendami i usłyszanymi opiniami analityków.
    Zarabiałem głównie na Elektrimie, Kredytbanku,
    świadectwach NFI (tu zarobiłem naprawdę bardzo dużo!), BIGBanku/Millennium.
    Sporadycznie - także na TPSA.
    I miałem wtedy więcej szczęścia niż wiedzy, ze w ogóle zarabiałem (jak patrzę z dzisiejszego punktu swej wiedzy i doświadczenia).

Ale - jeśli potrafisz - wolę byś napisał konkretnie o Synthosie.
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~chemia 1996-2007 [77.112.33.*]
    Popatrz jak "chodziła" < chemia> w poprzednich cyklach koniunkturalnych. W którym momencie hossy rosły najbardziej akcje spółek chemicznych. Zwróć także uwagę na korelację subindeksu chemii z indeksem WIG ( WIG cenowy ).
    Moim zdanie to nie jest czas na synthos.
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~krokus [109.243.244.*]
    Możesz mieć rację co do przeszłości i pozycji sektora, ale przyszłość nie jest ich sztywnym powielaniem...

Poza tym, sprawdź jak SNS zachowywał się w ostatnich tygodniach (mimo kryzysu).
    I gdyby nie probelm ze sporem zbiorowym, byłoby jeszcze lepiej.
    Fundamenty, rating, technika - są mocno pozytywne.
  • Re: I co tam na walnym? Autor: ~juppi [83.22.166.*]
    "Możesz mieć rację co do przeszłości i pozycji sektora, ale przyszłość nie jest ich sztywnym powielaniem... "

A czy przypadkiem analiza techniczna, którą się kierujesz nie opiera się właśnie na powielaniu przeszłości? ;>> Apelowałbym o konsekwencję poglądów a nie wybieraniu tylko tego co mi pasuje w danej chwili ;>>
    Miałbyś rację, gdybym nie użył słowa 'SZTYWNYM".
    Jestem konsekwentny, spójny i logiczny,
    A AT - to zbiór reguł, pewnych prawidłowosci WYNIKAJĄCYCH Z DOŚWIADCZEŃ PRZESZŁOŚCI, ale obwarowanych czasem szerokim zakresem zastrzeżem lub wzajemnych korelacji, a nie jest to sztywnych schematów samopowielających się.

Tak więc proszę o UWAŻNE czytanie ze zrozumieniem, a nie itylko subiektywnie intencjonalne i wybiórcze...
    Sorry, uciekło mi jedno słowo. Miało być:
    /.../a nie jest to ZBIÓR sztywnych schematów samopowielających się.
[x]
IMPEXMET 0,24% 4,22 2019-08-05 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.