• GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~jazzy [77.254.11.*]
    W piątek ładnie oskubali ostatnich wystraszonych. Teraz upadłosci juz nie może być bo mewa nie ma juz ŻADNYCH WIERZYTELNOŚCI. My o potąceniu dowiedzielismy się na końcu. Sąd widać juz o tym wiedział jak dzwoniłem, dlatego sprawa wniosku została zawieszona. Obligację zostały spłacone poprzez potrącenie!!!! Niech sie MEWA teraz gimnastykuje.

Teraz MEWA albo sie dogada albo musi pozew wytaczać GPPI i udowodnić że wykonała umowę inwestycyjną. Ale jak to udowodni to nie wiem, bo akcji E2 cały czas nie wyemitowała. Zagranie GPPI mistrzowskie. MEWA sie tego cały czas bała, dlatego przelewała wierzytelności na spółki zależne. Kłopot w tym że zarzuty pierwotnego dłużnika pozostają w mocy. Ciekawe co MEWA odpisze. Zapewne powie że nieskutreczne potracenie i że błedy w raportach o których pisze juz w każdej informacji.

Ale to nic, jak już Mecha kupił akcje. Sam nie wiem co o tym myślec. Ale skoro takiego malkontenta pzrekonało to INFO to wrosty murowane.Bo kto teraz na spadki będzie naganiał?? Ale było widac że ktos od dawan skupuję. Ze starych akcjonariuszy mało kto został a nowych jakos nie widać.
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~kendi [87.96.78.*]
    no jazzy, widzę że trochę czasu ci zabrało, zanim puścił szczękościsk i wyszedłeś z szoku... Choć zapewne w dalszym ciągu wytrzeszczasz gały z niedowierzania, jak łatwo można było pokonać GPPI. Cała ta twoje kilkumiesięczna pisanina na nic. Od poniedziałku kolejne fale spadków, bo widać wyraźnie, że kartofle cienkie są i proszą o litość. Żal mi ciebie jazzy, ja już przejrzałem na oczy...
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~fK [212.76.37.*]
    wiesci z kibr,wniosek aux po zakonczeniu badania,uprawomocnienie wyroku o zapłate za ostatnią transze obligacji A2 to powinno nam w dalszej perspektywie pomóc ,a wrogów ma mewa coraz więcej zajęta wojną zapomniała o milionach uwięzionych po 0,01 ,a czekają ludzie żeby odzyskac choc czesc kapitału
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~11 [195.116.183.*]
    pole sprzeda i wezwie o reszte-uczyc sie trzeba
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~inv. [188.33.194.*]
    .... jazzy tobie to już rozum odbiera,
    GPPI to moze sobie potrącić, oczywiście ze "mewa" nie uzna kompensaty
    (brak udokumentowanych wierzytelności) a odszkodowanie za utratę wizerunku
    to trzeba w sądzie udowodnić...
    z komunikatu widać ze GPPI wyskoczyło z kompensatą zdając sobie sprawę
    że w sądzie przegra,
    no i spółki posiadające obligacje nie są stroną w sporze Mewy i GPPI
    tak czy owak kasa pusta, kreatywna księgowość co podnosi zarząd Mewy,
    wniosek o upadłość...
    mało?
    macie na tacy=https://www.bankier.pl/inwestowanie/spolki/GPPI/ludzie.html
    co,poznali
    scie jakie zmiany -pkc,bedziecie brac mewke
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~lukee [109.243.137.*]
    Powiem szczerze nie mam GPPI ale obserwuje z zaciekawieniem bo gdybym doszedl do prawdy kto w tym sporze bedzie gora molbym zarobic co najmniej 100% pewnie bez wiekszego ryzyka (gdyby GPPI mialo racje oczywiscie) jezeli bylo by odwrotnie to akcje GPPI nie sa prawie nic warte i wtedy raczej mozna calosc stracic.

przynam sie ze nie znam na tyle sytuacji zeby sie merytorycznie wypowiadac w tych sprawach nie wiem zreszta czy ktokolwiek na forum powinien to robic)
    napewno argument ze Mecha kupil to dla mnie zaden arguement bo to ze jakis prosty naganiacz kupil spolke to mnie ani mierzi ani grzeje.

Tak czy inaczej chcialem tu napisac ze mocno mnie zastanawia jedna rzecz czemu Mewa tak przenosi te dlugi z obligacji na spolki zalezne ? Po co ta zabawa jezeli sa one bezprawne?

i jedno ztanie totalnie jest brednia a mianowicie Inv napisal ze GPPI dokonalo kompensaty wiedzac ze przegra
    zrezta jazzy tez nic madrego nie napisal piszac ze genialni prawnicy gppi
    bo to normalna rzecza ze jezeli 2 podmioty sa jednoczesnie dluznikami i wierzycielami to jeden z podmiotow moze dokonac kompensaty co do wysokosci mniejszej wierzytelnosci
    czyli X jest winien Y 200 zloty a Y winien X 400 zlotych to mozna dokonac kompensaty do 2 zlotych. Jest to jak najbardziej sprawiedliwe i proste rozwiazanie i wlasnie prawdopodobnie po to jest nawet w prawie ustanowiony zeby w takim przypadku mozna go bylo zastosowac.
    Natomiast nie wiem czy ta wierzytelnosc dla GPPI jest Wymagalna bo bez tego nie mozna dokonac kompensaty.
    Martwi mnie jednak to ze mewa jest glownym akcjonariuszem z tego co ja obserwuje to zarzad mewy dazy do tego zeby po trupach zaszkodzic GPPI a spolce zaleznej raczej ciezko moze byc wygrac spor ze swoim wlascicielem.
    Ale to tylko moje spekulacje byc moze nic nie warte
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~Doradca [87.96.81.*]
    gppi to trup. w poniedzialek zacznie cuchnąć.
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~MechaGodzilla [212.76.37.*]
    Ty doradca cuchniesz od urodzenia.
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~jazzy [77.253.240.*]
    INV - porsze Cie nie wprowadzaj ludzi w bła. Wczśniej twierdziłes ze do upadłości nie trzeba wierzytelności wymagalnych, teraz że trzeba zgodę na potrącenie.

Potrącenie nie wymaga zgody dłuznika, jest to nic innego jak forma zapłaty ale bezgotówkowa. To że MEWA nie przedstawiła obligacji i wierzytlenoiści te są niewymagalne niczemu nie szkodzi. Osoba potrącająca może spłacić niewymagalna wierztelność ale nie na odwrót. Jest to nic innego jak spłata przed terminem. Ważne że te 2 mln były wymagalne.

No własnie, czemu mewa przelała wierzytelności z obligacji i je rozdwoiłana 2 spółki?? przeciez nie jest łatwie odzyskać pieniędzy. Zrobiła to po to by utrudnić włąsnie potrącenie.

Teraz MEWA musi dochodzić sądownie tej wierzytelności, a wniosek o upadłość pozostał bezzasadny z uwagi na spłate długu z tyułu obligacji. Szkoda że mewa swojego zobowiązania z obligacji nie spłaciła, nawet przez potrącenie. Jej musiał komornik na koncie zająć środki.

Po 2, GPPI w tych 2 mln nie rząda odskodowania za wizerunek. Chodzi tam głowónie o kary umowne. Wierzytelności do MEWY zostały wpierw wycenione na 3,4 mln, ale nastepnie akcjonariusze doszli do wniosku że jedynie te oczywsite , wynikające z umowy nalezy dochodzić. Bark emisji e2 jest ewidentnym złamaniem umowy, taki stan niewykonania trwa juz prawie rok, stąd 2 mln odszkodowania.
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~jazzy [77.253.240.*]
    do lukee - masz racje - Ten komu uda sie przewidzieć koniec sporu może bardzo dużo zarobić według mnie wiecej niż 200%) albo zaoczczędzi sobie straty. Jak to sie wszytko skończy pewności nikt nie ma.

W swoich przemysleniach przeciwstawiasz GPPI sowjemu właścicielowi MEWIE. NIe zapominaj jednak że Potema i Nowak są akcjonariuszami MEWY. Razem maja wiecej akcji niz kiszka. Gdyby dokonali emisji e2 to także wiecej niz kiszka i kiercerowa. Jest to szalenie ważne, bo gdyby ktoś z nich postaniwił dokupić za kilka miesięcy tego paieru toaletowego to spokojnie może uzyskać wiekszość na walnym - stąd kiszka nie śpieszy się z resplitem.

Spór ten może mieć jeszcze różne oblicza. Ja czekam na informacje w sprawie postepowań co do AUXILIUM - gdy okaże sie że nie było błędów - to tym samym oznacza że MEWA całkowicie bezzasadnie niewykonała umowy.
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~MechaGodzilla [212.76.37.*]
    Trzeba kupować jak tylko będzie ktoś jeszcze chciał sprzedać !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~rysiuzklanu [222.76.210.*]
    Skąd taka nagonka??
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~SPOX [212.76.37.*]
    Grupa Pactor-Potempa Inkasso
    Potrącenie wierzytelności w stosunku do ZD Mewa S.A.
    Zarząd GPPI S.A. informuje, że w dniu 26 marca 2010 r. dokonał potrącenia przysługujących GPPI w stosunku do ZD Mewa S.A. wierzytelności w łącznej wysokości: 2.020.586,30 PLN z wierzytelnościami ZD Mewa S.A. w stosunku do GPPI S.A. w łącznej wysokości 1.961.808,22 PLN. Wierzytelności GPPI S.A. w stosunku do MEWA S.A. wynikają z tytułu kar umownych z Umowy inwestycyjnej z dnia 23 stycznia 2009 roku., a o nabyciu tych wierzytelności Spółka informowała raportem bieżącym nr 1/2010. Wierzytelności ZD Mewa S.A. w stosunku do GPPI S.A. pochodzą z tytułu wykupu obligacji i odsetek od obligacji serii B1 i B2.

Wskutek potrącenia opisane powyżej wierzytelności ZD Mewa S.A. w stosunku do GPPI S.A. umarzają się w całości, natomiast wierzytelności GPPI S.A. w stosunku do ZD Mewa S.A. umarzają się do wysokości 1.961.808,22 PLN, co oznacza, że ZD Mewa S.A. zobowiązana jest do zapłaty na rzecz GPPI S.A. kwoty: 58.778,08 PLN.

Z uwagi na okoliczność, że ZD Mewa S.A. podnosi, w opinii GPPI S.A. bezzasadnie, iż obligacje serii B1 i B2 zostały przeniesione na jej spółkę zależną, tj. Szame sp. z o. o., a następnie, że Szame sp. z o. o. przeniosła obligacje serii B1 na kolejną spółką zależną ZD Mewa S.A., tj. na Meva Fashion sp. z o. o., Zarząd GPPI S.A., z daleko idącej ostrożności, działając na mocy przepisu art. 513 § 2 ustawy Kodeks cywilny, skierował oświadczenie o potrąceniu również do Meva Fashion sp. z o. o. i Szame sp. z o. o.
    Gdyby przyjąć skuteczność przeniesienia na Szame sp. z o. o. obligacji serii B1 oraz skuteczność przeniesienia na Meva Fashion sp. z o. o. obligacji serii B2, wskutek potrącenia opisanego powyżej wierzytelności Szame sp. z o. o. i Meva Fashion sp. z o. o. wobec GPPI S.A. wynikające z obligacji serii B1 i B2 umarzają się w całości, natomiast wierzytelności GPPI S.A. w stosunku do ZD Mewa S.A. umarzają się do wysokości 1.961.808,22 PLN, co oznacza, że ZD Mewa S.A. zobowiązana jest do zapłaty na rzecz GPPI kwoty 58.778,08 PLN.

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 10/2010 Zarząd GPPI S.A. informuje, że ani ZD Mewa S.A. ani żadna z jej opisanych powyżej spółek zależnych do dnia dzisiejszego nie przedłożyła obligacji do wykupu w sposób przewidziany przepisem art. 921 ustawy Kodeks cywilny, w związku z czym GPPI S.A. nie popadło ani w zwłokę ani w opóźnienie ze spełnianiem świadczeń z obligacji.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu -Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect.

Osoby reprezentujące spółkę:

* Piotr Karol Potempa - Prezes Zarządu
    * Krzysztof Nowak - Wiceprezes Zarządu
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~Snajper [87.96.13.*]
    Uwaga, pod wiele osób z tego forum podszywa się marna kreatura o ksywce: kendi

Autor | ~kendi [212.76.37.*]

To zwykły śmieć, nie potrafiący prowadzić dyskusji. Fałszywa menda.
  • Re: GPPI POKAZAŁO ŻE MA DOBRYCH PRAWNIKÓW Autor: ~kendi [212.76.37.*]
    Mewa rekrutuje prawników, którzy im piszą pozwy pod budką z piwem :)

BUHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH !!!!!!!!!
[x]
FIGENE 3,83% 0,49 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.