• FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [91.94.101.*]
    Proponuję wymieniać poglądy na jednym wątku
    Zobaczymy ile czasu zajmie dojście do tej min.ceny
    30.04.2010 spodziewam się malych zmian na plus w raporcie skonsolidowanym

Poglądowo wklejam wycenę ,,lekko,, zawyżoną Pana gorola-gorola

1. FASING to obecnie grupa kapitałowa, która składa się z następujących spółek:
    - Fasing S.A. - 100% udziałów
    - MOJ S.A. - 54% udziałów
    - BeckerPrunte - 60% udziałów
    - Fasing Centrum - 100% udziałów

- JoinVenture w Chinach 51% udziałów
    Obecna wycena rynkowa powyższej grupy kapitałowej wynosi około 50 mln PLN, natomiast wycena samej spółki MOJ to 36 mln PLN z czego 20 mln należy do Fasinga.

2. Aktualna wycena spółki jest bardzo atrakcyjna. C/WK=0,5, C/Zysk=11 i znacząco odbiega od wyceny innych spółek z branży górniczej (dla spółki KOPEX C/WK=0,8 C/Zysk=17). Potwierdza to także strona: http://www.stockwatch.pl/gpw/fasing,wykres,wskazniki.aspx. Spółka posiada dodatkowo nieruchomości w centrum Katowic, które wycenione są w jej bilansie po niskim historycznym koszcie zakupu.

3.Spółka generuje kilka milionów złotych z działalności operacyjnej rocznie. Trzy lata temu zainwestowała w Chinach, rok temu przejęła konkurenta - niemiecki Becker Brunte, obecnie wykorzystując spadek cen spowodowany przez kryzys intensywnie inwestuje w nowoczesne zgrzewarki wielkogabarytowe (1,5 mln Euro sztuka). Jest to pierwszy krok przenoszenia produkcji z Niemiec do Polski.

4. Napływające sygnały z górnictwa świadczą o poprawie sytuacji w tej branży. Wydłużenie czasu pracy do 6 dni w tygodniu przez Jastrzębską Spółkę Węglową wpłynie na zwiększone zapotrzebowanie na łańcuchy górnicze, które dostarcza Fasing. Kontrole w związku z ostatnimi wypadkami w kopalniach także wpłyną na przyspieszenie wymiany materiałów eksploatacyjnych jakimi są łańcuchy.

5. Pół roku temu z uwagi na małą płynność spółka została przeniesiona na fixing. Ponieważ średnia ilość transakcji na sesję już przekroczyła 10 w trzecim kwartale więc spółka zostanie przeniesiona na notowania ciągłe w październiku po kwartalnej weryfikacji dokonywanej przez WGPW.

6.Według sprawozdania finansowego za 2008 rok. Majątek spółki ubezpieczony został na 200 mln PLN. To oznacza że ubezpieczyciel wycenia spółkę cztery razy wyżej niż giełda.

7. Główny udziałowiec spółki systematycznie zwiększa zaangażowanie. Ostatnio dokupił 5% akcji, czyli uważa obecne poziomy cenowe za atrakcyjne. W wolnym obrocie jest coraz mniej papierów obecnie około 25% akcji, czyli tylko 13 mln PLN. Struktura akcjonariatu to: CARBON 2 - 56%, BGK - 17%, KOPEX - 4,5%. W śród akcjonariuszy jest także Aviva.

8. Wokół branży górniczej pojawia się coraz większe zainteresowanie. W prasie pojawiają przyjazne komentarze: http://dziadul.blog.polityka.pl/?p=31

Według mnie wycena tej spółki na poziomie 100 zł za akcję w niedalekiej przyszłości nie jest przesadzona.
    ===================================================================
    Każdemu zdaża się popełnić pomyłkę nie ustrzegłem się jej i ja. W mojej
    wycenie jest pomyłka. To wszystko przez to że zaszowkowała mnie
    wysokość faktycznego WK Fasingu. Wyliczenia WK sprawdziłem 5 razy ale
    resztę wyceny zrobiłem nie przykładając się. Wyceniłem FASING S.A. na
    podstawie średniego C/WK dla GPW. Powinienem zrobić to tak jak podczas
    wyceny wartości godziwej dla kursu MOJ S.A.

Z wyceny MOJ S.A.: Spółka jest wyceniana bardzo nisko w porównaniu do
    innych spółek giełdowych. Obecny kurs jest poniżej wartości księgowej
    w której większość przecież stanową środki pieniężne! Średni C/WK na
    GPW to 1.5 ale obejmuje spółki w różnym stanie. Takie co chylą się ku
    upadkowi są zadłużone i wykazujące straty. Wyceniłem MOJ podstawie
    wskaźników spółek płacących dywidendy i również mających zyski za
    ostatni rok. Średnia C/WK spółek płacących dywidendę jest 2.15 a
    płacących dywidendę i mających zyski 2.32.

Przecież FASING przynosi zyski i to niemałe! Więc bardziej wiarygodna
    wycena będzie na podstawie średniego C/WK nie wszystkich spółek a
    tylko tych które mają zyski. Takich spółek jest 62 na 374 notowane na
    GPW. Średnie C/WK spółek zyskownych po wczorajszej sesji wynosi
    dokładnie 2.0063 (wyliczone z danych publikowanych codziennie przez
    GPW: http://www.gpw.pl/zrodla/gpw/spws/spws1/wskznapl.html).

Oszacowane ostrożnie faktyczne WK akcji FASING S.A. to 83.68 zł na
    akcję ale średnie C/WK dla spółek zyskownych to 2.0 a nie 1.5.
    Godziwa fundamentalnie cena akcji FASING S.A. na podstawie wskaźnika
    C/WK to 167zł za akcję. Ponad 9 razy więcej niż obecny kurs!!!

Na podstawie średniego C/Z wychodzi mniejsza wartość godziwa akcji
    FASING S.A. 98 zł czyli 5.5 razy więcej niż obecny kurs. Przy wycenie
    MOJ pomimo że wycena z C/Z była większa niż z C/WK to pisałem że
    bardziej wiarygodne jest C/WK: W okresie wychodzenia z kryzysu zyski
    spółek są bardzo zmienne i w ogóle niskie dlatego za właściwą uważam
    wycenę wg C/WK... Dla FASING C/Z może być mylące też dlatego że
    ostatni kwartał był słabszy a następny który się właśnie skończył jest
    dużo lepszy o czym pisał green1. Pomimo że wycena wg C/WK pokazuje
    szokujący zasięg wzrostów to wydaje mi się że ona jest właściwa.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~ja [89.231.239.*]
    Jak wyceniacie zysk spółki w pierwszym kwartale 2010 roku?
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~orion2012 [86.63.148.*]
    Coś z AT
    Historyczne dno zaliczone
    Podwójne dno na 13,24zł również.
    Przebijamy 19,80zł i mamy kurs uwolniony(warunek trwałe przekroczenie przy dużym popycie)
    Fundamenty wszyscy znają-------
    Siepień 2010 Karbon będzie miał powyżej 61%
    Co zrobi? -scenariuszy jest wiele.
    BGK--ma 17% wyjdzie przy godziwej wycenie
    CHINY,BECKER PRUNTE-przyzwoite zyski
    Free float---oceniam na ok.5-6%
    Reszta w mocnych rękach

Wniosek jeden---------rekomendacja STRONG BUY

Pozdrowienia dla stałych i nowych akcjonariuszy

• Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~Majka [62.121.81.*]
    Spółka z wartością ksiegową 21,5 zł i zyskiem ponad 4,6 mln jest w takiej niełasce inwestorów GW.Co z tą spółka jest nie tak ?
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [178.56.38.*]
    Jest wszystko w porządku ...........tylko

1.kompletny brak PR,chociaż na lamach ,,Górnika,, jest dużo interesujących rzeczy
    2.dlawione wyniki

wszystko do czasu
    A sygnal wyjdzie od ,,środka,, FSG

ps.Jeśli w ogóle do spólki można stosować analizę techniczną-----to przebicie 19,80
    i w jakim stylu da odpowiedź co do trwalości kierunku
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~NEMO [83.5.10.*]
    Dnia 2010-03-21 o godz. 09:03 ~Majka napisał(a):
    > Spółka z wartością ksiegową 21,5 zł i zyskiem ponad 4,6 mln
    > jest w takiej niełasce inwestorów GW.Co z tą spółka jest
    > nie tak ?

Wypowiadasz sie czesto na watkach fasingu a widze ze nie wiesz ze na gieldzie jest notowana spolka GK FASING o WK 32,02 zl wedlug ostatniego raportu ,ale to przeciez szczegol pokazujacy tylko razace niedowartosciowanie kursu w odniesieniu do rynku,przezylismy juz tyle na tej spolce ze wiekszosc z nas jestem pewny nie da sie wyleszczyc na takich poziomach.Pzdr.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [91.94.190.*]
    25-03-2010
    Jedno jest zastanawiające kiedy rysowanie wykresu (radosne) prowadzącemu się znudzi
    Dzisiaj na MACD.......................sygnal ,zmiany trendu (1-2zl w dol)moim zdaniem
    Powyzej 20zl -------potrwa trochę

NO COMMENT
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~BartoszW [87.205.35.*]
    Będzie się bawić do czasu gdy sie zorientuje że to nie on dyma drobnych tylko jest sam dymany z akcji przez innego grubasa.
    Pzdr
    c.d.
    im szybciej i wiecej odda akcji po 16,50-17,50 tym lepiej dla przyszlego kursu.
    Pzdr
    Do Bartosz
    szczera racja
    mam tego potentata full...............
    ale niebawem zacznę ...................dobierać

ps.moim zdaniem (znasz calość spraw) stoi góra fsg i tyle?
    Zabawa potrwa,ale do czasu.Jest męcząca.....ale damy radę
    pozdrawiam
    Damy, damy. W zasadzie to nawet można się cieszyć bo inne inwestycje się bedą powoli kończyć a na Fasiu nadal jest kelner który za darmo oddaje akcje. :-)
    Pzdr
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~SHUN_TZU [80.55.142.*]
    no i znowu sprawdziłem...i znowu blefował :)
    he,he
    świetnie Bartosz tym ,,kelnerem,,-rozbawileś mnie i poprawileś samopoczucie
    SWIETNE POROWNANIE
    pozdrawiam
    Prawdę mówiąc to w maju zeszłego roku można bylo mieć wątpliwości czy jeszcze uda się kupić poniżej 20 a tu taka niespodzianka. Jedyne co jest denerwujące to to że jak kurs był ostanio 13 z groszami że nie było akurat wolnej kasy.
    Pzdr
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~ciekawy [83.29.191.*]
    po dzisiejszym zakończeniu i fiksingu gołym okiem widać że mamy sternika tyle tylko że jest nieudolny . chciał zaniżyć kurs ale wystraszył sie że ktoś mu podbieże te akcje gość przerzuca akcje z koszyka do koszyka . miał ustawiony na 16.80 i chciał tam przeżucić akcje niestety ktoś ustawił 50 szt PKC i zabrał zlecenie . Frajerowi trzeba wszystko zabierać musimy sie zmobilizować jak każdy ustawi zlecenie kupna codziennie za 1000-2000 złoty to bałwan zrozumie że to nie ma sensu bo tu nie ma tak naprawde chętnych do oddawania po tych cenach a w obiegu tych akcji jest naprawde bardzo mało.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~SHUN_TZU [80.55.142.*]
    ...dzisiaj też mam zamiar go wkurw..... :)
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~gogo [109.197.40.*]
    wio
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~cvbnm [77.113.77.*]
    Bardzo interesujące macie wnioski. Ale nadal przegrywacie z rzeczywistością.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: ~Yamnik [77.114.38.*]
    Poprzednio miał Pan problem z udzieleniem odpowiedzi, więc ponawiam mój list:
    Drogi Panie Cvnmb! Skoro nie masz akcji, nie masz zamiaru ich dokupić i - co logiczne - sprzedać, to po jakiego grzyba udzielasz się na tym wątku? Jeśli jesteś socjologiem i badasz postawy inwestorów, to przecież grupa skupiająca się na fasiu nie jest w żadnym przypadku reprezentatywna, o wielkości próby nie wspomnę. Po co zatem te wysiłki zmierzające do obrzydzenia nam tych akcji. Jesteś zbyt inteligentny - jak wnioskuję z Twoich postów, aby nie widzieć co się dzieje z notowaniami spółki. Zdradź o co Ci chodzi?
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: ~cvbnm [85.128.62.*]
    Nic bardziej mylnego. Analiza dotyczy zachowań inwestorów spółek mało płynnych, nie przynoszących satysfakcji inwestorom (nie tylko o zyski chodzi) oraz braku relacji inwestorskich.
    Tematyka jest wielowątkowa i dotyczy m. in. problemu długoterminowego trzymania akcji i kreowania na forach "zachowań stadnych".
    Długoterminowcem zostaje się wtedy gdy kupiło się na szczycie, a następnie obserwuje topniejący kapitał. Co podyktowane jest również brakiem wiedzy o inwestowaniu na GPW swoich pieniędzy. A kończy się tym, że jeżeli inwestor przejdzie okres bessy/spadków to pozbywa się akcji z minimalnym zyskiem... bo a nuż znowu spadnie. Za długo by dokładnie tłumaczyć.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: ~Yamnik [77.115.213.*]
    Problem w tym, że spółka jest fundamentalnie zdrowa, większość osób zaczynała od jednocyfrówki a nie od 46 zł i frustracja nie wynika z niskiej stopy zwrotu (ja sam obracając tym papierkiem mam w ciągu roku 80% zysku). Tutaj istotą jest beszczelne blokowanie kursu na chama, w momencie kiedy firma robi przejęcia, ma progresję przychodów, zysków już też specjalnie nie ma gdzie upychać, wk obejmuje wiele aktywów po cenach archiwalnych. Ona powinna być już w zupełnie innym miejscu. Zabezpieczyli kredyty hipoteką - wg ostatniego info. Może zbierają na pensje dla sumiastych?
    Nie sądzę żeby zajmował się Pan psychologią rynku, ani był instytucją charytatywno-uświadamiającą. Być może stoimy po dwóch różnych stronach barykady, lecz skoro mnie przyświeca interes firmy, jej rozwój (w tym możliwość pozyskania dalszych na ten cel środków - chociażby poprzez emisję z PP - co MUSI łączyć się z godziwą wyceną akcji) to jaki cel przyświeca Panu?
    Inwestor długoterminowy - to niekoniecznie leszcz ubrany na górce, czekający na odsprzedaż w dołku. Chyba, że odsprzedaż przymusową po cenie z wezwania w dołku który wcześniej ktoś wykopał....
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: ~Mario [79.185.193.*]
    Nie wytrzymałem i napisze jeszcze troche.Na górce ubranych to tu praktycznie nie ma (może jednostki).Pamiętam dokładnie jak górka była robiona.Swoje ostatnie sprzedalem po ok 36zł. W dogrywce tego samego dnia kilka batonów kupna po 1000szt i poszło ponad 38zl. Następnego dnia to samo na otwarcie i już ponad 40zł. Wniosek nie robiła tego drobnica.Naturalnie byłem wkurwiony,że zawsze za wcześnie sprzedam.Teraz to już walczę z bezszczelnością i arogancją animatora.Póki co to nasza dyscyplina jest zadziwiająco dobra.(nie zauważyłem sprzedjących)
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: ~Mario [79.185.193.*]
    Ijeszcze jedno Skąd u tego cvbnm tak dokładna wiedza z niuansami na temat tej konkretnej spółki.Normalny socjolog potrzebuje wiedzy bardziej ogólnej.Rozrzucają sie akcjami trudno trzeba zbierać.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: ~cvbnm [77.115.14.*]
    Bo jestem na GPW prawie od początku.
    Proszę o wypowiedzi w kontekście rankingu Parkietu i braku transakcji przez ponad 5 godzin.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: ~Mario [79.185.176.*]
    Wszelkie rankingi,a szczególnie gazetowe to możesz sobie o kant dupy rozbić -wszystko w tym temacie. ::))))
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: ~BartoszW [77.254.189.*]
    A Edwina znasz?
    Pzdr
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: ~Yamnik [149.156.34.*]
    Pytanie! Wychodzi z AT że zna! ;)))
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 do cvnmb Autor: krzychkul [77.254.43.*]
    być może cvbnm to kundel pasterski sternika. Ma zadanie gonić owce - mniej doświadczonych wrażliwych na propagandę i manipulacje. W dzisiejszym zamerykanizowanym świecie pełno jest takich pustaków dzieci pokryzysowej minihossy.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~BartoszW [77.255.63.*]
    Jakie wnioski??? Po prostu kupujemy bo jest tanio a nawet bardzo bo na tym polega giełda tzn. kupić tanio sprzedać drogo. Kupisz od nas w 2012 lub 2013 za 70-100 złotych i pewnie spółka nie będzie wtedy nawet przewartościowana.
    Pzdr
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~BartoszW [77.255.63.*]
    I jeszcze jedno - żebyś nie mowił że moja opinia iż jest bardzo tanio jest subiektywna to polecam zajrzeć tutaj na analizę wskaźnikową: http://www.stockwatch.pl/gpw/fasing,wykres-swiece,wskazniki.aspx

Tu można znaleźć jednoznaczną odpowiedź na pytanie czy idiotą jest ten co kupuje po 17 czy ten co sprzedaje.

Pzdr i życzę sukcesów w badaniach socjologicznych
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [79.162.60.*]
    Wesołych Świąt ;zdrowych,rodzinnych
    od
    oriona2244
  • oby hanysy puściły kurs Autor: ~ameryk@777 [89.229.22.*]
    dzięki za życzenia
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~myślący [212.244.123.*]
    Bardzo dziękuję i wzajemnie.
    Na wykresach fasingu wg mnie analogia do czerwca-grudnia 2006. Co myślisz ?
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~Myślący [212.244.123.*]
    Pomyliłem się ze styczniem - czerwcem 2006 (podobny przebieg wykresu) co potem nastąpiło widać wyraźnie na wykresach w 2006-2007.
    Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam!
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [86.63.148.*]
    Kooperujemy z Bucyrusem" - GazetaGórnik

http://www.google.com/finance?q=NASDAQ%3ABUCY

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bucyrus_International

http://gornictwo.wnp.pl/dbt-podpisalo-kontrakt-z-jastrzebska-spolka-weglowa,34584_1_0_0.html

http://www.bucyrus.com/

STRONG BUY
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [79.162.120.*]
    min.45zl
    przyjdzie-czas-ze-beda-sypac-INFAMI--jak-z-rekawa
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~resor [87.205.168.*]
    Mnie osobiście 30 wystarczy.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [178.56.19.*]
    cvbnm [77.113.77.*

hm....................ciekawy..chyba.inwestor

proponuję zadzwonić ze swoimi tezami...........do CNBC(RDO)

no comment
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~majka [82.177.100.*]
    za 30 to i ja bym sprzedała
    a troszkę mam ; )
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~NEMO [83.5.30.*]
    Tak to na gieldzie wyglada,ci ktorzy najdluzej posiadali akcje przewaznie na dobrej spolce ktora po wieloletnim marazmie zaczyna rosnac pokonujac kolejne opory,najmniej zarabiaja ,cieszac sie marnym zyskiem (przekonuja sie o tym obserwujac kurs).Dla mnie 30 zl to tylko jeden z poziomow ceny docelowej.Pzdr.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [87.96.56.*]
    do..NEMO
    Przewiduję b.ciekawy--------scenariusz rozgrywających
    ARCHITEKTURA---------będzie radosna i przednia

.................a potem dopiero wlaściwy PR wlodarzy spolki

pozdrawiam
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~kk [79.185.174.*]
    Mi jest ważne,że animator trzymacz wystrzelał się już z akcji i nie przerzucał już sam sobie w dół. Po raz pierwszy zaobserwowałem normalny handel. Po 17, 35 prawdopodobnie częściowo spprzedawali ci co kupiłi ok 16zl,ale mają do tego prawo. Sytuacja jest dobra.Tylko jakie oni przygotowali wyniki,mogli część przychodów przesunąć na 2-gi kwartał.Muszą jakoś odkupić utopione akcje,a to są dobre szuje. Idą w zaparte i na białe mówią czarne. Pozdr
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [91.94.167.*]
    ciekawe.czy...data
    .09-06-2010---coś zmieni
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~fds [85.219.187.*]
    a cóż to dzisiaj za wielkie wydarzenie ma miejsce że spodziewasz sie zmiań
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: orion2244 [91.94.90.*]
    no-comment
    radosnej.tworczosci-w-takim--stylu-
    nie-sie-komentowac
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~fds [85.219.187.*]
    ==nie== odstawiaj== leków

• Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~kk [79.185.192.*]
    Lepiej przeanalizujcie,dlaczego sternik naustawiał dziś tyle tysiączków poniżej 17zł??Czy to jakiś ważny termin (data ) ? Czy uniósł się honorem i straty nieważne,a chce postawić na swoim ?Do 20 zł to nie widzę obcych zleceń tylko sternika. A co będzie się działo jeżeli wkroczy ktoś mocniejszy i pozbiera jemu te zlecenia ?Tu konkretną wiedzą dysponuje "cvbnm".
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~A.J. [180.107.33.*]
    Nastawial nie tylko sternik. Pamietaj - trend is your fuckin friend. Krotkoterminowo spadajacy, srednioterminowo boczny. Ja wychodzilem powyzej 17.00 a sternikiem nie jestem. Jeszcze sie obkupicie - na tym walorze nie ma pospiechu.

Orion, ciekawe podsumowanie zapodales. Ja jestem z boku ze wzgledu na kiszone. Jak bedzie 14-14.50 to moze sie polakomie zeby potem znowu oddac po 16.50-17
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~kk [83.31.64.*]
    Żle oceniasz sytuację zlecenia są sternika ,obcych mamy ok 10%.też mam kupione po 15zł,ale jeszcze dobieram. Miałem już nie kupować,ale jak tu nie brać jak on sam naprasza się i wkłada do kieszeni. Dziś też dobrałem.
  • Re: FASING-----------kierunek 45,00 Autor: ~BartoszW [193.201.167.*]
    Tak naprawdę wystarczy kilku takich jak Ty i kurs nie ma szansy wzrosnąć. Ale prędzej czy później Twoje akcje trafią do kogoś co akcje przytrzyma dłużej i już nie będziesz miał mozliwości odkupienia.
    Pzdr
[x]
FASING 0,00% 12,80 2025-09-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.