marża na sprzedaży produktów autodesk wynosiła jak pamiętam ostatnio 20%- a w 2008r z subskrypcjami mieli z 30 mln z produktów autodesk.
Jezeli marża dystrybutora wynosiła 3 % to oszczędności na 20 mln (nie na wszystkich produktach omijają dystrybutora) wyniosłyby to 0,6 mln.
Nigdy nie widziałem czy na Procadzie jestem bardziej fundamentalnie czy spekulacyjnie bo w obu przypadkach dla mnie papier jest nr 1. Ale chyba postawię na te fundamenty i poczekam aż wyrosną.
ładnie to ująłeś, albo fundamenty albo skakanka, ciagle sie dziwie, ze spekula rzadzi bez wzgledu na fundamenty, kase, pozycje i przyszlosc maja i po cichu daleko zajadą, ja ich papiery tez trzymam
pamietajcie, my tu sie bawimy bo chcemy zarobic a nie pakujemy nasze pieniądze w firmę ponieważ ma dobre wyniki, jeżeli ktoś zarobił 50% na papierze to dlaczego ma je trzymać w chwili gdy jest zagrożenie, że nadchodzi (chwilowa lub nie) realizacja zysków - to jest gra a nie tylko utrzymywanie spółek ,, pzdr
Jedni wchodza drudzy wychodzą w ich miejsce a najważniejsze żeby przewidzieć dłuższy horyzont a nie skakać jak elektron bo to nie zdrowe i czy vtakie zyskowne bym się spierał. Ostatnio koleś się strasznie chwalił że on małych spółek nie rusza bo zmądrzał ale jak chciał się pochwalić gdzie najlepiej zarobił to wskazał naszego Procadzika no i że dzięki temu ma na zero - na zero to ja bym żygał a nie się chwalił.
gielda z "papierami" to taka papierowa gra duzych chłopców co raz pakuja kase a innym razem strasząc zagrozeniami - wyciagaja z małym zyskiem, sami krzycza hurra super spółka a potem horror wodospad uciekamy, nie ma to NIC WSPOLNEGO ZE SPOLKA, ktora niewiem jak by sie nie starala to i tak chlopcy rzadza swoim krzykiem, ja jestem dlugodystansowa a nie jak trzmiel
osobiście się nie wypowiadam za często w tego typu komentarzach ale za to trochę ich czytam od czasu do czasu, nie sugerując się nimi za mocno ;) chodzi o to, że wszyscy jesteśmy różni i różnie będziemy inwestować czy też grać, ja jestem tak zwaną "zwykłą płotką" bawiąc się na razie bardzo małymi sumami i przeliczając straty i zyski na % a nie na kaskę, ale wracając do myśli przewodniej wszyscy jesteśmy różni i różnie inwestujemy dzięki czemu jeden traci a inny zyskuje - inaczej by się to nie odbyło - i tego się trzymajmy to wszystko będzie się kręcić nadal w bardzo podobnych a może już nieco przyśpieszonych, powtarzalnych ruchach ;)
witaj Czapajew, jest i nowy gracz Violetta (czyżby Willas, ta od psów i kotów w dużej ilości), co do analiz, piknie wasze w górę, prd w dół o 6 procencików, z tendencją. Może mu zaszkodził raport o zakupie Autora, tylko gdzie ukryli splate tych dlugów? zdrowkopo
nie jestem graczem w waszej grze, nie mam ani kotów ani psów i nie postrzegam świata ja wy - tzw gracze, z wierzchu by manipulowac i kręcic by kaskę wykradac z rynku, bo to co robicie to nie jest inwestowanie tylko wykradanie. Jak firma nic nie robiła szła w góre jak cos pozytywnego zrobiła, to prysznic. Tu nie ma logiki tu jest spekulacja i złodziejska kalkulacja. Albo oszukam albo zostane oszukana? Sorry obserwator, jestes krótkowidzem?
3 miechy temu opchnąłem po 3,30 z ponad 300% zyskiem swój zawór bezpieczeństwa na wypadek że może coś nie tak być z kursem gdyż ja tu nie rządze. Troche bujneło wyżej teraz spada - ja tam nie wiem kasę na odbiór mam w razie czego jak by poszło tam gdzie pójść nie powinno. Przy następnej górce znowu deczko - pisze to bo wiem że mi kibicujesz i lubisz jak zarabiam:)
Wiem jedno ja opylam akcje wtedy jak ktos je chce w sposób nie rzucającyu się w oczy.
Co do autora jak Prezes to kilka razy opisał - firma rentowna - wydali za 51% 0,6 mln i tak cościk czuje że 51% kapitał własnego firemki może być większa niż 0,6 mln i będzie przyrost
Ogólnie przyrost KW będzie na 100% gdyż wydają na to tylko jakieś 0,3 mln a część zapłaty idzie w 100 tysi akcji a jak wiemy w obecnej chwili skupione akcje obciązają nam ten wskaźnik gdyż KW dzielony jest dalej na 9 mln akcji a nie 8. Gdybyśmy policzyli że te 1 mln akcji skupionych kosztuje 2,3 PLN to mamy wk-w okolicach 1,90 PLN a weś sobie spróbuj kupić za tyle akcje. Obecnie mamy do czynienia z ruchem czysto spekulacyjnym i kltoś się załapaie na tańszy papier a ktoś nie.
No a tak dla wiadomości długi to długi, aktywa to aktywa, kapitał własny to kapitał własny i nawet jeśli coś tam mieli to każda firemka ma jakieś kredytybo to normalna rzecz oczywiście nie nasz Procadzik ale to wiadomo.
a już napewno spadek nie ma związku z akwizycją autora bo niedawne info o pominięciu dystrybutorów dla mnie osoboście jest kilka razy ważniejsze niż przejęcie autora.