• Ergis - ale tu cisza Autor: ~xyz [77.91.63.*]
    a tymczasem zatwierdzono dofinansowanie w wysokości prawie 10mln na wdrożenie innowacyjnej technologii w procesie produkcji folii wielowarstwowej
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: ~donek [83.14.126.*]
    To czemu nie dokupujesz
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: ~xyz [77.91.63.*]
    cały czas kupuje
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: ~donek [148.168.127.*]
    to dobrze robisz ale chyba niewiele kupiłeś chyba że to Ty odpowiadasz za te 100000 3 tygodnie temu
    nie no bez przesady, tyle to w życiu miał nie będę - jednej spółki oczywiście a tak w ogóle to szkoda ze spółka tak mało medialna i na własnej promocji wcale jej nie zależy bo wiele firm potrafi zrobić wokół siebie trochę szumu a tu cisza jak by zarząd zwolnili.....
    i jeszcze ta płynność mizerna
    może by tak jakiś split przeprowadzić
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: ~donek [148.168.127.*]
    teraz juz nikomu nie zalezy szczególnie jak kasa na spłatę sie znalazła.Tak więc o medialności i splicie zapomnij.A o zainteresowaniu spółką swiadczy pewien fakt na ostatnim walnym podobno nie było nikogo poza członkami rady nadzorczej zarządem i pzu to mówi samo za siebie
    no i wcale mnie to nie dziwi bo prawie 70% akcji jest w instytucjach a pewnie cala reszta to drobnica i właśnie z powodu niskiego FF split byłby wskazany
    został tu ktoś jeszcze ?
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: donek [83.14.126.*]
    Jestem aczkolwiek sporo sprzedałem bo znalazł się chętny.Dla wzrostu kursu jest pocieszające ,że w najbliższym czasie nie spadnie poniżej 3,5 może co prawda nie wzrosnąć powyzej 3,7 ale to i tak dobrze.Ja miałem duzo więc ciesze sie i nie cieszę ze sprzedalem.Cieszę bo mam kasę na wejscie w dwa inne ciekawe projekty.Nie cieszę bo wierzę ,ze jest to aktualnie jedna z pewniejszych inwestycji na GPW.Jednak brak płynnosci uniemozliwia jakiekolwiek planowanie.Dlatego zostawiłem jescze troche ale tego juz nie ruszam.Do ceny 6 zł a wtedy będzę sie zastanawiał co dalej.Póki co jednak jeszcze ktoś ma kilkaset tysięcy na wydaniu i szybko kurs nie ruszy no chyba ze kupujący jeszcze zechce łaskawie wziąść te kilkaset tys.w cenie około 3,65?
    Tak czy owak jeszcze nigdy tak bezpiecznie na ergisie nie było jak teraz z dwóch powodów jest ktoś kto pilnuje kursu oraz to że upłynniłem znaczną część walorów.A po trzecie juz nawet redktor tu nie zaglada a to oznacza ,ze ostatni mohikanin bessy umarł więc moze byc tylko dobrze.
    Pozdrawiam
    no ja uważam podobnie, ale niczego nie oddałem a w miarę wolnych środków dobieram bo tu wyraźnie widać sile na papierze i stabilny akcjonariat co w obecnej chwili jest bardzo ważne. Szkoda ze tylko nas 2 ciągnie wątek, ale to tez pokazuje ze papier jest w mocnych rekach a potencjał na tej spółce jest jeszcze ogromny.
    Zobaczymy co przyniesie nowy rok
    Pzd
    Mimo,ze jestem za to nie zgadzam sie z Tobą bo to że jest nas dwóch nie oznacza że papier jest w mocnych rękach to oznacza ,że nie jest przedmiotem zainteresowania ulicy a to oznacza,ze na wzrosty poczekamy przynajmniej do ogłoszenia wyników za IV kwartał 2009 .Tak więc ciesz się ,że nie spada bo duzo innych spółek ostatnio mocno spadło.Co więcej ciesz sie że nie spadnie poniżej 3,5 bo akcje zostana kupione.Jednak z drugiej strony nie licz ,,że wzrośnie powyzej 3,7 bo nikt narazie nie ma w tym interesu.Ale za jakiś czas owszem taki interes sie pojawi.Mimo iż pozbyłem się dosyć dużego pakietu sentyment do ergisu pozostanie w końcu dał sporo zarobić i jeszcze da.
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: ~bu [91.146.192.*]
    Ja tu siedze od marca 2008 :] Moja cena docelowa to rowniez 6 zl :] Jednak nie wykluczam podniesienia poprzeczki nawet na 15. Zobaczymy jak sie firma bedzie rozwijac. Pozdr
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: redaktor [83.14.170.*]
    Donek napisał, że ERGIS nie spadnie poniżej 3,50 zł za akcję.
    Jeżeli gdzieś będą wybierali dowcip roku, to zgłoszę Twoją powyższą wypowiedź.
    Ty musisz byc profesjionalnym analem. Pewnie pracujesz w jakiejs Biznes TV. Bo wszystkie twoje prognozy sa - bledne. Jesli tak Ci idzie gra na gieldzie jak dotychczasowe prognozowanie zachowania kursu Ergis to musisz byc jednym z rezydentow Dworca Centralnego w Warszawie. Powodzenia w Nowym Roku.
    Witaj redaktor dawno Cię tu nie było szukałem Cię na innych wątkach i było cicho .Myslałem,ze popełniłeś harakiri ale przypomniałem sobie ,ze Ty poza gadaniem nie inwestujesz więc nie maiłeś powodu dokonania samobójstwa.Tak się składa,że prześedziłem Twoje prognozy na innych wątkach i sa tak samo trafione jak prognozy na ergisie.Synku jak pisze że nie spadnie to nie spadnie no chyba ze wysypiesz te swoje pół milona akcji:) to spadnie bo tyle nie łykniemy ale 400tys to tak a nie sądzę żebyś posiadał chociaż 1 akcję więc z Twojej strony zagrozenia brak.Ja wiem po ile sprzedawałem i kto ode mnie ostatnio odkupował więc synku spadaj na polną albo cognora bo to sa spółki dla ciebie a nie mędrkuj juz o ergisie bo o niczym nie masz pojęcia a szczególnie o ergisie
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: ~paaulinka [77.254.119.*]
    Witam posiadaczy.Jesten pewna,że jest nas spora grupka inwestorów,i co więcej,sądzę że akcjonariat na Ergisie jest już tylko co najmniej średnioterminowy,a to dobrze wróży na przyszłość.Słabe ręce odpadły podczas gnojenia kursu ma przełomie roku.A Redaktor miał w tym swój udział.Swiadomi wykorzystali ten czas na obniżenie średniej zajupu.Teraz zostaje nam tylko czekać,aby rynek właściwie wycenił fundamentalną wartość spółki.Dla mnie wynosi ona co najmniej 10 zł.Niżej nie sprzedam.
    Zyczę wesołych świąt,i lepszego 2010r.
    Paaulinka pisze, cyt: "Teraz zostaje nam tylko czekać,aby rynek właściwie wycenił fundamentalną wartość spółki "
    Przecież ja piszę dokładnie to samo - Teraz zostaje tylko czekać, aby rynek właściwie wycenił fundamentalną wartość spółki.
    I nie łudźcie się, że rynek tej wyceny nie dokona. Niestety dokona. Pozdrawiam.
    Kazdy raport jest fundamentalna wycena spolki. Redaktor nie potrafi czytac ze zrozumieniem stad jego frustracja, a ze liczby w kolumnach na ergisie duze to frustracja sie powieksza. Glupich nie sieja sami rosna uciekajac ze szkoly.
    no proszę wywołaliśmy wilka z lasu. Panie dyrektorze - redaktorze, gdzie zapowiadane 0,6 zł ? Chyba przyznasz ze pomyłka o 600% to trochę dużo.

donek ja będę trzymał się swojej teorii i nadal uważam ze szansa zainteresowania szerszego grona spółką jest dopiero przed nami a to sugeruje, ze jesteśmy w lepszej sytuacji niż większość papierów o ktorych się stale pisze. Tu wyraźnie widać ze brakuje panikarzy podejmujących nagłe decyzje tylko w oparciu o skoki na wig20, lub S&P. Stad tez moja teoria ze papiery są w mocnych rekach.
    Trochę dziwi mnie Twoja pewność co do wahań kursu, no ale może dysponujesz taką gotówką, która pozwala Ci pisać w ten sposób.
    Obecnie nie zwracam zbyt dużej uwagi na kurs tw nie skacze z radości jak rośnie i nie wyrywam włosów jak spada, gdyż trzymam papier i trzymać będę, dotąd aż sytuacja w spółce nie ulegnie jakiemuś pogorszeniu.

Wesołych Świąt i odpoczynku od monitora ( no i tych 15zl jak to ktoś pisał -) )
    Pewnośc wynika z tego co sie ostatnio stało w Ergisie.Niestety dla redaktora wiem chyba nieco wiecej o spółce niz jest powszechnie wiadomo dlatego pisze to co piszę.Jestem w dosyc komfortowej sytuacji bo spadek mnie nie zmartwi a wzrost tym bardziej.Ja nie jestem inwestorem kilkudniowym.Owszem nawet jak sprzedaje i kupuje to mam tylko ustalone spółki reszta mnie nie interesuje.Ergis jest w kręgu moich zainteresowań od około półtora roku i cały czas wiem co tu sie dzieje.Moge tylko powiedzieć,ze fundamentalnie tak dobrze w ergisie nie było jak jest teraz również pod względem akcjonariatu.Jednak nie oznacza to natychmiastowego ruchu w górę.Co do Paulinki to sorki ale 10 zł mimo,ze nie jestem redaktorem ale powiem że nie bedzie w najblizszej 5 latce no chyba że bedzie mega hossa a raczej w najblizeszej 5 latce jej nie bedzie.Co do redaktora to zobaczcie jego wpisy na Ergisie i przepowiednie.Biedak wieszczył zwałke szerokiego rynku w pażdzierniku i pisał że w związku z tym Ergis spadnie takie miał argumenty.Niestety okazały się błędne.Dodatkowo gdyby chociaż troche wysiłku włozył w obserwacje dalnych i nie kierował sie jakimąś slepą nienawiścią do Spółki to by widział,że jest silniejsza od rynku w ostatnim czasie i że akcje trafiaja do silnych rąk.Jesli tego nie widzi to jest slepy albo głupi albo jedno i drugie.Co do pewnosci ceny powtarzam nigdy niczego nie jestem pewny.Określam tylko prawdopodobieństwo.Prawdopodobieństwo spadku ponizej 3,5 oceniam na 5% pozostawania kursu w przedziale 3,5-3,8 na 80%.Wybicie na 4-4,5 na 20%.Oczywiście wybicie nastąpi ale oceniam ,że nie wcześniej niż ruszy szeroki rynek lub bedą wyniki za IV kwartał.Tak wiec około 1miesiąc miedzy 3,5 a 3,8.Powtarzam jestem w komfortowej sytuacji bo fundamentalnie kurs musi wcześniej czy później dojść do 4,5zL a w przypadku spadku ponizej 3,5/mimo iz nie sądze żeby on wystąpił bedę mógł odkupić sprzedane akcje w przedziale 3,5-3,6.Dlaczego to piszę i odkrywam karty?Bo czy tak czy tak bedę wygrany.Jeśli pójdzie w górę to się nie zmartwię bo mam teraz na oku dwa fajne projekty ,które powinny w/g mnie dać zarobic więcej niż ergis ,a ten Ergis co mam da mi też sporo zarobić.Jesli pójdzie w dół to odkupię to co sprzedałem i jeszcze trochę bo teraz po emisji obligacji finanse są czyste i 4,5zl musi być w okresie1 roku.Więc redaktor niestety naśladownictwo prechtera nic ci nie da .Zarobić nie zarobisz ludzi zdenerwujesz więc po co to robisz ...Niestety nie wiem.Jedyne co przychodzi mi do głowy to chęć zemsty za porażkę na Ergisie ale jak długo mozna żyć chęcią zemsty i pogrążać się w tym....Jak chcesz sie zemścić to weź kałacha idź na Tamka i zrób porządek jesli masz jakies ale do spólki a głupot nie wypisuj jesli bo cie zarząd tak załatwi jak na cognorze:)
    no ja na niej jestem już 4 lata i myślę ze w najbliższej 5 latce będzie powyżej 10 i to grubo, bo obecne wskaźniki muszą zostać zauważone (C/WK, C/Z), jak i to ze wszystko zaczyna się w spółce bardzo dobrze układać (tak bynajmniej ja to widzę). Największym mankamentem jest płynność kursu co pozwala nim sterować i to uważam, ze właśnie teraz się dzieje.
    Najbardziej mnie dziwi, ze spółka za wszelka cenę stara się być mało medialna. Ostatnio uzyskali dofinansowanie z unii na 10 mln i cisza w tym temacie. Jedynie wzmianka w raporcie kwartalnym a z raportami ogólnie wiadomo jak jest, jak są czytane, ze o zrozumieniu nie wspomnę.
    Nie jestem prorokiem więc nie będę polemizował odnosnie kursu.Jednak obstaje przy swoim.Ta spółka nigdy nie bedzie medialna z innych powodów ale ich niechciałbym zdradzać,żebym nikogo nie obraził a uwierz mi że tak jest.Ja jesli wchodzę do spółki to najpierw zbieram o niej wszystkie dostepne dane.Byłem we wszystkich polskich zakładach spółki /w niemczech nie byłem/rozmawiałem z pracownikami.Robie jeszcze inne rzeczy aby mieć maksymalnie dużą wiedze gdzie pakuję swoje pieniądze.Ponadto jest nas kilku dlatego mozemy sobie na to pozwolić i czasowo i finansowo.Kiedyś myslałem,ze znajdę tu chetnych do współpracy ale na forum to na ogół sami gadacze tacy jak redaktor ,którzy z inwestowaniem nie mają nic współnego tylko upajają sie swoimi wizjami i prognozami albo drobni ciułacze,którzy traktuja giełdę jako hobby do swojej codzinnej pracy.Ja i moi trzej koledzy niestety nie jesteśmy instytucją aby rządzić i dzielić nawet w takiej małej spółce jak ergis ale też obroty rzedu 20-30 tys akcji uniemozliwiaja nam troche działanie.Dlatego ucieszyłem się że ktos duzy zebrał nam sporo wczesiej zakumulowanych akcji po dobrej cenie.Dobrej nie znaczy zgodnej z wycena dobrej pod wzgledem tego po ile skupowalismy.
    Wracając do medialnosci spółki teraz jest to im kompletnie do niczego nie potrzebne.Jak dojdą do wniosku ,ze chyba warto zamienić obligacje na akcje to wtedy się medialnosc poprawi.Na szczęście dla spółki w końcu jest ktoś kto o to dba i za to nalezy ich pochwalić bo wydaje sie że Copernicus jest ok.Dalej już nie piszę bo wyjdzie na to,ze jestem pracownikiem Copernicusa hi hi hi.
    z powodu malej płynności ciężko jest nabyć odpowiednia ilość, wiec z tego co obserwuje jak tylko uzbiera się jakaś rozsądna ilość po prawej stronie następuje momentalna zbiórka. Papier szalu nie robi ale zachowuje się bardzo stabilnie z tendencja wzrostową
    Najlepszego w Nowym Roku
    Bardzo ladna sesja zakonczona na najwyzszym poziomie w tym roku. Obrot tez przyzwoity jak na Ergis. Wszystkim posiadaczom zycze kontynuacji tych wzrostow w przyszlym roku. Powodzenia w zyciu i na gieldzie.
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: ~88 [83.5.13.*]
    wczorajszy kurs to nie bylo maksimum z tego roku, wczesniej kurs mial 3,94zl :) myslalem, ze 31.12 sesji nie ma a tu takie mile zaskoczenie, ze ergis zakonczyl rok na w miare przyzwoitym poziomie :)
    Zajrzałem tu prawie po półtora roku.
    No i co zaklinacze kursu i inni wróżbici - miałem rację?
    Większość spólek wykorzystała 2010 rok na wzrosty, a tu coraz taniej.
    Powtórzę jeszcze raz, to co mówiłem tu od lat. W momencie gdy ERGIS nabył niemieckie spółki - natychmiast należało pozbyć się ERGISA.
    Szczególne pozdrowienia dla Donka.
    jesteś monotematyczny i ujawniasz się wyłącznie wtedy, gdy jest Ci to na rękę. Pamiętam Twoje prognozy i jeśli masz dobrą pamięć to jest do nich baaaardzo daleko więc.... najlepiej zamilcz bo na tym wątku autorytetem chyba nie zostaniesz
    pozdrawiam
  • To już chyba czytaliście!!! Autor: ~Mesner [213.77.101.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/1034182_Ergis-Eurofilms--Zarzad-walczy--o-wyzsze-marze.html

Pozdrawiam szczególnie xyz
  • Re: To już chyba czytaliście!!! Autor: ~donek [148.168.127.*]
    Dalej te jego brednie o inwestycjach.Juz w 2006 ym miało byc tak pieknie.Teraz ma trochę luzu finansowego to znowu obietnice,przewalona kasa i swietlana przyszłość.Jak taki mądry to nie zrobi prognoze i sie z niej choć raz przynajmniej rozliczy a nie bla bla bla a kaska za doradztwo idzie. Eh naiwni akcjionariusze...
    masz rację donek, ale co by nie mówić to obroty rosną a i zlecenia na kupnie coraz większe. Wiem, wiem zaraz napiszesz że to doskonała okazja żeby wywalić i szanuje to, że nie zaklinasz przyszłości tylko odpowiednio oceniasz możliwości, ale czy nie sądzisz obecnie, że spółka dołki ma już za sobą ?
    Pzd
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: ~donek [83.14.126.*]
    Ja poprostu mu nie wierzę i tyle. Ja nie chciałbym mieć tego w portfelu bo jest wiele innych spółek. Ale na każdej spółce można w jakimś okresie zarobić więc jak ktoś będzie miał dobry timing to i na ergisie zarobi/mnie się też kiedyś udało/. Tu właśnie nie zgadzam się z redaktorem bo uważam tak jak on że ergis to słaba spółka ale to nie znaczy że ma spaśc do 1 zł lub ponizej.Ergis jest poprostu słaby i będzie w granicach 2,5-4 zł kisił sie na małych obrotach /w większości między 3 a 3,6/.Dalej uważam, że przy 3,5-3,6 warto to sprzedać.Poniżej 3,1 nie warto sprzedawać chyba że znowu zaskoczy wynikami za Q1/jak zysk netto bedzie ponizej 4mln to spadek/.Jednak jak zawsze wszystko bedzie zalezeć od szerokiego rynku.Jak bedzie hossa to i ergis urośnie a jak bessa to ergis spadnie bardziej.Pytanie tylko po co mieć ergis w portfelu jak jest wiele dobrych nisko wycenianych spółek.
  • Re: Ergis - ale tu cisza Autor: ~maro66 [145.237.116.*]
    Jakieś propozycje?????. Z tego co "wiem" przychody na tym samym poziomie, ale zysk dużo niższy. Wiadomo ceny surowca, energi itp mocno w górę, a przychody porównywalne. POzdrawiam
[x]
ERGIS 0,26% 3,86 2019-12-12 16:25:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.