Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Ergis - ale tu cisza

Nie jestem prorokiem więc nie będę polemizował odnosnie kursu.Jednak obstaje przy swoim.Ta spółka nigdy nie bedzie medialna z innych powodów ale ich niechciałbym zdradzać,żebym nikogo nie obraził a uwierz mi że tak jest.Ja jesli wchodzę do spółki to najpierw zbieram o niej wszystkie dostepne dane.Byłem we wszystkich polskich zakładach spółki /w niemczech nie byłem/rozmawiałem z pracownikami.Robie jeszcze inne rzeczy aby mieć maksymalnie dużą wiedze gdzie pakuję swoje pieniądze.Ponadto jest nas kilku dlatego mozemy sobie na to pozwolić i czasowo i finansowo.Kiedyś myslałem,ze znajdę tu chetnych do współpracy ale na forum to na ogół sami gadacze tacy jak redaktor ,którzy z inwestowaniem nie mają nic współnego tylko upajają sie swoimi wizjami i prognozami albo drobni ciułacze,którzy traktuja giełdę jako hobby do swojej codzinnej pracy.Ja i moi trzej koledzy niestety nie jesteśmy instytucją aby rządzić i dzielić nawet w takiej małej spółce jak ergis ale też obroty rzedu 20-30 tys akcji uniemozliwiaja nam troche działanie.Dlatego ucieszyłem się że ktos duzy zebrał nam sporo wczesiej zakumulowanych akcji po dobrej cenie.Dobrej nie znaczy zgodnej z wycena dobrej pod wzgledem tego po ile skupowalismy.
Wracając do medialnosci spółki teraz jest to im kompletnie do niczego nie potrzebne.Jak dojdą do wniosku ,ze chyba warto zamienić obligacje na akcje to wtedy się medialnosc poprawi.Na szczęście dla spółki w końcu jest ktoś kto o to dba i za to nalezy ich pochwalić bo wydaje sie że Copernicus jest ok.Dalej już nie piszę bo wyjdzie na to,ze jestem pracownikiem Copernicusa hi hi hi.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ERGIS 0,26% 3,86 2019-12-12 16:25:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.