Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Ergis - ale tu cisza

Pewnośc wynika z tego co sie ostatnio stało w Ergisie.Niestety dla redaktora wiem chyba nieco wiecej o spółce niz jest powszechnie wiadomo dlatego pisze to co piszę.Jestem w dosyc komfortowej sytuacji bo spadek mnie nie zmartwi a wzrost tym bardziej.Ja nie jestem inwestorem kilkudniowym.Owszem nawet jak sprzedaje i kupuje to mam tylko ustalone spółki reszta mnie nie interesuje.Ergis jest w kręgu moich zainteresowań od około półtora roku i cały czas wiem co tu sie dzieje.Moge tylko powiedzieć,ze fundamentalnie tak dobrze w ergisie nie było jak jest teraz również pod względem akcjonariatu.Jednak nie oznacza to natychmiastowego ruchu w górę.Co do Paulinki to sorki ale 10 zł mimo,ze nie jestem redaktorem ale powiem że nie bedzie w najblizszej 5 latce no chyba że bedzie mega hossa a raczej w najblizeszej 5 latce jej nie bedzie.Co do redaktora to zobaczcie jego wpisy na Ergisie i przepowiednie.Biedak wieszczył zwałke szerokiego rynku w pażdzierniku i pisał że w związku z tym Ergis spadnie takie miał argumenty.Niestety okazały się błędne.Dodatkowo gdyby chociaż troche wysiłku włozył w obserwacje dalnych i nie kierował sie jakimąś slepą nienawiścią do Spółki to by widział,że jest silniejsza od rynku w ostatnim czasie i że akcje trafiaja do silnych rąk.Jesli tego nie widzi to jest slepy albo głupi albo jedno i drugie.Co do pewnosci ceny powtarzam nigdy niczego nie jestem pewny.Określam tylko prawdopodobieństwo.Prawdopodobieństwo spadku ponizej 3,5 oceniam na 5% pozostawania kursu w przedziale 3,5-3,8 na 80%.Wybicie na 4-4,5 na 20%.Oczywiście wybicie nastąpi ale oceniam ,że nie wcześniej niż ruszy szeroki rynek lub bedą wyniki za IV kwartał.Tak wiec około 1miesiąc miedzy 3,5 a 3,8.Powtarzam jestem w komfortowej sytuacji bo fundamentalnie kurs musi wcześniej czy później dojść do 4,5zL a w przypadku spadku ponizej 3,5/mimo iz nie sądze żeby on wystąpił bedę mógł odkupić sprzedane akcje w przedziale 3,5-3,6.Dlaczego to piszę i odkrywam karty?Bo czy tak czy tak bedę wygrany.Jeśli pójdzie w górę to się nie zmartwię bo mam teraz na oku dwa fajne projekty ,które powinny w/g mnie dać zarobic więcej niż ergis ,a ten Ergis co mam da mi też sporo zarobić.Jesli pójdzie w dół to odkupię to co sprzedałem i jeszcze trochę bo teraz po emisji obligacji finanse są czyste i 4,5zl musi być w okresie1 roku.Więc redaktor niestety naśladownictwo prechtera nic ci nie da .Zarobić nie zarobisz ludzi zdenerwujesz więc po co to robisz ...Niestety nie wiem.Jedyne co przychodzi mi do głowy to chęć zemsty za porażkę na Ergisie ale jak długo mozna żyć chęcią zemsty i pogrążać się w tym....Jak chcesz sie zemścić to weź kałacha idź na Tamka i zrób porządek jesli masz jakies ale do spólki a głupot nie wypisuj jesli bo cie zarząd tak załatwi jak na cognorze:)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ERGIS 0,26% 3,86 2019-12-12 16:25:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.