Na Energopolu brak chetnych do kupna i brak do sprzedaży. ciekawe jak sytuacja sie potoczy.
Moge sobie tylko pomarzyc zeby dali wkrotce info o jakims wygranym duuuuuzym przetargu.
a propo przyszłych dużych kontraktów. Przed chwilą Prezes Polimexu powiedział, że rentowność netto w przetargach drogowych przy obecnej konkurencji kształtuje się niestety na bardzo niskim poziomie 1-1,5%. Czy wejście Energopolu w ten segment ma obecnie większy sens ?
Nie wiedzialam ze taka mala rentownosc jest ale uwazam ze wejscie energopolu w budowe drog ma sens gdyz ten rodzaj dubownictwa teraz bedzie przezywal swoje 5 min. Moze jeszcze energopol sprzeda akcje centrozłomu i je jakos dobrze zainwestuje. Nie wiem czy inwestycja w energopol sie powiedzie;) ale mam nadzieje ze tak, co do plynnosci tej spolki mam tylko duzo zastrzezen i w przyszlosci nie bede inwestowac w tak malo plynne
jeśli chodzi o płynność to słyszałem kiedyś wypowiedź analityka iż ta hossa będzie należała raczej do dużych spółek czyt. WIG20 właśnie z powodu małej płynności i problemów z późniejszym wyjściem :/
może jak sytuacja w przyszłym roku się poprawi i wyniki spółek to płynność wzrośnie...
Grzegorzu, problem z analitykami jest taki ze co drugi ma odmienne zdanie.
Jedni mowia ze po wychodzeniu w wig20 przyjdzie czas mid capów a drudzy odwrotnie.
Nasza spólka potrzebuje tylko dobrych kontraktów i odpowiednich decyzji o opcjach walutowych. Tylko jest to meczące patrzenie jak energopol sie meczy:)
spółka potrzebuje tylko chetnych do kupienia , a tych brak , pozostali starzy i bedzie się kisić w przedziale 5,5 - 6,5 . Dopiero jak nowi zacznę wchodzić ( oczywiśnie nie pakietówkami ) to cena giełdowa pójdzie w górę bo inaczej nie ma szans na wzrosty , żadne analizy , żadne patrzenie na indeksy kurs spółki bedzie bardzo przypadkowy
Ale jaja.. Niczym U Orwell'a.. Sz. P. Jakubas powiedział tvn-ie że dokupuje systematycznie energopol i w ciągu 2 minut urosło 5%.
Heh.. Owieczki, owieczki..
wyjaśniła się dosyć istotna rzecz - skoro Jakuba powiedział, że skupuje i że nie zależy mu na niskim kursie to znaczy że nie będzie wezwania.
Nie wydaje mi się również aby to ktoś duży tak sobie sypał bo dlaczego nie miałby pójść do Zbyszka i powiedzieć - Zbychu kupiłem pakiet po 7 PLN kup ode mnie jeszcze troche po 6,6 i ja juz nie bede sypał :D
ja dokupiłem przed chwilą jeszcze 500 sztuk i czekam ale nie do stycznia tego roku.
Myśle ze w perspektywie 2-3 lat bedzie dobrze.
Wezwanie by było gdyby Jakubas kupił jeszcze ponad 4% akcji. Obecnie ma prawie 29 %Ale gdyby ten próg przkroczył musiałby o tym poinformować i wtedy po przekroczeniu 33% moglby oglosic wezwanie.
A te pakietówki nie były jego a w akcjach widocznie tyle nie kupił.
Szkoda ze nie kupili tego na gieldzie zamiast w pakietach.przynajmniej by sie cos dzialo
p.s Swoją drogą nie ma Jakub-ekserta. Chyba z tego wszystkiego co sie dzieje sie zmeczył.
z czym nie do śmiechu ? Jakubas to raczej wiarygodny inwestor, wyraźnie powiedział ze spółka przeszła metamorfozę, ma kontrakty i on sam dalej jest zainteresowany nabywaniem akcji. Ciężko chyba o lepsza rekomendacje
Nie chciałem Aniu żeby to tak zabrzmiało;-) Ja też się kiszę na innych papierach i czasem mam ochotę walnąć tą GPW w twarde łby spekulantów. Tu jest istna wolna amerykanka z tym wyjątkiem że tam (USA) wszystko jest o wiele prostrze, klarowne i łatwiej przewidywalne..
jak dokupuje to gdzie infa jakubas z resztą to Cio ta wśród rekinów wydy mali go na ponarze Optimusie na Energopolu Wojciechowski też go wydyma ł to są fakty
cos mi sie wydaje , ze ma obowiazek podac komunikat - jak zwiekszy o 2%-nie byloby logiczne aby z kazdym kupionym 1000szt musial informowac rynek
-sa chyba granice -jesli ma np 20% - to co 2 % musi podawac info- cos takiego chyba obowiazuje
no nie prostu pamiętam jak dobierął po 9 żł mówiąc że to wyjątkowo niska cena a skończyło się na 2,8 zł Jakubas wśród rekinów jest cieniasem patrząc na jego inwestycje