• Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~DH [83.23.75.*]
    Po kilkusesyjnych delikatnych spadkach walorów Armatury, wydaje mi się, że potencjał spadkowy został wyczerpany. Należy zauważyć kilka istotnych spraw. Po pierwsze kolejne sesje spadkowe odbywały się przy znacznie malejących obrotach, po drugie - spadki nie zaburzyły w żaden sposób mocnego trendu wzrostowego akcji Armatury, a po trzecie - spółka ogłosiła znakomite wyniki finansowe. Nie ukrywam, że gdy kurs obniżył się do ceny 3 złotych przypuszczałem, iż poziom ten będzie stanowił niezłe wsparcie dla dalszych wzrostów. Nie udało się - kurs spadł o 10 groszy, lecz nie jest to oczywiście tragedia, ponieważ chętnych do sprzedaży pomiędzy 2,9 a 3,0 złotych było bardzo niewielu. Szczególnie obroty wręcz zamierały przy kursie około 2,9. Myślę, że przychodzi już pora na odbicie w górę. Trudno było nawet dobrać jakąś większą ilość akcji przy takim kursie. Można mieć nadzieję, że przy pierwszym choćby niewielkim ataku popytu, kurs akcji Armatury poszybuje do góry, podaż jest naprawdę ograniczona.

Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam wszystkich aktualnych i przyszłych akcjonariuszy.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~Mario [79.185.183.*]
    Akurat paradoks gpw polega na tym ,że spólki ,które mają dobre wyniki są umiejętniei ifachowo dołowane.Robi się wszystko aby obroty były minimalne i nikt nie przeszkadzał w dołowaniu.Kto to robi to każdy niech sam wnioskuje!!!To mi wygląda na zmowę.Odpuśclli tylko kilka spółek z wig 20-ale to już pompuje zagranica i nasi są za słabi z nimi walczyć.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~skrzatchlewny [94.254.149.*]
    1 - wzrosty sa przy znacznie wiekszym wolumenie niz spadki.
    2 - ciagle jestesmy w kanale wzrostowym.

wg mnie 3zl to bardziej bariera psychologiczna niz rzeczywisty opor, wiec poki cena nie zleci do 2.8zl jestem umiarkowanym optymista. w kazdym razie piata fala wzrostowa przed nami;)
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~DH [83.23.66.*]
    Analizując podczas sesji pełny arkusz zleceń, można łatwo wywnioskować, że nawet lekki zryw popytu dość mocno powinien wypchnąć kurs do góry. Akcji na sprzedaż wydaje się być bardzo mało. Ja, póki co postanowiłem dobierać na spadkach, choć prawde mówiąc przy tak płytkim rynku można zebrać podaż akcji i dobić kurs znacznie powyżej 3 złotych. Dość długo kurs znajduje się w krótkoterminowym trendzie bocznym, wydaje się, że przychodzi już czas na wyjście górą. Pożyjemy, zobaczymy.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~Mario [79.185.176.*]
    Ciekawe do ilu zdołują? Zazwyczaj to do wskażnika 0,6-0,9 C/wk.Tak jest na spółkach,które mam.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~ostry jak przecinak [95.160.229.*]
    Świetna spółka. Tylko nie rośnie....
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~DH [83.23.89.*]
    Wczoraj była już okazja do wzrostów, jednak ktoś nieźle w pewnym momencie się wysypał a kurs na chwilkę spadł do 2,70. Reakcja popytu była jednak natychmiastowa. Dzisiaj był kontynuowany totalny bezruch na walorach Armatury, może to świadczyć ponownie o wyhamowaniu spadków. Piątkowa sesja była pierwszą od kilku dni NIE SPADKOWĄ. Można mieć uzasadnioną nadzieję, że przyszły tydzień będzie już wzrostowy. Najważniejsze to przebić poziom 3,10, co potwierdzi kierunek kursu w dłuższym terminie.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~Ador [213.76.169.*]
    Ja twierdzę cały czas to samo póki PZU nie wejdzie na giełdę ARMATA, będzie stała w miejscu ale spółka w przyszłości da zarobić krocie.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~ostry jak przecinak [95.160.229.*]
    A ja dziś wywaliłem.Sytuacja na rynku robi się niepokojąca a płynność na papierze mizerna... Aczkolwiek przed i na dogrywce ujawnił się popyt i pozwoliło mi to uplasować 20 k papieru.
    15 groszy straty boli , ale po ubiegłym roku nie mogę sobie pozwolić na straty , wolę stanąć z boku, bo jak Stany będą miały kilka sesji znizkowych ( a jest to bardzo realne, w końcu są jakby nie patrzeć na rocznych maksach) to kto wie jakie poziomy odwiedzimy.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~ostry_ma_racje [10.5.1.*]
    Płynność akcji a raczej jej brak to mankament spółki, która niestety wyczerpała dobre informacje na najbliższy czas i nie będzie szans na "bezbolesne wyjście". Ja też wyszedłem (jednego dnia 90% sprzedanych akcji była moja) tyle, że na solidnym plusie. Jeśli spółka wróci do poziomu 2,3- 2,4 znowu ją kupię.

• Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~Observ [84.10.163.*]
    Tak .. wszyscy posprzedawali .. a świstak .. i 50mln w drodze .. oraz kolejna dzialka za zblizona sume co poprzednia .. nic tylko uciekac;)
    To wszystko juz jest w cenie bo rynek o tym wie.
    Być może jak będzie sprzyjający klimat na rynkach akurat wtedy jak podadzą info pójdzie do góry, ale może tez byc tak że akurat rynek będzie szedł w dół i nic to info nie da.
    Teraz jest według mnie taki okres że jak się chce być na rynku to musi być płynnosc na spółce.
    To jest podstawowy warunek- musi byc mozliwość szybkiego wyjścia jeśli sprawy potoczą się żle.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~ostry ma racje [78.8.63.*]
    znowu sie zgodze z ostrym- te dobre informacje sa w cenie- balbym sie pracownikow sredniego szczebla - oni w najblizszym czasie beda duza podaza, bzdety, ze niby pzu cos sprzeda to krancowa glupota. Co roku dochodzi 2M akcji z programu motywcyjnego- ci ludzie tez beda chcieli dostac gotowke. A co do sprzedazy dzialek- swietnie ale to jest w cenie.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~Observ [84.10.163.*]
    Hmm info o mozliwosci sprzedazy akcji z programu motywacyjnego .. jak najbardziej jest w cenie. Wiele razy juz bylo tak, ze w okresie, gdy pracownicy mogli sprzedawac swoje akcje zamiast spadkow byly wzrosty(mozliwosc szybkiego skupienia wiekszej ilosci akcji) wiec moim zdaniem ktos nie pozwala rosnac, by chomikowac akcje. Im dluzej to trwa tym wiekszy spodziewany ruch. Podobnie bylo przy poziomie 1.6. Gdybysmy byli swiadkami silnych spadkow z jednoczesnym gwaltownym wzrostem obrotow wtedy byloby to niepokojące.
    Coz pozyjemy, zobaczymy...
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~myk [89.79.109.*]
    No własnie....Długo jeszcze ARM będzie w miejscu stała? Jak myślicie?
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~niedlugo [10.5.1.*]
    Armatura nie bedzie sie dlugo kisic- moim zdaniem "wypadla" z trendu wzrostowego przebicie wsparcia- 2.65 otworzy duza dziure, na razie konsolidacja na poziomie 2.7- 2.8. ale do konca roku wpada w dziure.
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~Swistak [84.10.163.*]
    A swistak siedzi i ... w dziure to mozna wpasc na drodze a tu cisza i spokoj+brak obrotow przy konsolidacji ;)
  • Re: Ocena sytuacji walorów Armatury Autor: ~kranik [77.252.156.*]
    09.12. Warszawa (PAP) - Jeszcze w tym roku do Armatury wpłynie 49,5 mln zł od Makro Cash and Carry Polska z tytułu sprzedaży nieruchomości - poinformowała Armatura w komunikacie. Z pierwotnej umowy sprzedaży wyłączono część działek, w związku z czym jej ogólna wartość obniżyła się o 9,4 mln zł, do 76 mln zł netto.

Armatura Kraków oraz Armatoora SA i wspólnik Spółka komandytowa, spółka zależna od Armatury Kraków, podpisały aneks do umowy z Makro Cash and Carry Polska z października 2008 roku, kiedy to Armatura Kraków zawarła z Makro Cash and Carry Polska umowę przedwstępną sprzedaży prawa wieczystego użytkowania nieruchomości o łącznej powierzchni 7,3707 ha za 85,4 mln zł netto.

Zgodnie z aneksem z 8 grudnia, z przedmiotu umowy zostały wyłączone dwie działki o łącznym obszarze 1,0121 ha, co zmniejszyło obszar nieruchomości objętych umową z Makro do 6,3586 ha. Jednocześnie łączna cena sprzedaży nieruchomości zmniejszyła się o 9,4 mln zł, do 76 mln zł netto.

"Zdecydowaliśmy się na wyłączenie obszaru ok. 1 ha z umowy z Makro w celu uatrakcyjnienia możliwości ewentualnej sprzedaży pozostałych nieruchomości. Pozostawienie tego terenu w dyspozycji Armatury jest zbieżne z oczekiwaniami potencjalnych zainteresowanych nabyciem tych terenów, ponieważ zapewni to ewentualną możliwość ich powiązania komunikacyjnego z przyległym centrum handlowym. Dzięki temu spodziewamy się uzyskać lepszą cenę przy jej ewentualnej sprzedaży, co będzie rozważane w najbliższej przyszłości" - poinformował cytowany w komunikacie Konrad Hernik, prezes Armatury Kraków.

Na mocy aneksu został przedłużony do 31 lipca 2010 roku termin zawarcia umowy przyrzeczonej z Makro.

Ustalono także ostateczne terminy spłaty pozostałej części kwoty z tytułu sprzedaży nieruchomości. Do tej pory Makro wpłaciło Armaturze zadatek o wartości 35,4 mln zł netto. Pozostałą część ceny, 49,532 mln zł, Armatura otrzyma w formie zaliczki w dwóch ratach: 10 mln zł do 15 grudnia 2009 roku oraz 30,6 mln zł do 22 grudnia. (PAP)

morb/ ana/
    Mogli by dać z 45gr dywidendy.........
[x]
ARMATURA 0,60% 1,68 2014-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.