• Wyszczał przed nami Autor: ~Pablo [91.94.110.*]
    https://youtu.be/Uq6tQDAtLD4?is=IVyaQNSyvwMed96u oglądać od 3:14min
  • Re: Wyszczał przed nami Autor: ~akcjonariusz [91.94.103.*]
    Nie oglądałem, ale mam własne przemyślenia. Po pierwsze BOS ma niską cenę do wartości księgowej - zaledwie 0.38 za ubiegły rok. Po drugie, znacznie poprawiła się cena do zysku. Wskaźnik ten spadł z 11,46 (rok wcześniej) do 7,43 (2025 rok). Obecnie to mniej niż wynosi ten wskaźnik dla znacznej części dużych banków. Poprawiły się w BOS także inne wskaźniki, rentowności kapitału własnego i marża zysku. Ciekawa jest także ostatnia formacja. W zasadzie od listopada 2024 występuje równe dno. Nawet jeśli pojawia się jakiś spadek, to krótkotrwale. Nie mam pewności, jaka to formacja. Jeśli ta o której myślę, to kierunek jest jeden. Ciekaw jestem, co Wy o tym myślicie? Wyceny analityków sobie daruję, bo gdy zysk był w 2023 i 2024 roku na poziomie 78-79 mln, to w połowie sierpnia sugerowali kupno i wzrost nawet do 16.00 zł, a obecnie, gdy zysk za 2024 rok jest prawie tak samo wysoki, jak w bardzo dobrym 2022 roku, to sugerują sprzedaż akcji. Dla mnie logiki nie ma w tym żadnej. Chętnie poznam opinie innych. Może czegoś się nauczę :)
  • Re: Wyszczał przed nami Autor: ~Andy [46.134.71.*]
    Kupno w okolicach 10 zeta to małe ryzyko na teraz. Ja w tym roku już kilka krotnie kupowałem w okolicach 10 zeta do 10,1 zeta i były to dobre strzały bo zgodnie z moją strategią małych a częstych operacji kupna i sprzedaży to kolarzowanie bardzo mi się opłaca na Bosiu
  • Re: Wyszczał przed nami Autor: ~As [89.76.162.*]
    Będziesz szczał?
  • Re: Wyszczał przed nami Autor: ~Komar [188.33.38.*]
    T
    Nie wiem po co gość informuje całe forum że bedzię oddawał mocz...
    Na Boś kilka kółeczek zrobiłem ale wycena aktualna szybko się raczej nie zmieni dzięki Trumpowi.
  • Re: Wyszczał przed nami Autor: ~akcjonariusz [91.94.105.*]
    Zysk wzrósł o 56 procent. A gdy nadal będzie rósł?
  • Re: Wyszczał przed nami Autor: ~akcjonariusz [91.94.96.*]
    A jednak mamy konsekwentną poprawę wyników. W ubiegłym roku zysk wzrósł o 56 procent, a pierwszy kwartał br. tez jest dobry. Tu nie ma przypadku. Wcześniej czy później inwestorzy to docenią
  • Re: Wyszczał przed nami Autor: ~Inho [91.150.222.*]
    Nie mamy niestety konsekwentnej poprawy wyników, stąd kurs jest jaki jest. Polecam przeczytać raport finansowy.
  • Re: Wyszczał przed nami Autor: ~takmysle [83.175.191.*]
    niestety wyniki cienkie jak wypłata to gucio nawet do 11 zł nie urosnie
  • Re: Wyszczał przed nami Autor: brututs [31.60.90.*]
    A czego oczekiwaliscie ?
    Przecież prezes powiedział że jeszcze 2 lata będą w trybie naprawczym (minęło już pół roku), po to są żeby nie płacić większego CIT itd. Po prostu nie mogą pokazać dobrych wyników i jeszcze mają odpisy ponad 100 mln zł. Już wiesz czemu są liderem w odpisach ?
[x]
BOS -0,20% 10,04 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.