Nie oglądałem, ale mam własne przemyślenia. Po pierwsze BOS ma niską cenę do wartości księgowej - zaledwie 0.38 za ubiegły rok. Po drugie, znacznie poprawiła się cena do zysku. Wskaźnik ten spadł z 11,46 (rok wcześniej) do 7,43 (2025 rok). Obecnie to mniej niż wynosi ten wskaźnik dla znacznej części dużych banków. Poprawiły się w BOS także inne wskaźniki, rentowności kapitału własnego i marża zysku. Ciekawa jest także ostatnia formacja. W zasadzie od listopada 2024 występuje równe dno. Nawet jeśli pojawia się jakiś spadek, to krótkotrwale. Nie mam pewności, jaka to formacja. Jeśli ta o której myślę, to kierunek jest jeden. Ciekaw jestem, co Wy o tym myślicie? Wyceny analityków sobie daruję, bo gdy zysk był w 2023 i 2024 roku na poziomie 78-79 mln, to w połowie sierpnia sugerowali kupno i wzrost nawet do 16.00 zł, a obecnie, gdy zysk za 2024 rok jest prawie tak samo wysoki, jak w bardzo dobrym 2022 roku, to sugerują sprzedaż akcji. Dla mnie logiki nie ma w tym żadnej. Chętnie poznam opinie innych. Może czegoś się nauczę :)