• KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: ~bolek00 [80.55.125.*]
    I dopadł POLNĄ :(

http://ww6.tvp.pl/400,937369,1.view

http://video2.v2.tvp.pl/2009/10/19/218804/film.asf

Nie jest dobrze, a mówią że będzie jeszcze gorzej ;(
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    To lecicie na 70 zł. Nie ma to jak miły początek dnia :).
    A jaką w tej Polnej macie piękną fabrykę i ultra nowoczesne obrabiarki CNC. XXI wiek na całego.
    Realizujcie zyski. Z pewnością traficie na ukrytą podaż. Hehe ;)
    Ukryty popyt, przejęzyczenie.
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: ~bobo [91.212.223.*]
    xawery otóż nie jestem akcjonariuszem Polnej ale Twoje ironiczne komentarze nie są na miejscu, więc proszę nie dobijaj akcjonariuszy Polnej chyba że masz cos sensownego do napisania.
    Mam troche ponara dlatego zaglądam tutaj i sie udzielam
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: ~bobo [91.212.223.*]
    ale z drugiej strony średnio to wygląda myślałem że spółki w Polsce powoli wychodza na prostą a tu taki komunikat. hhhm
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    ~xawery~ bardzo lubię takich ludzi jak Ty , a to dlatego że bezinteresownie ostrzegasz frajerów przed stratami.Kiedyś jak będziesz grzeczny i poprosisz ładnie kogoś dorosłego , to może ci wytłumaczy na czym polega pojęcie "polityka gospodarcza" w przedsiębiorstwie .
    A Ty bezinteresownie naganiałeś frajerów na kupno powyżej 19 zł. To trzeba być dopiero bezczelnym. Oczywiście, brak zamówień to dobra nowina, nie znam się. Sam news nie jest tak zaskakujący, bo Zakonek o takiej możliwości wspominał już dawno. Tylko teraz się to ziściło.
    Pomijać wszystko, to takiego syfu jak w Polnej to dawno nie widziałem. Te 80 lat tradycji widać nieuzbrojonym okiem.
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: ~roberto [89.75.218.*]
    ~xawery ty się chyba źle czujesz. Jak jest mniej zamówień, to pomysły na poprawę kondycji spółki traktujesz jako kryzysowe i dołujące kroki, czy odwrotnie - antykryzysowe? Dla mnie to tylko dowód na dbałość o stan finansów polnej, a nie dryfowanie.
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    "Czarny" pr jest rzeczą, której w zasadzie mogliśmy się spodziewać - przytoczona informacja w lokalnych mediach jest dla mnie NAJZWYKLEJSZĄ W ŚWIECIE MANIPULACJĄ - jak się chce, to z pięciu zwolnionych pracowników można zrobić redukcję zatrudnienia w związku z rzekomymi problemami. A poza tym, to jest świetny argument dla zwalniającego (chodzi o podkładkę w sądzie pracy, gdyby przypadkiem zwolniony chciał zaskarżyć pracodawcę...). A zwolnienia są zawsze, nie tylko w kryzysie.

Widzę, że jest w tym również przygotowanie gruntu pod pozytywną decyzję po WZA Ponaru, żeby nikt nie pomyślał sobie przypadkiem, że to będzie oznaczało pierwszy etap tworzenia się nowej potęgi w branży - ŚCIEMA, JAKIEJ JESZCZE BRAKOWAŁO NA POLNEJ, bo specjalnie przygotowana w mediach!

Znakiem tego, Polna przejmie te udziały w Ponarze.
    Kto ma rozum, niech zważy dokładnie co to oznacza, czymkolwiek by się teraz nie odstraszało, bo "pawie" to za mało. Cisza informacyjna również. To taki beznadziejny artykulik i zmajstrowane nagranie, ukazujące "zmagającą się z problemami" Polną. Żałosne.
    Oczywiście nie ma obowiązku posiadania akcji Polnej (i nie było!) i jeśli ktoś wierzy, że z Polną rzeczywiście jest źle, niech pozbędzie się tych akcji i oszczędzi sobie bólu głowy.
    Mnie to tylko utwierdziło jeszcze mocniej, jak jeszcze bardziej cennymi aktywami staną się akcje Polnej po przejęciu hydro Ponaru.
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: ~roberto [89.75.218.*]
    Można krócej: psy szczekają, a karawana idzie dalej (nie karawan, jakby niektórzy chcieli)
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: fan06 [83.4.120.*]
    Gdyby z Polną naprawdę było tak źle, to nie czekalibyśmy na żadne przejęcie! Dużo racji ma Bolo, pisząc, że jakimś dziwnym trafem znów pojawiają się dziwne wpisy xsawerych! I to właśnie w okresie, kiedy zbliżamy się do pewnych kluczowych decyzji, od których zależy dalszy rozwój Polnej!
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: ~pijok [83.22.140.*]
    ...to moja wina, raz za moją namową kupił po 14 a sprzedał po 11 . Teraz kupił po 18 i sprzedał po 15,11...
    ....xawery , przepraszam.........
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: fan06 [83.4.151.*]
    Aż dziwne, że nikt nie zapodał informacji z dzisiejszego Parkietu?

"Dopiero w listopadzie okaże się, czy Zakłady Automatyki Polna kupią hydrauliczną część Ponaru.
    Spółki podpisały list intencyjny w tej sprawie pod koniec września, a w połowie października miało się zakończyć badanie due diligence. – Badanie potrwa do końca października, na tym etapie nie chcemy podawać żadnych informacji na temat transakcji – mówi Jan Zakonek, prezes Polnej"

Tak więc badają dalej:)
  • Re: KRYZYS W POLNEJ!!! Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    W zasadzie naprawdę można było spodziewać takiego grania na zwłokę, bo skupujący w ostatnich kilkunastu dniach ograniczał się w mocniejszym szarpaniu... a więc się nie napakował...

Szkoda, że wcześniejsze wiarygodne artykuły w Parkiecie, gdzie cytowane były AUTORYZOWANE wypowiedzi prezesa Zakonka, są "pokonywane" takimi "doniesieniami" z lokalnej prasy i tv - przecież, jak się w ciągu najbliższych miesięcy okaże wreszcie, jakim naprawdę skarbem jest Polna, to nawet nie będzie można postawić zarzutów prokuratorskcih prezesowi Polnej za wprowadzanie akcjonariuszy w bład sugerując złą kondycję, "...bo to przecież jakiś dziennikarz pisał/mówił 'ogólnie' o Polnej; no, bo trochę mniejsze były zamówienia wtedy... no i parę osób musieliśmy zwolnić, ale ja nie mówiłem, że jest źle w spółce...".

A w razie czego, to: "Pan Zbigniew Jakubas mówił przecież, że z Polną się będzie działo dużo lepiej... a więc my nic nie sugerowaliśmy, że jest źle"...

[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.