Szanowni, naszła mnie taka refleksja, że bałwaneria / zarząd Orlenu / wypuścił zwiadowczą kaczkę. Chodzi o sprawdzenie jak zareaguje opinia publiczna i organy oficjalne na zgłoszony zamiar okradzenia akcjonariuszy mniejszościowych. Energi. Utworzyła się grupa przestępcza/ 3 muszkieterowie, Jastrzębski ,Balczun i Fafara / Jastrzębski nie reaguje na złamanie prawa. Najpierw wykup akcji od mniejszościowych ,potem emisja. Balczun zezwala na przewal, Fafara go wykonuje. Cala trójka reprezentuje SP / stoi na straży poszanowania przepisów prawa w obrocie aktywami / Zapowiedż największego w historii giełdy przewału na mniejszościowych udziałowcach, zaczyna zataczać coraz szersze kręgi.Pierwsze artykuły już się ukazały. Kombinatorzy zostawili sobie czas na sondaż , co z tego wyniknie jeśli zrealizują te zapowiedzi. Otóż reakcje na złodziejstwo mogą być różne / potężna fala propagandowego potępienia, interpelacje poselskie , polityczne fikołki opozycji, protesty zainteresowanych grup. itp. Nikomu w Orlenie nie jest to potrzebne , by Fąfarę przyrównywać z ukraińskim właścicielem Kernelu. Myślę ,że Orlen się cofnie. Wizerunkowe i polityczne straty będą zbyt duże. Jeśli nie to Ci trzej muszkieterowie są jeszcze głupsi niż myślałem.
Nazwij to inaczej sprzedali akcje po 26,6 odczytaj po ile chcą skupić, w międzyczasie nie wypłacali dywidend a pieniądze inwestowali które pracują i przynoszą zyski.
Owszem tak jestem za wszyscy którzy kupili w IPO i np. do 31 12 2016 są pokrzywdzeni należy im zapłacić 26.6 +100%
Reszta to cwaniaki i naciągacze
Tylko ilu jest cwaniaków a ilu pokrzywdzonych
No Trampa zaryzykuj odpowiedź
Szanowny ,Dziadek, Szeryf i inni etatowi lub na zlecenie Orlenu. Mam 30k kupione w IPO/ do sprawdzenia / Resztę uśredniałem. Przez 5 lat Złodziej / Orlen / działał na moją niekorzyść / wyrok sądu / Szczyt złodziejstwa i cwaniactwa / już za Fąfary / zmowa z funduszem, manipulowanie kursem, skup na słupy , przecieki do osób zbliżonych do Fafary ,zaproszenie, a teraz emisja przed rozwiązaniem sprawy mniejszościowcych i ustalenie bez żadnych podstaw prawno - biznesowych kursu. To jak obrońcy tego złodzieja to nazwiecie? gdzie wycena? gdzie jakieś prawo.? Wolna amerykanka? Pisałem: historia zapisze - największa kradzież w wykonaniu Skarbu Państwa poprzez gpw.
Ktoś na te ........głosował
Te ........zrobiły swoje sądy
Swój Trybunał konstytucyjny
Swoje gazetki kupili
To sobie też ukradli Energe Lotos i Pgnige
To do kogo masz teraz pretensje?
Ty dziadek tych swoich głupot nie pisz bo dla ciebie to najprosciej nas wstawic w ramki jakiejs komunistycznej narracji ze my inwestorzy to jacys spekulanci Jednak gdybys inwestowal swja kase to bys wiedzial ze nie bylo latwo ja zarobic prowadzac realne biznesy Zapewne jestes jednym z kleszczy partyjnych ktory przyssał sie do panstwowego ciała - zero ryzyka inwetycyjnego a tylko spijasz krewTo dlatego nas nie rozumiesz bo tutaj rozne sa historie Pare moich znajomych czesc akcji miaa z debiutu ,czesc dokupila w 4 lata temu w dobrych cenach ale nikt nie lubi wspominac ile razy w tego gniota z mniejsza lub wiekszą stratą wyskakiwali zwlaszcza w slynnym przyłączeniu kopaln z energetyką No i mrozenie kasy w roznych latach Aile w ostatnich latach wzrosla gielda ile kosztuje pko, alior ktore sprzdawalem dla akcji energa O waszych oszustwach i manipulacjach nie wspomnę Doprowadziliscie mnie do takiego stanu ze zadnej akcji do roztrzygniecia sprawy nie oddam bo wiem ze wam nie chodzi o dobro orla =wy chcecie go doic
Dziadek akcje kupione Energi kupione wczoraj, tydzień temu, 5 lata temu i w IPO są warte dziś tyle samo-tak działa giełda. I dziś każdy posiadacz akcji ma prawo do transparentnych, uczciwych zasad handlu i wyceny tych akcji przez rynek publiczny-giełdę. Jeśli jakiś właściciel większościowy wykorzystuje swoją pozycję dominującą(informacje poufne, działanie na szkodę spółki lub działanie na szkodę mniejszościowych powinien zareagować KNF) niestety u nas to tylko fasada i sami musimy walczyć o nasze prawa!!!
Dziadek Ty kompletnie nie rozumiesz giełdy. Nikomu nie należy się 100% bo trzyma akcje 10lat, bo było 100% inflacji czy dlatego że z alternatywnej inwestycji miałby tyle!!! Każdemu posiadaczowi przysługuje prawo do transparentnej wyceny przez giełdę. Tutaj nie ma mowy o cenie rynkowej-jest cena ustalona przez Orlen. To nawet nie "animacja" kursu tylko perfidne sterowanie kursem. Chcę tylko uczciwej wyceny. Jeśli nie przez rynek (no nie ma warunków), to przez niezależnych specjalistów od wyceny!!! Chciałbyś żeby przy sprzedaży samochodu o jego cenie decydował kupujący ten samochód któremu zależy na najniższej cenie nie sprawdzając jakie ceny dochodu są na rynku???
Ja się nie znam dobre za to ty sobie wymisliles termin uczciwej wyceny
Co za dramat przykład z autem sobie wsadź wiesz gdzie
Takie pytanie czy cena 6 zł to było uczciwą wycena?
Wtedy ktoś sterował parkietem?
Może byli jacyś przezucajacy z worka do worka?
Warunki do tego by cenę ustalił wolny rynek. A tutaj jest Orlen i my drobni którzy nie mają żadnej siły nabywczej- "cenotwórczej" szczególnie w sytuacji gdy ciągłego "tłamszenia". Nie ma żadnego funduszu, żadnej instytucji poza Orlenem. W takiej sytuacji powinna być uczciwa niezależna wycena po której możemy oddać akcje. To jest regulowany rynek publiczny-a nie wolna amerykanka. Jak budować zaufanie do rynku kiedy państwowe podmioty odwalają takie akcje. No i jak są akcjonariusze(albo trole) z Twoją świadomością???!
Tor synku stary inwesowaj w Jelfe i WBK sobie poszukaj jakie to były lata.Widzialem tu już takie rzeczy że ta sprawa to pikuś np.inpost prowadzę działalność zatrudniam ( 1 osobę) wiem co to ZUS podatki itp
Pamietam Tchurzewskiego który obdarował Tauron kopalnia za 1 zł
Wiem bo Tauron miałem
Kupiłem po 2.70
Więc sobie odpuść fantazje zobacz 4 pasazera
Dziadek nic do Ciebie nie mam każdy może mieć swoje zdanie lecz dlaczego mówisz o pokrzywdzeniu kogoś, tutaj ludzie ( akcjonariusze ) chcą uczciwości obojętnie czy wejdziesz po 10 zł czy po 22 zł jeszcze w spółkę S.P. powinno się oczekiwać pewnych zasad lecz przykro się patrzy że trzeba porównywać naszego "CZĘPIONA " do spółki ukraińskiej Kelner zeszmacić idzie wszystko pużniej podpierać się sztandarem - przykre - może to zmienić podejście do rzeczywistości. Kto sprzedawał po 26,6zł a teraz chce odkupić w tej cenie to kiedy oszukiwał wtedy czy teraz a spółka się cały czas się rozwija i ma perspektywy prawdopodobnie ten sektor będzie lepszy od innych prognozują analitycy.
Panowie Ja kiedyś miałem akcje pewnej firmy ,samej gotówki było 3 zł na akcje i pewien biznesmen gł akcjonariusz kasę wyprowadził ,teraz te akcje są groszowe , na forum pojawiły sie płatne trolle i podpuszczały ludzi ,broniąc tego pana , ludzie pisali bluzgi wyzywali go od takich i owakich . Później on ich ścigał i prosił o przeprosiny w gazecie . Orlen wymyślił ,zaproszenie, emisję ,ob nie ścigał za wpisy i żądał przeprosin ,nie dajcie się ponosić nerwom paru forumowiczom .
Kiedyś grzmiał o „aferze dekady”, dziś milczy, choć liczby krzyczą tak samo. Poseł Lewandowski udowadnia, że w polityce oburzenie ma datę ważności, a „ułamek wartości” zależy od barw partyjnych. To fascynujące, jak szybko „rozkradanie państwa” zmienia się w „racjonalizację”, gdy tylko zmienią się role przy stole. Okazuje się, że najbardziej deficytowym towarem w sektorze energetycznym nie jest węgiel ani gaz, ale zwykła, ludzka konsekwencja. Mikrofon działa świetnie – pod warunkiem, że po drugiej stronie stoi wróg.