• Niebawem ESPI o zakupach akcji Autor: _wiatrak_ [83.4.35.*]
    Nie ma opcji, żeby ostatni wzrost i te ogromne obroty spowodowała ulica.
    Ulica na pewno pozbywała się beznadziejnie zakiszonych akcji, co widać w arkuszu zleceń jak na dłoni.
    Do 30 groszy akcje są przetrzebione.
    Gdyby teraz ujawnił się jakiś fund, choćby spekulacyjny, to złotówka pęknie w dwie sesje.
    Ale zapewne ujawni się we właściwym czasie, to nieuchronne, bo tych milionów akcji nie sposób pozbyć się bez reorganizacji i podniesienia wyceny tego gniota.

• Re: Niebawem ESPI o zakupach akcji Autor: ~atomek [46.205.199.*]
    Dnia 2025-10-13 o godz. 20:19 _wiatrak_ napisał(a):
    > Nie ma opcji, żeby ostatni wzrost i te ogromne obroty spowodowała ulica.
    > Ulica na pewno pozbywała się beznadziejnie zakiszonych akcji, co widać w arkuszu zleceń jak na dłoni.
    > Do 30 groszy akcje są przetrzebione.
    > Gdyby teraz ujawnił się jakiś fund, choćby spekulacyjny, to złotówka pęknie w dwie sesje.
    > Ale zapewne ujawni się we właściwym czasie, to nieuchronne, bo tych milionów akcji nie sposób pozbyć się bez reorganizacji i podniesienia wyceny tego gniota.
    >

Myślałem, że pomyliłem fora i piszesz o innej spółce.
    Oczywiście, że nie ulica wygenerowała te wzrosty, zbyt duże i konsekwentne zbieranie, do tego ulica nie ma pojęcia o tej spółce.
    Ale widzisz różnicę między tymi wzrostami a poprzednimi, tymi do poziomów 0,32-0,33? Ile tego ktoś zebrał? Poprzednie wzrosty kończyły się powolnym wysypywaniem akcji i powrotem do biztechowej bazy.

Co do wejścia fundów na NC:
    https://www.analizy.pl/puls-rynku/37123/fundusze-inwestycyjne-omijaja-newconnect-gpw-chce-to-zmienic

• Re: Niebawem ESPI o zakupach akcji Autor: _wiatrak_ [83.4.35.*]
    Oczywiście że widzę różnicę w każdym aspekcie : na wykresie, w arkuszu zleceń, we wskaźnikach.
    Wtedy była nieporadna próba wyciągnięcia kursu w górę, dzisiaj jest konsekwentne, oszczędne zbieranie.
    A właściwie było - bo akcje w dużej mierze są już zaparkowane.
    Jednak nie wiem po co.
    Bo fundamenty są constans - spółka jest na granicy opłacalności.

Co do funduszy - jest ich kilka, niektóre mocno spekulacyjne.
    Ragnara i Centuriona znają już wszyscy.
    Gdy okaże się, że generują zyski z przekształcania spółek z NC ( lub chociaż z mamienia takim procesem ) - ściągną kolejne i nakręcą falę hossy. Kapitału na rynku jest ogrom - tylko omija NC szerokim łukiem.
    Są też fundacje rodzinne.
  • Re: Niebawem ESPI o zakupach akcji Autor: ~DonKiełbasa [217.149.243.*]
    Rodzinne powiadasz.......np. takie jak Patrowicz & Co. :))
  • Co sądzicie ??? Autor: ~Jadwiga [31.0.81.*]
    Wielcy giełdowi znawcy, co sądzicie o Forposta
  • Re: Co sądzicie ??? Autor: ~szwejk [84.40.157.*]
    Dnia 2025-10-17 o godz. 19:21 ~Jadwiga napisał(a):
    > Wielcy giełdowi znawcy, co sądzicie o Forposta

Nie znamy ! To strona Biz Techa
  • Re: Niebawem ESPI o zakupach akcji Autor: ~Tom [148.252.147.*]
    fajny walor spore przychody dobra branza
    Tylko dodam, że pierwszy post w tym wątku napisałem 5 dni temu, mając do analizy tylko ten jeden wrześniowy wyskok.

Natomiast to - co działo się wczoraj ( piątkowa sesja 17 X ) - rozwiewa wszelkie ( moje ) wątpliwości.
    Już w czwartek, bez żadnego ostrzeżenia, kurs poszedł na widły - ale mimo to - nie udało się kupującemu istotnie powiększyć portfela.
    Zatem w piątek od samego początku dominował ostry popyt a wzrost był najwyższy na NC ( wraz z MILITARY, który podał info i rozkręcił się w końcówce ). Kupujący nie hamował się, wciągał umiejętnie, na chłodno, poziom za poziomem, bez korekt. Zresztą tych korekt nie ma kto robić - ulica jest bez akcji. 100, 200k nic już teraz nie znaczą.
    Brak ulicy widać było wyraźnie i w przebiegu sesji i na tym forum - ani jednego złamanego wpisu przez cały TAKI dzień !!

Ale tu żadnego infa nie było i do czasu ujawnienia się kupującego zapewne nie będzie.
    Może być i tak, że żegnamy stary BIZ z jego dotychczasową działalnością - ale wówczas i złotówka to będzie mało - jeśli skupuje ktoś agresywny, kto ma jakieś plany i kapitał.
    Ale póki co, kapitału dużo nie potrzeba do przejęcia - do głosowania grupami na WZA nie potrzeba większości - a poza tym , struktura akcjonariatu sporo umożliwia kupującemu.

Może się zagalopowałem w wizjonerstwie - czas pokaże.
    W tym roku mam wybitną passę - więc może będzie znowu tak jak mi się przywidziało :)
[x]
BIZTECH -4,55% 0,21 2025-10-24 16:46:22
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.