Tylko dodam, że pierwszy post w tym wątku napisałem 5 dni temu, mając do analizy tylko ten jeden wrześniowy wyskok.

Natomiast to - co działo się wczoraj ( piątkowa sesja 17 X ) - rozwiewa wszelkie ( moje ) wątpliwości.
Już w czwartek, bez żadnego ostrzeżenia, kurs poszedł na widły - ale mimo to - nie udało się kupującemu istotnie powiększyć portfela.
Zatem w piątek od samego początku dominował ostry popyt a wzrost był najwyższy na NC ( wraz z MILITARY, który podał info i rozkręcił się w końcówce ). Kupujący nie hamował się, wciągał umiejętnie, na chłodno, poziom za poziomem, bez korekt. Zresztą tych korekt nie ma kto robić - ulica jest bez akcji. 100, 200k nic już teraz nie znaczą.
Brak ulicy widać było wyraźnie i w przebiegu sesji i na tym forum - ani jednego złamanego wpisu przez cały TAKI dzień !!

Ale tu żadnego infa nie było i do czasu ujawnienia się kupującego zapewne nie będzie.
Może być i tak, że żegnamy stary BIZ z jego dotychczasową działalnością - ale wówczas i złotówka to będzie mało - jeśli skupuje ktoś agresywny, kto ma jakieś plany i kapitał.
Ale póki co, kapitału dużo nie potrzeba do przejęcia - do głosowania grupami na WZA nie potrzeba większości - a poza tym , struktura akcjonariatu sporo umożliwia kupującemu.

Może się zagalopowałem w wizjonerstwie - czas pokaże.
W tym roku mam wybitną passę - więc może będzie znowu tak jak mi się przywidziało :)