• POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG odc 3 Autor: ~emeryt [31.0.42.*]
    Witam serdecznie rozpoczynamy 3 podejście

POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG

rozpoczynamy ponowny casting / bo w poprzednich dwóch naborach frekfencja nie dopisała

osoby które mają podpisaną z Fundacją „To co najważniejsze” / skrót GG /

UMOWA ZLECENIA O PROWADZENIE NEGOCJACJI W IMIENIU AKCJONARIUSZA ENERGA S.A.

wykazują nadwyżkę ponad ilość akcji podaną w umowie a osoby które nie podpisali takiej umowy a nawet przesłali Fundacji informacje ile mają akcji to wykazują wszystkie akcje

Wystawiamy zlecenie po 66 złotych

/oczywiście nie zagwarantuje że będzie taki kurs w notowaniach /Nawet jeśli chcesz sprzedać akcje znacznie taniej czy znacznie drożej ,nawet jeśli jesteś tzw kółkowiczem i teraz masz akcje Energa bardzo proszę wystawić zlecenie / najlepiej aby zlecenie było ważne z miesiąc ,jak nie możesz na tyle to na krócej .Policzymy akcje
    Na tym etapie jest to niezobowiązujące do niczego

Jak ktoś z różnych powodów nie może wystawić zlecenia a jego akcje spełniają powyższe warunki może wpisać w wątku ile ma akcji ,jeśli chce być anonimowy miże zrobić to pod innym pseudonimem niż tym pod którym pisze na forum

Jak frekfencja dopisze to wcielimy w życie ....Jest to jak najbardziej legalne i sam ustawodawca zaleca taką formę Ustawodawca dopuszcza ustne Porozumienie akcjonariuszy o którym mowa w art.87ust.1 pkt.5 ustawy o ofercie publicznej ...oraz o spółkach publicznych(dalej„Ustawa") ...cel podjęcie działań aby przybliżyć kurs do ponadprzeciętnych zysków
    Każdy z Porozumienie może w dowolnym czasie sprzedać ,kupić akcje .Wszystko bezpłatne ,żadnej prowizji dla Porozumienia .Jeden członek bez różnicy na ilość akcji 1 głos ...każdy może zaproponować aby Porozumienie podjeło określone działanie ...głosujemy jeśli pomysł uzyska np 80 % poparcia to go realizujemy ...jeśli jest to pomysł bezkosztowy lub małókoszrtowy to ujdzie ale pojawia się problem finansowania danego przegłosowanego pomysłu przy wyższych kosztach i tutaj wracamy do 1,5 % wpłat z Pitu czy inne formy pozyskania funduszy na realizacje przegłosowanych pomysłów .

• Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~Finansista [31.22.147.*]
    Emerycie na tym forum jest tylko trzech akcjonariuszy włączając mnie? Co Ty jeszcze chcesz liczyć? Zasysaj akcje jak najszybciej.
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~Woyd [88.156.129.*]
    A tak ogólnie to jaki jest cel tworzenia drugiego porozumienia konkurencyjnego do GG? Czy to porozumienie dla tych bardziej skierowanych, którzy nie chcą płacić prowizji dla GG?
    Wiadome jest ze GG ma na celu własny interes, który nie musi byc zbiezny z moim czy Twoim, ale na pewno zależy im na jak najwyższej wartości akcji.
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~darek [83.28.207.*]
    brawo Emeryt,twórz porozumienie,tylko bardzej formalne,oparte chociaż na pisemnych deklaracjach akcjonariuszy zobowiązujących się do wspólnego działania w celu osiągnięcia określonego celu,inaczej rozegrają nas/was(niegrupowiczow) jak dzieci za kolejny ochlap tylko odrobinę lepszy od obajtkowego,więc trzeba będzie iść do sądu.na art/79/d liczą tylko naiwni,w realnym zyciu,to tak nie działa,bo w realnym życiu nie ma "darmowych obiadkow"
    I jeszcze jedno, 66 zł za Energę to wcale nie jest cena z kosmosu, porównanie do wyceny Tauron dystrybucja daje cenę za
    EOP=39 zł/akcja
    OZE grupy Energa=18 zł/akcja
    2xccgt+węglówka=(+-)10zł /akcja
    Razem,za aktywa grupy Energa 67 zł /akcja
    Cudze chwalicie,swego nie znacie,sami nie wiecie,co posiadacie.;-)

• Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~Finansista [31.22.147.*]
    Emerycie czy nie wystarczy, że zadeklaruję na forum, że nie sprzedam ani jednej akcji poniżej 110 zł? Wtedy możecie śmiało, po taniości dojechać powyżej 100 zł bez obaw. Cały czas w arkuszu będzie pokazywać słaby popyt i brak płynności. Jedziemy na tym samym wózku więc możemy sobie zaufać. Na tym forum tylko ja zostałem i może jeszcze dwie osoby. Pozostali to GG.
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]
    Szanowny , Finansista , Parafia / 300k / nie należy do GG, chociaż wspieramy Pana Trzcińskiego. Jesteśmy otwarci na wszelkiego rodzaju wspólne działania.
    Pozdrawiam.
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Koń by się uśmiał, porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych ale jaja ,sobota i niedziela niektórych działa na wyobraźnię
  • POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~emeryt [37.248.167.*]
    https://innervalue.pl/porozumienie-akcjonariuszy-i-rewident-do-spraw-szczegolnych/

https://porozumienieakcjonariuszybumech.pl/wp-content/uploads/2024/10/Porozumienie_09_24_flat.pdf

http://porozumienieelektrim.pl/wp-content/uploads/2017/11/Porozumienie.pdf

https://fasing.pl/files/editor/Wniosek%20umieszczenia%20spraw.pdf

https://porozumieniemidas.pl/

Jak wpiszecie sobie w internecie to zobaczycie że było i jest wiele takich Porozumień ...chcecie zrobić to wystawiajcie zlecenia , ...ważna jest ilość osób oraz łączna ilość posiadanych akcji przez wszystkich zainteresowanych
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Byłeś chociaż raz na walnym?konferencji? Protest ? Jeśli nie chcesz to jak Ty chcesz założyć porozumienie akcjonariuszy?chyba ze znów bijesz pianę i nic poza pisaniem nie zrobisz? I czekasz aż ktoś to zrobi a Ty będziesz liczył nadprzecierne zyski
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~Finansista [31.22.144.*]
    Arskiozanie, z tego co pisałeś to Pleban robi kółeczka. Zróbmy lockup tak żeby emeryt mógł dociągnąć do 110 zł bezkosztowo. Wówczas poinformować Fąfarę, że cena rynkowa jest na 110 przez kilka miesięcy i niech robi wezwanie po cenie rynkowej tak jak przy 8.35.
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~darek [83.28.207.*]
    fajansista,głubszych od siebie szukaj na innym forum,bo tutaj jesteś liderem;-)
    w arkuszu na 66 zł,na teraz 115 825 sztuk w pięciu zleceniach,ilościowo to jak na razie bardzo malo,ale w przeliczeniu na średnią,oznacza,że "najdrobniejsi z drobnych' już bez akcji Energi-to bdb
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~xyz [46.151.115.*]
    No to 69 546 sztuk wystawione po 66:-)))
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]
    Szanowny , Finansista , prosimy poinformuj nas ,jak dać zlecenie powyżej dopuszczalnych widełek. Komputer nie przyjmuje.
    Pozdrawiam.
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~tor [91.94.117.*]
    Najdrobniejsi z drobnych tak ja moi znajomi te akcje trzymają czasem robią kółka ale nie są zainteresowani żadną organizacją Oczywiscie kazda inicjatywa jest dobra ale nie kazda wychodzi Jak co to to bedzie wiadomo ile dodatkowo akcji ma drobnica
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~Wieloryb [170.85.28.*]
    Dnia 2025-10-13 o godz. 09:18 ~arskiozan napisał(a):
    > Szanowny , Finansista , prosimy poinformuj nas ,jak dać zlecenie powyżej dopuszczalnych widełek. Komputer nie przyjmuje.
    > Pozdrawiam.

To najlepiej zmienić komputer, a prawde mówiac wystarczy biuro maklerskie, moje zlecenie jest najwyzej - czyli po 999 i nie miałem zadnego problemu
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~Tt [31.0.42.*]
    66 trochę ryzykowne, bo pójdzie info, będzie odcięcie i bez akcji zostanie leszczyna. Chyba że o to chodzi komuś...
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~xxx [46.227.36.*]
    przy skladaniu zlecenia klikasz POD i zadne widelki nie obowiazuja
  • POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~emeryt [31.0.79.*]
    Cytując z tytułowego wpisu Jak ktoś z różnych powodów nie może wystawić zlecenia a jego akcje spełniają powyższe warunki może wpisać w wątku ile ma akcji ,jeśli chce być anonimowy miże zrobić to pod innym pseudonimem niż tym pod którym pisze na forum

Ogólnie grupa arskiozana powinna być zwolniona z urzędu z wystawiania zleceń bo przyjmujemy / więc jeśli wystawili to nawet niech anuluja bo wtedy dwa razy byśmy liczyli

Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]2025-10-13 09:22
    Szanowny emeryt , Parafia, 305k i ciągle dobieramy.
    Pozdrawiam

Ogólnie można udoskonalić system wystawiania i zastosować przelicznik np wystawiając za 16,66 zł 1 akcje to znaczy że mamy np 1 tys akcji wystawiając np 11 akcji to znaczy że mamy 11 tysięcy itd

• : POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH to sciema zadluzonych leva Autor: ~Wladek [37.47.93.*]
    Wuja z tegi bedzie
  • Re: : POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH to sciema zadluzonych Autor: ~Finansista [31.22.161.*]
    Chodzi o to żeby dyskusja trwała żeby owieczki się pasły w czasie gdy jest zbieranie z rynku. Emeryt ma taką tabelkę z tematami one się powtarzają raz w roku. Teraz mielimy wystawianie akcji innym razem debatujemy o nowych emisjach, dalej o prezesach, następnie o wynikach, odpisach itp. Owieczki ulegają hipnozie i wówczas przychodzi emerytowany wilk i połyka akcje za pół darmo :))
  • Re: : POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH to sciema zadluzonych Autor: ~darek [83.28.207.*]
    czujesz już,że za "ochłap"zostaniesz z palcem w ....(nosie) to dobrze;-)
  • POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH Autor: ~emeryt [31.0.79.*]
    Szanowny Darku i inni ...bez roznicy czy jesteście w GG czy będzoecie w ewentualnym Porozumieniu akcjonariuszy niezrzeszonych w GG to Wy decydujecie po ile sprzedacie swoje akcje czy to na GPW czy to odpowiadając na ewentualna propozycje Orlenu ...ja czy Pan Jan czy dowolna osoba może Was przekonywać aby sprzedać lub nie sprzedać w określonej cenie ale to Wy decydujecie
    Jeszcze z innego Porozumieniia ktore współorganizowałem na innej spółce mając kontakt z RKKW / prawnikami wspierającymi w tym sporze za czasów Obajtka ENERGA SA i Orlen / oraz kilkoma innymi kancelariami został mi szablon na ewntualny pozew o cenę przymusowego wykupu ...więc praktycznie bezkosztowo / poza opłatą sądową / mogę materiały udostępnić i nawet bez prawników można to złożyć ale z lenistwa wynajmę też prawnika i osobę z wiedzą ala biegły rewident ..Możemy to zrobic wspólnie albo możecie czekac na wyrok w tej sprawie którego ja nie wycofam a zgodnie z przepisem który wprowadził PIS jak wygram to również Wam doplacą / choć mogę przegrać bo jeszcze nie wykształciła się jedyna szłuszna linia orzecznictwa że kurs gpw to nie zsawsze jest rzeczywosta wartosc spółki..Ogólnie nawet kibicuję aby Was zainteresowanych Porozumieniem nie było dużo bo wtedy bylaby Wasza wina i nie musiałbym się bawić w organizacje a tak będę musial poświęcić swój drogocenny czas na inicjatywę co bedzie dla mnie karą ....Również nagrodę lub karę jak kto woli możemy przyznać mojemu wieloletniemu znajomemu forumowemu jeszcze z czasów mojej twórczości na ZEPAK SA jako pseudonim PAP ...piszę i Finansiście ktorego jeśli się zgodzicie mianujemy w nagrode lub jako kara / jak kto woli/ w czynie spolecznym wiceprezesem do spraw finansowych Porozumienia jeśli powstanie ...plebana uczynimy kapelanem ,arskiozan wiceprezesem / jeszcze pozostaje do obsady kilka stanowisk wtym 2 prezesów i kilku wiceprezesów / ja nie kandyduję na stanowiska i samo będzie się kręcić .Kiedyś jeszcze napisał do mnie jeden z akcjonariuszy ktory miał 500 tys akcji / musze sprawdzić czy trwa w wierze czy sprzedał /
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]
    Szanowny ,emeryt i inni, podaję adres parafii: do mojego nika dołącz gmail.com.
    pozdrawiam
    Przy okazji przypominam / może każy sam się skontaktować / ...może uda sie nazbierać tyle akcji co ma TFI ESALIANS i dołączyć do obrad Okrągłego stołu ..co dalej z ENERGA SA ...nic bez Nas o Nas ...

Szanowni Państwo,
    Ze względu na liczne zapytania kierowane zarówno bezpośrednio podczas wydarzeń korporacyjnych organizowanych przez ORLEN SA, jak i korespondencyjnie zapraszamy do kontaktu akcjonariuszy mniejszościowych ENERGA SA.
    Celem spotkań jest wysłuchanie perspektywy akcjonariuszy mniejszościowych oraz umożliwienie zadania pytań bezpośrednio przedstawicielom akcjonariusza większościowego ORLEN SA.
    Zastrzegamy sobie prawo do selektywnego udzielania odpowiedzi na ewentualne zapytania związane z niniejszym ogłoszeniem oraz organizacji spotkań według własnego uznania, z uwzględnieniem obowiązujących przepisów prawa, zasad ładu korporacyjnego oraz wewnętrznych polityk komunikacyjnych. Jednocześnie informujemy o planowanym spotkaniu szerszej grupy akcjonariuszy, o szczegółach którego poinformujemy zainteresowanych w drodze podobnego ogłoszenia.
    Zespół ds. relacji z akcjonariuszami mniejszościowymi ENERGA

Zgłoszenia ze strony akcjonariuszy mniejszościowych ENERGA SA prosimy przesyłać na adres: ir@orlen.pl

https://www.orlen.pl/pl/relacje-inwestorskie

• Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH Autor: ~Finansista [31.22.200.*]
    Emerycie jeśli tylko zostanę prezesem w Twoim porozumieniu na drugi dzień wszyscy bez wyjątku zostaną objęci lockupem pod groźbą kary finansowej. Tak żeby się zbiegło z lockupem GG. Byśmy mogli po taniości dojechać do 150 zł i przytrzymać tam kurs przez 6 mscy. Wówczas prezes Orlenu zagra fąfary na rozpoczęcie wezwania. Będę działał jak DJ Trump możesz być pewien.
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH Autor: ~tor [91.94.117.*]
    Emeryt zycze ci sukcesu bo okazuje sie ze jakaś czesc akcji ciągle jest " nie zrzeszona" Problemem jest jednak ze znamy sie tylko z forum i wystarczy ze ktos zniknie z tego medium i po kontakcie - jakoś to trzeba rozwiązać
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH Autor: ~darek [83.28.207.*]
    (...)..Możemy to zrobic wspólnie albo możecie czekac na wyrok w tej sprawie którego ja nie wycofam a zgodnie z przepisem który wprowadził PIS jak wygram to również Wam doplacą (....)
    -pożyjemy,zobaczymy,ja wiem jedno,gdy chodzi o kasę nie ma sentymentów,a art.79/d to pisowska pułapka na "drobnych" akcjonriuszy,nie zadna ich ochrona,podobnie jak próg <1% wolumenu akcji dopuszczonych do obrotu
    Szanowny Tor i inni ..Na pierwszym etapie jest sądowanie rynku ..Na drugim etapie albo udostępnię numer telefonu do siebie / i poproszę tylko o smsy potwierdzające ilość akcji . względnie o przyslanie na @ numeru telefonu z iloscią akcji .Póżniej przy malej frekfencji robimy tylko grupe na Facebooku czy WhatsApp i pozostajemy w kontakcje gotowi na podjęcie określonych dzialań .Przy większej frekfencji oficjalnie tworzymy Porozumienie /podstawa  prawna art.87ust.1 pkt.5 ustawy o ofercie publicznej oraz KSH

Ustawodawca dopuszcza ustne Porozumienie akcjonariuszy ....czyli umowę Porozumienia /regulaminy/ zamieszczam na forum /mam kilka wersji z wcześniejszej inicjatywy...wtedy dzwonie i telefonicznie zawieramy ustne Porozumienie o takiej treści jak opublokowana na forum ...Jest tez opcja piemnego ale wtedy nalezy podpisać umowę o odeslać do Przedstawiciela Porozumienia ala prezesa ktorego wybiewrzemy a ja nie kandydatuje lub osoby wskazanej do tej oapierologi ..przy posemnym jest problem danych wrazliwych bo musielibyście podać PESEL ..w ustnym mozna to ominąć podajecie tylko imię i nazwisko wlaściciela akcji / imię i nazwisko jest weryfikowane przelewem 1 grosz z konta z tym nazwiskiem i imieniem wskazanym w umowie bo w banku dawaliście dowód więc jesteście zweryfikowani ..weryfikowanie ilosci akcji bezplatne zaswiadczenie z biura maklerskiego / skan przesłany / lub przyjecie ustnego przyżeczenia że tyle i tyle ma akcji dana osoba przy pouczeniu że kara za nieprawdziwe informacje /wsparte wystawieniem akcji weryfikacyjnie w arkuszu /
    Wymogi zgloszenia Porozumienia do spółki i do KNF przy przekroczeniu 5 % /wiele takich ESPI jest na roznych spółkach / więc praktycznie nie realne ..choć byłbym zwolennikiem poinformowania o tym spółki że powstało porozumienie choć niema takiego obowiązku bo wtedy muszą dać ESPI o Porozumieniu ,inwestorzy czesto podłanczaja się pod Porozumienia

Jak wpiszecie sobie w internecie to zobaczycie że było i jest wiele takich Porozumień ...chcecie zrobić to wystawiajcie zlecenia , ...ważna jest ilość osób oraz łączna ilość posiadanych akcji przez wszystkich zainteresowanych

https://innervalue.pl/porozumienie-akcjonariuszy-i-rewident-do-spraw-szczegolnych/

https://porozumienieakcjonariuszybumech.pl/wp-content/uploads/2024/10/Porozumienie_09_24_flat.pdf

http://porozumienieelektrim.pl/wp-content/uploads/2017/11/Porozumienie.pdf

https://fasing.pl/files/editor/Wniosek%20umieszczenia%20spraw.pdf

https://porozumieniemidas.pl/

ORLEN za daleko zabrnił i będzie OKRAGŁY STÓL co dalej z ENERGA SA i mozna się włączyć w szukanie kompromisowego rozwiazania ...Jakie dzialania podejmiemy inne to każdy może coś zaproponować ./ głosujemy @ czy większosć np 80 % popiera pomysł /i realizujemy / trudno gdybać czy działania przybliżą kurs do ponadprzecietnych zysków ...Możemy wspólnie sfinansowac / nie są to duże kwotry / oficjalną rekomendacje ktora wyda wybrane biuro maklerskie / jaki efekt ?? Chcecie to dowolny pozew robimy / nawet przeciw Tuskowi ktory gada głupoty ,czy ewentualne działania na szkode spółki ,akcjonariuszy itd .Jednak pozwy wieloletnie a samo zlożenie nie ma wplywu na kurs ..więc lepiej dążyć do zgody
    Szanowny ,Wieloryb,dzięki,działamy przez BM.
    Pozdrawiam
  • POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~emeryt [31.0.79.*]
    arskiozan członkowie twojej grupy są z urzędu zwolnieni z wystawiania zleceń / nawet jak wystawili niech anulują / tak abyśmy do wystawionych zlecen dodali zadeklarowana ilośc z poniższego wpisu bo jak wystawicie i jeszcze dodamy to podwojnie policzymy Wasze akcje wiec lepiej Wasza grupa nie wystawia a do innych wystawionych zlecen dodamy Wasza ilość tak bedzie prościej

Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]2025-10-13 09:22
    Szanowny emeryt , Parafia, 305k i ciągle dobieramy.
    Pozdrawiam

Ogólnie można udoskonalić system wystawiania i zastosować przelicznik np wystawiając za 16,66 zł 1 akcje to znaczy że mamy np 1 tys akcji wystawiając np 11 akcji to znaczy że mamy 11 tysięcy itd
    Szanowny ,emeryt , podsumowaliśmy stan posiadania . Mamy 316k. Podałem swój adres arskiozan@gmail.com.
    Podaj jakiś kontakt organizacyjny. Może być kontakt z naszym przyszłym prawnikiem. Czy mam wystawić te akcje w BM
    /na etapie liczenia chyba jeszcze nie /
    pozdrawiam.
    Ja Wam proponuję również emerytowi zamiast wina to porządnej gorzały
  • AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA SPOZA GG o Autor: ~emeryt [31.0.79.*]
    Tak teraz nie wystawiajcie zlecen ale dotyczy to tylko grupy arskiozan / nie bedziemy utrudniać / jeśli będzie drugi etap o czym wspolnie zadecydujemy to wtedy bedziemy ustalać co dalej ....pozostali wysylają ....

Przy okazji mój @ specjalny dla ENERGA SA który udostępniłém już przy wcześniejszych inicjatywach to

emeryt@interia.com

Przy okazji warto odnotować że 4 lutego otrzynałem poniższą wiadomość .na którą nawet nie odpowiedziałem choć grzecznościowo bo jestem leń i mi się niechciało angażować itp a nadawca ponownie nie wyslał / przecież nie bedzie się prosił/

Dzień dobry,

proszę o kontakt w sprawie Energa S.A.

Cezary Waczków

Obieltywnie doceniając zaangażowanie Pana Cezarego który jest akcjonariuszem niezrzeszonym w GG który uczestniczył w Porozumieniach akcjonariuszy należałoby jego przekonac aby został członkiem naszego Porozumienia z funkcją w zarządzie może nawet Przedstawiciela Porozumienia czyli ala Prezesa / choć dziwne że niebyło go na ostatnim NWZA energa /

Jest z nami również Raimondo Eggink orędownik walki o prawa akcjonariuszy mniejszościowych który mógłby zostać też przedstawicielem akcjonariuszy mniejszościowych ala prezesem / ogolnie przedstawicieli ala prezesów może być dwóch ..należy tylko ich przekonać ....
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    wystawione tego czego nie mam w GG
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~darek [83.28.207.*]
    też wystawię 1 akcję,skoro w grupie emeryta bez znaczenia ile masz akcji,kazdy ma1 głos,a 8/10 głosów podejmuje decyzje to bez problemu przekonam tych z minimalną ilością akcji by kosztami ewentualnego pozwu byli obciązeni tylko ci grubsi,emeryt,arkiozan itd,przecież i tak zarobią miliony;-)
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]
    Szanowny , darek , bez urazy ,ale żle to interpretujesz. Troje parafian jest w GG. Ja od początku wspieram GG.
    Ludzie z naszej grupy wiedzą ,że / jak pisałeś / nie ma darmowych obiadków. Uważamy, że zorganizowana zbiorowość może więcej i chętnie w takich przedsięwzięciach uczestniczymy. Zwłaszcza jak organizuje je taki kumaty facet jak emeryt.
    Pozdrawiam.
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~darek [83.28.207.*]
    emeryt jest bardzo kumaty,on już nawet wie,ze organizując takie porozumienie nie chce być jego liderem i w tym jest problem emeryta,ale kumaty niewątpliwie jest;-)
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Kumaty jest...wy zróbcie a ja będę liczył zyski.
    Zamiast wina ro gorzały polac bo chłopcy dobrze piszą...kręcą, kręcą i zobaczymy co wykręca
    generalnire,im bardziej jesteśmy zorganizowani w grupe/grupy tym trudniej bedzie Orlenowi nas rozegrać,niestety,przeciąganie, zmęczenie tematem,narracja Orlenu o zadłużeniu Energi,że Esaliens nakupił miliony akcji więc cena wielu satysfakcjonowała,oraz trzymanie kursu na nadal "śmieciowym"poziomie sugeruje,że albo decyzja jak rozwiązać problem z Energą jeszcze nie zapadła,albo zapadła,ale cena będzie jedynie "ochłapem z pańskiego stołu".
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Piszesz o grupie jak tu same Sępy latają
    Dnia 2025-10-13 o godz. 18:33 ~Daro napisał(a):
    > Piszesz o grupie jak tu same Sępy latają

oj tam,porumakować każdemu wolno,gdy przyjdze co do czego,nastąpi czas refleksji i zdroworozsądkowego podejścia
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~Finansista [31.22.148.*]
    Może emeryt jest introwertykiem dlatego nie chce być na świeczniku co w tym dziwnego?
  • POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~emeryt [31.0.79.*]
    Tak Darku ja planuję zwolnić wszystkich tych ktorzy mają do np 1000 akcji z wszelkich kosztów ..Oczywiście bedę namawial ich aby 1,5 % z Pitu przekazali .Jeśli inicjatywa wypali bedę apelpwal do wszystkich członkow GG aby najlepiej na kogiś z ridziny / z innym nazwiskiem choc może byc to samo nazwisko aby kupili na jedno takie nazwisko 50 akcji i a jak by mogi to na dwie osoby przystapili do Naszego Porozumienia nie rezygnujac z czlonkowstwa w GG ...zwiekszając w ten sposób ilość czlonków ..bo ładniej brzmi jak ponad 1000 osób ma GG i np 2 tysiące nowe Porozumienie ..bo słusznie Pan Jan stwierdził że boja się ilości osób w inicjatywach ...dlatego bardzi proszę jeśli masz mało akcji też przystąp ...Ridziny akcjonariuszt się nie wybiera i nie będziemy konkurencją GG tylko wzmocnieniem głosu akcjonariuszy mniejszościowych ...
    Emeryt,ja z p.Trzcińskim zaczynałem tą nierówną walkę Dawida z Goliatem i nie zamierzam nic zmieniać,ale dobrze życząc Twojej inicjatywie,podobnie jak za pierwszym,drugim,tak i trzecim razem.przypominam,nikt nie pójdzie "na powaznie"za 'emerytem z baniera" lider takiego porozumienia musi być znany z imienia i nazwiska,inaczej po raz kolejny nic z tego nie będzie oprócz parodniowego bicia piany.
  • POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~emeryt [31.0.79.*]
    Szanowny Darku i inni emeryt jest bardzo dziwną postacią ,,,kiedyś osoba mi bliska poprosiła o pomoc w sporze korporacyjny delisting po kursie giełdowym a nie po rzeczywistej wewnętrznej wartości akcji ...zorganizowałem Porozumienie akcjonariuszy / stworzylem struktury wybrałem Przedstawiciela ala prezesa Porozumienia ... .przekonywałem ponad podziałami aby akcjonariusze dla swojego dobra przystąpili do Porozumienia ..z wielu ofert wtym RKKW wybraliśmy kancelarie a ja jako organizator nie przystąpiłem do Porozumienia byłem jedynie pełnomocnikiem osoby mi bliskiej ...Moje pomysły i wizje nie zawsze sie podobają bo w Porozumieniach pojawiają się odłamy mniej lub bardziej radykalne ..Nawet osoba ktorą zrobiłem przedstawicielem ala Prezesem póżniej sama i namawiając innych chciała mnie usunąć z Porozumienia / ale jak to zrobić skoro nie byłem członkiem/

Dlatego jak Was zorganizuje to samo się będzie kręcić / choć brak dowodów że inicjatywa ma wpływ na kurs akcji Ja Organizuje i moja mała rodzinna grupka będzie tylko zwykłlymi członkami ..w miare mozliwosci bede doradzal a jakie decyzje podejmiemy chciałbym aby głosowanie decydowało 1 członek 1 głos / choć może będzie presja na zmianę 1 akcja 1 głos ...osoby któe wymieniłem we wczesniejszych wpisach widze w zarządzie /jeszcze sa wolne miejsca więc jesli ktos ma kpmperencje o czas bez wynagrodzenia to chetnie skorzystamy

Przy okazji mój @ specjalny dla ENERGA SA który udostępniłém już przy wcześniejszych inicjatywach to

emeryt@interia.com

Przy okazji warto odnotować że 4 lutego otrzynałem poniższą wiadomość od Cezary Waczków

na którą nawet nie odpowiedziałem choć grzecznościowo bo jestem leń i mi się niechciało angażować itp a nadawca ponownie nie wyslał / przecież nie bedzie się prosił/

Dzień dobry,

proszę o kontakt w sprawie Energa S.A.

Cezary Waczków

Poniższe osoby jesli bedzie ich zgoda widze jako przedstawicieli Porozumienia ala prezesów ...j

Obieltywnie doceniając zaangażowanie Pana Cezarego który jest akcjonariuszem niezrzeszonym w GG który uczestniczył w Porozumieniach akcjonariuszy należałoby jego przekonac aby został członkiem naszego Porozumienia z funkcją w zarządzie może nawet Przedstawiciela Porozumienia czyli ala Prezesa / choć dziwne że niebyło go na ostatnim NWZA energa /

Jest z nami również Raimondo Eggink orędownik walki o prawa akcjonariuszy mniejszościowych który mógłby zostać też przedstawicielem akcjonariuszy mniejszościowych ala prezesem / ogolnie przedstawicieli ala prezesów może być dwóch ..należy tylko ich przekonać ....
    Nie chciało Ci się odpowiadać na maile do Cezarego a chcesz tworzyć porozumienie? Tutaj to naprawdę grupa sępow lata albo naganiaczy
    Po pierwsze liczba pojedyncza jeden @ który zacytowałem a nie ;oczba mnoga maile ...Kto powiedział że mi się chce właśnie mi się nie chce dlatego chcę wyręczyć się również Wami bo tkwi w Was potencjał który można wykorzystać dla dibra ogółu skoro już macie to szczęście w nieszczęściu być akcjonariuszami .ENERGA SA .
    Większość z Was nic nie będzie robić ale mam nadzieje znajdzie sie obsada ala zarządu i grup doradczych / ktorzy bez wynagrodzenia wesprą działania dla dobra swojego o pozostałych akcjonariuszy

Poniższe osoby jesli bedzie ich zgoda / tutaj niewiadoma czy uda się ich przekonać / j widze jako przedstawicieli Porozumienia ala prezesów ...j

Zamiast krytykować dopinguj bo czy inicjatywa zostanie zrealizowana zależy od frekfencji i jeśli się zjednoczymy to nie moja zasługa ale osób które przystąpią i jeszcze raz przypominam ważniejsza jest ilośc osób choć ilosc akcji tez wazne ale masz malo akcji dla zasdy przystąp zwiększając liczebność grupy.Już sie zmęczyłem pisaniną jadę jutro odpocząć na 2 /3 dniowy wypad .Przyjade chyba w piątek .Pozdrawiam i podbijajcie wątek
    To była literówka miało być e-maila, już sie nie wyręczysz innymi...Masz duzy potencjał z plebanią więc walcz...pokaz ze emeryci mają siłę i klase
  • Re: POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH SPÓŁKI ENERGA Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Daro dwa lata po wyborach i nic konkkretnego sie nie dzieje oprócz bicia piany a za rok zaczynają się kończyć pierwsze umowy w GG. Musimy mieć alternatywę dla GG bo jeśli przez ten rok nic sie nie wydaży to nie wiadomo na co i na kogo możemy liczyć i czy GG wytrzyma po tym czasie, czy Pan Jan podejmie rękawice a ma już swoje lata, jakie warunki zaproponuje itd!!!
[x]
ENERGA 0,00% 18,90 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.