• RSI Autor: ~Ww [93.159.24.*]
    Technika - wiem co sądzicie, bajki, ale na dziennym i tyg wykresie mamy uklepany grunt do porządnego odbicia, patrze już tylko na RSI i tak to widzę
  • Re: RSI Autor: ~Wujasz [51.92.52.*]
    Bajki. Bredzisz o tym odbiciu od 4 zl. Powagi trochę. Nie widzisz, że tu komuś zależy, żeby kurs nie rósł. Jak jest wzięta większa ilość akcji z prawej strony, to od razu jest wystawiana jeszcze większa ilość akcji niżej, żeby zniechęcić kupujących i zepchnac kurs niżej.
    Po, co? W jakim celu? Sternik ma plan, a to ktoś z dużą ilości akcji, czyli według mnie ktoś powiązany ze spółką, bo ulica takich akcji mieć nie może i ulicy by zależało, żeby kurs rósł, a nie spadał.
  • Re: RSI Autor: ~Skubanczyk [79.127.218.*]
    To, jakaś chora spółka. Śledzę w międzyczasie inną spółkę, która wniosek o wprowadzenie do obrotu nowej serii swoich akcji, dała po Ekipie, a już jest info ze spółki o ich dopuszczenie i wyznaczony dzień notowań.
    Przeciez, tu nie ma niedoświadczonych ludzi. Siedzą tu w akcjonariacie i zarządzie oraz radzie nadzorczej ludzie Januarego, którzy zęby zjedli na tym. Kuriozum. Mają pewnie, jakiś plan, ktory realizują pomimo i kosztem drobnych. Zabawa w kotka i myszkę.
    Moim zdaniem, nie dotykać tego, dopóki nic się pozytywnego nie wyklaruje. Niech bawią się sami ze sobą, niech i zbijają nawet do 1 groszy, jeśli mają taki plan.
  • Re: RSI Autor: ~Random [3.124.187.*]
    Jak, tu może być tak dobrze, jak Prezes jeździ po świecie i w karty gra, bo "pasję w sobie odkrył", a Friz poszedł w lansiarstwo pełną gębą. Latają z Wersow po całym świecie, bo promocją swojej żony się zajął, zamiast spółką, gdzie ludzie mu zawierzyli, powierzajac swoje oszczędności.
    Oni za nasze się bawią, jakby kto pytał.

Teraz nawet produkty Ekipa (lody, napoje) zostały zdeklasowane przez młodzież i dzieci na rzecz Wojanka, który idzie na kartony.
  • Re: RSI Autor: ~abc [77.65.111.*]
    oby sie nie okazało, ze ktos z grubych udzielił pozyczki akcji, bo te zagrania, od wielu tygodni,z wystawianiem dosc grubego jak na tę spółkę i obroty pakietu nie jest tylko po to, aby zbijac kurs.

Popytu tutaj praktycznie nie ma, wieć można jechać w dół ile się chce, prawie jak od linijki.

Generalnie bardzo smierdząca ta spółka.
  • Re: RSI Autor: ~Helga [35.156.127.*]
    Dobry trop wg. mnie.

Moim zdaniem bawią się w pożyczki prywatne pewnie i dlatego próbują zwalić kurs. Nikt z drobnych nie ma takiego pakietu akcji, aby non stop wystawiać po kilka tys. na raz, na sprzedaży i nikomu to się nie opłaca bo tak nisko nigdy kurs nie był. Stąd zapewne i nie spieszą się, a wręcz ociągają, aby wprowadzić serię F szybko do obrotu. Wprowadzą wg. mnie dopiero, jak sprzedadzą wszystkie akcje zbijając jednocześnie na max. kurs, a wprowadzenie nowej serii, której wniosek poszedł da możliwość odkupu tanio dużej ilości akcji, aby oddać pożyczająemu.
    Wg. mnie zabawa i zarobek wyłącznie kosztem drobnych robiąc z nich skarbonkę, a z giełdy bankomat do wypłacania kasy.
    Chciałbym się mylić do powyższego, ale to moje zdanie na podstawie obserwacji i aktualnego zachowania na spółce.
  • Re: RSI Autor: ~Konrad [46.205.207.*]
    To, że ktoś zbija kurs nie ulega wątpliwości. Może to faktycznie kwestia pożyczek akcji. Myslę natomiast, że zbliżamy się do dna:
    - wniosek złożony, więc jeśli teoria z odkupywaniem po wprowadzeniu serii F jest prawdziwa to powinien się wtedy pojawić popyt równy aktualnej podaży. Powinno to co najmniej zrównoważyć podaż akcji serii F
    - za miesiąc premiera filmu. Zakładam, że był stosunkowo tani w produkcji, a kontrowersja może napędzić sprzedaż w kinach
    - faza i baza zaczynają zarabiać (daily, sympatyczne liczby, pierwsze współpracę) i przestają być kosztem (produkcja t5m3 to już zrealizowane koszty w wysokości 4,5mln)
    - w IIIQ rozliczony zostanie czerwcowy festiwal ekipy
    - większa liczba współprac na instagramach genzie itd

Może to tylko myślenie życzeniowe, ale naprawdę widzę przesłanki do poprawy wyników i sporego wzrostu kursu
  • Re: RSI Autor: ~Szkafmyca [15.237.43.*]
    Helga może mieć rację, względniając te Twoje czynniki, które podałeś to do dna jeszcze daleko, a z taką szybkością, jak zbijanie kursu jest robione to zobaczymy tu śmiało 1 z przodu, a przy dobrych wiatrach i poniżej.
    Najbardziej dziadowska spółka, jaką kiedykolwiek miałem kupioną. Dobrze, że mało akcji mam. Jak odbije, to sprzedaje i adijos, bo niewiele na szczęście mi do 0 brakuje. Kupiłem niedawno, zwabiony szansą na dobry zysk i kwartał spółki
  • Re: RSI Autor: ~Zezok [79.127.154.*]
    Nie dać się wciągnąć, niech sobie się bawią sami ze sobą. Jak wejdzie nowa emisja, to będą sami ze sobą się babrać w tym g.. bagnie zwanym Ekipa Holding SA.
  • Re: RSI Autor: ~Wojanek [96.0.24.*]
    Ciekawy wątek.
  • Re: RSI Autor: ~kasafarsafarmazon [46.134.98.*]
    ciekawe jest to ze jak pisalem tu o pożyczkach akcji ...czyli shortach to była nagonka ze na nc nie da sie sportować w ten sposób. well played mitoslawy...
  • Re: RSI Autor: ~Cyrano [82.221.128.*]
    Jak będziesz płakał, bo oczywiście ty pierwszy o tym pisałeś, nie zapomnij gila wytrzeć... Zawsze się znajdzie taki co pisał, najlepszy, najmądrzejszy. I co z tym faktem zrobiłeś? Tyle twoje co popisałeś.
  • Re: RSI Autor: ~kasaFarsaFarmazon [5.184.237.*]
    zrobilem duzo...czekalem na okolice 2 zloty haha... a to to ze wtedy naganialiscie mitki na wzrosty ...ile z tego
    zostalo każdy widzi. teraz naganiacie na spadki I oczerniacie spolke... niech kazdy oceni dlaczego.
  • Re: RSI Autor: ~Ugabuga [79.127.246.*]
    Pojawia się typ jakis znowu i pisze, że coś zrobił, coś pisał, na coś czekał.
    Napisz więc może, jakie będą cyfry w totolotka? Sprawdzimy...
    Następnym razem też, jak coś piszesz, że "wiedziałeś", nie zapomnij wkleić linka do swoich rewelacji, inaczej nikt ci nie uwierzy....

Teraz moja kolej @Kasa:
    Ja czekam, że jutro będzie sobota i będzie pogoda. Jaka? Napiszę wam w niedzielę... Xddddd
  • Re: RSI Autor: ~Ww [93.159.24.*]
    A jednak coś jest na rzeczy, 1/10 się trafi, zobaczymy jak na zamknięciu będzie. Takich sesji trzeba nam wiele
[x]
EKIPA 0,00% 2,41 2025-09-10 14:15:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.