• Wyszedłem po 6.50 Autor: rozwazny [193.28.84.*]
    Akcje trzymałem dwa lata, średnia 4 złote. Wczoraj wyszedłem, bo zysk ponad 50% mnie w pełni satysfakcjonuje (szczególnie, że przez większość czasu byłem na stracie). Oczywiście jest opcja, że za rok/dwa kurs będzie wyżej i będę żałował, ale to mówi się trudno, na giełdzie nie wolno być zbyt chciwym.

Problem ze spółką jest taki, że często zapowiedzi to jedno, a wykonanie drugie. Nie chodzi już mi nawet o symulator motocykli (który dalej się nie zwrócił i ciąży spółce), ale chociażby Aztec. Temat istnieje od 2020 roku, pierwotnie premiera miała już być w 2022 roku. Na steam miał być ,,szał", tyle że potem się okazało, że dane były fałszowane (za co Aztec swego czasu miał na steam bana, jak ktoś nie wierzy niech sobie sprawdzi).

Jest jeszcze Permafrost- zapowiedzi, że to niemal gra AAA wsadziłbym między bajki. Boję się, żeby to nie był kolejny ,,kapiszon", czyli na wspaniałych zapowiedziach się skończy, bo końcowy efekt będzie marny. Reasumując ja ze spółki wyszedłem, bo kurs zawsze rośnie na zapowiedziach i bardzo rzadko się zdarza, że gra przebija oczekiwania (zazwyczaj to działa w drugą stronę, patrz symulator motocykli). Być może bliżej premiery kurs jeszcze urośnie, ale są wakacje i robię sobie od giełdy odpoczynek.

Tym, którzy weszli/zostali na pokladzie życzę powodzenia
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Możecie MMS21 się już dawno temu zwrócił. Po pół roku od premiery jakos
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~Donkichot [95.214.216.*]
    Ale bredzisz https://www.bankier.pl/wiadomosc/PLAY2CHILL-S-A-Zwrot-calkowitych-kosztow-produkcji-Motorcycle-Mechanic-Simulator-2021-8364491.html Weź się do edukuj a potem zacznij pisać prawdę bo takie farmazony piszesz, że nikt tego nawet nie czyta. Plusiki to możesz sobie nabijać by poprawić ego ale zabierz wiaderko i wybierz się na piaskownicę
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~Obi_wan [31.61.228.*]
    Wyszedł i chce znowu kupić. Bardzo rozważny...
    Tylko do tego wali fejkami jak z rękawa.
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~Myslcie [37.47.183.*]
    Pewnie chodziło Tobie o grę Rally Simulator, której grozi bardzo duży odpis. Podziwiam, że czekałeś do 6,50. Ja zrobiłem to powyżej 7 zł jak próbowali wywołać euforie na kursie. Znam ta spółkę i uważam, że kapitalizacja na poziomie 20 mln to szczyt jej możliwości. Pamiętam jak dzis spolkę The Dust i czas przed dwoma premierami The inquistor oraz Serum tam też ostrzegałem powyżej 10 zł. Naturalnie były te same teksty, że troll, że peroniarz, że się nie znam, że płacą mi 30 gr od posta etc. Tam gdzie jest teraz kurs można sprawdzić. Jak wiadomo forum bankiera przyjmie wszystko, dosłownie wszystko.
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~Obi_wan [31.61.228.*]
    Następny rozważny...
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~Co-za-gosc [146.59.86.*]
    Przecież z kilometra widać, że to ten sam Typ.
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~Gracz [83.4.78.*]
    Ale zarobiłeś, żeby nie musieć pracować przez cały rok? co zrobisz z pieniędzmi, dom? Samochód? Nie, pewnie kupisz kolejne kilka akcji z reguły na podbitce a potem sprzedasz ze stratą udając, że realizujesz zysk. Inwestowanie to nie granie, to posiadanie czegoś z czego można osiągać regularny zysk. Niedtety NC to ryzykowany rynek ale kiedyś Nvidia też kosztowała „grosze”. Ja jestem zdania, że tylko wyniki mogą się przełożyć na wycenę spółki. Trzeba robić gry, które się sprzedają bo jak będą będą pieniążki to będzie ogólne zadowolenie. To, że poszła informacja, że wyjdą 3 gry to powód dla któregoś z dotychczasowych inwestorów powód do zakupu? No nie. Ci co znają spółkę i zakładam mają średnią w okolicach 4,5 nie czekają na podbitkę w 7zl gdzie grono „inwestorów” albo po artykułach w prasie albo z wykresu najbardziej rosnących spółek dokonała zakupu, nie wiedząc o tej spółce nic. Do premiery 1,5 miesiąca, to co ważne jeszcze przed nami, żeby gra odniosła sukces potrzebna jest promocja. Z jednego się cieszę, że to nie P2C wydaje grę.
    20 tyś sztuk do zwrotu kosztów dla Toplitz, potem za każde 25 tyś sztuk mają około 200 tyś euro netto. Do tego udziały w 2 grach, Permafrost wygląda super, jeżeli się sprzeda a Specerocet wycenią na 100mln bo tak może zostać wyceniony to P2C ma 20 baniek, z 50 wyceny 10 baniek, w Emire 20% przykładowo z 20 baniek wyceny to kolejne 4mln. Piszesz o 20mln max wyceny P2C? Sam jestem ciekawy jak to się rozwinie ale nie sprzedałem ani akcji ani powyżej 7, ani po 6,5 i nie sprzedam za 5,2. Sprzedam za 67.
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: rozwazny [193.28.84.*]
    Uwielbiam ten hejt na bankierze ludzi, którzy zostali z akcjami i teraz jadą po osobach, które sprzedały- życzyłem wam wszystkim powodzenia, wy tylko jedziecie po mnie. Nigdzie nie napisałem, że kupiłem dom- zarobiłem tu 10k i mi wystarczy, rzadko się bawię na NC, mam tu jeszcze tylko jedną spółkę, tak to WIG i głównie giełda USA. Kółeczka też nie są dla mnie (ktoś napisał, że chce taniej odkupić to jest jakiś żart xd). Mały błąd jaki zrobiłem w poprzednim poście to chodziło mi o Rally Simulator- przepraszam.

Większość ludzi, którzy tu pisze ma myślenie życzeniowe- mam akcje, więc musi iść do góry dlatego będzie super premiera, wystrzał kursu itd. Ludzie to tak nie działa- jestem na giełdzie już lata i takie myślenie sprawia, że ulica w większości traci. To wasze pisanie, że każdy ma tu średnią 4-4.5 zł to jest kolejny żart. Jaki był kurs na IPO czy przed premierą MMS? Patrząc na obroty spora część ludzi po prostu uśredniała. Do reszty bzdur, które tu piszecie nawet mi się nie chce odnosić, mimo wszystko po raz kolejny życzę wszystkim powodzenia
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~Obi_wan [37.47.224.*]
    Nie było moją intencją cię obrażać w żaden sposób. Doceniam merytoryczne wypowiedzi. Często jednak na forum spółek pojawiają się dobrzy Samarytanie, którzy wszystko wiedzą, co łącznie z informacją, że już sprzedali albo, że gra się nie zwróciła stanowi quasi rekomendacje. Są tu kolarze, którzy kupią za 4 i sprzedadzą za 5. Ich prawo, ale po sprzedaży zaczynają akcję oszczerczo-propagandową, żeby obniżyć kurs. Też można, ale to mi działa na nerwy i reaguję.
    Mam niską średnią i mógłbym sprzedawać z zyskiem, ale widzę w Pitu potencjał na wiele więcej. Tak jak pisał Gracz. Nie liczę na jedną grę, która zrobi wynik, a na orkiestrę produkcji, która zrobi wynik finansowy. Dlatego trzymam i czekam. Pozdrawiam.
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~jaxi [95.214.216.*]
    Pff nie wiem na co liczyłeś że będą wszyscy skakać z radości i bić ci brawo za informowanie ze sprzedałeś kilka akcji? Głupie stwierdzenia, głupie odpowiedzi, nikt nie będzie akceptował braków faktów
    Sprzedał a zagląda na forum spółki, której nie ma i jeszcze innych namawia, żeby poszli w jego ślady i sprzedali taniej niż on sprzedał. Nie bardzo do to mnie trafia, gdyż moje zdanie jest zupełnie inne.
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~jacek [83.24.73.*]
    Nie przesadzaj- nigdzie nie napisał, że namawia do sprzedaży- napisał tylko co sam zrobił i dał na to jakieś argumenty. Możesz się z nim zgadzać lub nie i dać na to swoje argumenty. To są Twoje pieniądze i rób z nimi co chcesz. Ja akcje trzymam, trochę uśredniałem i jestem w sumie przy 6 zł na zero - sam się zastanawiam czy trzymać czy nie.
    Jest nowy devlog na steam, mogliby kakao sprzedawać za prawdziwe pieniądze w sklepie. To dodatkowa kasa. Przyrost followersów 150. Wischlist 629. Mogłoby przyspieszyć.
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~maqiek [95.143.245.*]
    Wychodzi na to, że gość miał chyba rację- premiera aztec okazała się być kapiszonem kurs 40% niżej i aż strach się bać jaka będzie sprzedaż po 72h...:(
  • Re: Wyszedłem po 6.50 Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    No różnie mogło być tego sie nie da przewidzieć. Zawiódł marketing to na pewno
[x]
P2CHILL 0,00% 3,96 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.