Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,15 zł , zmiana od tamtej pory: -35,28%

Re: Wyszedłem po 6.50

Ale zarobiłeś, żeby nie musieć pracować przez cały rok? co zrobisz z pieniędzmi, dom? Samochód? Nie, pewnie kupisz kolejne kilka akcji z reguły na podbitce a potem sprzedasz ze stratą udając, że realizujesz zysk. Inwestowanie to nie granie, to posiadanie czegoś z czego można osiągać regularny zysk. Niedtety NC to ryzykowany rynek ale kiedyś Nvidia też kosztowała „grosze”. Ja jestem zdania, że tylko wyniki mogą się przełożyć na wycenę spółki. Trzeba robić gry, które się sprzedają bo jak będą będą pieniążki to będzie ogólne zadowolenie. To, że poszła informacja, że wyjdą 3 gry to powód dla któregoś z dotychczasowych inwestorów powód do zakupu? No nie. Ci co znają spółkę i zakładam mają średnią w okolicach 4,5 nie czekają na podbitkę w 7zl gdzie grono „inwestorów” albo po artykułach w prasie albo z wykresu najbardziej rosnących spółek dokonała zakupu, nie wiedząc o tej spółce nic. Do premiery 1,5 miesiąca, to co ważne jeszcze przed nami, żeby gra odniosła sukces potrzebna jest promocja. Z jednego się cieszę, że to nie P2C wydaje grę.
20 tyś sztuk do zwrotu kosztów dla Toplitz, potem za każde 25 tyś sztuk mają około 200 tyś euro netto. Do tego udziały w 2 grach, Permafrost wygląda super, jeżeli się sprzeda a Specerocet wycenią na 100mln bo tak może zostać wyceniony to P2C ma 20 baniek, z 50 wyceny 10 baniek, w Emire 20% przykładowo z 20 baniek wyceny to kolejne 4mln. Piszesz o 20mln max wyceny P2C? Sam jestem ciekawy jak to się rozwinie ale nie sprzedałem ani akcji ani powyżej 7, ani po 6,5 i nie sprzedam za 5,2. Sprzedam za 67.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
P2CHILL 0,51% 3,98 2025-10-27 16:20:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.