Mamy dwóch marzycieli na forum Softblue: steve2 fantazjujący o kursie 3 zł i nowy uczestnik forum o nicku "ja", który pisze o rzekomo nieograniczonych możliwościach SBE, które istnieją tylko w wyobraźni kolegi "ja". Sama spółka o żadnych takich rewelacjach nie informuje.
A tu jest jakaś gra? Jeśli jest to sprecyzuj na czym ona polega. Gra to była na wydmuszkach Coal Energy, Medtech, teraz jest na innej wydmuszce Euco. Skończy się to jak zawsze, zawieszeniem naiwnych marzycieli na hakach na długi czas.
trzech kolegów Michałka z Boruty w zeszłym roku trafiło za kratki w tym aktualny prezes Hub.Tech-a; kurs na miesiąc obniżył loty o 10 gr ale potem wrócił na swoje poziomy; https://www.bankier.pl/wiadomosc/Grupa-przestepcza-z-NewConnect-Prezes-trafil-za-kratki-a-spolka-milczala-8695969.html "Prezes Hub.Techu Artur B. trafił za kratki pod zarzutem udziału w zorganizowanej grupie przestępczej, oskarżanej o wyłudzenia dotacji z budżetu państwa i Unii Europejskiej" rok wcześniej pisałem o tych dotacjach na forum https://www.bankier.pl/forum/temat_inventionbio-lukasiewicz-beutel-ustwione-przetargi,44954611.html
Michałek póki co na wolności, za miesiąc będzie miał nawet jakiś wykład - patrz linkedin Intechhouse
dotacje SBE i INM na budowę biurowca przekrętem nie są, bo biurowiec stoi ale wcześniejsze projekty jak mój ulubiony "Innowacyjny, rozproszony system transakcji handlowych produktów rolnych, oparty na dedykowanym standardzie metadanych, technologii blockchain oraz metodach i technikach inteligencji obliczeniowej" to pewnie już tak; może i CBŚ i do tych projektów też dotarło i stąd te opóźnienia w wypłatach kasy za inne dotacje;
Widzieliście jakie legalne przekręty z akcjami robili więc podejrzewam że coś jest na rzeczy i w końcu kieruję się przeliczyli bo ostatnio nie ma nagonki z ich strony na cokolwiek jak to kiedyś bywało.
Ot i macie do przemyślenia : słuchać kulawego i niechlujnego trollingu czy patrzeć na to co w spółce. Nie chce mu się poprawić błędu, ale zielonych łapek sobie naklackał... Dłuuugo będziemy czekać aż nazbierają tyle ile w planie w takim stylu, ale warto, bo już dużo mają i coś z tym trzeba zrobić...
Pamiętacie jaką wartość ma CBR? Porównajcie to z kapitalizacją. A jeszcze gotówka i dodatnie wyniki...
3 na horyzoncie.
P.s. Przekazałem ostatnio spekule 120k papieru dla sprawdzenia prawdziwego popytu. Podzieliłem na niewielkie pakiety po 30tys szt.. W tydzień to wsiąkło (w dzień też by wzięli ale po co zwracać na walor uwagę rynku). Kurs nawet nie drgnął.Ale im wciąż mało, potrzebują milionów szt. i ja ich rozumiem. Mi wystarczą 4 i dopnę swojego.
Wreszcie napisałeś prawdę o swoim "zbieraniu" akcji. Z jednej strony bajki o zamiarze kupienia 4 mln akcji SBE a w rzeczywistości sprzedaż 120 tys. z dużą stratą rzędu 20%. Tak bywa tylko po co brniesz w fantazjowanie o 3 zł jak akcji już nie masz?
Oj kochany... jeszcze coś się znajdzie... Ile nie będę Ci mówił bo po co masz mieć nieprzespaną noc. Musiałem sprawdzić jaki de facto jest popyt a inaczej się nie da. To co spuściłem odzyskam w najgorszym przypadku 0,2 bo widać wyraźnie że bez rewolucji na kursie nic już nie wyskrobią, a to oznacza solidne szarpnięcie w dół więc jestem spokojny po tym eksperymencie.
Tam jeszcze wspominałeś o wybiciach na Euco, Coalenergy, Auxilia i Ecnology.Pytasz dlaczego wydmuszki szybują a Soft nie. Miałem wszystkie oprócz tej ostatniej bo stosuję politykę kupowania za maks. 30k tego typu spółek gdy są na samym dole i nie siedzę nigdy dłużej niż 100% wzrostu. Z tego montuję kapitał na następne tego typu i po roku/dwóch robię to samo. Mam ich zawsze nie więcej niż 10. Tylko że te wydmuszki rosną Max 100/200%. Czasem 300. Soft nie należy do tej kategorii bo tu SĄ fundamenty a dotacje prawidłowo wydane.
I nie wierzcie w te prokuratury czy KNF-y bo to bzdury - przecież to był cały czas straszak i softa to nie dotyczy. Hubtecha tak.
Po zmianie geopolitycznych wiatrów tak...nie zatrzyma się na 3.Przed? A i owszem. Dlatego tak jak mówię - trzeba będzie poczekać ale warto.
Na Ukrainie mają podobno jakąś nową rakietę od trzech tygodni z zasięgiem 1000 km. Zowie się Neptun. Morska rakieta po przeróbce która ma na koncie wysłanie na dno "Moskwy". Teraz ma w zasięgu tę drugą - na lądzie. Blef? Zobaczymy ale chyba coś buzuje.Mlodszy oficer US Army kapitan Heghset chyba też ma kaca po wpadce. A podobno już jest następna. Plączą im się nogi czy celowa robota? Trzeba poczekać.
Mało wiarygodne są Twoje wyjaśnienia związane z pozbyciem się 120 tys. akcji SBE. Prawdziwa nazwa takiego posunięcia (do którego oczywiście masz prawo) nazywa się ewakuacją z papiera. Powodem takiej ewakuacji może być albo przedłużająca się stagnacja sytuacji w spółce i coraz słabsza nadzieja na wzrost kursu akcji. W przypadku Softblue mamy do czynienia z taką sytuacją. Spółka buksuje w miejscu a wybudowany biurowiec nie pełni funkcji nowoczesnego ośrodka naukowo-badawczego. Zarząd spółki nie komunikuje się z akcjonariuszami i nie przedstawia żadnych realnych planów na przyszłość. Mniejszościowi akcjonariusze mają poważny dylemat co robić dalej bo przy kursie 27 groszy wszyscy jesteśmy na minusie i można wyjść z akcji tylko że sporą stratą. Wyjaśnij jakie nadzieję wiążesz z wybudowanym i na pewno nowoczesnym biurowcem skoro nie jest on Centrum Badań i Rozwoju?
Mało wiarygodne wyjaśnienie czy mało WYgodne dla Ciebie który zazdrośnie zerkasz na klejnot umieszczony na rakiecie która wyniesie go do stratosfery? Nie jest cały w Twoich rękach trochę nieWYgodne co?Nie miałem złudzeń że wykorzystasz moją testową sprzedaż pakieciku do swoich celów. Ty naprawdę myślisz że ograniczyłem się do zakupu po obecnej wygórowanej cenie do 120 k? No nie, do 4 milionów brakuje mi bardzo dużo ale 120 k to tylko niewielki ułamek. Oczywiście że puszczone "ze stratą", ale to jest ten rodzaj sprzedaży ze stratą który na koniec będzie korzystny, bo obecnie jest gdzie to pomnożyć a potem można wejść z powrotem gdy będzie taniej - podwójna korzyść. Trzeba mieć trochę odwagi żeby to zrobić ale logika mówi "tak trzeba".Wiem że Cię przekonałem, ale wiem też że się do tego nie przyznasz.
Tak jak pisałem, z powodu geopolityki spółka jest odwieszona na hak czy zamrożona, jak trafnie wcześniej ująłeś, ale gdy tylko wiatr historii zmieni swój tymczasowy kierunek położony fundament da gwałtowny wzrost powyżej 3. Do tego poziomu może spokojnie szybować już teraz, ale nie ma woli, bo w worach grubego za mało... Będzie musiał użyć swojej kursowej perswazji żeby odebrać drobnemu. Tego wyglądam, choć jeszcze co nieco Mu kapie. To się jeszcze przyciągnie dlatego nie będę się spieszył z powrotem szykując się do odebrania co najmniej 240k w ramach powyższej sprzedaży "ze stratą".
Mamy całkowicie nowatorską metodę spekulacji giełdowej, której autorem jest steve2. Polega ona na kupowaniu akcji poprzez ich sprzedaż oraz "zarabianie" poprzez ponoszone straty. Istotnym elementem tej rewolucyjnej strategii jest fantazjowanie na temat przyszłego kursu akcji na podstawie szklanej kuli i wróżenia z fusów. A co się kryje za tą fasadą? Ewakuacja z papiera na skutek utraty nadziei na odbicie kursu SBE.
Tak tak... całkowicie rozumiem motywację Twojego wpisu i spodziewałem się dokładnie takiego. Wiem też że rozumiesz meandry giełdowego handlu lepiej niż ktokolwiek stąd nie uważam żeby powyższe było całkiem szczere, bo rozumienie sprzedaży ze stratą żeby wygenerować więcej gdzie indziej i wrócić kupując taniej to przecież giełdowy elementarz. Dotyczy to oczywiście wyłącznie spółek z dużym potencjałem w przyszłości którą soft w dłuższej perspektywie jest.
Co do krótkiej wymiany słownej na Lubawie muszę przyznać poczułem, stąd reakcja. Czasami mam wrażenie że jakieś niepohamowane okrucieństwo szerzy się na Bankierze, odczuwalne nawet przez grubą skórę.