Zawieszą notowania ? Ale prezes dał czadu. Mógł jednak te badania rozpocząć, chyba że to wszystko po jego myśli. Tak ma być, plan jakiś ? Szuba coś wymyślil ?
Przynajmniej tak twierdzi, nie wiesz tego, zakładam że nie byłeś przy rozmowach. To wie on i zarząd. Za NC Alert przepraszał na FB, tak jakby to była jego wina. Potem został odsunięty, tak jakby dostał karę za NC Alert ale to tylko moje domysły. Nie jestem insider i nie mam dostępu do informacji ze spółki
Osobiście uważam, że wszystko w spółce było ok, urządzenie ok, zagrożeń Roche lub złymi badaniami klinicznymi brak. Co wg mnie się stało, ktoś prezesowi przedstawił inny pomysł na deal, na spółkę. I z tym ponoć Sagan obecnie się nie zgadza. Tak to czytam. Stąd się wziął Szuba by robić inną strategię, inny deal
Alicjo skup się lepiej na nowym modelu biznesowym spółki :)
Twoja perła teraz będzie się zajmować innymi tematami: "1. Produkcja przeciwciał monoklonalnych – rozwój laboratorium hodowli komórkowych oraz produkcja pilotażowych partii przeciwciał do badań naukowych i diagnostycznych. 2. Komercyjne aplikacje inPROBE – wykorzystanie mikrosondy do oceny koncentracji leków w wybranych obszarach organizmu w badaniach przedklinicznych. 3. Technologie cienkowarstwowe – wdrożenie nowych metod optoelektronicznych poprawiających jakość i trwałość urządzeń optycznych."
Webinar tak, spacerkiem, późno, bo prawdopodobnie nic sobie z tego nie robią, nie maja nic sobie do zarzucenia, uważają ,że wszystko jest ok. No w sumie jeśli dobrze zrozumieć, to wstrzymali a nie wycofali II część badania klinicznego inPROBE co w większości tak właśnie to odebrało ( szczególnie po tym jak "pięknie" puls biznesu podał w nagłówku: "SDS Optic wycofuje się..." :D ) to nie ma co się dziwić reakcji.. Fakt ,że w ostatnim raporcie i w aneksie są dwie sprzeczności , z jednej strony piszą o kontynuacji w kierunku badań her-low i ultra-low, ( mają komponent chemiczny umożliwiający zmierzenie tego ale muszą jeszcze przejść badania toksykologiczne), to z drugiej od razu walneli,że się wstrzymują od dalszych badań... Wstrzymanie tak ale chyba tylko dla EBI bo po prostu za długo by to trwało i uznali, że nie ma sensu robić nadziei, a lepiej się skupić na innej strategii - 'pierwszym' zarabianiu poprzez działania pilotażowe ( po to żeby w KOŃCU raporty ciut lepiej wyglądały i była jakaś większa szansa na przywrócenia spółki do ciągłych notowań) a rownolegle próbować robić swoje w stanach, zdobyć certyfikacje , regulacje FDA , toksykologia itd.. skoro tam praktycznie wszystko od ręki można załatwić..W sumie to w nie wiem czy w Polsce byłoby takie zainteresowanie tym urządzeniem gdzie profilaktyka leży a jak już się coś wykryje to szpitale i tak im powiedzą eh lepiej zrobić biopsję, szkoda zachodu :) Ale to ewidentny błąd tak ogłaszać bo takie działania są kompletnie niekompatybilne z tym jakie akcjonariusze mają oczekiwania , nie ta mentalość, kompletnie przeciwstawne rozumowanie.:) Stąd efekt taki jaki jest. Może fatkycznie nic się nie stało na dłuższą metę - pod kątem funkcjonwania spółki i liczą, że złe emocje opadną ale to na dwoje babka wróżyła...
Cygan, wg raportu inPROBE bada 10 innych nowotworów m.in raka żołądka, chwalili się tym na spotkaniu inwestora po sufit, jakie to super rozwiązanie w porównaniu do inwazyjnego. Też ściema ? Tzn że cały zeszły rok to była ściema i inPROBE nie działa ? Eeee ...
A co mieli powiedzieć? Jasne że powiedzieli że odkładają tylko na dłuższą chwilę inprobe, a rzeczywistości pewnie na zawsze. Po pierwsze swiat tak pędzi że odłożenie tego cofa cie w zasadzie do punktu wyjścia. Ciekawe czy nie wycofa się Ebi. Ogólnie to prezes nie jest uczciwy o wszystkim wiedział zarówno on jak i sagan. I to było powodem odejścia Sagana. Dzięki uprzejmości znajomego wiem że Sagan po ogłoszeniu espi o zmianie kierunku działalności miał powiedzieć "wybrali najgorsza drogę. Dla nas akcjonariuszy to katastrofa.
Dla nas akcjonariuszy... hmmm.... to Sagan sprzedał, czy nie sprzedał bo gubisz się w podejrzeniach swoich, które opisałeś. Z konsekwencja nie bardzo masz po drodze
Sagan.... "Liczyłem chyba naiwnie, że nie pójdą tą drogą. Czuję dużą złość i jest mi z tym źle. Pozostaje mi wziąć głęboki wdech i czekać co czas przyniesie. Nie zamierzam sprzedawać przy takich poziomach cenowych, może nawet dokupię. A rynek już nie raz mnie i nas wszystkich zaskakiwał idąc sobie tylko znaną drogą.
Oceny Zarządu pozostawiam Radzie Nadzorczej i rynkowi" ... dla mnie brzmi uczciwie, w końcu czytają go również inni akcjonariusze, których zna, i co ma kłamać ? Straciłby wiarygodność u znajomych, biznesie itp. Pomyśl trochę bo słabo to wygląda
Ogólnie i krótko. Spółka do zaorania. Jeśli się to otworzy to zjad na 3. Później dalsza opad na złoty a dalej na grosze. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i pogodzić się ze stratą. Nie ma co usredniac. Zarząd nieuczciwy. Wiedział o problemach od miesięcy i nie mówił prawdy.
A co miał napisać? Prezes na dniu inwestora mówił że badanie rusza w marcu. No mówił i co zrobił- zatrzymał je. Czy ty masz rozum? I możesz przestać naganiac?
Umiesz czytać ze zrozumieniem? To że ktoś coś mówi nie znaczy że tak jest, z różnych powodów może nie mówić prawdy. Tak jak Twoje bajki o tulum, Tatku co wszystkich zna, o wujku Kubie z diagnostyki, o tym że Miron u ciebie bywa. Rozumiesz czy nadal nie rozumiesz?
@trailer, Co do Sagan, to widać że tam kosa jest pomiędzy nim a Staniszewskim. To da się wyczuć. Zakładam, że nie kłamie i akcje posiada, z założenia wiem od gościa który siedzi na Twitterze, że słowa tam pisane są ważne z pkt widzenia wizerunku. On może być orędownikiem naszych spraw i pewnie chętnie by utemperowal Staniszewskiego. Zobaczymy. Ma zapewne za sobą dziesiątki niezadowolonych inwestorów, on kiedyś o nich już wspomniał. Z Inwestor nie dyskutuję bo to się mija z celem.
Ja intuicyjnie Saganowi wierzę w to co pisze na platformie X. Oczywiście można stwierdzić, że wszyscy kłamią. Dziś dostałam e-mail od znajomego z następnym wpisem Sagana. Gdyby nie miał akcji i jego wszyscy przyjaciele, to siedziałby cicho i pisał jak to on, że nie udziela porad inwestycyjnych. Ja jestem zła na tą sytuację ale widzę,, że Sagan także, więc zamiast go szkalować, trzeba go wspierać, jeśli oczywiście zależy na akcjach. Inwestor go szkaluje bo akcji nie posiada i ciszy się z czyjeś wtopy. To nie są przypadkowi ludzie. Mają swój cel
Testy Roche - hehe przecież to zupełnie inna liga, każda ingerencja na guzie wiązę się z bardzo dużym prawdopobieństwem rozsianiem, rozrostu i przerzutów komórekj nowotworowych po organiźmie zazwyczaj idzie to najpierw po węzłach chłonnych. Zanim te tkanki sobie tam pokroja oznaczą i coś tam robią to już dawno taki pacjent będzie leżał w grobie. Nie o to chodzi. Może w Polsce przy naszej mentalności właśnie takie rozwiązanie by się wspaniale przyjęło ale chodzi o jak najmniej inwazyjne podejście do guza lub zeroinwazyjności szczególnie jak jest złośliwy. I profilaktyka by nie ciąć a po wykryciu i oznaczeniu biomarkerem poddać chemii, celowanym leczeniu / immunoterapii itp.. No ale u nas to wszystko leży i kwiczy i lepiej ciąć.. Główny slogan SDS: "Zwiększenie przeżywalonści raka o 30% do 2030..." ale na pewno nie w Polsce - można o tym zapomnieć.. Jestem skłonny poczekać aż do tej daty a poźniej niezależnie od ceny akcji wyjśc z papieru.. może nawet kurs szorować po dnie.. wiec zostanę chyba ,że będzie jakaś korzyść dla amortyzacji podatku (bo są i inne pozycje w toku) ale to dopiero pod koniec roku.. ;)
Ja się zgadzam z trailer. Pamiętam, na Scope było podobnie, też pisano po co pudełko jak i tak musisz wylądować w labie, przynajmniej w Polsce. Bo tylko lab ma wg ustawy ważne badania. A jednak Scope znalazł klienta. Podobnie z inPROBE. Badanie szybkie, mało inwazyjne, a jeśli coś wykryje to wtedy do lab na biopsję.
Sagan o SDS " Zakladam wariant inwestora na naszej rodzimej gieldzie, przy dalszym wsparciu EBI mozliwe przejscie na gpw.
USA to lab pracujacy nad wybranymi elementami, tam nie ma struktur do rozwoju biznesu (bo nie mialo byc).
Delisting dla mnie (i wielu innych istotnych akcjonariuszy) nie do zaakceptowania (chyba ze oferta w dobrej cenie - dobra cena to na pewno nie taka jak w ostatnich miesiacach).
Wszystko inne to kwestia zarzadzania i relacji z rynkiem kapitalowym a z tym jak widac jest wyzwanie.... "
Idea inPROBE od poczatku bylo podejscie z innej strony, nie patrzac jak to sie robi dzisiaj (troche jak ten DeepSeek vs OpenAI).
Nie pokaze tyle co taki test Roche gdzie pobrana tkanke mozna posiekac i zrobic kilka roznych badan - kwestia ile jej jest - ale zawsze to bedzie badanie tego pobranego fragmentu a nie calego srodowiska guza