• Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~fanpli [89.64.81.*]
    dziś miała miejsce premiera nowej antologii animacji na prime video
    odcinek nr 7 pt crossfire wyprodukowało platige i jakość w unrealu naprawdę robi wrażenie
    trudno mi sobie wyobrazić, że animację można zrobić bardziej realistyczną?
    spółka pokazała co potrafi i to powinno być dla niej świetną reklamą jej kompetencji
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~null0 [31.0.1.*]
    Też oglądałem i szczena mi opadła. Kawał niesamowitej popisówy i kunsztu ludzi z PLI
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~XOXO [185.49.31.*]
    bardzo dobra produkcja
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~fanpli [89.64.81.*]
    nie oglądałem reszty, tylko trailer, ale wygląda, że pli zdystansowało konkurencję!
    brawo platiż
    hehe, może teraz pora na akcje....
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Kibic [31.11.187.*]
    Tak z pewnością.
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~MT [12.69.231.*]
    Ten odcinek nie był renderowany w Unrealu. Epic Metahuman został wykorzystany do animacji twarzy wszystkich postaci i było to pierwsze komercyjne licencjonowane zastosowanie Metahuman poza Unreal Engine.
    MT - dzięki za informację o technikaliach
    w każdym razie wyszło wyśmienicie
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Bialoczarny [37.225.71.*]
    Szkoda zmarnowanego potencjału, bo fabuła niedomaga. Jakość jest treści niewiele. Wiedźmin 4 to już palce lizać przy tym.
    białoczarny - fabuła to niedomaga ale...w twoich decyzjach inwestycyjnych
    psy szczekają a karawana jedzie dalej...
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Breton [79.153.98.*]
    Haha w poniedziałek spadnie ponownie fanpli, karawana przy kursie na plus 7 procent gdzie kurs spadł o 50%. Powoli rozumiem jak ty przeżyłeś inwestycyjnie tutaj od 5 lat na stracie.
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~gluś [37.143.129.*]
    Jedni zbierają w tym ja, inni sprzedają ( choć tych już chyba coraz mniej), jeszcze inni czekają. Kto ma rację w tym sporze?
    Będziemy wiedzieć za jakiś czas.
    dokładnie tak breton i to nie twoja wina, że miałeś szansę odkupić o połowę taniej
    odkupisz...drożej niż sprzedałeś
    tak mówi statystyka
    hehe, tak biadolić kiedy akcje są tanie jak barszcz a spółka jest w obliczu może
    najlepszego kwartału w jej dziejach
    ps>przychodowo na pewno

Pisałeś to samo jak było 17 zł, fascynujące jest jak jesteś pewien swoich też które w ogóle od 5 lat się nie sprawdzają.
    fanpli masz stratę na pli, taka jak ja albo większa i próbujesz mnie wyśmiewać z decyzji inwestycyjnych. Ty się dobrze czujesz?
    ale jak się ma stratę to jeśli już się nie wyszło to znając spółkę
    należało uśrednić co też uczyniłem i tym sposobem bardzo obniżyła mi się średnia!
    powtarzam - znając spółkę bo jeśli ktoś nie zadał sobie trudu aby ją poznać bardziej fundamentalnie
    to weryfikuje swoją opinię o platige wg spadającego kursu i szukając kolejnych padlin wypadających z szafy
    boi się dotknąć i zostaje bez taniutkich akcyjek
    dodam, że obecna kapitalizacja to poziom spodziewanych przychodów spółki tylko w 4 kw tego roku!
    a przysłowiowych trupów jednak nie znaleźliście bo ich nie ma
    któż chciałby z niewiarygodną spółką współpracować i dawać jej ogromne zlecenia jak np cdr?
    polecam wpis tomka bagińskiego na jego fb:
    ''Druga obiecana premiera w tym tygodniu!

Wreszcie oficjalny trailer Wiedźmina 4 od CD PROJEKT RED. Utrzymanie tajemnicy wokół tego projektu było niemałym wyzwaniem. Trailer kosi widownię jak zboże.

Gratuluję przyjaciołom z CDPR, zespołowi cyber-magików z Platige Image i Tomkowi Suwalskiemu, który wziął na siebie reżyserię tego projektu. Przygoda z cinematikami w Platige zaczęła się od pierwszego growego Wiedźmina i cieszę się, że ją kontynuujemy.

Z ciekawostek technicznych- trailer został całkowicie wyrenderowany na silniku Unreal 5. Implementacja tego narzędzia w Platige jest rozwijana od kilku lat, ale to pierwszy tak duży projekt renderowany wyłącznie na Unrealu. To nie jest wcale banalne w przypadku pracy filmowej i wymagało to ścisłej współpracy między PI, CDPR i Epicem. Ma to szansę zaowocować w przyszłości. Kochani, nadchodzą bardzo ciekawe czasy dla animacji''

wg mnie 2025 będzie rokiem kiedy ujawni się potencjał platiża
    sugestia tomka o przyszłości i ciekawych czasach dla animacji jest bardzo znamienna

Ty tak poznałeś spółkę fundamentalnie jak nikt inny że po 5 latach jej analizy masz stratę i musiałeś uśredniać. Brawo za argument.
    Myślisz że CDR interesuje czy PLI będzie rosnąć czy nie? Wiesz jak wyglądają umowy? Oni dali zrobić fanpli bo jest jakość i tanio w porównaniu do zachodnich konkurentów - niewiele ma to wspólnego czy wierzą w PLI czy nie. Przecież nikt nie mówi że Oli upadnie mówimy o tym że może mieć problemy ze wzrostem przychodów a biorąc pod uwagę wielkość zespołu nie ma co liczyć na IP własne.
    co było a nie jest nie pisze się w rejestr
    tu i teraz powinniśmy prowadzić rozważania i skoncentrować się wyłącznie na przeszłości
    nie zaglądam innym do portfela i nie zaklinam rzeczywistości jak np breton
    to co było nie ważne, ważne jest co będzie, a będzie więcej takich dużych zleceń jak to:
    PLATIGE IMAGE S.A.: Zawarcie umowy na wykonanie utworów audiowizualnych - Bankier.pl 
    ps>breton gotówka parzy jak co? i nie oceniaj moich decyzji tylko swoje, a najlepiej obiektywnie oceń pli

Ty w pierwszym poście oceniłeś innych oraz moje, a teraz już mam nie oceniać twojego? Czy ty masz krótką pamięć czy tylko talent pisania bez sensu tak by tylko pasowało pod tezę?
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: bialoczerwony1972 [79.191.125.*]
    Dajcie spokój. Piłka cały czas w grze! Nie ma takich kozaków co za każdym razem kupują w dołku to znaczy na forum bankiera mogą tacy próbować błyszczeć ale to dla dzieci w domu można takie bajki opowiadać. Mi się udało zrobić 3 kółeczka, a potem tu ugrzązłem....
    Miałem wybór sprzedawać lub dokupować. Wybrałem opcję nr.2 bo nie miałem pojęcia jak nisko spadnie i to o czym wspomina FanPLI znałem spółkę i wiem, że ten spadek odbył się dlatego, że raz, że ktoś tu sia bawił ( do pewnego momentu) a potem zaczął sypać fund!
    Na razie wybranie opcji nr 1 czyli sprzedaż byłoby lepszym wyborem, ale....
    No właśnie. Ale trzeba jeszcze odkupić papier, a to nie jest takie łatwe. Stałem kilka dni temu na 12zł a wczoraj kupiłem po 13,50zł i ta niepewnością czy dobrze robię czy będzie powoli dalej szło w górę czy jednak to tylko podbitka i "zaraz" będziemy mieli 10zł again. Tyle,że to chodziło o 200 akcji, a nie o 5k czy 10k. Wtedy dopiero jest strach!
    Tak papier mam, fajnie sobie uśredniłem bo kilka gr poniżej 17zł i wierzę w spółkę i nie zostaje mi nic innego jak tylko poczekać jeszcze z rok, dwa maksymalnie 3 lata! Odkąd tu jestem czy to na kółeczka czy na longterm nie było tylu umów na tak spory procent przychodów i w tak krótkim czasie! Oczywiście marża też jest ważna, ale po cięciu kosztów jestem ostrożnym optymistą....
    Ostatnie 6 miesięcy wolumen 150k
    Ostatnie 3 miesiące wolumen 100k
    Ostatnie 2 miesiące wolumen 75k
    Ostatni miesiąc wolumen 50k
    https://gry.interia.pl/newsy/news-z-milosci-do-gier-platige-image-o-kulisach-powstawania-secre,nId,7873634 
    Crossfire z najniższą oceną z całej serii na IMDb. Tak a propos świętego oburzenia największego z wyznawców wiary, kiedy człowiek ośmielił się wspomnieć, że jakość jest tylko fabuła niedomaga. Jak zwykle, gość widzący buzię w tym tęczu, zachlasta wszystkich co jej nie widzą.
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Kubek [89.205.227.*]
    Rzuć jakiegoś linka...
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: bialoczerwony1972 [79.191.125.*]
    Dnia 2024-12-14 o godz. 08:14 ~Bialoczarny napisał(a):
    > Crossfire z najniższą oceną z całej serii na IMDb. 

No i o czym to świadczy? Jakie wnioski z tego wyciągnąłeś?Jak to wpłynie na kolejne zlecenia, przychody, zyski netto?
    Pytam bo to wszystko ma przecież przełożenia na kurs...

Bo ja przeczytałem coś takiego i rozumiem,że dotyczy to nie tylko tego jednego odcinka i swoje wnioski też mam!
    "Prime Video wrzucił dziś serial, który miał być hitem, ale coś nie wyszło. Polacy to obejrzą?....

....Jak czytamy na gry-online.pl, na portalu Rotten Tomatoes zaledwie 57 procent krytyków oceniło "Secret Level" pozytywnie. Nie wróży to dobrze tytułowi. Recenzenci uważają, że wielki potencjał tytułu został zmarnowany. Niektóre odcinki mają przypominać reklamy, inne bardzo się dłużyć i skupiać na przemocy."

Nowa animacja Secret Level to dla graczy jak spełnienie marzeń. Już można oglądać 
    najlepiej opierać się na własnej opinii po obejrzeniu a nie być pod wrażeniem tego co inni opisują
    często powielając opinie nawet nie obejrzawszy danego filmu
    w tej antologii większość filmików to scenki z gier komputerowych i scenariusze są adekwatne do treści tychże
    pisząc, że crossfire jest rewelacyjny miałem na myśli jakość jaką zaprezentował zespół platige
    owszem sam scenariusz nie jest na takim poziomie jak cały CGI i jak fachowo napisał MT
    ''Epic Metahuman został wykorzystany do animacji twarzy wszystkich postaci i było to pierwsze komercyjne licencjonowane zastosowanie Metahuman poza Unreal Engine.''
    ale, pozwolił grafikom z warszawy wspiąć się na himalaje obecnej animacji!
    jeśli chodzi o jakość i wrażenie autentyczności to zdecydowanie ze wszystkich animacji pli wygrywa - to wg mnie
    może ktoś ma inną opinię? chętnie podyskutuję
    co zaś do ocen krytyków całej antologii? kto je lubi? w większości publice się podoba to co im nie
    w dyskusji dotyczącej wyłącznie samej spółki warto jest jednak zauważyć, że ostatnio dzieją się bardzo pozytywne rzeczy dla platige i ci co tego nie widzą tkwią w mentalnej bessie, kiedy wszystkie pozytywy się ignoruje....

a co na temat crossire mówi zapytana AI?
    CYT
    '' Wykorzystanie technologii MetaHuman firmy Epic Games do animowania twarzy wszystkich postaci w odcinku "Crossfire" było rzeczywiście przełomowym osiągnięciem. Był to pierwszy raz, kiedy MetaHuman został wykorzystany komercyjnie poza Unreal Engine, co stanowiło znaczący kamień milowy dla Platige Image.
    Animacja do odcinka "Crossfire" w antologii Secret Level na Amazon Prime Video, stworzona przez Platige Image, otrzymała wysokie uznanie za oszałamiającą oprawę wizualną i szczegółową animację. Współpraca z Blur Studio i reżyseria Damiana Nenowa, członka Amerykańskiej Akademii Sztuki i Wiedzy Filmowej, zapewniły produkcję na wysokim poziomie.''
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Bialoczarny [37.225.75.*]
    Nie ma żadnej mentalnej bessy tylko jest odzwierciedlenie wyników. Jak rynek uzna, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że Platige dalej nie będzie w stanie generować gotowki to się kurs nie podniesie. I crossfire jest trochę takim przykładem z ostatnich lat, jest potencjał, są umiejętności, tylko brakuje czegoś co sprawi, że świat to kupi. Nie ma oczywiście tragedii, tylko chodzi o to, żeby para nie szła w gwizdek. To jest ważne, bo spółka jest przed etapem realizacji własnych IP. Produkt ma się sprzedać i trafić do serc odbiorców. W tej branży o to chodzi, nie o prężenie muskułów.
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: bialoczerwony1972 [79.191.26.*]
    To przecież niemożliwe. Tak słabe oceny zebrało sporo odcinków "Secret Level" a oni będą dłubać kolejny sezon, zgłupieli chyba xD
    Wysłałem im maila żeby nie brali do roboty PLI i innych, którzy dostali oceny poniżej 7,0 na IMDB xD "Bo para nie może iść w gwizdek" :)
    Może posłuchają, podparłem się linkiem do postu mistrza powyżej ;)

Tak wiem, wiem panie Bialoczarny pewnie znowu PLI dostanie ocenę 6,4 i na bank nic nie zarobią na tym dłubaniu xD

swoje na tym zleceniu wyrwali bo prime dało 12 mln zł, a długość to ok 18 minut
    PLATIGE IMAGE S.A.: Realizacja utworu audiowizualnego na rzecz spółki Level One - Bankier.pl 
    do tego było jeszcze dofinansowanie, jakość animacji fantastyczna w przypadku platige
    zaliczyłem ponad połowę filmików i żaden nie dorównuje poziomem realistycznej animacji!
    animacja dla dorosłych to dobry kierunek i pewna jest kolejna seria:
    Nowy amerykański serial hitem VOD. Pracowali przy nim Polacy - Dziennik.pl 
    oczywiście inaczej odbierze to gracz znający postaci i uniwersum a inaczej taki jak ja co nie gra
    widać, że ta antologia to nowy trend reklamujący poszczególne gry
    poczekajmy jakie będą dalsze losy takiej współzależności biznesowe kilku firm
    cdr np przy okazji świetnie odebranego trailera wiedźmina 4, zresztą zrobionego przez pli, reklamuje narzędzia
    epic i nvidii - un5 i karty gf
    ogółem robi się naprawdę ciekawie...
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Jancioo [193.56.254.*]
    te krotkie filmy dawno sie juz zamortyzowaly w kosztach juz na poczatku roku (pozna premiera)
    szczeniackie zachwyty nie zmienia sytuacji ze firma nie ma własnej marki i nie ma zespolow fvx (co projekt hindusi z lapanki)
    co nie pozwoli wejsc na wyzszy poziom, to nie zadna Weta czy ILM zeby o tym marzyc, ogarnijcie się
    cdp tak , jezeli ich po prostu wykupi a potem wykarmi :)
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Bialoczarny [37.248.168.*]
    Bialoczerwony jak pisałem post, że fabuła nie domaga w odcinku robionym przez Platige, już było wiadomo, że powstanie 2 sezon. Nie wiem czy z udziałem warszawskiej spółki. I przecież nie chodzi o to, że spółka nie zarobiła przy crossfire paru groszy, wyraziłem opinie, że widać umiejętności i potencjał firmy tylko fabuła nie porywa. Ocenę odcinka przytoczyłem dla strażnika ognia zakonu fanów Platiga, którego ogarnęła furia, że ktoś śmiał nie klepać zdrowasiek uwielbienia. Możne masz inne view na spółkę, rozumiem. Ja jednak uważam, że więcej zarobią na własnym IP. Pod warunkiem, że będą robili coś co ludzie oglądają, do czego wracają, o czym rozmawiają. Spółka funkcjonuje w takiej branży, że potencjał nie zawsze wystarcza żeby coś sprzedać. I serio trochę mnie dziwi, że muszę o tym pisać.
    To truizm, że spółka zarobi więcej na własnym IP i chyba każdy to wie! To taka oczywista oczywistość, że nie wiem czemu na to odpowiadam....
    Tylko zanim te IP się pojawi to trzeba coś robić, a jeśli zredukowali koszty płacowe i zaprzęgli do roboty UN5 który też obniża koszty ale produkcji to i z serwisu może być fajny grosz. Czekamy na Fatimę, a potem Otherland!
    Z innej strony, kto by przypuszczał, że "Squid Game" odniesie taki sukces? A jednak odniósł!
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Bialoczarny [37.248.168.*]
    Spółka może zarobić więcej na własnym IP, może też przepalić pieniądze. Jak wyprodukuje coś co się nie najlepiej sprzeda to będzie mały problem, jak wyprodukuje gniota, który nie zwróci kosztów to będzie duży problem. Więc tym bardziej nie wiem jaki jest sens przyklaskiwania każdemu projektowi, który wychodzi spod ręki platiża. Ok, zarobili na serwisie. Niczego nie przesądzam, niczego nie wykluczam odnośnie IP. Crossfire mnie znużył i tyle. Jak będą robili coś swojego, życzę wszystkim żeby zastanowili się dwa razy czy to zażre.
    Znowu truizm! Pewnie, że jest ryzyko że nie " zażre" pewnie, że jak coś się nie najlepiej sprzeda to będzie mały problem itd itd
    Nie takie firmy się wykładały na projektach, które nie zażarły wykładając przy tym masę kasy. Wymieniać ci tu nie będę wszystkich gniotów za mln $. ADoL mam nadzieję, że sporo ich nauczył bo mało co się nie wykoleili.
    Tu gra jest prosta. Podejmujesz ryzyko kupujesz akcje, nie stać cię na nie idziesz do banku albo na PKN Orlen!. Ile % na sukces maił ktoś kupując akcje CDP przed pierwszym Wieśkiem? Albo kupując akcje Bitów po 10zł??? Albo MCI po 40gr gdy byli na krawędzi po spadku z 9zł, a przed wystrzałem na 38zł
    I takich spółek jest cała lista! Więc co daje post, że jest ryzyko i że mogą się wykoleić? Przecież to tak oczywiste, że tylko jakaś ameba umysłowa inwestując swoje pieniądze w akcje nie bierze tego pod uwagę. Pewnie są tacy jak na każdej spółce. Zresztą można poczytać jak widzieli drugi CDP biorąc akcje po 50-60zł.... Teraz cena akcje wynosi 12zł!!! Serio uważasz, że to drogo?

drodzy panowie
    po pierwsze na IP trzeba mieć pieniądze
    hehe, taki np cyberpunk z kosztami marketingu to kosztował z 600 mln zł!
    pli za kilka milionów robi grę, nie gram więc nie wiem, czy pomysł pierwszy na świecie
    kooperacji city builder chwyci? może tak, w każdym razie to kolejne doświadczenia i przetarcie szlaków
    IP filmowe - ok, ale tutaj zdecydowanie większą kasa trzeba dysponować niż przy whims of the gods
    spółka szuka współproducentów aby mieć możliwość i rozłożenia ryzyka i większych możliwości
    fatima czy privisa ok, ale taki otherland to już gruby kaliber i tutaj potrzeba mariażu z którąś z platform filmowych
    > co do crossfire to scenariusz jest ok jak się weźmie, że to część z gry i zna się środowisko, dla kogoś nie grającego jak ja
    faktycznie scenariusz może nie robić wrażenia, ot zwykła strzelanka i przygoda
    NIEMNIEJ ZWRÓCIŁBYM UWAGĘ NA FANTASTYCZNIE ZROBIONĄ ANIMACJĘ W SPOSÓB DOSKONAŁY IMITUJĄCĄ REALNY SWIAT!
    aby, to zrozumieć i docenić trzeba obejrzeć filmik w 4k, co nie każdemu się uda z powodu możliwości....
    ci co są obiektywni i ci co bardziej się znają na pewno docenią krok platiża i miejsce jakie dzięki takim pracą zajmuje w światowej czołówce animacji
    dedykacja dla bretona:
    https://www.youtube.com/watch?v=zVxAj-Mis6o
    ??? Z jakiej okazji?
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Kriss [178.162.225.*]
    pli to sa mistrzowie przegrywu, skoro tyle o tym jak trzeba mocno stawiac na "vfx"
    wiec zamiast wykorzystac okazje i pociagnac netflix-witchera na ludzki poziom jakosci i efektow
    zrobili taka chale ze niechce sie ogladac juz niczego więcej.
    To moze jednak teraz pojsc w gry ? :)
    @kriss
    nie pisz takich bzdur, że trudno nawet się do nich odnieść...
    Kriss napisał:
    "wiec zamiast wykorzystac okazje i pociagnac netflix-witchera na ludzki poziom jakosci i efektow"....

Że ci się chce wygłupiać publicznie??? Nikomu szerzej nieznana spółka z NC , pukającą z Wieśkiem w ręku od drzwi do drzwi przez kilka lat wreszcie trafia przed chyba jedne z ostatnich z tabliczką Netflix. Zaczynają rozmowy i co? Mają i pociągnąć politycznie poprawny serwis streamingowy mający pozycję nr.1 na świecie do zrobienia filmu po swojemu? Jak? Czym? xD

Jak można pisać takie bzdety??? Albo robisz albo nie robisz, ile pomysłów leży po szufladach? No właśnie wykorzystali okazję i dzięki Wieśkowi wskoczyli na zupełnie inny poziom rozpoznawalności, ale to trzeba umieć dostrzec, a nie pisać farmazony....
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Kriss [193.109.199.*]
    sorki za ab-smaka , probowalem wlaczyc sobie zalegly kawalek serii na swieta ale nie jestem w stanie przez to przebrnac
    tak slaby poziom a zwlaszcza fabula ktora dodatkowo dobija
    zdecydowanie czas na gry!
    Nie teraz. Teraz jest czas na coś innego niż gry. Każdy decyduje sam :)
    czas na gry i owszem
    gra nazywa się ...platige image
    kto nie obejrzał platiżowego crossfire w 4k nie wie ile stracił?
    w 4k jakość robi ogromne wrażenie
    nieprzypadkowo animacja znalazła się w trójce najlepszych i nominowanych do prestiżowych nagród!

• Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: bialoczerwony1972 [79.191.48.*]
    Zaraz ci napiszą, że słabizna :) I że nikt im nic więcej nie da do roboty, tak jak i po Wieśku mieli już nic nie dostać xD
  • Re: Ukryty Poziom - Crossfire. Autor: ~Bialoczarny [78.8.38.*]
    O fanpli coś świeżego nareszcie napisał, cos zdystansem, pokazującym jego analityczne zdolności. Brawo.
[x]
PLATIGE -1,32% 11,20 2025-10-10 16:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.