Chodziku zbliża się 22 lipiec nie tak dawno spodziewałeś się w okolicach tego dnia znacznego oporu na wysokości 4.70. Jak się odniesiesz teraz do twoich przewidywań. Nie odbieraj tego jako atak na twoją osobę chciałbym usłyszeć tylko Twoją argumentację.
Osobiście polecam na najbliższe dni Rafako! Startują w przetargach na grubo ponad16 mld zł.
Mnie wychodzi na 22 lipca punkt zwrotny na giełdach i też bym chciał skonfrontować nasze poglądy w tym temacie.Następny punkt zwrotny wychodzi mi 6 sierpnia.
Chodzik,pamiętasz jak w styczniu pisałem,że ważną datą będzie w USA 4 lipca czyli licząc tygodniami chodziło o tydzień między 3 a 10 lipca.Dokładnie 8 lipca w USA wystąpił dołek,który wszystkich zdziwił bo większość liczyła na pogłębienie spadków.W styczniu pisałem o dołku bessy między 3 a 10 lipca.Może za kilka miesięcy się okaże,że to właśnie był dołek bessy?Dołek bessy nie musi być przecież dołkiem na indeksie.
Dla tych co nie są w temacie i nie znają naszych rozważań ze stycznia 2009 proponuję otworzyć tygodniowy wykres świecowy indeksu wig20 a następnie policzyć świece wstecz według liczb fibonacciego 5,21,34,89.Świecę z zeszłego tygodnia traktujemy jako punkt odniesienia (był dołek) czyli 0.
5 świec wstecz mamy szczyt czerwcowy
21 świec wstecz mamy dołek lutowy
34 świec wstecz mamy dołek listopadowy
89 świec wstecz mamy początek bessy w październiku 2007r
a pisałem o tym tutaj:
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-trakcja-wiadomosc-dla-chodzika-ksiezycowego,6673380.html
Re: Do CK Autor: ~chodzik księżycowy [89.78.124.*]
Witam Was serdecznie i od razu odnoszę się do 22 lipca. Mam nadzieję Ukszy, że moja odpowiedź będzie dla Ciebie satysfakcjonująca.
Cały czas pamiętałem o tej dacie ponieważ okna czasowe są dla mnie bardzo ważne, zwłaszcza jeśli pokrywają się z wcześniej wyliczonymi odległościami jakie dana fala przebywa. O ile pamiętam chodziło o poziom 4,72 i 22 lipca. Ponieważ te dwa wydarzenia nie spotkały się razem więc poziom zostaje tak jak poprzednio a ja szukam następnego okienka czasowego na Netii. Co nam mianowicie mówią okna czasowe ? Mowią, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że coś ważnego wystąpi. Może to być odwrócenie trendu, wybicie z formacji (czyli kontynuacja wzrostów lub spadków zależnie od dotychczasowego ruchu), znaczacy dołek lub szczyt.. Analizując to co dzieje się obecnie mogę napisać ,że jednak okno czasowe 22 lipca zadziała a Netia z dużym prawdopodobieństwem przestanie się miądlić i zdecydowanie wybije się do góry. Nie będzie tu jednak korekty ale kontynuacja dotychczasowego wzrostu.
Reasumując
Okna czasowe obliczam na podstawie założeń Ganna natomiast przebywane odległości
są domeną Fibonacciego. Jeśli te dwa założenia i ci dwaj panowie spotkają się w jakimś miejscu to tam z dużym prawdopodobieństwem nastąpi zmiana dotychczasowego trendu lub znaczaca korekta.
Ukszy ja naprawdę jestem normalny i żadne z pytań jakie do mnie skierujesz nie odbieram jak atak, wprost przeciwnie świadczy to jedynie że moje wypowiedzi są czytane i oceniane przez inwestorów. Chętnie odpowiadam pod warunkiem, że zachowujemy tu odpowiedni język wypowiedzi.
Dzisiaj również podam jakiego poziomu spodziewam się na WIGU-20.
Moim zdaniem zmiana trendu nastąpi przy wartości 2930.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Mnie 22 lipca wychodzi z czegoś innego niż teoria Ganna.Napisz czy następną datą według twoich wyliczeń będzie 30 lipca i 6 sierpnia.Być może używamy tego samego narzędzia do wyliczeń.
Nie odzywałem się, ponieważ potrzebowałem czasu na nowe wyliczenia. Myślę Cercio, że nie używamy tych samych narzędzi do obliczania CZASU i niech tak zostanie (każdy ma swoje małe tajemnice). Zauważyłem jedynie że strefy obliczane przeze mnie bardziej się sprawdzają na wykresach tygodniowych a nie tak jak dokonywałem tego na dziennych. Zająłem się Netią i mogę napisać, że w/g mnie nie ma w najbliższym czasie zagrożeń dla trendu wzrostowego na tym papierze. Jeśli więc wystarczy cierpliwości i wiary w to co tutaj piszę, korzyści z trzymania tych akcji mogą być naprawdę znaczące.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Zobaczymy jak się skończy dzień,
natomiast musisz przyznać Ukszy, że próba wybicia nastąpiła dzień od moich obliczeń,
czyli tak naprawdę trafione w dziesiątkę i to na dodatek luką co jest zgodne z moimi wcześniejszymi wypowiedziami. Teraz niedźwiedzie za wszelką cenę zaczną atakować aby zamknąć tą lukę, czy im sie uda ?
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Witam
Tak jak napisałem wyżej,netia zachowuje się podręcznikowo tzn. utworzyła trójkąt zwyżkujący,gdzie w miarę zbliżania się do jego wierzchołka obroty maleją.Po wybiciu z tego trójkąta powinien nastąpić ruch powrotny (możliwe,że już nastąpił) a potem zasięg wzrostów o długości podstawy trójkąta czyli w tym przypadku minimum 4,24zł.Ale powtarzam,że to jest minimum.
Tyle mówi teoria a jak będzie pokaże nam rynek.
Chodzik,mnie wyszedł 22 lipca jako dzień zwrotny na giełdzie.Mieliśmy na koniec sesji 21 lipca podwójny szczyt na wig20 z jednoczesnym podwójnym dnem na euro/pln.Pisałem o tym na innym forum,gdzie grają kontraktowcy.Napisałem im 15 lipca,że wzrosty potrwają do 22 lipca i tak było.Rok czasu cię rozpracowywałem,mój nauczycielu ale chyba się opłaciło.Cierpliwość popłaca.Tutaj wklejam moje wypowiedzi.
Odp: FW20 - 15.07.2009
Wysłany 2009-07-15 09:19:40 przez Dyzio
Chcą rosnąć, tylko dokad? Narazie zrobili 50% korektę całych spadków.
Odp: Odp: FW20 - 15.07.2009
Wysłany 2009-07-15 09:37:26 przez cercio
Do 22 lipca
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: FW20 - 20.07.2009
Wysłany 2009-07-20 13:32:37 przez cercio
Jakbym chciał się pochwalić swoimi zdolnościami to trzeba by założyć specjalny dział.Moja żona twierdzi,że jedyną rzeczą jakiej nie potrafię jest operacja na otwartym sercu.
Wracając do giełdy to zaryzykuję i spróbuję napisać co się będzie działo ale jakby nie wyszło to nie miejcie pretensji bo nie myli się tylko ten co nic nie pisze.Moim zdaniem 22 lipca będziemy mieć 2010pkt na wig20 i eur/pln w okolicach 4,24zł czyli podwójny szczyt na wig20 i podwójny dołek na euro.Dlaczego 2010 a nie 2041pkt?Bo na 2010pkt będzie 89% zniesienia spadków czyli nie będzie zanegowany wariant z falą 2 korygującą spadki.
Pikanterii doda podwójne dno na euro,które w tym roku swoje dno w cenie zamknięcia miało na poziomie 4,24zł w dniu 14 kwietnia 2009r.
Kurde,nawet to dno przewidziałem miesiąc wcześniej.Chyba wystawię tą swoją szklaną kulę na allegro.Licytacja od 1zł.
Wysłany 2009-03-16 18:24:52 przez cercio
A ja sobie spokojnie siedzę na swoich akcyjkach i czekam aż euro będzie po 4,24zł.Wtedy założę pampersa,ścisnę zwieracze i będę patrzył co dalej.Jak się sytuacja zmieni to sprzedaję akcje,kupuję euro i czekam do obiecanych przez pana premiera 5zł.
Chodzik,wklejam te wątki po to abyś zobaczył,że w moim przypadku "nauka nie poszła w las" i robię postępy.Jesteś jedyną osobą,dzięki której z leszcza stałem się płotką.Może kiedyś zostanę rekinem?
Cercio,
Mogę się tylko i wyłącznie cieszyć i cieszę się szczerze Twoim sukcesem i Twoim zapałem. Jako nieliczny okazałeś się na tyle wytrwały i cierpliwy, że sam teraz możesz napisać ,,już jestem dobry w te klocki,,. Jesteś przykładem najlepszym, że giełda to nie ruletka i nie zabawa, ale fascynująca gra strachu i chciwości.
Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze
Wiem, że zdążyliście sobie trochę posłodzić (każdemu się należy), ale sugerowałbym nie chwalić dnia przed zachodem słońca, bo skala tego wybicia jak na razie mnie nie oszołomiła...szczególnie przy tych obrotach...
Jak dla mnie patrząc na obroty na całym MWIG40 i porównując jego zachowania do WIG20 to obroty ostatnio są ponizej sredniej co może sugerować dotychczasowo słabsze zainteresowanie średnim parkietem ze strony naszych TFI i OFE (zachodni gracze mało tam mają do powiedzenia) - czas na refleksje - to dobrze czy zle?
Sugeruje to mozliwy ruch w góre na średnim parkiecie, ktory zawsze reaguje z opoznieniem na ruchy duzego (kwestia przesuniecia czasowego w alokacji aktywów), ale też pokazuje słabą wiarę lokalnych duzych graczy w ten krotkoterminowy ruch w gore, co daje nam pat, ktory moze zostac przelamany tylko jesli WIG20 zostanie powyzej 2000 punktow jeszcze przez jakis czas (srednio tydzien). Zbliza sie czas wynikow wiec lepiej zeby grube ryby nie wiedzialy o netii czegos, czego my nie wiemy.
Nie wiem czy pisałeś o netii czy o wig20 ale jeśli chodzi o netię to w trójkącie zwyżkującym obroty są coraz niższe aż do momentu wybicia,kiedy to powinny być zwiększone.Na razie czekamy na rozwój wydarzeń dlatego napisałem,że rynek pokaże co dalej bo teoria nie zawsze musi się sprawdzić.
No widzę Panowie, że przeliczyliśmy się z magia numerologii... czy z tego wynika, że powinniśmy wrócić do starej dobrej analizy fundamentalnej:)
Tak, więc polecam sprawdzone security analysis Grahama i Dodda - rocznik 1934 - napisane w dobrych czasach wielkiego kryzysu, kiedy ludzie po raz kolejny ockneli sie, ze slupki i wykresy to troche jak numerologia - cos zawsze z nich wyczytasz;)
Pozdrawiam
Security Analysis, authored by professors Benjamin Graham and David Dodd of Columbia Business School, laid the intellectual foundation for what would later be called value investing. The work was first published in 1934, following unprecedented losses on Wall Street. In summing up lessons learned, Graham and Dodd chided Wall Street for its myopic focus on a company's reported earnings per share, and were particularly harsh on the favored "earnings trends." They encouraged investors to take an entirely different approach by gauging the rough value of the operating business that lay behind the security. Graham and Dodd enumerated multiple actual examples of the market's tendency to irrationally under-value certain out-of-favor securities. They saw this tendency as an opportunity for the savvy.
At bottom, Security Analysis stands for the proposition that a well-disciplined investor can determine a rough value for a company from all of its financial statements, make purchases when the market inevitably under-prices some of them, earn a satisfactory return, and never be in real danger of permanent loss. Warren Buffett, the only student in Graham's investment seminar to earn an A+, made billions of dollars by methodically and rationally implementing the tenets of Graham and Dodd's book.
Security Analysis is still used as a textbook at Columbia. Security Analysis also represents the genesis of financial analysis and fundamental analysis. However, in the 1970s Graham stopped advocating a careful use of the techniques described in his text in selecting individidual stocks, citing the extensive efforts and costs required to generate superior returns in a modern efficient market. Instead, Graham later suggested the use of one or two simple criteria to the investor's entire portfolio, focusing on results of the group rather than on individual securities.
Dlaczego twierdzisz,że się przeliczyliśmy?Napisałem,że 22 lipca się coś wydarzy i się wydarzyło.Dzień po tej dacie przebiliśmy czerwcowy szczyt na wig20 (który także przebiliśmy dzień przed 22 lipca) i jednocześnie przebiliśmy dno na euro/pln.A co to będzie znaczyło dla rynku okaże się za jakiś czas.Fakt jest taki,że 22 lipca był dniem przełomowym.
With all the respect - każdego dnia coś się dzieje:)
Zresztą ja nie komentuje Twoich prognoz na WIG20 ani kurs EUR/PLN, bo mało mnie on obchodzi (niestety nie gram na WIG20, ani na FX), a tylko opinie na temat kursu Netii:
"Analizując to co dzieje się obecnie mogę napisać ,że jednak okno czasowe 22 lipca zadziała a Netia z dużym prawdopodobieństwem przestanie się miądlić i zdecydowanie wybije się do góry." CK
Nie zrozumcie mnie źle - nikogo się nie czepiam tylko zastanawiam się skąd mozna brac takie zalozenia?
O teraz to mnie rozjechałeś...wynika z tego, ze za glupi jestem a z tym bym uwazal drogi kolego...
Ale ten post to chyba było : "Nie umiem Ci tego wytłumaczyć, bo czasami mi wychodzi, a czasami nie" ;)
Dla mnie AT to trochę zaklinanie deszczu - no bo przecież wiadomo, że kiedyś spadnie (w tym wypadku raczej wzrośnie;) Dla przyklada zalaczam kilka watkow Chodzika - i znowu nie zrozumcie mnie zle - to nie atak, a jedynie pytanie: skad Wam sie to bierze?
I na koniec wazna kwestia - jak w Waszych falach, wzorach Ganna itp. maja sie wyniki za 2 kwartał?
Pozdrawiam,
Autor | ~chodzik księżycowy [87.206.149.*] 2009-02-18 13:17
Koledzy jesteśmy na dnie.
Prawdopodobnie jutro świeca do góry utworzy formację gwiazdy porannej, która następnie będzie testowana.
Poziom 20670 wytrzyma i będzie to potwierdzenie fali IV podstawowej.
Obliczenia czasowe wskazują ( tak jak pisałem na pierwsze dwa tygodnie marca jako
punkty odwrócenia trędu spadkowego tak w miesiącach, tygodniach jak i dniach )
Cercio od jednego z wierzchołków 06.07.2007 policz 610 dni to wypadnie 06. 03 2009.
Jestem przekonany że właśnie w tym terminie zakończy się pozytywnie test dołka, bronionego przez gwiazdę poranną i wypad do góry do końca czerwca 2009 roku jako fala V cyklu podstawowego.
Jeśli tak się stanie, to kapelusze z głów Panowie.
Chodzik Księżycowy
Autor | ~chodzik księżycowy [87.206.149.*] 2009-03-13 10:01
Pobawmy się więc dalej, stosując do Netii teorię R. Elliotta.
Już wiemy dzisiaj, że nie mieliśmy do czynienia z falą czwartą. Rynek wyraźnie pokazuje nam, że musimy zweryfikować nasze przypuszczenia. Jenocześnie okno czasowe wypada w dniu dzisiejszym, tak że od poniedziałku w/g mojego założenia spółka powinna wzrastać..
Dlaczego nie fala czwarta ? ponieważ fala czwarta nie zachodzi na szczyt fali pierwszej, więc trzymając się w dalszym ciągu takiego pierwotnego założenia stosowalibyśmy nie teorię fal Elliotta, tylko teorię swoją. Nie wolno niczego naciągać, po to są pewne dogmaty, aby pozwalały nam wytyczyć prawidłową drogę postępowania.
Tak więc co się stało na Netii patrząc i analizując ją z punktu widzenia fal ?
Teraz oznaczenie powinno wyglądać następująco:
Fala pierwsza wzrostowa od 1,90 do 2.85. Od tago szczytu zaczyna się korekta płaska
rozszerzona z nowym szczytem na 3,12
Fala A korekt to 2.85 do 2,31
Fala B korekty to 2,31 do 3,12 mamy szczyt i tak ma być.
Fala C korekty to spadek od 3,12 do miejsca w dniu dzisiejszym.
Taki układ fal zapowiada konkretne zachowanie spółki w nadchodzących tygodniach
mianowicie silny i długi trend wzrostowy. Fale po tego typo korektach zazwyczaj są wydłużone a w tym wypadku wydłużeniu ulegnie fala trzecia wzrostowa. (jeśli ktoś mnie wcześniej czytał, to wie, że myślałem iż będziemy mieli wydłużenie fali piątej. Jak widać wydłużeniu ulegnie fala trzecia). Dzisiaj zdecydowana większość z Was nic na tym wykresie nie widzi godnego uwagi. Jak widzicie ja widzę i to nie jest żadne czarowanie, jedynie zwykła przeciętna analiza techniczna. Tak więc czapki z głów Panowie i Panie . Jak chcecie kasę zarabiać to do książek a farmazony można sobie pisać w pamiętniku.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Autor | ~chodzik księżycowy [89.78.121.*] 2009-04-15 19:40
Zaczepiłem kilka punktów na wykresie i wyszedł mi Bat Pattern. Jeśli ktoś chciałby sprawdzić te zależności to bardzo proszę. Brałem pod uwagę ceny zamknięcia z poszczególnych dni.
4,10 spadek do 1,95, wzrost do 3.05, spadek do 2,63, wzrost do 3,63. Poszczególne współczynniki to w kolejności 0,500 0,382 2,382.
Poziom 3,60 również jest bardzo ważny ponieważ fala wzrostowa odrobiła 0,786 fali spadkowej. Oscylatory Ultimate, oraz ROC nie potwierdzają ostatnich szczytów, a na wykresie godzinowym zaczyna to wyglądać nie najlepiej. Do tego luka oporuje Wig 20, a poprzedni szczyt Wig. Nie twierdzę ,że mamy koniec wzrostów na Netii, ale spodziewam się tu znacznej korekty i dlatego w dniu dzisiejszym postanowiłem sprzedać część posiadanego przeze mnie pakietu, z myślą odkupienia po niższej cenie. Jeśli tak się nie stanie i akcje bedą dalej rosnąć to mam jeszcze i tak znaczną ilość, zresztą, kto ze mną kupował ma pokaźny zysk, który można w części zrealizować.
Podawałem datę 21 tego miesiąca jako coś ważnego. Posługująć się liczbami Ganna nie można z góry ustalić czy w danym dniu wypadnie szczyt czy też dołek. Równie dobrze możemy mieć do czynienia z dołkiem korekty.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Pozwolicie, ze sie włączę w tą dyskusję (często sprawdzam co tu sie dzieje ze względu na Was i lekki sentyment do tego papiera - był on pierwszym jaki zakupiłem na GPW w grudniu 2008 i patrząc z perspektywy czasu chyba za wczesnie z niego wyszedłem - kwiecień 2009.)
Odnosnie Boryszewa - tez patrze co tam sie dzieje, mialem na chwile ten papier, ale daje troche do myslenia ostatnie dzialanie Romana K. - sprzedał 2,5mln akcji 10 lipca - i teraz nalezy sobie zadac pytanie:
- czy zrobil to bo potrzebowal pilnie kasy na swoja nowa zabawke (CenterNet)
- czy zrobil to bo wiedzial ze szybko i tak nie urosnie, wiec lepiej sprzedac akurat Boryszew
- czy zrobil to by wywolac panike u swoich akcjonariuszy ( w tym dniu 20 lipca)-kiedy podano ten fakt do wiadomosci) akcje Boryszewa spadly z 2,56(max tego dnia) do 2,42 /2,43 i odkupic tanio znowu na niskim poziomie, bawiac sie swoimi akcjonariuszami....
- jakis inny powód...???
a w Netie może znowu wejdę, czekam na trochę niższy poziom (może jeszcze bedzie...)
Nie interesuje mnie powód sprzedaży przez pana Romana tych 2,5mln sztuk.Interesuje mnie to,że mimo tej złej wiadomości,Boryszew nie spadł poniżej linii,z której się wybił oraz to,że aktualnie jest kilka sygnałów kupna oraz oscylatory wskazują wyprzedanie.Średnie kroczące też mi się podobają.
A jak będzie to nam pokaże rynek.
"Analizując to co dzieje się obecnie mogę napisać ,że jednak okno czasowe 22 lipca zadziała a Netia z dużym prawdopodobieństwem przestanie się miądlić i zdecydowanie wybije się do góry." CK
Nie zrozumcie mnie źle - nikogo się nie czepiam tylko zastanawiam się skąd mozna brac takie zalozenia?
................................................................................................................................................................
Ponieważ są to moje słowa, więc odpowiadam.
Z czytania książek, które zostały napisane przez mądrzejszych od nas - niestety.
Pozdrawiam
Chodzik księżycowy
Panowie analiza fundamentalna pomaga mi w wyborze w którą spółkę zainwestować iuważam, że to jest bardzo ważne. Natomiast analiza techniczna pomaga mi w którym momencie kupić lub sprzedać. Dlatego czytam wasze posty bo bardzo dużo z nich jest interesujących. Jeśli chodzi o Netię to jej przyszłośc narazie nie jest zagrożona.
Pozdrowienia
No to będę drążył temat - nie ze złośliwości, ale z chęci jego zrozumienia.
Czy te pomyłki to wynik tego, że:
a) niestety ludzie, którzy je pisali byli mądrzejsi (domyslam sie ze wielu z ich bylo bardzo inteligentnymi goscmi)
b) teoria ma swoje luki i ciezko znalezc odpowiedzi na niektore pytania
c) "its an art not a science", wiec bardzo duzo zalezy od intuicji
d) teoria badala zjawiska w odizolowaniu od czesci zewnetrznych zdarzen (metody statystyczne oddzielaly pojedyncze zdarzenia od ogolnych prawidlowosci), co powoduje ze lokalne (zwiazane z danyminstrumentem) zewnetrzne szoki psuja efekt analiz
e) teoria ma swoje zastosowanie w tzw. normalnych cyklach, czyli zaklada, że ma male przelozenie w sytuacji globalnych (wplywajace na calosc zachowan uczestnikow rynku) szokow zewnetrznych
f) teoria to efekt data mining, ktory powoduje, ze w kazdym ciagu liczb/zdarzen mozesz znalezc odpowiednia liczbe sekwencji, jesli ciag jest dostatecznie duzy i wyroznisz odpowiednia liczbe sekwencji (z zalozenia im krotsza sekwencja tym jest ich wiecej)
Nie chciałem cię urazić pisząc,że to są trudne wyliczenia.Ale pozwól,że sobie zachowam dla siebie.Nie odpowiem ci jakie będą wyniki za II kwartał bo mnie to nie obchodzi.Gram technicznie,na podstawie tego co widzę na wykresie.A jak będzie zwałka to nawet kghm zleci w dół,mimo dobrych fundamentów.
No ale czegoś tu nie rozumiem - mówiąc, że nie obchodzą Cię wyniki II kwartału kwestionujesz, że mają one wpływ na kurs, no bo przeczież wpłyną one na wykres spółki, a Twoje wyliczenia obejmują całe cykle rozważań na temat liczb Fibonacciego od poszczególnych górek i dołków.
Jeśli tego nie kwestionujesz to powinieneś sprzedać akcje przez publikacją wyników, żeby po publikacji sprawdzić jakie zmiany na wykresie te ogłoszenie wymusiło (jakie formacje się ułożą).
Jeśli przed wynikami wychodziła Ci jakaśtam formacja to dobre lub złe wyniki będą miały wpływ na jej kształt. Co w takim razie jeśli Twoje obliczenia jesli chodzi o luki czasowe pokryja się z zewnetrznymi wydarzeniami typu np. ogloszenie wynikow? Wtedy masz 50% szans na to, że Ci się "udało przewidzieć" wybicie w góre lub w dół.
Nota bene KGHM nie ma dobrych fundamentów (zbyt wysoki udział kosztów osobowych, spadająca wartość majątku trwałego, miedz gleboko drozsza do wydobycia, etc.), a jego zachowanie jest sterowane przez cenę miedzi (porównaj ceny kontraktów na miedź z ceną akcji KGHM)
Na razie widzę,że na wig20 było dzisiaj otwarcie z luką hossy tak jak wczoraj przewidziałem i według obliczeń wyszło mi,że wzrosty zakończą się na poziomie 2098pkt.Było 2112pkt więc pomyliłem się o 14pkt.Od poniedziałku widzę spadki a jak głębokie tego jeszcze nie wiem.Myślę,że będą trwały do środy,czwartku.
Witam
A co myślicie na temat Boryszewa? Pytam, bo czytam Twoje Cercio i CK posty i pamiętam, że niedawno coś o tej spółce wspominałeś. Spólka zaczyna wyglądać bardzo dobrze, zastanawiam się czy w nią nie wejść. Chętnie poznam Wasze zdanie. Pozdrawiam