O teraz to mnie rozjechałeś...wynika z tego, ze za glupi jestem a z tym bym uwazal drogi kolego...
Ale ten post to chyba było : "Nie umiem Ci tego wytłumaczyć, bo czasami mi wychodzi, a czasami nie" ;)
Dla mnie AT to trochę zaklinanie deszczu - no bo przecież wiadomo, że kiedyś spadnie (w tym wypadku raczej wzrośnie;) Dla przyklada zalaczam kilka watkow Chodzika - i znowu nie zrozumcie mnie zle - to nie atak, a jedynie pytanie: skad Wam sie to bierze?
I na koniec wazna kwestia - jak w Waszych falach, wzorach Ganna itp. maja sie wyniki za 2 kwartał?
Pozdrawiam,
Autor | ~chodzik księżycowy [87.206.149.*] 2009-02-18 13:17
Koledzy jesteśmy na dnie.
Prawdopodobnie jutro świeca do góry utworzy formację gwiazdy porannej, która następnie będzie testowana.
Poziom 20670 wytrzyma i będzie to potwierdzenie fali IV podstawowej.
Obliczenia czasowe wskazują ( tak jak pisałem na pierwsze dwa tygodnie marca jako
punkty odwrócenia trędu spadkowego tak w miesiącach, tygodniach jak i dniach )
Cercio od jednego z wierzchołków 06.07.2007 policz 610 dni to wypadnie 06. 03 2009.
Jestem przekonany że właśnie w tym terminie zakończy się pozytywnie test dołka, bronionego przez gwiazdę poranną i wypad do góry do końca czerwca 2009 roku jako fala V cyklu podstawowego.
Jeśli tak się stanie, to kapelusze z głów Panowie.
Chodzik Księżycowy
Autor | ~chodzik księżycowy [87.206.149.*] 2009-03-13 10:01
Pobawmy się więc dalej, stosując do Netii teorię R. Elliotta.
Już wiemy dzisiaj, że nie mieliśmy do czynienia z falą czwartą. Rynek wyraźnie pokazuje nam, że musimy zweryfikować nasze przypuszczenia. Jenocześnie okno czasowe wypada w dniu dzisiejszym, tak że od poniedziałku w/g mojego założenia spółka powinna wzrastać..
Dlaczego nie fala czwarta ? ponieważ fala czwarta nie zachodzi na szczyt fali pierwszej, więc trzymając się w dalszym ciągu takiego pierwotnego założenia stosowalibyśmy nie teorię fal Elliotta, tylko teorię swoją. Nie wolno niczego naciągać, po to są pewne dogmaty, aby pozwalały nam wytyczyć prawidłową drogę postępowania.
Tak więc co się stało na Netii patrząc i analizując ją z punktu widzenia fal ?
Teraz oznaczenie powinno wyglądać następująco:
Fala pierwsza wzrostowa od 1,90 do 2.85. Od tago szczytu zaczyna się korekta płaska
rozszerzona z nowym szczytem na 3,12
Fala A korekt to 2.85 do 2,31
Fala B korekty to 2,31 do 3,12 mamy szczyt i tak ma być.
Fala C korekty to spadek od 3,12 do miejsca w dniu dzisiejszym.
Taki układ fal zapowiada konkretne zachowanie spółki w nadchodzących tygodniach
mianowicie silny i długi trend wzrostowy. Fale po tego typo korektach zazwyczaj są wydłużone a w tym wypadku wydłużeniu ulegnie fala trzecia wzrostowa. (jeśli ktoś mnie wcześniej czytał, to wie, że myślałem iż będziemy mieli wydłużenie fali piątej. Jak widać wydłużeniu ulegnie fala trzecia). Dzisiaj zdecydowana większość z Was nic na tym wykresie nie widzi godnego uwagi. Jak widzicie ja widzę i to nie jest żadne czarowanie, jedynie zwykła przeciętna analiza techniczna. Tak więc czapki z głów Panowie i Panie . Jak chcecie kasę zarabiać to do książek a farmazony można sobie pisać w pamiętniku.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Autor | ~chodzik księżycowy [89.78.121.*] 2009-04-15 19:40
Zaczepiłem kilka punktów na wykresie i wyszedł mi Bat Pattern. Jeśli ktoś chciałby sprawdzić te zależności to bardzo proszę. Brałem pod uwagę ceny zamknięcia z poszczególnych dni.
4,10 spadek do 1,95, wzrost do 3.05, spadek do 2,63, wzrost do 3,63. Poszczególne współczynniki to w kolejności 0,500 0,382 2,382.
Poziom 3,60 również jest bardzo ważny ponieważ fala wzrostowa odrobiła 0,786 fali spadkowej. Oscylatory Ultimate, oraz ROC nie potwierdzają ostatnich szczytów, a na wykresie godzinowym zaczyna to wyglądać nie najlepiej. Do tego luka oporuje Wig 20, a poprzedni szczyt Wig. Nie twierdzę ,że mamy koniec wzrostów na Netii, ale spodziewam się tu znacznej korekty i dlatego w dniu dzisiejszym postanowiłem sprzedać część posiadanego przeze mnie pakietu, z myślą odkupienia po niższej cenie. Jeśli tak się nie stanie i akcje bedą dalej rosnąć to mam jeszcze i tak znaczną ilość, zresztą, kto ze mną kupował ma pokaźny zysk, który można w części zrealizować.
Podawałem datę 21 tego miesiąca jako coś ważnego. Posługująć się liczbami Ganna nie można z góry ustalić czy w danym dniu wypadnie szczyt czy też dołek. Równie dobrze możemy mieć do czynienia z dołkiem korekty.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy