• PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~adam_74 [80.54.173.*]
    W związku z problemami technicznymi na poprzednim wątku proponuję kontynuować dyskusje w tym miejscu. Jednocześnie proszę o merytoryczne wypowiedzi bez zbędnej napinki oraz rzucania obelg pod adresem konkurencji.

pozdrawiam
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~adam_74 [80.54.173.*]
    Dlaczego te same tematy mogą być poruszane na Waszym forum a tu na "neutralnym gruncie" nie ?
    Krzykaczy nie wyeliminuje się zmieniając forum a utrudni się dostęp do inf innym.

pozdrawiam
    Chyba blokada pierwotnego wątku skutecznie zniechęciła do odwiedzin forum. Ciężko mi uwierzyć że taki popularny temat przestał interesować forumowiczów.

Pozdrawiam
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~swojak [83.24.98.*]
    Moim zdaniem to tylko część prawdy (chociaż ważna część), bo przyczyn jest więcej -jak choćby trwający sezon ogorkowy.
    Jednak najpoważniejszą przyczyną takiego stanu rzeczy, jest "przejście wojowników do walki podziemnej", bo panująca cisza jest chyba pozorna.
    Tak czy siak, temat jest na tyle ważny, że trzeba go kontynuować.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~qwe [85.219.166.*]
    Kontynuujmy go więc!!
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~izabela88 [79.185.113.*]
    MAM PYTANIE ZAłOżYLAM FIRME HANDEL OBWOżNY I NIEBARDZO WIEM GDZIE OPRUCZ TARGóW I BAZARóW MOGE ROZSZEżAć SWOJOM DZIAłALNOść, I JAKIE SOM FORMALNOśCI ZWIONZANE Z REZERWACJOM MIEJSC DO TEGO TYPU DZIAłALNOśCI.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~ważne [83.24.220.*]
    http://www.rp.pl/artykul/178450.html

Banki stawiają na placówki partnerskie
    Monika Krześniak 19-08-2008, ostatnia aktualizacja 19-08-2008 02:13

Do końca roku banki otworzą blisko 600 nowych punktów obsługi klientów. Dzięki takim oddziałom mogą zaoferować swoje produkty także mieszkańcom mniejszych miejscowości

źródło: Rzeczpospolita

W pierwszej połowie roku banki uruchomiły ponad 250 placówek franczyzowych, ale w drugim półroczu chcą otworzyć około 580 takich oddziałów – wynika z raportu firmy doradczej Profit System.

Pod koniec czerwca na polskim rynku działało około 3,3 tys. takich placówek (łącznie z agencjami PKO BP). Na taki sposób powiększania swojej sieci sprzedaży zdecydowało się 13 banków. Niebawem na rynku mogą się pojawić kolejne sieci, bo budowę oddziałów prowadzonych przez indywidualnych przedsiębiorców zapowiedział tworzony właśnie Alior Bank. Liczba otwartych przez ten bank placówek partnerskich ma docelowo sięgnąć 400.

W pierwszej połowie roku najwięcej takich placówek otworzyły Bank BPH, Getin Bank oraz GE Money Bank. Do grupy banków, które zapowiedziały największy przyrost liczby placówek partnerskich, należą: BZ WBK (sieć Minibanku), Pekao, GE Money Bank, Getin Bank. Także Bank BPH, który po podziale i fuzji jego części z Pekao stracił swoją sieć partnerską (ponad 450 placówek), w szybkim tempie odbudowuje ją od początku. Na koniec czerwca miał 89 takich oddziałów, a na koniec roku ma ich być 150.

Z kolei Pekao, któremu po zakończeniu fuzji operacyjnej sieć franczyzowa skurczyła się do 150 placówek, chce ją wzmocnić, zwłaszcza w małych miejscowościach. Zapowiada otwarcie 100 nowych w drugiej połowie roku. – Placówki partnerskie są dla banku i klientów sposobem na zapewnienie obsługi w miejscach, gdzie otwieranie klasycznego oddziału byłoby niemożliwe lub nieopłacalne. W takiej sytuacji są miejscowości zamieszkane przez 10 – 15 tys. osób – mówi Marcin Kuksinowicz, dyrektor Departamentu Sprzedaży Bankowości Detalicznej Pekao.

Wśród partnerów banków rośnie liczba tzw. multifranczyzobiorców prowadzących więcej niż jedną placówkę tego samego banku. Obecnie ich liczba szacowana jest na 500 (włączając agentów PKO BP). To trend dotyczący całego rynku franczyzy. Niektóre banki pozwalają swoim partnerom prowadzić wiele placówek, inne ograniczają ich liczbę do dwóch – trzech.

Głównym kryterium otwarcia kolejnej placówki przez tego samego partnera są jego wyniki. Banki stosują różne strategie wobec partnerów. Większość udostępnia jak najszerszą ofertę produktów, tak jak w swoich oddziałach, a inne, np. należący do BZ WBK Minibank, koncentrują się na sprzedaży podstawowych produktów. Na innej zasadzie działają agencje PKO BP, które do niedawna zajmowały się jedynie obsługą płatności, ale ich sposób funkcjonowania też się zmienia.

Usługi bankowe coraz bardziej dostępne. Część banków (BPH, Eurobank, Getin Bank, Pekao) decyduje się na małe placówki w mniejszych miejscowościach. Inne banki wybierają większe powierzchnie w dużych miastach (Polbank, Dominet, Multibank).
    Rzeczpospolita
    Proponuję aby każdy wpisujący się w tym wątku trzymał się swojego nicku. Z pewnością ułatwi to nam dyskusje(mam nadzieje).

W mojej okolicy powstało kilka "skoków stefczyka" czy myślicie że mogą one być realną konkurencją dla " banków spłódzielczych" działających w temacie opłaty i dla punktów kasowych?. Swego czasu w ofercie mieli opłaty za 0.99 pln. Zastanawia mnie także fakt dlaczego inne banki starają się zniechęcić klientów do opłat w placówce a ww instytucje odwrotnie?
    skok stefczyka jest sporą konkurencją dla banków spółdzielczych szczególnie jeśli chodzi o kredyty a zwłaszcza o ich przyznawalność.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~SzymekHF [79.162.193.*]
    Witam jestem zainteresowany założeniem punkt opłat. Czy mogłby mi ktoś opisać jak to zrobić?? proszę o kontak meilowy zamosc@homefinance.pl. Z góry dziękuje i pozdrawiam
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~swojak [83.6.11.*]
    Jeżeli śledzi się "rozwój SKOK-ów" to nie widać zagrożenia dla typowych punktów opłat z ich strony - tym niemniej głupi ten, kto uwierzy że nie ma zagrożeń dla tego typu działalności. Zbyt duże pieniądze tracą banki na stratach związanych z prowizjami by odpuścić. Wcześniej czy później punkty opłat w swojej "tradycyjnej formie" przestaną istnieć
    a na pierwszy ogień pójdą takie, dla których jest to tylko działalność dodatkowa, czyli tzw. "wszystko w jednym". Proszę rozejrzeć się po najbliższej okolicy i przeanalizować ile w ostatnim czasie "upadło" małych sklepików osiedlowych oferujących swoim klientom dosłownie wszystko - trzeba zatem wyciągać wnioski.
    Ale do rzeczy.
    Rynek pośrednictwa finansowego zostanie uporządkowany i to chyba wcześniej niż nam się może wydawać. Aby się utrzymać na rynku, trzeba
    będzie (jak sądzę) jak najprędzej "spiknąć się" z jakimś bankiem i wynegocjować dobrą umowę partnerską. Przekształcenie punktu opłat
    (z gotową kilkutysięczną "armią" klientów) w Placówkę Partnerską,
    to korzyści zarówno dla punktu jak i dla banku, zatem jest to chyba jedyny i najwłaściwszy kierunek, jaki powinne obierać punkty opłat.
    Wybór banku i sposobu współpracy to decyzja wyłącznie właściciela
    punktu. Jednakże przed dokonaniem wyboru trzeba zastanowić się
    i odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie - "co zamierzamy osiągnąć?"
    Osoby, których nie stać na smodzielne urządzenie Placówki Partnerskiej
    wybiorą zapewne "franczyzę", ale muszą liczyć się z faktem, że na zawsze pozostaną tylko i wyłącznie "robolami". Odważniejszym, szukającym
    dróg rozwoju własnej firmy polecam jednak inne rozwiązanie - "indywidualnie negocjowaną umowę z bankiem ( a są banki z którymi można podpisać taką właśnie umowę). Taka forma współpracy wymaga sporego zaangażowania (finansowego również), ale pozwala na "bycie
    samodzielnym", oraz rozwój w znacznie większym stopniu niż przy
    "franczu".
    Polecam zatem "ostudzić" zbyt gorące głowy i "deptać, deptać", aż wydepcze się ścieżke do tego "własciwego" banku.

Pozdrawiam
    Z tego co zauważyłem do mojego pobliskiego stutysięcznego miasta ostro wchodzą banki spółdzielcze z okolicznych często bardzo małych miejscowości, a banki te ze względu na kiepską ofertę kredytową(skamieniałe procedury) dużą część dochodów czerpią z opłat, np. jeden z nich pobiera prowizje 1,2zl od wszystkich rachunków, zawsze tam pełno ludzi.
    Zgadzam się, że przyszłością jest współpraca z bankiem, ja tak zrobiłem, trochę zainwestowałem w lokal, moje koszty miesięczne wzrosły raptem o 700zł, ma za to teraz w ofercie kredyty, konta, itp., zachowałem wysokość prowizji a co najważniejsze nie słyszę już pytań: "Panie czy to dojdzie?" pozdrawiam
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~swojak [83.6.34.*]
    czyżby odblokowali?
    Po ilu dniach odblokowali to forum? Po miesiącu? To jakaś kpina!
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~abc... [195.22.126.*]
    Ale przez ten miesiac zaszly spore zmiany.
    Slyszalem ze accadia uruchomila jakies centrum platnosci, ktore wspolpracuje bezposrednio z kir-em - a to moim zdaniem juz cos.

No ale nic wiece nie pisze, bo znajac innych to zaraz bede osadzany o jakas nachalna reklame, albo ze jestem ich wyslannikiem lub inne tego typu brednie.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~KONTRA abc [194.177.96.*]
    abc... Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Ale przez ten miesiac zaszly spore zmiany.
    > Slyszalem ze accadia uruchomila jakies centrum
    > platnosci, ktore wspolpracuje bezposrednio z
    > kir-em - a to moim zdaniem juz cos.
    >

teraz fragment z listu jaki otrzymałem z KIR po tym jak poprosiłem o zweryfikowanie zapisów ze strony ACC
    moje zapytanie:
    "na jednej ze stron internetowych znalazłam informację iż KIR gwarantuje za jakość tam sprzedawanych rozwiązań i standardów. Zacytuję tu wpis ze strony http://accadia.pl/joinus.php#1 \"Gwarantem jakości rozwiązań i standardów stosowanych w naszym systemie finansowym jest - Krajowa Izba Rozliczeniowa SA. - (najpoważniejszy podmiot na polskim rynku w zakresie rozliczeń płatniczych testujący i weryfikujący wartość, jakość, funkcjonalność i nowoczesność stosowanych w nim rozwiązań) ACCADII GROUP SA"

odpowiedź z KIR
    sygnowane podpisem Piotra B pracownika KIR
    Witam,

"tekst wprowadzony na stronach Accadii nie jest uzgodniony z KIR S.A., a co za tym idzie, KIR S.A. nie może udzielić i nie udziela żadnych gwarancji, w szczególności finansowych;
    firmy Accadia nie łączą z KIR S.A. żadne relacje umowne a jedynie ogólnie zadeklarowana chęć współpracy w budowie systemu obsługi płatności masowych, poparta rzeczywistym współdziałaniem systemów firmy Accadia w przygotowywaniu danych dla systemu rozliczeniowego ELIXIR, jednak wyłącznie za pośrednictwem banku uczestniczącego w rozliczeniach, który to bank ponosi wyłączną odpowiedzialność za jakość danych z zobowiązania finansowe przez siebie generowane;"

sprostowanie zapisu abc - acc nie współpracuje bezpośrednio tylko przez bank BŚ ale na zasadzie kont z ustanowionym pełnomocnictwem dla acc do tych kont. Każdy posrednik opłat ma "jedynie ogólnie zadeklarowana chęć współpracy" bo i tak KIR ostatecznie realizauje te płatności dalej ale to bez jak to acc ujmuje "gwarancji KIR" na ich system. LIPA PANE. LIPA TO NOVUM ale jaki nowy fajny twór na wydojenie kasy z sieci naiwniaków. pozdarwiam tych co za chwilę zapłaczą jak okienkowcy, grosikowcy i im podobni.
    NAPISZCZIE do KIR i KNF czy współpracują z ACC i czy za ich poczyniania (zgodnie z zapisami na stronie acc) gwarantują - to takie proste. Zobaczcie odpowiedź, mi nie musicie wierzyć.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~swojak [83.24.95.*]
    Taaaaa.... uruchomiła... a wszystko "przechodzić" ma przez maleńki Bank Spółdzielczy w Jarosławiu. W praktyce oznacza to ni mniej ni więcej tylko utratę kontroli nad środkami przekazanymi przez właściciela punktu opłat. A w perspektywie? Kto będzie przejmował się tym, że jakaś tam firma zrobiła przekręt poprzez "maleńki banczek" w Pcimiu dolnym?...
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~do swojaka [91.189.34.*]
    Swojak - przecież dobrze wiesz, że każdy ma swoje konto w tym banku.

Może lepiej byś się pochwalił jak idzie współpraca z Investem, na który byliście tak napaleni?
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~swojak [83.24.95.*]
    Swoje konto?..pozornie... Chyba nie potrafisz czytać umów.
    A z Investem idzie lepiej niż możesz sobie wyobrazić. A na dodatek znacznie taniej i przyjemniej.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~do swojaka [91.189.34.*]
    Póki nie otrzymacie pozornie "lepszej" oferty, która będzie "dawała" Wam jeszcze tańsze przelewy i jeszcze przyjemniejszą współpracę.
    znów się zaczyna...
    Swojak masz coś konkretnego do zarzucenia accadii to pisz ale pamietaj o uzasadnieniu swoich zazwyczaj negatywnych opinii. Nie zniżajmy się ponownie do poziomu poprzedniego wątku proszę.
    Co do bs jarosław to należy on do grupy bps( zrzeszeni banków spłódzielczych) i nie tak łatwo będzie zostawić klientów na lodzie. Osobiście współpracuje z investem i bs jaroslaw i ku mojemu zdziwieniu obsługa przez net w jarosławiu wypada zdecydowanie lepiej( poza tokenem).
    Dziś nie po raz pierwszy invest bank zaszalał i zawiesił wysyłkę przelewów z kont prywatnych użytkowników na kilka godzin z powodu dużej ilości zleceń z weekendu...
    Mam coraz bardziej ochotę ich pożegnać na dłużej.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~mikka [83.14.158.*]
    witam, mam pytanie do prowadzących punkty opłat chodzi o realizację przelewów na ZUS i US - część agencji je realizuje część nie. Chciałabym wiedzieć w czym jest problem, bo zamierzam otworzyć własny punkt opłat. Czy ktoś z Was miał kłopoty z ZUS dotyczące tego, że wpłacającym jest Agencja a nie płatnik składek?
    jeden z moich klientow zaplacil 150 pln kary poniewaz zaplacił u mnie przelew do zus lub urzedu skarb. juz dokladnie nie pamietam ale on ma spółkę. poza tym problemow brak
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~kala71 [83.7.78.*]
    jesli hodzi o kwstię przelewów do ZUS i US nie rzumiem dlaczgo klient zapłcił karę, skoro przpisy mówią że płatność do ZUS czy US mają trfić przelewem i tak chyba było
    kala71 Napisał(a):
    > jesli hodzi o kwstię przelewów do ZUS i US nie
    > rzumiem dlaczgo klient zapłcił karę, skoro przpisy
    > mówią że płatność do ZUS czy US mają trfić
    > przelewem i tak chyba było

niby tak ale spółki mają obowiązek dokonywać wszystkich transakcji tylko z konta swojej firmy.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~niezalezny... [91.189.34.*]
    http://www.accadia.pl/iso.php

Mysle ze nic wiecej w tym temacie nie musze mowic.
    Ale znajac zazdrosc zacznie sie zaraz ujadanie.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~plask [83.6.32.*]
    "InPost, niezależny operator pocztowy o zasięgu ogólnokrajowym, należący do grupy kapitałowej Integer.pl – został laureatem konkursu TERAZ POLSKA. Firmę nagrodzono w kategorii Najlepsze Usługi za całokształt działań prowadzonych na rynku pocztowym. "

to chyba o czymś świadczy ;)

To tylko kopia wpisu na forum "franchising.pl"
    A o jakości usług tej firmy można poczytać sobie w necie.
    Napisać sobie można wszystko, a niektóre dokumenty kupić....
    "Publiczny rejestr okienek kasowych zagwarantuje ich wiarygodność

Okienka kasowe będą pod nadzorem instytucji państwowej. Natomiast przedsiębiorcy, którzy je prowadzą, zostaną zobowiązani do uzyskania specjalnego zezwolenia i wykazania się zabezpieczeniem finansowym i wiarygodnością.
    Okienka kasowe zostaną zobowiązane do zarejestrowania się w publicznym rejestrze instytucji płatniczych. Aby je prowadzić, trzeba też będzie uzyskać specjalne zezwolenie i posiadać wysoki kapitał założycielski. Mają też przesyłać przyjęte od klienta pieniądze na rachunek adresata już następnego dnia po przyjęciu zlecenia. Takie obowiązki na okienka kasowe nakłada unijna dyrektywa o usługach płatniczych.
    Brak zabezpieczeń

Dziś, aby założyć działalność polegającą na pośrednictwie w przekazywaniu środków pieniężnych, nie trzeba spełniać żadnych warunków.

- W Polsce okienka kasowe może założyć każda osoba fizyczna. Jedynym warunkiem jest dokonanie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej - mówi dr Krzysztof Załucki, LL.M. Eur, adiunkt na Uniwersytecie Opolskim, radca prawny w Kancelarii CWW S. Cetera, M. Węgrzyn-Wysocka i Wspólnicy...."
    "...Ważne jest, aby w naszym prawie znalazły się przepisy, które wprowadzą zabezpieczenia chroniące osoby korzystające z usług tego typu podmiotów, twierdzą eksperci. Taką szansą jest Dyrektywa 2007/64/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z 13 listopada 2007 r. w sprawie usług płatniczych w ramach rynku wewnętrznego.

- Dyrektywa tworzy jednolite ramy prawne, które obejmują wszystkie podmioty świadczące usługi płatnicze na obszarze Wspólnoty Europejskiej - tłumaczy Tadeusz Białek, radca prawny z działu legislacyjno-prawnego Związku Banków Polskich.

Dodaje, że pośrednicy świadczący usługi płatnicze w formie tzw. okienek kasowych będą też zobowiązani do dostosowania formy prowadzonej działalności do wymogów, jakie dyrektywa nakłada na instytucje płatnicze.
    Problem implementacji

Dyrektywa unijna musi jednak zostać implementowana do polskiego porządku prawnego.

- Ostatecznie zakres ochrony przyznanej klientom zależy od naszego ustawodawcy. Przepisy określają jedynie maksymalny dopuszczalny poziom zabezpieczeń - tłumaczy Szymon Chwaliński, prawnik w kancelarii Gide Loyrette Nouel.

Jego zdaniem, polskie przepisy mogą znacznie odbiegać od propozycji unijnych.

Gazeta Prawna uzyskała informację, że w Ministerstwie Finansów trwają już prace nad aktem prawnym, implementującym przepisy dyrektywy. Państwa członkowskie muszą to zrobić do 1 listopada 2009 r. Nie wiadomo, w jakim zakresie przepisy europejskie zostaną wprowadzone do polskiego prawa.

- Tak zwana opcja narodowa, którą przewiduje dyrektywa, pozwala wyłączyć przez państwo członkowskie stosowanie przepisów dotyczących wymogów nakładanych na instytucje płatnicze - tłumaczy Tadeusz Białek.

Jego zdaniem, takie wyłączenie w większości obejmie również tzw. okienka kasowe. Jednakże nie zostało to jeszcze potwierdzone.
    Informacje o pośrednikach

Po wejściu w życie przepisów implementujących dyrektywę klienci będą mogli z łatwością dowiedzieć się, który z pośredników jest godny zaufania.

- Wyłączeniem nie zostanie objęty nadzór nad okienkami kasowymi. Będzie on taki, jaki dziś istnieje w stosunku do innych instytucji płatniczych. Okienka zostaną też zobowiązane do rejestracji w publicznym rejestrze instytucji płatniczych - informuje Tadeusz Białek.

- Lista pośredników mających zezwolenie ma być publicznie dostępna, podobnie jak informacje o tych podmiotach, które straciły wiarygodność i zezwolenie na prowadzenie działalności - dodaje Szymon Chwaliński.
    Europejskie obowiązki

Przepisy dyrektywy nałożą na pośredników prowadzących okienka kasowe wiele nowych obowiązków.

- Nowa dyrektywa może sprawić, iż osoby korzystające z okienek będą mogły liczyć na to, iż zapłata trafi na właściwy rachunek, i to w terminie - tłumaczy Krzysztof Załucki.

- Przede wszystkim przedsiębiorcy będą zobowiązani uzyskać zezwolenie na prowadzenie okienek. Uzyskanie go zostanie uzależnione od spełnienia wielu warunków zabezpieczających interesy klienta - tłumaczy Szymon Chwaliński.

Dodaje, że pośrednicy będą musieli wykazać się wiarygodnością i stabilnością finansową oraz przejrzystością funkcjonowania.

- Jeśli ochrona zostanie rozszerzona, to skróceniu ulegnie czas transakcji płatniczej do jednego dnia następującego po dniu przyjęcia przekazu do realizacji. Ustali się też zasady odpowiedzialności dostawcy usług płatniczych zleceniodawcy za prawidłowe wykonanie transakcji płatniczej. Ponadto można będzie zastosować tzw. dodatkowe środki ochronne - mówi Krzysztof Załucki.

Do nich zalicza się: obowiązek rozdziału pieniędzy przyjętych z tytułu świadczenia usług płatniczych od pozostałych posiadanych środków; ochronę tych środków w przypadku upadłości instytucji płatniczej od roszczeń innych wierzycieli podmiotu albo polisę ubezpieczeniową lub inną gwarancję wydaną przez firmę ubezpieczeniową lub kredytową.

- Pośrednicy nie będą również mieli możliwości potrącania swojego wynagrodzenia z transferowanej kwoty - konkluduje Szymon Chwaliński.

Źródło: GP
    Artykuł z dnia: 2008-10-16
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~slepy [80.55.173.*]
    Witam!!
    Śledzę z zaciekawieniem wątek ponieważ sam noszę się z myślą o prowadzeniu takiego punktu jako działalności dodatkowej.
    Myślałem a accadii ponieważ znajomy już chwile z nimi współpracuje, ale czytając co poniektóre posty z poprzedniego wątku mam lekkie obawy.
    Zależy mi na współpracy gdzie nie będzie żadnej możliwości aby ktoś trzeci mógł wyprowadzić pieniądze moich klientów niestety upadek firmy z którą miałbym współpracować byłby również moim upadkiem a za dużo mam do stracenia pewnie jak i każdy z Was.
    Dlatego moją prośba do Was to ocenienie programu który jest sprzedawany na allegro, i cześć z Was współpracuje bezpośrednio z bankami proszę o opinie takich czy Wasza współpraca układa się tak jakbyście tego chcieli i z własnego doświadczenia który bank moglibyście mi polecić.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam
    Andrzej
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~jasnowidz [83.11.67.*]
    Accadia rozdaje programy za darmoszkę, to się będzie działo...

http://www.accadia.pl/szkolenia.php
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~:( [88.64.88.*]
    jasnowidz Napisał(a):
    > Accadia rozdaje programy za darmoszkę, to się
    > będzie działo...
    >
    > http://www.accadia.pl/szkolenia.php

człowieku chyba nie potrafisz czytać pomiędzy wierszami z tego co wypisuje acc.
    program ma być gratisem do szkolenia po części refundowanego ze środków unijnych. Wcześniej jednak musisz wyjąc na całość szkolenia by otrzymać zwrot. całość 1373,10 zł lub 1153,10 zł Płacisz 20 % lub 30% po zwrocie wychodzi: 274,62 zł, 411,93 zł, 230,62 zł lub 345,93 zł.
    plus koszt dojazdu oraz straty z utraty zysku z punktu.
    Program to już dodatek bo i tak się nie sprzedaje więc jakąś promocję trzeba wymyślić. Jak nie zbiorą wymaganej i określonej w biznesplanie liczby chętnych to nie ma dofinansowania z UE.
    W ten nowy pseudo „niecentralny” (ukryty centralny) system pchają wszystkich świeżaków co nie wiedzą co w trawie piszczy. Na Novum przeszło ok. 10 -15% sieci, starej sieci reszta jest w IB i nie wychodzi bo to dobry bank i fajna oferta. W IB mają i kapitał i zaplecze ludzkie w CRE POZNAŃ (TO PRACOWNICY BANKU IB A NIE JAK W BS Z ACC) by wyłapać błędy pośrednika i uniknąć kłopotów, a w przypadku błędu systemowego pokryją straty (to duży bank w odróżnieniu do oddzialiku Banku Spółdzielczego w J., tam nie ma komu pokrywać braków kasowych w razie błędu, a pełnomocnictwo do konta działa dla acc, obsługa systemowa też acc nie bankowa zatem i ten czynnik to zagrożenie transferu kasy poza konta wszystko zgodnie z prawem bo są uprawomocnieni do czynności na kontach). Nie zastanawia Was dlaczego to konto w BS ma takie ograniczenia. Puszczacie tylko przelewy z paczki ale własnych już poza systemem z opcji takich jak w innych kontach internetowych już nie wykonacie? Nie założycie lokaty, nie zmienicie swoich danych, nie doładujecie konta komórki, nie opłacicie ZUS, US czy innych przelewów. Tylko paczka z przelewami i poczta. Żadnych własnych operacji jak w normalnym koncie gospodarczym. Poczytajcie umowy bankowe i wzmianki o pełnomocnictwach dla kogo i w jakim zakresie. Zdziwienie ? Brakuje tam tylko kolorków acc bo zielony to pod bank BS i tylko tyle chyba tam z bankowych rzeczy, reszta acc. Przepraszam BS to tylko służy jako podkładka że paczki przelewów do KIR wysyła bo tylko banki mają takie uprawnienia. Z BS kolega za poklepanie po ramieniu podkłada się dla „przyjaciela” z Rzeszowa.
    Tu fajna inicjatywa z tym Kirem i zapytaniem o ich wkład i komitywę z acc. Gratuluje pomysłu. Czasem trzeba zadać sobie trochę trudu. Też napiszę. Zobaczymy co mi odpiszą. :) pewnie to samo lub bardziej dosadnie.
    Z KIRu z tego co mi wiadomo to oni tylko podpisy elektroniczne sprzedają a z listu od KIR O. Rzeszów który tego dotyczy przykrywkę robią pod WIELKĄ KOMITYWĘ z ich systemem .
    Coś w stylu:
    MY Z ACC W MIESCIE Z KIR ZDZIEŁALIM NASZOM APLIKACYJE. KUPUJTA LUDZIE KOMU, KOMU BO IDZIEM DO DOMU
    Buhaja.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~:( [149.156.67.*]
    zapytanie do KIR o współpracę z acc pod adres meilowy:
    kir@kir.com.pl
    lub na adres korespondencyjny:
    Krajowa Izba Rozliczeniowa S.A.
    02-761 Warszawa
    ul. Cypryjska 72
    ciekawe gdzie haczyk... ?
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~:) [212.160.151.*]
    Haczyk jest taki, że rezygnują ze swojej prowizji.
    Program ma podobno współpracować bezpośrednio z bankiem bez ich udziału.
    Co mi szkodzi spróbować?
    Napoją, nakarmią, dadzą certyfikat i jakiś prezencik :))
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~gonia4061 [79.191.9.*]
    Proszę o zdanie osób które prowadzą PUNK TANICH OPŁAT GI.
    Chciałabym podjąć się tej działalności ale nie mam pojęcia na jakie dochody mogę liczyć.Zdaję sobie sprawę że zależy to od ilości klientów ale ktoś kto zaczynał i dalej prowadzi taki PUNKT napewno mógłby mi dać pare rad i wskazówek.Czy opłaca się taka działalność.
    Bardzo gorąco proszę o szczere odpowiedzi,ponieważ zależy mi na tym .
    Pozdrawiam wszstkich!
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~Biuro_me [77.254.219.*]
    Witam wszystkich!
    Przeczytałem wszystkie 215 stron i doszedłem do wniosku, że nie ma sensu otwierać punktu sieciowego.
    Szukałem, szukałem, dzwoniłem, i znalazłem rozwiązanie.
    Punkt opłat nadajacy sie do skepu, biura, ubezpieczeń, kredytów.

Nie należy do żadnej sieci, jest Twoja własnością, za pieniądze odpowiadasz Ty, wpłacasz je na swoje konto, które jest otwierane w grupie BRE. Nie płacisz żadnych miesięcznych haraczy, jeden przelew kosztuje Cię 28 gr, jeżeli osiągniesz pewna ilośc przelewów miesięcznie cena spada do 18 gr, Cenę dla klienta ustalasz Ty.
    Koszt otwarcia takiego punktu jeżeli posiadasz komputer, nie licząć wyposażenia, które zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, to 610zł brutto.
    Wszystko załatwiasz sam.
    Pobieram opłatę (250zł)za doradztwo przy otwieraniu takiego punktu.
    Zainteresowany?
    biuro_me@webpark.pl
    troche się mylisz pisząc że konto firmowe w bs jarosław jest okrojone. ja mam duzo opcji m.in moge wyslylac zusy us y i inne przelewy bezpośrednio zk onta. Osobiscie takze jestem ciekawy jak to jest z tym kir em oraz co wyniknie z tych szkoleń.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~Potwory i Spółka [78.46.64.*]
    Adam a co masz w umowach, tych acc i na prowadzenie konta. NIe boisz sie tych zapisów.
    Szkolenia zaś: chłopie pytasz co wyniknie z tych szkoleń, a co ma wyniknąć. Szkolenia dofinasowane ze środków UE, jak by pogłówkowali to były by bezpłatnie, ale to nie oni płacą wiec wiesz im wisi że zapłacisz te 30% 20% i ze starcisz utarg. Poszukaj na innych stronach dotyczących takich szkoleń pojedziesz za darmo, cała gama ofert i przeprowadzanych przez firmy co siedzą w tym dłużej. Tematy jakie chcesz, czas też. Tu nie ma ściemy tylko chodzi o nagonienie o taki wabik na to novum acc. Wpadnie mysz załapie i już nie bedzie widziała zagrozenia ze ktoś jej po koncie łazi, samodzielnie ściąga prowizje dla acc i że cały system to nie bank tylko acc, bank jako przykrywka. Nie wiem czy tem dyrektorek odziału bs z J, nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia. Po ewentualnej wtopie to on w barnży już pracy nie znajdzie i to w całej UE. Osobiście znam byłych "przyjaciół" co wycieli się wzajemnie. A tu układ biznesowy. Szkolenia to tylko zwykłe szkolenia aż grzech nie korzystać jak Unia daje środki. Właściwie to każdy z Was powinien się zastanowić jak ugryźść coś z tych srodków dla siebie. Programów jest dużo. A acc niech sobie rozdaje jak nie potarfi sprzedać. Zresztą to nawet lepiej czytaj bezpieczniej że nie sprzedaje, pomyślcie jaka to udręka jak ktoś zapłaci i wszystko straci.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~10024 [77.115.232.*]
    A mnie się podoba że acc nie zabiera głosu w tej dyskusji. Brawo panowie z Rzeszowa, to już nie jest nasz poziom. To jest targowisko na Zaodrzu.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~buhaha [202.75.39.*]
    Ale widać to i wasz poziom, skoro się odzywasz :) no i sam sobie brawo bijesz. pytanie tylko za co? :)
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~:( [202.75.39.*]
    wody w usta nabrali jak im kłamstwo wyszło na jaw. A poziom to raczej za wysoki jak na ich możliwości.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~buhaha [91.198.227.*]
    w ACZE to jak w promocji PROSZEK DO PRANIA GRATIS
    (w wersji acze - program za darmoszkę)

a małym druczkiem:
    proszek gratis przy zakupie pralki za 2.600 netto ...

ma się ten gest no nie?
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~;-)) [78.46.64.*]
    ser Accad do swoich poddanych

- kochami zrobię was na "Urząd Skarbowy"?
    - A jak to jest na "Urząd Skarbowy"?
    - wy macie związane ręce, a JA dobieram się wam do d*py.

:))))))))))))))))))))))))))))))
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~w niedalekiej przyszłości [62.141.52.*]
    - Halo. Czy to Stacja Krwiodawstwa?
    - Nie acadia
    - A to przepraszam, pomyłka.
    - Nic nie szkodzi. Dużo się pani nie pomyliła.
    poziom ostatnich wypowiedzi jest żenujący. Człowieku ogarnij się pisz merytorycznie. Jeśli chcesz takie kwiatki sadzić to przejdź na stare forum....
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~jezy [195.216.102.*]
    dla zainteresowanych otworzeniem punktu oplat:
    pojawila sie oferta w Invest Bank
    http://www.investbank.pl/strony/1/i/1018.php

umowe podpisuje sie bezposrednio z bankiem, bank dostarcza za darmo wizualizacje itp
    witam
    widziałem taką placówkę i nie powala zresztą podobnie jak oddziały investu.
    Jesli ktos mysli powaznie o platnosciach masowych to z tego co wiem nie maja swojego programu do ksiegowania rachunków a rekomendują innej firmy zew. który moim zdaniem jest słaby.
    Współpraca z centrum platnosci investu na poziomie przyzwoitym.
  • Re: PUNKT OPŁAT ciag dalszy Autor: ~firma Grzybek [83.6.37.*]
    Za to z całą pewnością "powali" Klienta na kolana Firma z szyldem
    Usługi Finansowe " Grzybek" ...... etc.

Już widzę te rzesze.... rozentuzjazmowanych Klientów :))))))