abc... Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ale przez ten miesiac zaszly spore zmiany.
> Slyszalem ze accadia uruchomila jakies centrum
> platnosci, ktore wspolpracuje bezposrednio z
> kir-em - a to moim zdaniem juz cos.
>
teraz fragment z listu jaki otrzymałem z KIR po tym jak poprosiłem o zweryfikowanie zapisów ze strony ACC
moje zapytanie:
"na jednej ze stron internetowych znalazłam informację iż KIR gwarantuje za jakość tam sprzedawanych rozwiązań i standardów. Zacytuję tu wpis ze strony http://accadia.pl/joinus.php#1 \"Gwarantem jakości rozwiązań i standardów stosowanych w naszym systemie finansowym jest - Krajowa Izba Rozliczeniowa SA. - (najpoważniejszy podmiot na polskim rynku w zakresie rozliczeń płatniczych testujący i weryfikujący wartość, jakość, funkcjonalność i nowoczesność stosowanych w nim rozwiązań) ACCADII GROUP SA"
odpowiedź z KIR
sygnowane podpisem Piotra B pracownika KIR
Witam,
"tekst wprowadzony na stronach Accadii nie jest uzgodniony z KIR S.A., a co za tym idzie, KIR S.A. nie może udzielić i nie udziela żadnych gwarancji, w szczególności finansowych;
firmy Accadia nie łączą z KIR S.A. żadne relacje umowne a jedynie ogólnie zadeklarowana chęć współpracy w budowie systemu obsługi płatności masowych, poparta rzeczywistym współdziałaniem systemów firmy Accadia w przygotowywaniu danych dla systemu rozliczeniowego ELIXIR, jednak wyłącznie za pośrednictwem banku uczestniczącego w rozliczeniach, który to bank ponosi wyłączną odpowiedzialność za jakość danych z zobowiązania finansowe przez siebie generowane;"
sprostowanie zapisu abc - acc nie współpracuje bezpośrednio tylko przez bank BŚ ale na zasadzie kont z ustanowionym pełnomocnictwem dla acc do tych kont. Każdy posrednik opłat ma "jedynie ogólnie zadeklarowana chęć współpracy" bo i tak KIR ostatecznie realizauje te płatności dalej ale to bez jak to acc ujmuje "gwarancji KIR" na ich system. LIPA PANE. LIPA TO NOVUM ale jaki nowy fajny twór na wydojenie kasy z sieci naiwniaków. pozdarwiam tych co za chwilę zapłaczą jak okienkowcy, grosikowcy i im podobni.
NAPISZCZIE do KIR i KNF czy współpracują z ACC i czy za ich poczyniania (zgodnie z zapisami na stronie acc) gwarantują - to takie proste. Zobaczcie odpowiedź, mi nie musicie wierzyć.