• Sprawy istotne Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    Może naoglądałem się za dużo filmów ale chyba nie można wykluczyć że w obecnej siedzibie spółki są zainstalowane kamerki lub podsłuchy. W obecnych czasach to żaden problem.
    Istotną sprawą są dokumenty firmy. Wiem gdzie one były ale nie wiem czy nadal tam są. Były prezes nie ma już prawa ich przenosić i z nich korzystać.
  • Re: Sprawy istotne Autor: ~zxz [109.241.48.*]
    Wykaz akcjonariuszy czy istnieje. ? trzreba to sprawdzic zanim sie pzredawni.?
    Ludzie potacili tu majątki.
  • Re: Sprawy istotne Autor: ~Nowicjusz [195.225.69.*]
    Należy to zrobić ale jak najpóźniej. Teraz priorytetem są inne sprawy.
  • Re: Sprawy istotne Autor: ~Akcjonariusz [31.61.234.*]
    To "najpóźniej" chyba już dawno minęło.

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/zmiana-ustawy-kodeks-spolek-handlowych-oraz-niektorych-innych-18893672/art-15

"...
    Art.  15. 

1. 
    Moc obowiązująca dokumentów akcji wydanych przez spółkę wygasa z mocy prawa z dniem 1 marca 2021 r. Z tym samym dniem uzyskują moc prawną wpisy w rejestrze akcjonariuszy, a w przypadku spółki niebędącej spółką publiczną w rozumieniu ustawy zmienianej w art. 9 w brzmieniu dotychczasowym, której walne zgromadzenie podjęło uchwałę o zarejestrowaniu jej akcji w depozycie papierów wartościowych w rozumieniu przepisów ustawy zmienianej w art. 9, zapisy jej akcji na rachunkach papierów wartościowych.

2.
    Dokument akcji zachowuje moc dowodową wyłącznie w zakresie wykazywania przez akcjonariusza wobec spółki, że przysługują mu prawa udziałowe, przez okres pięciu lat od dnia wejścia w życie niniejszej ustawy.
    ..."

Nie wydaje mi się, żeby dalsze posługiwanie się zaświadczeniami z domów maklerskich było właściwą formą udowadniania bycia akcjonariuszem w momencie gdy obecny zarząd ma możliwość stworzenia rejestru.
  • Re: Sprawy istotne Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    O dopuszczeniu akcji w formie papierowej będzie decydował zarząd. Powinien dopuścić tylko te które nie budzą żadnych wątpliwości co do ich statusu. Gdy w głosowaniach wezmą udział wszystkie akcje wrócimy do punktu wyjścia bo istnieje możliwość że każde głosowanie przegramy i Paluchowski znowu będzie prezesem.
  • Re: Sprawy istotne Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    W przypadku gdy taki rejestr powstanie szybko akcjonariusze mający powyżej 5% mogą domagać się zwołania walnego i wnieść swoje projekty uchwał. Gdy rejestru jeszcze nie będzie pozostaje im droga sądowa tak jak nam.
  • Re: Sprawy istotne Autor: ~Zzz [188.146.150.*]
    Łącznie z Tobą potracili
[x]
HAWE 3,45% 0,30 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.