• Pytanie od leszcza Autor: ~Krzysiek [149.102.244.*]
    Czesc. Nie bede udawal kozaka i napisze wprost - jestem zwyklym leszczem, mam akcji VEE ze srednia 30 pln, wsadzone 2 srednie krajowe. Czy jest szansa, ze wyjde na plus w tym roku? Troche potrzebujemy pieniedzy z zona, drugie dziecko w drodze, a 10 kola wsadzone pare lat temu i wyglada to tak se. Wchodze na forum rzadko, kupilem zgodnie z zasada "kupic i zapomniec", bo to przeciez ejaj... Z gory dzieki za normalne odpowiedzi bez trollowania i zlosliwosci, pozdrawiam Chlopaki.
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Zrozum [46.112.79.*]
    Ja trzymam do jesieni. A tak na prawde spolka jest dopieru na poczatku. Jak dobrze pojdzie to za 2lata moze byc nawet ponad 100zl. Nie sprzedałem jak było po 30zl a średnia mam 21zl. Zobaczymy jaka będzie dynamika wzrostów w kolejnych kwartałach. 30zl może być nawet jeszcze w lipcu jak tylko ktoś zechce..
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Mistrz [94.40.87.*]
    Spoglądając w arkusz zleceń to dopiero powyżej 70 większe ilości na S , do końca roku byłbym spokojny ale gra w którą obecnie gramy polega na zniechęceniu leszcza by oddał życzę cierpliwość pozdrawiam
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: napuszonyryszard [31.60.10.*]
    Cześć Panowie. Krzysiek, spokojnie, będzie dobrze. Nie wiem czy zauważyłeś dzisiejszy komunikat - informuje o zakupach z ostatnich vce prezesa zarządu na kwotę ok. 100 tys. pln. Nie po to gość kupował teraz, by być stratnym za chwilę, prawda? ;) Dwa: nie sądzę, by Pan Sobina zadowolił się zyskiem rzędu 30-50%, mając dostęp do obecnego lejka sprzedażowego w firmie. Osobiście uważam, że będzie grubo. Nie wiem czy poprawimy ATH, ale coś mi podpowiada, że w tym roku będzie lekko 50 pln, a gdy gruchnie news o strategicznym dealu tutaj ani się obejrzymy, a będzie 100.
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Przezorny [37.30.118.*]
    Uważam że zakupy Pana S akcji vee to ratowanie spółki.Jesli kasa jest pusta, to taki zakup powoduje że spółka dostaje zastrzyk gotówki,która może przeznaczyć np.na ZUS y czy opłaty.A nagony myślą że akcje będą po 100 zł. Przecież gdyby tak miało być,to nikt by nie sprzedał Panu S akcji po 20 zł, bo to było by działaniem na szkodę spółki.Pozdrawiam wszystkich na Pudelku.
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Bodnar [94.40.87.*]
    Na początku przyszłego roku będziesz w sądzie dowody przedstawiał wszystkie twoje wpisy zostały zgłoszone do bankiera o kopie jako dowód w sprawie pozdrawiam
    Dla równowagi zrobię to samo z Tobą Nagonie.Za wprowadzanie akcjonariuszy w błąd dostaniesz wyrok.Szykuj kasę na adwokata Nagonie.
    Ty będziesz w sądzie za wprowadzanie ludzi w błąd. Pozdrawiam
    Kolego z Bankiera mam pytanie, dlaczego wstrzymujesz moje kulturalnie komentarze?Według mojej wiedzy i intuicji ,jest tak jak piszę I proszę nie zamykać mi ust.Bo zatrzymując publikowanie moich poglądów działasz na szkodę akcjonariuszy.To Ty też chcesz być w sądzie?Nie ma sprawy.
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Zdzichu [188.146.236.*]

Przezorny. Akurat w tym względzie się mylisz. Zakup akcji przez Pana S nie powoduje wpływu gotówki do kasy spółki. To to samo gdybyś Ty kupił akcje np. od Mistrza (o ile by Ci sprzedał). Co innego gdyby objął akcje nowej emisji.
    A Ty Mistrzu przestań siać ferment i straszyć sądami. Nie każdy musi mieć takie samo zdanie na temat spółki. Stąd popyt i podaż. A za naganianie i rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji też znalazłby się odpowiedni paragraf.

Oczywiście masz częściowo rację.Ale częściowo.Pan Sabina kupował na rynku I tutaj masz rację. Ale kupił też 4000 akcji poza systemem obrotu.I o tym myślałem pisząc poprzedni tekst.Pozdrawiam serdecznie.
    Poza systemem obrotu nic nie zmienia. Mógł kupić na umowę cywilną, ale nadal jest to rynek wtórny i nie ma zmian w kapitałach spółki.
    Przykro mi kolego ale się raczej mylisz.Prawdopodobnie kupił akcje od tej spółki gdzie prezes I drugi udziałowiec mają po połowie akcji.I ta spółka pożycza vee pieniądze na procent.Radze Ci się zgłębić w to co robią chłopaki w Gdańsku,a będziesz przecieral oczy ze zdumienia.Pozdrawiam serdecznie.
    Nie ważne od kogo kupił. Masz pewnie na myśli Vee Ventures. Nie ma to znaczenia. Kasa nie wpłynęła do spółki. Tak samo jak swego czasu spory pakiet kupił pan M. od Vee Ventures. Wtedy też do spółki nic nie wpłynęło.
    Mylisz się. Dowiedziałem się od Pana M że cała kasę ta spółka pożycza vee na procent.I już kasy w Vee nie ma.Rozeszlo się-)
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Zrozum [46.112.78.*]
    Przezorny teraz będzie ostrzegał wszystkich bezinteresownie. A karawana jedzie dalej
    Przezorny. Mylisz pojęcia. Vee ma zobowiązania wobec najprawdopodobniej Vee Ventures na kwotę nieco ponad 8 mln zł. Nie znaczy to że automatycznie kasa ze sprzedaży akcji przez Vee Ventures wpływa bezpośrednio do Vee. Jeśli Vee potrzebuje kasy to Vee Ventures im pożycza. Zobaczymy czy w raporcie z 2 kw. zobowiązania wobec podmiotów powiązanych się zmienią i o ile.
    A czy po stronie podażowej był w tej transakcji Vee Ventures wkrótce się dowiemy, bo prezes jak i przewodniczący RN mają obowiązek raportować. Koniec. Nie będę więcej tego tłumaczył.
    Nic nie mylę. Podalem jak jest.Pozdrawiam.Milego dnia.
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Niecierpliwy [91.237.77.*]
    Zdzichu, dzięki za trochę informacji, które w jakiś sposób można zweryfikować i przy okazji czegoś się nauczyć. Fora internetowe też temu mogą służyć. Pomagają zrozumieć zagadnienia, w których nie zawsze się jest ekspertem. Chyba, że ktoś rzuca informacjami tak jak Przezorny, że Marczak mu coś powiedział albo, że w Gdańsku ludzie coś na mieście mówią, wtedy mamy papkę jaka tu głównie dominuje.
    To był sygnał dla rynku że cena jest atrakcyjna i tyle a wy tutaj jakieś analizy robicie przezorny rozsiewa kłamstwa i dezinformację o mpc braku kasy na prąd itp. zielonego pojęcia nie ma tylko pisze bo mu płacą za to ...
    Rozwiniesz ten wątek? Co oznacza to poza systemem obrotu? Widzę wreszcie potencjał na jakąś merytoryczną dyskusję, a sam nie jestem ekspertem
  • A jeśli przezorny ma rację? Co wtedy stanie się z tą firemką i Autor: ~Racja [139.178.74.*]
    Nagonami z tego forum. Czy ktoś zadał sobie to pytanie ?
  • Re: A jeśli przezorny ma rację? Co wtedy stanie się z tą firemką i Autor: ~jam [46.151.20.*]
    Dnia 2024-07-10 o godz. 16:03 ~Racja napisał(a):
    > Nagonami z tego forum. Czy ktoś zadał sobie to pytanie ?

Nic sie nie stanie. Najwyżej pieniadze stracisz. Idź na wig 20 albo wycofaj i do skarbonki albo na lokate. Pozdrawiam :)
  • Re: A jeśli przezorny ma rację? Co wtedy stanie się z tą firemką i Autor: ~Niecierpliwy [91.237.77.*]
    Każdy odpowiada za swoje pieniądze i o nie faktycznie się martwię, a o nagonów nie. Chodziło mi o to, że jeśli ktoś poda odrobinę konkretnych informacji wtedy można przynajmniej spróbować to sprawdzić i zweryfikować - np zerknąć w raport i postarać się zrozumieć na czym polegają transfery gotówki wewnątrz grupy kapitałowej, chociażby po to żeby następnym razem nie podejmować pochopnych decyzji jak gruchanie jakaś informacja - bez względu na to czy na plus czy minus dla spółki. Co innego jeśli ktoś mówi, że coś usłyszał.. no proszę Was naprawdę? albo będzie rosło albo spadnie, ktoś sprzedał a ktoś kupił i zawsze ktoś ma rację a ktoś inny się pomylił.
  • Re: A jeśli przezorny ma rację? Co wtedy stanie się z tą firemką i Autor: ~Racja [154.61.64.*]
    Radzę poczytać uwagi biegłego rewidenta do raportu za 2023 r. Szczególnie te dotyczące rozliczeń międzyokresowych.
    Włos się jeży na głowie.
    A co do Twojego pytania to nikt Ci nie udzieli na nie odpowiedzi, na której na 100% będziesz mógł oprzeć swoją decyzję. Z mojego 4-letniego doświadczenia na giełdzie zdecydowanie sprawdza się podstawowa zasada, o której zaczynając usłyszałem - i w przełożeniu na Twoją sytuację brzmi ona tak: jeśli potrzebujesz Tych pieniędzy to nie powinny być na giełdzie, bo to zawszę zaburza proces decyzyjny.
    Radzę pomyśleć. Jeśli Vee ma zobowiązania wobec prezesa i drugiego udziałowca na kwotę ponad 8 mln zł I chyba plus odsetki to gdyby kiedykolwiek pojawiły się tu zyski, to najpierw kasa popłynie do waszego prezesa I jego kolegi.I to ponad 8 mln zł.Nagony,zapomnijcie że kasa będzie dla Was jako dywidenda,zapomnijcie że kasa pójdzie w rozwój firmy.Kasa popłynie do prezesa I jego kolegi plus odsetki.Wy jesteście tylko Nagonami.I jeszcze pogadamy o tych waszych minutach.Nawet gdyby był wzrost minut to jeszcze pamiętajcie że jest inflacja plus wzrost kosztów.Ciekawe czy zdjajecie sobie sprawę z tego.Uwazam,że ta spółka to porażka, bez perspektyw.Pozdrawiam.
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Jam [46.151.20.*]
    To sprzedaj
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Odkupujesz [31.0.63.*]
    A ty po nocach nas ostrzegasz 24h szkoda że jak po 40-30 zł było to nic nie pisałeś?
    Dla Ciebie latem w lipcu przed 24.00 to noc?Ja o tej porze wracam z restauracji do domu.A kiedy tu było 40 zł???Przypomnij.
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Mistrz [31.0.49.*]
    31.10.2023 było 42,50 zł a wracając z restauracji zapewne z twoją drugą połówka masz czas by nas ostrzegać przed spółka hahahaha jesteś śmieszniejszy niż myślałem Zdzichu był bierny wczoraj czy ty?
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Zdzichu [37.30.2.*]
    Dnia 2024-07-11 o godz. 11:30 ~Mistrz napisał(a):
    > 31.10.2023 było 42,50 zł a wracając z restauracji zapewne z twoją drugą połówka masz czas by nas ostrzegać przed spółka hahahaha jesteś śmieszniejszy niż myślałem Zdzichu był bierny wczoraj czy ty?

Ale żeś się wzniósł na wyżyny wysublimowanego dowcipu, "mistrzu intelektu". Nie mierz innych swoją miarą.
    Pudelek schodzi na psy. Zaczynają pojawiać się kundle.

Dlaczego obrażasz tych którzy mają inne spojrzenie na spółkę?Jaki Ty poziom reprezentujesz?Już wiedzieliśmy że popelniasz błędy ortograficzne.Teraz wiemy,że jeśli ktoś nie nagania tak jak Ty na akcje Vee to jest poniższy przez Ciebie na forum.Jaka spółka takie nagony...
    Piszesz z błędami i chcesz mnie pouczać hahahaha ty jesteś udany ..
  • Re: Pytanie od leszcza Autor: ~Zdzichu [37.30.2.*]
    Dobre sobie. Jak było 30-40 zł. to wszyscy hejtowali wpisy tzw. trolli spadziowych. Wszyscy widzieliście 100 , 200, 500 a może i 1000 zł., a nagonów było jak gwiazd na niebie. Teraz jak spadło zaczyna się obawa i niepokój. Tzw sraczka. Czemuście nie pisali? To czemuście słuchali nagonów i wierzyli w te kursy wzięte z kapelusza?
[x]
VEE -5,84% 12,90 2025-09-19 17:02:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.